Η διαχρονικά υπέρλαμπρη Μαρέβα

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Αυτή η συγκεκριμένη φούστα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, καθώς την είχε φορέσει ξανά τον Σεπτέμβριο του 2021 σε εκδήλωση στο Ηρώδειο, τότε σε συνδυασμό με ένα τοπ που άφηνε ακάλυπτο τον έναν ώμο, προσδίδοντας μια πιο τολμηρή και μοντέρνα αίσθηση. Η εμφάνιση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στο Ηρώδειο δεν ήταν μόνο μια επίδειξη κομψότητας και στιλ, αλλά και μια δήλωση της διαχρονικής ομορφιάς της ελληνικής παράδοσης, με μια σύγχρονη και προσωπική πινελιά».

Υπάρχουν κομμάτια του «δημόσιου λόγου» στα οποία είναι σαν να μη μεσολάβησαν ποτέ οι ευρωεκλογές!

Συντακτικές ομάδες που δεν έχουν ούτε καν κάποια συμπτωματική επαφή με τις αναλύσεις του μηνύματος που έστειλαν οι ψηφοφόροι διά της κάλπης.

Υπάρχουν σελίδες όπου ουδείς… ανασχηματισμός των διατυπώσεών τους έχει κριθεί αναγκαίος τα τελευταία χρόνια (τι κι αν η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε ανασχηματισμό, έστω και για τα μάτια του κόσμου)!

Όταν τον Ιούνιο του 2024 κάθεσαι και κάνεις ιστορικές αναδρομές, ξαναμπαίνοντας νοητά στο Ηρώδειο παρέα με τη Μαρέβα τον Σεπτέμβριο του 2021, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που δεν χολοσκάνε και πολύ, άρα μάλλον είσαι αισθητά πιο ευτυχισμένος και ευδαίμων εν συγκρίσει με τον μέσο, βουτηγμένο στα προβλήματα, Έλληνα πολίτη. Καλό για όποιον το κατορθώνει αυτό, αλλά πάντως η παρότρυνσή μου είναι ξεκάθαρη: Ας ξετυλίγεται καλύτερα τούτο το είδος του λυρισμού σε ιδιωτικά γραπτά, σε φύλλα χαρτί χωμένα σε κάποιο συρτάρι… Έτσι θα είναι πιο ρομαντικά και υπέρλαμπρα. Όταν δημοσιεύονται, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν κύματα «γαλλικών» στην κοινωνία. Κρίμα να γινόμεθα γαλλόφωνοι ενώπιον τέτοιας παραδοσιακής ελληνικής αρμονίας!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...

Η οπλοκατοχή και… το μονοπώλιο της βίας

Γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Rod Dreher, σε ένα εγκώμιο για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους στενούς συνεργάτες του στο...

Η Μαργαρίτα, ο Μένιος, ο Σημίτης και τα… μυστικά της Άννας

Κακά τα ψέματα, ως «νέα πολιτικός» πλασάρεται από φιλικά της δημοσιεύματα η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά το παλεύει εδώ και......