Μητσοτάκης τέλος

Του Απόστολου Διαμαντή

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι καθαρό. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν διαθέτει  πλέον πολιτική νομιμοποίηση, διότι με το 28% των ψήφων δεν μπορεί να ασκεί διακυβέρνηση. Είναι μικρή μειοψηφία. Δεν νοείται το 28% να κυβερνάει το 72%.

Μπορεί η ΝΔ να διαθέτει τυπικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά αυτό δεν αρκεί καθότι χθες μεσολάβησαν πανελλαδικές εκλογές. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ έχει απολύτως τυπικό χαρακτήρα, εφόσον ουσιαστικά το κυβερνών κόμμα δεν διαθέτει τη λαϊκή έγκριση. Και χωρίς αυτήν το κοινοβούλιο έχει πάψει να είναι αντιπροσωπευτικό και επομένως δεν μπορεί να νομοθετεί. Βρισκόμαστε δηλαδή, από σήμερα, σε καθεστώς πολιτικής ανωμαλίας.

Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί από χθες το βράδυ, η Βουλή θα είχε διαλυθεί και θα είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τα μέσα Ιουλίου. Όπως δηλαδή έγινε ήδη χθες στη Γαλλία, την Αυστρία και το Βέλγιο. Αντιθέτως, στην Ελλάδα που κυβερνάται από το καθεστώς Μητσοτάκη, ακούσαμε χθες πως η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά για άλλα 3 χρόνια. Με 28%!

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές δυνατότητες παραμονής της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία; Καμία απολύτως. Μια τέτοια κυβέρνηση, που έχει αποδοκιμαστεί μαζικά, δεν είναι σε θέση να ρυθμίσει ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, δεν έχει τη δύναμη να προχωρήσει σε συμφωνίες με την Τουρκία, δεν μπορεί να φέρει στη Βουλή για κύρωση τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορεί φυσικά να εκλέξει πρόεδρο δημοκρατίας στις αρχές του 2025, δεν μπορεί να διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν μπορεί να κάνει απευθείας αναθέσεις. Διότι, εάν τα κάνει όλα αυτά, θα βρίσκεται εκτός του κοινοβουλευτικού πλαισίου και θα έχει παραβιάσει όλες τις αρχές του κοινοβουλευτισμού.

Κάθε πρωθυπουργός, που θα σεβόταν πρώτα από όλα τον ίδιο του τον εαυτό, θα είχε αναγνωρίσει την ήττα του και θα είχε παραιτηθεί.  Εάν, παρόλα αυτά, ο Μητσοτάκης παραμείνει στη θέση του, είναι απολύτως βέβαιον πως η ΝΔ θα οδηγηθεί σύντομα σε πορεία κατάρρευσης και η λαϊκή αποδοκιμασία θα είναι τόσο έντονη, που δεν θα υπάρχει άλλη δυνατότητα από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αλλά από ακόμα χειρότερες θέσεις για την κυβέρνηση.

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα της καθαρής και έντονης πολιτικής αποδοκιμασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, η συμμαχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες που τη στήριζαν μέχρι σήμερα, δεν θα μπορεί απρόσκοπτα να συνεχιστεί, διότι προϋπόθεση αυτής της στήριξης είναι πάντα η πολιτική κυριαρχία. Εάν αυτή χαθεί τότε όλοι οι παράγοντες που κυριαρχούν στο τομέα της οικονομίας, του τύπου και της πολιτικής, είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν μια νέα διακυβέρνηση που θα διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση. Κανένας δεν έχει την παραμικρή διάθεση να στηρίζει μια κυβέρνηση που δεν τη θέλει ο λαός.

Το επιπλέον πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι πως έχει μετατραπεί σε μητσοτακικό κόμμα, το οποίο είναι προφανές πως δεν έχει πλέον τη στήριξη της παραδοσιακής καραμανλικής και σαμαρικής πτέρυγας, που συνιστούν εξάλλου την ουσιαστική της ηγεσία και την πολιτική της βάση.

Μια κυβέρνηση με υπουργούς  και συμβούλους που οι περισσότεροι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας -Γεωργιάδης, Βορίδης, Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Τσιόδρας, Φλωρίδης, Αγαπιδάκη, Σκυλακάκης, Στυλιανίδης, Μενδώνη, Πιερρακάκης, Λιβάνιος, Χρυσοχοΐδης κλπ, οι περισσότεροι προερχόμενοι από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ- δεν είναι σε θέση να συσπειρώσει την κεντροδεξιά παράταξη, καθώς ήδη την έχει μετατρέψει σε ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό κόμμα, το οποίο έχει εξοργίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, καθώς στηρίζει αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο, τραπεζίτες και καρτέλ και αφήνει τον λαό έρμαιο στη γενικευμένη κερδοσκοπία, ενώ  ταυτόχρονα το σύνολο των κρατικών δομών καταρρέουν. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αυτή βαρύνεται με  σωρεία σοβαρότατων σκανδάλων, τα οποία βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση.

Η ΝΔ του Μητσοτάκη δεν διαθέτει κανένα απολύτως πολιτικό σύμμαχο αυτή τη στιγμή και δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει την πρωτιά στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς τα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς σύντομα θα προχωρήσουν στη δημιουργία κοινού εκλογικού μετώπου, εφόσον τα στελέχη τους, διαβλέποντας τη δυνατότητα εκλογικής νίκης, βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες επαφές.

Δεν μένει επομένως άλλος δρόμος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Όσο γρηγορότερα το κάνει, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο.

  1. Για να γίνουν πρόωρες και δη να παραιτηθεί ο κυριάκος θα επρεπε εχθές να ψηφίσει και το λοιπό 72%. Πού ήταν εχθές εκείνο το ποσοστο; Στις παραλίες .Μόνο δέκα περιφέριες και λοιποί εδωσαν την μάχη …
    Εχθές το μεγαλύτερο ποσοστό των βορειοελλαδιτών ήταν στις παραλίες Αυτό που κάνει ακόμη και την προσβολή να προσβάλεται Και Με τα σκόπια πλέον αναγνωρισμένα ως μακεδονία Συν τοις άλλοις :
    Με τα προβλήματα να ταλανίζουν
    Με φτώχειες με ακρίβειες
    Με νεολαίους που δεν τους ενδιαφέρει τίποτε ούτε καν η αξιοπρέπεια και το μέλλον τους Με εξαίρεση είτε τα παιδιά που είναι υπο ασθένια είτε δουλευαν
    Η υπέρτατη προσβολή ήταν η χυδαία εικόνα με τις γεμάτες παραλίες
    Με το 72% Θα κυβερ΄να ο μιτσοτάκης Αν δεν του βγεί η αναχώρηση του στα εξωτερικά ….
    Απο την άλλη δεν εχει ανάγκη ούτε εκείνος ούτε η οικογενια του Ομως αναρωτήθηκε το λοιπο 72% Εκείνοι που δεν πήγαν *ιδιαίτερα οι βορρειοελλαδίτες τι θα απογίνουν απαξ και γίνει κάτι Διότι αν γίνει κάτι τότε ο μιτσοτάκης θα φύγει αφού προηγουμένως έχει ήδη τακτοποιηθεί Εκείνοι;

    Απο σήμερα μηλιά απο όλους εκείνους που δεν πήγαν να ψηφίσουν
    Κόβουμε τον βήχα Και αν χρεωκοπήσει η χώρα Με τους ευρωπαίους σε τέτοιες προκλήσεις οι εκείνοι του φρέντο του φραπέ της τουαλέτας και του τουπέ να πάνε να ζητήσουν δανεικά Τώρα ακόμα και αν στηριζονται όπως στηρίζονται απαξ και σου πουν δεν σου δανείζω να δουμε αν θα πανε σε παραλίες Αν το κιεφ στην Θράκη βγεί ενισχυμένο και η σιλιανοφσκα καταφέρει και κερδίσει τηντ συμφωνία *Διοτι αυτή θα επικυρωθει απο την ΝΔ τότε θα δουν οι ελληναράδες του βορρα .Και οι λοιποί του νότου ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΡΕΨΕΙ Η ΣΙΛΙΑΝΟΦΣΚΑ ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ; ΟΙ ΡΑΜΕΣ ; ΟΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΔΕΣ; ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΧΟΡΕΥΑΜΕ
    Σημείωση * τοτε που τα σκόπια έκαναν εκλογές ολα ήταν κλειστα ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ Ολοι τους μικροι μεγάλοι γέροι Ουρές
    Τώρα που θα σας δουλεύουν όλους μαζί δηθεν με την μείωση της εγκληματικότητας …Τώρα που δεν θα έχετε τίποτε ….Ακόμη και αν έχετε αυτά που έχετε είναι δανεικα απο μια Ευρώπη που τώρα θα είναι τόσο σκληρή που ευχαρίστως θα μας πετάξει στο καιάδα Αφού προηγουμένως θα έχουν διαμοιραστεί επικράτειες με τουρκίες αλβανίες σκόπια
    ΕΩΣ ΟΤΟΥ Η ΦΥΓΕΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΜΙΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΝΟ διοτι αυτό ήθελε το φρέντο …

    Οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν άκρως υποχρεωτικές Ολα να είναι κλειστά εκείνες τις ημέρες Και όσοι δεν πάνε να ψηφίσουν να κόβουν μισθούς συντάξεις για 2 μήνες Αν είναι νεοι δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία ούτε σε πανεπιστημια Επιπρόσθετα όσα μπαρ παραλίες καφέ ανοίξουν εκείνες τις ημέρες αυστηρότατο πρόστημο και κλείσιμο για μια βδομάδα Τέλος η αστυνομία να κάνει περιπολίες για να δεί αν όλα τηρούνται Αλλά φωνή βοωντος εν την ερήμω Συνεπώς δεν θέλουν ευθύνες δεν ενδιαφέρονται για τίποτε

  2. Τα ωραιοποιείς…
    Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για την κυβέρνηση..
    6 στους 10 δεν πήγαν καν να ψηφίσουν αποδοκιμάζοντας όλο το πολιτικό σκηνικό,άρα και την κυβέρνηση..
    Από τους 4 που ψήφισαν ο 1 μόνο ψήφισε υποψήφιους της κυβέρνησης…
    Συνεπώς οι 9 από τους 10 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους ουσιαστικά αποδοκίμασαν την κυβέρνηση..

  3. Όταν παίρνεις 28% από το 40% που πήγε να ψηφίσει, σημαίνει ότι έχεις πάρει ένα 11% των ψήφων του εκλογικού σώματος. Τι κι αν στο Βέλγιο και στη Γαλλία σκέφτονται αλλιώς και παραιτούνται; Εδώ είναι η Ελλάδα στην οποία ο Τσίπρας αναποδογύρισε ένα ολόκληρο δημοψήφισμα, οι πολιτικοί που έχουν βαρύτατες ευθύνες για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, ξαναβάζουν υποψηφιότητα και ψηφίζονται, οι πολιτικοί που κάνουν υποκλοπές και παρακολουθήσεις των πολιτικών τους αντιπάλων δεν παραιτούνται αλλά καμαρώνουν στις τηλεοράσεις, αυτοί που είπαν ψέμματα και ανάγκασαν τον κόσμο να κάνει τα δολοφονικά εμβόλια ψηφίζονται ως εκλεκτοί, αυτοί που παραμυθιάζουν τον κόσμο από τις τηλεοράσεις βγαίνουν πρώτοι και πάει λέγοντας..
    Ας ελπίσουμε ότι αυτή η πτώση των ποσοστών της ΝΔ θα είναι η αρχή μια αλλαγής για το πολιτικό σύστημα, ιδιαίτερα επειδή και τα συστημικά κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δε μπόρεσαν να καρπωθούν τους δυσαρεστημένους. Άρα και αυτοί δεν έχουν καμιά ελπίδα.

  4. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ. ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ!!! ΟΛΟΙ!!

  5. Δεν μπορεί να υπάρξει απονομιμοποίηση της κυβέρνησης από μια κάλπη που το επίδικο δεν ήταν το κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά η επιλογή προσώπων στο ευρωκοινοβούλιο.

    Όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως η ίδια η κυβερνητική παράταξη θέτει ως λόγο της κατάρρευσης της τα εσωτερικά θέματα γιατί (λέει πως) η αιτία ήταν η έλλειψη προεκλογικού διαλόγου για τα ζητήματα της Ευρώπης (αλήθεια ποιος έχει την ευθύνη για αυτό το γεγονός αν όχι η κυβέρνηση που έθεσε την θεματολογία;).

    Δυστυχώς έχουμε το θέατρο του παραλόγου.

    Για τα εσωτερικά θέματα η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως φταίει η διεθνής συγκυρία και για την αποτυχία της στις ευρωεκλογές πως φταίνε τα (μη σχετικά με την κάλπη) εσωτερικά ζητήματα που προκαλούν δυσαρέσκεια.

    Κοινώς έχει χαθεί η μπάλα.

    Έχοντας λοιπόν μπροστά μας μια σειρά από ζητήματα τα οποία ξεπερνούν τα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, τα οποία θα καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό της μικρής μας αποικίας, θα πρέπει, για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε το πλαίσιο των πιθανών εξελίξεων, να κατανοήσουμε τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αμερικανικού παράγοντα.

    Το προηγούμενο του 2009, δυστυχώς μας υποδεικνύει πως ακόμη κι αν ο Μητσοτάκης θεωρηθεί καμμένο χαρτί, η επίκληση έκτακτων συνθηκών θα οδηγήσει σε (συν)κυβέρνηση των πρόθυμων κομματικών γραφειοκρατιων οι οποίες θα στηριχθούν από το εγχώριο ολιγαρχικό κεφάλαιο.

    Ο Κασσελακης, ο Ανδρουλάκης αλλά και οι οποίοι δελφίνοι της ΝΔ, θα παραμείνουν στην θέση τους ή θα πάρουν το πρόκριμα μόνο μετά από έγκριση της πρεσβείας.

    Η μόνη ελπίδα που μπορεί να έχει ο τόπος είναι να παραμείνει ο Μητσοτάκης μέχρι να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός πως η λύση είναι η ενεργοποίηση του και η απαίτηση εκ μέρους του να γίνει εθνική επιλογή η αυτάρκεια της χώρας ώστε να μπορέσει να επιπλεύσει στις πολεμικές τρικυμίες που είναι μπροστά μας.

    Όσο ψάχνουμε για σωτήρες μέσα στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα χωρίς αλλαγή του ζητούμενου από την ηγεσία τόσο θα βουλιάζουμε με αναπνευστηρες επιδομάτων την ίδια ώρα που ο εθνικός στρατός θα μετατρέπεται σε νατοϊκό, η εξωτερική πολιτική σε επικυψεις, το κοινωνικό κράτος σε δουλίτσες, η ενημέρωση σε τοποθέτηση προϊόντος, οι εκλογές σε δημοσκοπήσεις και η δημοκρατία σε κέλυφος.

  6. οσοι δεν πηγαν να ψηφισουν δεν ειναι της παραλιας οπως λεει ο μεσιε απο πανω. ειναι ξεκαθαρη πολιτικη θεση, καμια νομιμοποιηση των μνημονιων με τη ψηφο μας. μας διελυσαν οι τοκ@γληφοι. τωρα πως γινεται το 23 με 2μυρια ψφους να παιρνει σαρανττα τα κατο και εχθες με 1μυριο 28;!! οι μμισοι ψφοι ! πως γινεται; 20 21 επρεπε να ειναι! και αυτο το 28 τι θα κανει; θα συνεχισει να εξοπλιζει ενα πολεμο που μονο ζημια μας κανει;! θα συνεχιζει να καλυπτει πολιτικα το τουρκικο κομμα ;! θα συνεχισει να παζαρευει με το πασα !

  7. @ joe
    Διαφωνώ. Οι 9 στους 10 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους ΔΕΝ αποδοκίμασαν την κυβέρνηση. Με την στάση τους εξουσιοδότησαν τα χούφταλα και τα κομματόσκυλα να αποφασίσουν γι’ αυτούς καθότι είχαν πιό σοβαρά πράγματα να ασχοληθούν (παραλία, κ.α). Γι’ αυτό απο σήμερα για ότι τους ετοιμάσει ο Μητσοτάκης , όταν γκρινιάξουν η απάντηση είναι μία : ΣΚΑΣΜΟΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ !!!!

  8. Απλώς δεν καταλαβαίνετε! Και τη σημασία έχει η μεγάλη αποχή; Καμία!!!!!!! Δεν τους ενδιαφέρει, την επιζητούν κιόλας κρυφά! Αποστασιοποίηση, ατομισμος, φόβος, παράδοση και με λίγες ψήφους και ένα καλπονοθευτικο εκλογικό νόμο και ένα σκληρά πρωθυπουργοκεκτρικο σύστημα, κυβερνάς μια χαρά! Μήπως θα γίνει καμιά πανελλαδική εξέγερση ή επανάσταση; Όχι, βέβαια! Και μην ακούω περί νομιμοποίησης και λοιπές δημοκρατικές αρλουμπες. Δεν ασχολείται κανείς.

  9. Μιλάτε για το ηθική και πραγματική δημοκρατία, που να βρει όμως ο κ Μητσοτάκης αυτές τις αρετές;
    Μάζεψε γύρω του όλη την παρακμή του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και διοικούν κράτος κολλητών που τρέφονται από δημόσιες συμβάσεις.
    Δεν αφήνουν τέτοιες ομάδες την νομή της εξουσίας, για αυτή ζουν, έτσι θα αλλάξουν ζωή και θα γίνουν ιδιοκτήτες Βορείων Προαστείων με βίλες, πισίνες και θηριώδη Τζίπ.

  10. Ο απολογισμός καταλαγιάζει μέρα την μέρα.
    Είναι πολλά τα μηνύματα αυτών των εκλογών.
    Ο πολίτης αντιδρά με την αποχή μεν, αλλά έχει αντίληψη, όλο αυτό που έχει παιχτεί εις βάρος του.
    Η δύναμή του η ψήφος του, έδωσε το πρώτο κτύπημα.
    Αναζητά πολιτική παρουσία σε διαφορετικό ύφος και ενδιαφέρον.
    Σημαίνει άρνηση ηχηρή, δεν στηρίζει το όνειρο και το έργο της Ενωμένης Ευρώπη όπως την έχουν διαμορφώσει και όπως χειρίζονται τα θέματα.
    Αναζητά πρόσωπα με υπευθυνότητα – σοβαρότητα – ειλικρίνεια.
    Μία καλύτερη ματιά στα πρόσωπα που έχουν εκλεγεί στους ψήφους που έλαβαν, συνθέτουν την εικόνα της χώρας από αντιλήψεις – εκτιμήσεις – από βολεμένους – από δεδομένους.
    Όσο για τα εξωτερικά θέματα και κυρίως την Τουρκία ας θυμηθούμε πως έχει διακαώς ενδιαφέρον να ενταχθεί στους BRICS εκεί μαζί με Κίνα και Ρωσία και Σαουδική Αραβία και ….., λοιπόν ποιος καλλιεργούσε τις απειλές έχθρες-πολέμους και για ποιους λόγους?
    Μια ματιά στην ενημέρωση από γεγονότα Ουκρανία και έχετε την λύση στα μάτια σας. Τα δήθεν όπλα της Δύσης επιφέρουν νίκες εις βάρος της Ρωσίας, αλλά η Ουκρανία πόσο αντέχει ούτε να γίνεται λόγος.
    Βρυχάται το θηρίο όταν αντιλαμβάνεται το τέλος της ηγεμονίας του. Στην περίπτωσή μας όμως έχουμε πολλούς λογαριασμούς που θα πρέπει να κλείσουν, να καθαρίσουν από την βάση όλο το επίπεδο χώρου. Περισσότερο κατάλληλη χρονική στιγμή σε πάρα πολύ βάθος χρόνου άγνωστο εάν ποτέ ξανά εμφανιστεί τόσο έντονη και τόσο ηχηρή μέσα στην κοινωνία μας.
    Παράταση χρόνου αναζητά ο εντολοδόχος ακριβοπληρωμένος σύμβουλος του πρωθυπουργού μας.
    Ο τίτλος του άρθρου σας ταιριάζει περισσότερο, καταρρέει το σύστημα , κάθαρση από την βάση.

  11. joe@ και εσείς οι υπόλοιποι φίλοι Πόσοι απο τους απεχοντες δεν πήγαν να ψηφίσουν επειδή ήταν αγανακτισμένοι; Ανάμεσα στους απέχοντες εκείνοι που δεν θέλουν το νυν πολιτικο σύστημα είναι ελάχιστοι Οι υπόλοιποι δεν ήθελαν Εκείνοι είναι και θα είναι οι πραγματικές αιτίες της καταστροφής του τόπου και του πολιτεύματος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ρεχάγκελ, η δημοκρατία και… το πόσιμο νερό

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, στην επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ...

Και πολύ καλά μας κάνουν…

Όταν ένας από εμάς, τα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα, κριθεί προφυλακιστέο για κακούργημα και φυσικά δεν έχει να πληρώσει εγγύηση...

Το αλφάβητο της λευτεριάς

Όταν αναφωνούμε «ζήτω το έθνος!», ουσιαστικά εκφράζουμε έναν πόθο και μία προτροπή. Ζητάμε από τους συμπατριώτες και τον εαυτό...

Οικο-μανιακός χιτλερισμός

«Οι άνθρωποι είναι μικρόβια, που καταστρέφουν τη γη». «Είμαστε αρρώστια, είμαστε η αληθινή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη»....