Σκοτεινές εκλογές

Του Απόστολου Διαμαντή

Υπάρχουν δύο διαφορετικές πλευρές του προβλήματος της πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ. Πρώτον η χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση και η απουσία κάποιου πολιτικού ηγέτη που θα ένωνε τις αντικυβερνητικές δυνάμεις και δεύτερον ο απόλυτος έλεγχος των ΜΜΕ.

Η χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση οφείλεται στην πλήρη απουσία κριτικής της ΕΕ εκ μέρους της αντιπολίτευσης, όταν η ΕΕ, η Κομισιόν και το χρηματιστικό κεφάλαιο που τα ελέγχει έχουν μετατρέψει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε μηχανισμούς ελέγχου των λαών της Ευρώπης. Κόμματα τα οποία δεν έχουν ίχνος κριτικής της ΕΕ στον πολιτικό τους λόγο δεν έχουν εκλογική τύχη, διότι επικαλύπτονται πολιτικά από τη φιλοευρωπαϊκή ΝΔ.

Ποιος ο λόγος να επιλέξει κάποιος ΠΑΣΟΚ; Λέει κάτι διαφορετικό για την Ευρώπη από τη ΝΔ; Όχι. Όποιος μάλιστα κάνει κριτική στην ΕΕ αποκαλείται λαϊκιστής. Οπότε, ο Κυριάκος ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο και η κριτική που του γίνεται είναι άσφαιρη. Κανένα ορατό εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να έχει το ζήτημα της μονταζιέρας στα Τέμπη ή το κράτος δικαίου που παραβιάζεται.

Είναι δυνατόν κεντρώα και αριστερά κόμματα να μην ασκούν έντονη κριτική στην ΕΕ και την ηγεσία της; Εάν θυμούνται, ο λόγος που ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός ήταν το κεντρικό του σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Δεν ήταν επ΄ ουδενί τυφλός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Αντ’ αυτών η αντιπολίτευση έχει ως προμετωπίδα του πολιτικού της λόγου την «αλαζονεία» του Κυριάκου και της ΝΔ! Είναι δυνατόν να αλλάξει πολιτική συμπεριφορά κάποιος, να φύγει δηλαδή από τη ΝΔ και να πάρει στα χέρια του το ψηφοδέλτιο της Λύσης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο Κυριάκος είναι αλαζόνας; Όχι φυσικά. Εξάλλου, η αλαζονεία, εφόσον υπάρχει, είναι σημάδι ισχύος, δύναμης, πράγμα που οπωσδήποτε ωφελεί την προεκλογική εικόνα του ηγέτη.

Μ’ αυτά και με κείνα πάμε σε ευρωεκλογές, όπου όλα σχεδόν τα κόμματα ψελλίζουν αόριστα περί Ευρώπης -η οποία στο μεταξύ έχει βυθίσει τα ευρωπαϊκά κράτη σε μεγάλη κρίση- και περιμένουν αμέριμνα το εκλογικό αποτέλεσμα εξαπολύοντας μύδρους αφηρημένων εννοιών περί Κράτους Δικαίου, περί αλαζονείας, περί Δικαιοσύνης κλπ., λες και οι εκλογές ανήκουν στη σφαίρα της ηθικής και της πολιτικής φιλοσοφίας.

Οι εκλογές γίνονται για να εκλέξουμε αντιπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο και ταυτόχρονα για να δώσουμε έγκριση ή όχι στην κυβέρνηση να συνεχίσει. Δεν γίνονται οι εκλογές για να απαντήσουμε σε ζητήματα καλών τρόπων, ούτε για να ανοίξουμε συζήτηση περί φιλοσοφίας του Δικαίου.

Θα πρέπει εδώ να παρατηρήσουμε και την άλλη αφέλεια της αντιπολίτευσης, η οποία πάει σε εκλογές με σωρεία σκανδάλων παραβίασης της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας, με εκλογικούς καταλόγους που δεν αντιστοιχούν στο πραγματικό εκλογικό σώμα, με μη ελεγχόμενη επιστολική ψήφο, με χρήση απόρρητων προσωπικών δεδομένων από την κυβέρνηση και το κυριότερο, με μια εταιρεία ανακοίνωσης  αποτελεσμάτων η οποία δεν ελέγχεται από κανέναν.

Κανένα κόμμα το βράδυ των εκλογών δεν έχει στα χέρια του τα εκλογικά αποτελέσματα, ούτε έχει τη δυνατότητα να καταμετρήσει ψήφους. Η όλη διαδικασία είναι εντελώς αδιαφανής και ελέγχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κανονικά αυτό δεν θα έπρεπε να γίνεται αποδεκτό, αλλά εφόσον δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος και δεν υπάρχουν παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας, τότε τα κόμματα δεν έχουν παρά μόνον μία και μοναδική λύση: ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος να ζητήσουν, από το ίδιο βράδυ των εκλογών, γενική επανακαταμέτρηση των ψήφων, με βάσει τα πρακτικά Νο 2 τα οποία συντάσσονται σε κάθε εκλογικό τμήμα και ακολούθως παραδίδονται στα πρωτοδικεία.

Δηλαδή, οι Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, Βελόπουλος και Κωνσταντοπούλου θα πρέπει το βράδυ των εκλογών να καταθέσουν αίτημα επανακαταμέτρησης των ψήφων σε όλη την επικράτεια.

Διαφορετικά θα πρέπει να αφεθούν στα αποτελέσματα που θα τους ανακοινώσει η ίδια η κυβέρνηση.

 1. Ποιος θα καταγγείλει τα τεκταινόμενα εις τους κόλπους της σάπιας Ε.Ε; Οι σιτιζομενοι εξ αυτής; ” Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”!!!

 2. Μας διοικει παγκοσμια νεοταξικη χουντα η οποια εχει ολο το συστημα στο τσεπακι της.
  Τιποτα μην περνετε δεδομενο. Ειδικα αποτελεσματα εκλογων.
  Μιλαμε για παγκοσμια συμμορια παρανοϊκων.

 3. Εκτός από το σύνθημα η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες έλεγε και εμείς λέμε αυτά που θέλει να ακούει ο λαός ο εξ Αμερικής ερχόμενος Ανδρέας Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός με μεγάλη διάρκεια.
  Εάν δεν αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, την εξαπάτηση μας, την εκμετάλλευσή μας και την κοροϊδία που έχουμε υποστεί ως χώρα και ως λαός μην περιμένετε διαφορετική πορεία, πέρα από φαγωμάρα, από Δεξιοί-Αριστεροί, από σωρεία ψέματα για δήθεν δικαιολογίες.
  Επίσης εάν δεν θέλουμε να δούμε με γυμνή την αλήθεια το άλλο επόμενο στραβοπάτημά μας, που οδεύει σήμερα η Ε.Ε. το κοινό μας σπίτι θα αναζητούμε Ελλάδα και Έλληνες.
  Μην το ονομάζετε χούντα το όλο σύστημα. Η διαφορετική ματιά στέλνει μηνύματα πως ο κόσμος έχει αλλάξει και οι χώρες-κράτη κάνουν κάθε προσπάθεια να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους συμμετέχοντες μέσα στο διεθνές παγκόσμιο οικονομικό παιχνίδι.
  Με πρόσωπα που δέχονται εντολές από εξωτερικούς παράγοντες στην εξουσία, με ανύπαρκτη εσωτερική πολιτική που να αναδεικνύεται ως κατάλληλη στις αντιξοότητες της εποχής και αυτή τη χρονική στιγμή η χώρα μας βολοδέρνει με τεράστια χρέη, ψέματα, παραπληροφόρηση.
  Όταν εάν ποτέ αυτό γίνει πράξη, οι Έλληνες ανήκουν στην Ελλάδα, θελήσει να περάσει στα μυαλά των ανθρώπων που κατοικούν εντός της χώρας ίσως κάποια αλλαγή αρχίζει να ξεπροβάλλει έστω και με βήματα δειλά.

 4. Singular logic, άβατον.
  Μας τυλίξανε σε μία λαδόκολλα και τώρα θα μας φάνε.

 5. Ο Κασσελάκης όμως ζήτησε διεθνείς παρατηρητές στις Ευρωεκλογές. Γιατί αφέλεια λοιπόν στον συγκεκριμένο πολιτικό; Δεν πρέπει να του πιστώσουμε έστω το μοναδικό σωστό πράγμα που είπε;

  Όταν το ζήτησε έπεσαν όλοι να τον φάνε. Και όχι δεν είμαι ζαίος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αυτή είναι η ζωή ρε φουκαρά που ποτέ δεν πρόκειται να...

Aν ρωτούσες χθες μερικούς νοματαίους τι το συνταρακτικό συνέβη πριν πενήντα χρόνια ρε παιδιά «σαν σήμερα»; Οι απαντήσεις θα...

Μηνύματα μιας θλιβερής επετείου

Σήμερα έχουμε μια θλιβερή επέτειο. Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο καταλαμβάνοντας μικρή έκταση...

Δεν ξεχνώ!

Δεν ξεχνώ την 20ή Ιουλίου 1974, μέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Μέρα «μαχαιριά» στα πλευρά του Ελληνισμού, βάρβαρο...

Το «Δεν ξεχνώ» στην «αντίδρομη» πορεία του

Στη ριζική ρήξη με τον εαυτό μας σε αυτό το requiem του «τέλους του Ανθρώπου» ποια μνήμη θα μπορούσε...