Η ήττα της κλειστής παρέας εξουσίας που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν!

Του Μανώλη Κοττάκη

Στις 7 και 8 Απριλίου, ακριβώς δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, διεξήχθη στο Ζάππειο το πανηγυρικό συνέδριο για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Ν.Δ. Αν και οι δημοσκοπήσεις έδιναν τότε, υποτίθεται, «αέρα στα πανιά» της Ν.Δ., οι ομιλίες που εκφώνησαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης υπερχείλιζαν από εκνευρισμό.

Μπροστά σε χιλιάδες συνέδρους, οι οποίοι έψελναν τα εξ αμάξης στα ορεινά στη θέα και μόνον πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ να εισέρχονται στην αίθουσα με το έμβλημα του… πυρσού στο πέτο τους, η ηγεσία του κόμματος επιδόθηκε σε άκρατη κινδυνολογία, η οποία επισφραγίστηκε από την απόφαση του κυρίου Μητσοτάκη να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για το επώνυμο και το όνομά του.

Όπως είπε με αυταρέσκεια και απαράμιλλη αλαζονεία ο κύριος Μητσοτάκης, «πίσω από κάθε ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές είναι γραμμένο το όνομά μου και το επώνυμό μου». Τον καιρό που το είπε πίστευε τις μετρήσεις ότι αυτό είναι το μεγάλο του ατού στις εκλογές, το όνομά του, και πως με αυτό θα έσωζε τη δύσκολη παρτίδα που ερχόταν. Γιατί ήξερε καλά «τι» ερχόταν ειδικώς μετά τον γάμο των ομοφύλων, γι’ αυτό και μετέτρεψε αρχικώς τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για το πρόσωπό του.

Πώς ξέρουμε ότι ήξερε, ήξεραν εκείνος και η κλειστή ομάς του Μαξίμου; Ας θυμηθούμε τι είπαν σε εκείνο το συνέδριο ο κύριος Μητσοτάκης και οι αντιπρόεδροί του. Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Βελόπουλου μιλώντας για «τηλεθαυματοποιούς και «κηραλοιφές», προσπαθώντας (όπως γράφαμε από τις 9/6/2024) «να κρατήσει το ποσοστό της Ν.Δ. πάνω από 30% για να παραμείνει το μεγαλύτερο από απόψεως ποσοστών κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».

Εκείνη την ημέρα ο πρωθυπουργός έκανε κάτι που πρόδιδε το άγχος του: Επιχείρησε να εκβιάσει τους ψηφοφόρους του. Όχι μόνο μετατρέποντας τις κάλπες σε δημοψήφισμα για το επώνυμό του, αλλά και εξαπολύοντας ευθείες απειλές εναντίον τους. Απείλησε συγκεκριμένα «με ένα ανεπάντεχο πολιτικό σκηνικό, στο οποίο θα διακυβευτούν όλα όσα θεωρούν δεδομένα» και διαμαρτυρήθηκε για «την επικίνδυνη πολιτική βαβέλ» που συνασπίζεται εναντίον του.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «δεν χρειάζεται καμπανάκι για να καταλάβουμε τα λάθη μας» και ότι -άλλη απειλή- «το μήνυμα θα σταλεί εναντίον εκείνων που θα το στείλουν» γιατί «η Ελλάδα θα μπει στον κύκλο της κρίσης» (ξαναπές τα και σήμερα αυτά, Κωστή, αν μπορείς!). Την παράσταση όμως κέρδισε ο έτερος αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπερακόντισε τον Χατζηδάκη σε… νεομητσοτακισμό ως εξής: Απευθυνόμενος στους έκπληκτους συνέδρους διερωτήθηκε: «Προσπαθούν να ρίξουν τον Μητσοτάκη! Θα τους αφήσουμε;»

Σήμερα που ξέρουμε ότι 1.000.000 ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. μέσα σε έναν χρόνο τι λέει ο αντιπρόεδρος; Ότι… αφήσανε την αντιπολίτευση να τον… ρίξει; Ότι η βάση της Ν.Δ. συμμετείχε τάχα σε σχέδιο πτώσης του πρωθυπουργού; Γελοιότητες.

Τα πράγματα είναι απολύτως καθαρά. Την Κυριακή το βράδυ ζήσαμε την ήττα μιας κλειστής παρέας εξουσίας. Την ήττα μιας κλειστής παρέας που, ενώ είχε η ίδια την ευθύνη της αλλαγής της ταυτότητας της Ν.Δ. σε θέματα αξιών (γάμος), εξωτερικής πολιτικής (Ελληνοτουρκικά, Σκόπια, Θράκη), φορολογίας (ελεύθεροι επαγγελματίες), μεταναστών κ.ά., είχε την απαίτηση από ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και από το κόμμα (που δεν συμμετείχαν ποτέ στις λανθασμένες αποφάσεις ούτε ρωτήθηκαν) να τις υπερασπίζονται μετά πάθους! Ακόμα κι αν δεν τις πίστευαν.

Ζήσαμε την ήττα που φέρει την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού από την ώρα που ο ίδιος αποφάσισε να θέσει σε δημοψήφισμα το επώνυμό του.

Ζήσαμε την ήττα του πρωθυπουργού ο οποίος απείλησε ευθέως βουλευτή του από την Καβάλα ότι δεν θα τον βάλει στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών αν δεν ψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών!

Το χειρότερο απ’ όλα: Από χθες το πρωί αυτή η κλειστή παρέα με επικεφαλής τον εισηγητή του νομοσχεδίου για τους ΛΟΑΤΚΙ υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και μερικούς άλλους υπουργούς και πρόθυμους βουλευτές κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους με όσα λένε στα κανάλια για να μην επαναπατριστεί αυτός ο κόσμος στη Ν.Δ. Κάνουν τα πάντα για να τον εξοργίσουν κι άλλο!

Πρώτον, διότι επιχειρηματολογούν ότι η Ν.Δ. δεν είχε διαρροές στα δεξιά της αλλά κυρίως στην αποχή. Γυαλιά, παρακαλώ! Δώστε τους ένα ζευγάρι γυαλιά επειγόντως για να δουν την πραγματικότητα.

Δεύτερον, διότι υποστηρίζουν ότι «όσοι πήγαν στην αποχή τούς λένε “εσάς θέλουμε αλλά προσπαθήστε περισσότερο”».

Θέσεις που δείχνουν παντελή άγνοια για το πώς σκέπτεται ο μέσος νεοδημοκράτης ψηφοφόρος. Ο οποίος, όταν επιλέγει την αποχή, προετοιμάζεται ψυχικά για το επόμενο βήμα του που είναι η καταψήφιση του κόμματός του. Ο οποίος δεν είπε «εσάς θέλουμε, ζητάμε περισσότερα». Είπε ότι «αν δεν αλλάξετε γρήγορα, δεν θα σας θέλουμε γενικώς». Αυτό είπε!

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια αλλά και σε λαϊκές περιοχές (Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική, Β΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Πειραιώς) δείχνουν τεράστια δυσφορία στα λαϊκά στρώματα. Αλλά και με τους χειρισμούς τους στα θέματα των Τεμπών και των υποκλοπών τα μέλη της κλειστής παρέας έδειξαν να αγνοούν πώς σκέπτεται και ο κεντρώος, με ευαισθησίες για το κράτος δικαίου και τις ατομικές ελευθερίες, ψηφοφόρος.

Η υποκρισία στην πολιτική «φωνάζει» από μακριά. Δεν γίνεται να διώκεις την Εκκλησία, τις πατριωτικές ιδέες, τη σημαία, τον σταυρό, δεν γίνεται να δοξάζεις τους μετανάστες και τον «πολυδύναμο σημιτικό εκσυγχρονισμό» και εμπρός στις κάλπες να ντύνεσαι ορθόδοξος, πατριώτης, τσολιάς, Μακεδονομάχος που κρατά τον πυρσό της… Ν.Δ. στο αριστερό, τη γαλανόλευκη στο δεξί και φορά σταυρό στον λαιμό!

Εάν αντιμετωπίζει πρόβλημα η Ν.Δ. σήμερα, αυτό είναι διπλό: Λαμβάνονται αποφάσεις σε κλειστά δωμάτια χωρίς να ερωτώνται ποτέ για τη γνώμη τους τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και του κόμματος το οποίο έχει μετατραπεί, όπως έδειξε η υπόθεση διαρροής των e-mails, σε καθεστωτικό μηχανισμό διεκπεραίωσης εντολών. Λαμβάνονται αποφάσεις ξένες προς την ιστορική ταυτότητα της Ν.Δ.

Εάν αυτά αλλάξουν, υπάρχει ελπίς για επαναπατρισμό. Αν όμως η ηγετική ομάδα θέλει να κρύψει τις πομπές της ρίχνοντας ευθύνες σε τάχα «προσωπικές ατζέντες τρίτων», τότε ξέρουμε και την κατάληξη.

Την έχουμε ζήσει το 1993. Αλλά αυτή τη φορά θα γίνει ομαλά. Χωρίς εκτροπές. Η εποχή δεν είναι άτακτη. Αγαπά τα ώριμα φρούτα. Στο χέρι του πρωθυπουργού είναι να επαναφέρει τη Ν.Δ. στην τροχιά της. Τότε, ναι, όλα θα αλλάξουν. Αν όχι, θα πέσει κι άλλο σε ποσοστά. Σαν ώριμο φρούτο.

  1. Τι θέλει άραγε μια χώρα για να γίνει σοβαρή μήπως θέλει φορολογική απλότητα και ειλικρίνεια μήπως θέλει συνειδητοποίηση της αστικής ευθύνης κάθε πράξης καθενός από τον οδό καθαριστή ως τον πρόεδρο της δημοκρατίας μηπως μήπως θέλει η πυραμίδα των αξιών να βρίσκεται όπως ορίζεται από την γεωμετρία δηλ.νε την κορυφή στο πάνω μέρος μήπως πρέπει να απλοποιηθεί το νομικό σύστημα εν τέλει μπορούν να γίνουν αυτά που ειναι απλά για άλλες χώρες Όχι δεν μπορούν να γίνουν γιατί ο εκφυλισμός έχει ξεπεράσει τον πάτο διότι τουλάχιστον το 50% τον πολιτών πέρασε και περνά τη ζωητου με ψεύτικα όνειρα ψεύτικος διορισμούς ψεύτικες συνταξεις ζώντας καθημερινά αυτοσχεδιαζοντας προσπαθώντας να επιβιώσει με συμμαχο μηδενικό συντελεστή ενσυναισθησης.οποτε αγαπητοί η αλλάζει κάποιος χώρα η κοίτα να περνά καλά και να μη το ξέρει ούτε η μάνα του .έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να μπει σε μια πατρίδα διαλυμένη.καλα όνειρα με συντροφιά τη δροσιά του αιρκοντισιον inverter τρομαραμας

  2. Οι δημοσιογράφοι του πατριωτικού χώρου, θα πρέπει επιτέλους να πάψουν να δίνουν συμβουλές για το τί έπρεπε η πρέπει να γίνει. Η ΝΔ δεν είναι δεξιό κόμμα, δεν είναι καν κεντρώο και καμιά σημασία δεν έχει πια το πότε μεταλλάχθηκε. Είναι ένα συνονθύλευμα από πολιτικούς καιροσκόπους και η μοναδική πολιτική πράξη που ασκούν είναι ο τυχοδιωκτισμός. Αυτό πια δεν αλλάζει και δεν επανέρχεται, το κόμμα της ΝΔ όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της μεταπολίτευσης πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και γραφτεί ο πολιτικός τους επικήδειος. Οι μηχανισμοί της ΝΔ όπως και των άλλων κομμάτων εξουσίας είναι όπως λέει και το άρθρο καπηλευμένοι από ένα μικρό παρεάκι που δίνει εντολές στην ευρύτερη κοινοβουλευτική ομάδα γιια να κάνει ότι είναι να κάνει. Κύριοι του antinews και αγαπητέ κύριε Κοττάκη, δεν μας νοιάζει πια η παράταξη, μας νοιάζει μόνο η πατρίδα μας. Παρατάξεις έρχονται και φεύγουν, αλλά το ιερό χρώμα του τόπου μας που είναι ποτισμένο με το αίμα και της θυσίες των προγόνων μας και στο μέλλον και το δικό μας ίσως θα είναι πάντα το αποκούμπι μας ακόμη κι αν δεν έχουμε τπτ. Σ αυτή τη “μάνα” που λέγεται Ελληνική γη θα έχουμε προσκεφάλι μας το χώμα της και τπτ άλλο.

    Υ.Γ. Κι όσο αγαπώ την πατρίδα μου, δεν αγαπώ τίποτε άλλο. Να έρθει ένας και να μου πει ότι θα πάει ομπρός η πατρίδα, στρέγουμαι να μου βγάλει και τα δύο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αλλά η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να χω, στραβός θα να μαι. Ότι σ αυτήν θα ζήσω, δεν έχω σκοπό να πάω πουθενά. – Ιωάννης Μακρυγιάννης! Η λύση τόσο απλή και πρέπει να την κατανοήσετε…να πάει στη Μόρντορ το κόμμα και να καταστραφεί, θα ξεπηδήσουν άλλα 10 κόμματα κι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πατριωτική φωνή δυνατή και σοβαρή. Αν μας απογοητεύσει κι αυτή αύριο? Ο επόμενος…γτ πάνω απ όλα είναι η πατρίδα, ούτε τα πρόσωπα, ούτε οι παρατάξεις…αυτή θέλομεν κι ας τρόγωμεν και πέτρες – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πολιτικά ζόμπι χορεύουν στον τάφο της Μεταπολίτευσης!

Στις χώρες όπου οι λαοί έχουν κοντή μνήμη φαίνεται πως γίνεται πιο εύκολη η ανακύκλωση. Όχι των απορριμμάτων, αλλά...

Ηγεσία και πατρίδα στη Μεταπολίτευση

Τον Ιούλιο του 1991 επισκέφθηκε επισήμως την Αθήνα ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους. Η απόφασή του...

Γιατί συνεχίζεται η κατοχή 50 χρόνια;

Δέκα λάθη στο Κυπριακό, που δεν εξηγούνται με την κοινή λογική, παρά μόνο με αυτήν της παράδοσης Του Σάββα ΚαλεντερίδηΜπορεί...

«Ξεφουσκώνει» ο Μητσοτάκης!

Η εικόνα του παντοδύναμου ηγέτη, που ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους για την κυβέρνησή του παρέμεινε αναλλοίωτη, πλέον...