Δεν έχουμε έλλειψη στα απρόσεκτα καθεστώτα

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Αρκετές μέρες μετά τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Ραϊσί πλανώνται ακόμα στα ΜΜΕ ερωτήματα (και μαζί διάφορες θεωρίες) όπως «Τι είδους καθεστώς είναι αυτό που στέλνει τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών του σε ένα ελικόπτερο ηλικίας 50 ετών, μέσα από απομακρυσμένα και ύπουλα βουνά σε πυκνή ομίχλη, χωρίς κανενός είδους πρωτόκολλα ασφαλείας – σε μια εποχή αυξημένων απειλών από το Ισραήλ και άλλους εχθρούς;».

Ας μην πάμε μακριά. Το φθινόπωρο του 2023 έμπειροι Έλληνες στρατιωτικοί μίλησαν για πολύ σημαντικά λάθη τακτικής στην αποστολή των Ενόπλων μας Δυνάμεων στη Λιβύη, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε συμπατριώτες μας. Υπάρχουν απρόσεκτα καθεστώτα, με ελικόπτερα, λεωφορεία, τρένα.. Αλίμονο, δεν έχουμε έλλειψη!

  1. Το είδος του καθεστώτος του οποίου τα μέλη γνωρίζουν ότι τα σύγχρονα ηλεκτρονικά είναι επιρρεπή στην εξ αποστάσεως δολιοφθορά. Ενώ ένα καλοσυντηρημένο αναλογικό πολεμικό ελικόπτερο ίσως να μην είναι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...