Γιατί έχει νόημα να πάμε στην κάλπη

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις εστιάζουν περισσότερο στην αναμενόμενη αποχή!

Αν με ρωτάτε, θεωρώ πως οι κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού έχουν ξεκάθαρο συμφέρον να «κανονικοποιήσουν» το αδιέξοδο των πολιτών και να προβάλουν εμμέσως πλην σαφώς την αποχή ως επίσημη επιλογή (όχι ότι δεν το έχουν ξανακάνει, αλλά τώρα φαίνεται πως κλιμακώνουν την τάση τους).

Σε αντίθετη ρότα, προσωπικά βλέπω περισσότερο νόημα να πάει κανείς στην κάλπη στις 9 Ιουνίου του 2024. Οι αξιοπρεπείς και γεμάτοι προσόντα υποψήφιοι είναι ουκ ολίγοι σε μικρά κόμματα του πατριωτικού χώρου.

Δυστυχώς οι Έλληνες φαίνεται πως είχαν περισσότερη όρεξη να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη όταν τους καλούσαν σε αυτό υποψηφιότητες-celebrities και κυρίως όταν αυτές οι προσωπικότητες υιοθετούσαν αραχνιασμένα συνθήματα της Αριστεράς. Δυσκολεύονται να γοητευτούν όταν έχουν ενώπιόν τους υποψηφίους που λένε σκληρές αλλά απαραίτητες αλήθειες για την οικονομία ή το δημογραφικό ή οι οποίοι έχουν δώσει μακροχρόνιους αγώνες για τη Μακεδονία.

Ας πάμε κόντρα σ’ αυτή την εθνική ασθένεια και ας πείσουμε γνωστούς και φίλους να ξεφυλλίσουν κάποια βιογραφικά προερχόμενα από ψηφοδέλτια που ξεχωρίσαμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οι… Πρέσπες κερνούν, ο Μίτσκοσκι πίνει!

Η Συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε βασίστηκε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αντίθετα, σερβιρίστηκε ως ευκαιριακή, δηλαδή σαν το είδος της συμφωνίας...

Τεχνοκρατικός φασισμός

Και να θέλει κανείς να αγιάσει δεν μπορεί! Συνέβη μέσα στην αργία του Αγίου Πνεύματος. Όταν η κυβέρνηση της...

Ο Κασσελάκης έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα της Κουμουνδούρου

Στον αστερισμό της μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα μπήκε από χθες το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο...

Στο ίδιο (;) έργο θεατές…

Αυτά που ζούμε από χθες με Κασσελάκη και Τσίπρα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε ξαναζήσει πριν από...