Να συντρίψουμε την προπαγάνδα!

Του Νικόλαου Ταμουρίδη*

Στη ζωή μας υπάρχουν λέξεις στις οποίες συνήθως αναφερόμαστε εύκολα, απλά και πολύ επιφανειακά χωρίς να εστιάζουμε στην πραγματική έννοιά τους. Μία από τις λέξεις αυτές, που κυριαρχεί στην ανθρώπινη καθημερινότητα και η έννοια της οποίας συνήθως παραβιάζεται και βιάζεται ποικιλοτρόπως, είναι η αλήθεια!

Τι είναι, όμως, αλήθεια; Αλήθεια είναι καθετί που είναι ορθό, που συμφωνεί με την πραγματικότητα, καθετί που μπορεί να επαληθευτεί πειραματικά ή να ελεγχθεί με τη λογική και την εμπειρία, με αξιόπιστα δεδομένα. Και επιπλέον, είναι η απουσία ψεύδους ή άλλης σκόπιμης αλλοίωσης της πραγματικότητας. Επομένως, η έννοια της αλήθειας είναι επιστημονικά σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνειών!

Η αλήθεια, όμως, αποτελεί το πρώτο και μεγάλο θύμα ενός ιδιότυπου καθημερινού πολέμου που έχουν εξαπολύσει παγκοσμίως τα στρατευμένα και χειραγωγούμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), μέσω της προπαγάνδας.

Τι είναι προπαγάνδα; Σύγχρονη προπαγάνδα είναι η επιστημονική τεχνική της διαδόσεως των ιδεών με σκοπό τον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Η ιδέα μετατρέπεται σε υλική δύναμη, όταν μπει μέσα στις μάζες. Η σύγχρονη βασιλεία της προπαγάνδας, με τη χρησιμοποίηση των παντοδύναμων ΜΜΕ στη συνεχή 24ωρη ροή των πληροφοριών, είναι ένα τετελεσμένο γεγονός. Η προπαγάνδα είναι το τρομερότερο πολεμικό όπλο στα χέρια εκείνου που ξέρει να τη χρησιμοποιεί. Είναι το βασικό χαρακτηριστικό μιας νέας μορφής πολιτισμού. Αυτή κανονίζει τη σκέψη μας, τις αντιδράσεις μας, τις δραστηριότητές μας.

Τι γίνεται, λοιπόν, στον κόσμο σήμερα; Σε έναν ιδανικό κόσμο θα υπήρχε διάλογος και αντιπαράθεση απόψεων με σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας για κάθε θέμα. Στον σημερινό μας κόσμο, που κάθε άλλο παρά ιδανικός είναι, οι άνθρωποι επιδιώκουν να επιβάλλουν τη δική τους άποψη και να επικρατούν, άσχετα με το ποια είναι η αλήθεια.

Έτσι, η αλήθεια βιάζεται, λοιδορείται και διαστρέφεται καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Ποτέ δεν τη βλέπουμε στην πραγματική της λάμψη. Σερβίρεται συνεχώς είτε τελείως αποσιωπημένη είτε μισή ή παραμορφωμένη, αναμεμειγμένη με ψεύδος.

Ειδικότερα κατά τα τελευταία χρόνια συμβαίνει κάτι απίστευτα δραματικό! Μια διεθνιστική πολιτικο-οικονομική ελίτ, που νομίζει ότι κατέχει θεϊκή εξουσία, προσηλωμένη στη μονολιθική ιδεολογία του καπιταλιστικού διεθνισμού, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει τον παγκόσμιο πληθυσμό για να επιβάλει μια νέα παγκόσμια τάξη, με σκοπό την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Για να το πετύχει αυτό, αντί της αλήθειας, χρησιμοποιεί την προπαγάνδα και το ψέμα, που κατατίθενται καθημερινά στην πολιτική παλαίστρα, υπό τους θόλους των εθνικών και των υπερεθνικών βουλευτηρίων, στους πολυεθνικούς οργανισμούς, στα αμέτρητα έντυπα μέσα του Τύπου, καθώς και στα πολύχρωμα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου παρελαύνουν οι πρωταγωνιστές του παγκοσμίου δράματος.

Η προπαγάνδα δολοφονεί την αλήθεια! Αυτό δεν επιτρέπεται να το αφήσουμε. Οι ελεύθεροι άνθρωποι οφείλουμε να κάνουμε σημαία μας την αλήθεια και να την περισώσουμε! Να ενώσουμε δυνάμεις και να αγωνιστούμε! Μόνο έτσι θα καθαρίσουμε αυτή την πολιτικά και κοινωνικά μολυσμένη ατμόσφαιρα και θα σταματήσουμε να εισπνέουμε την αφόρητη δυσωδία της προπαγάνδας! Μόνο έτσι θα ανατρέψουμε αυτή την καταστρεπτική πορεία του κόσμου!

«Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς»!

*Αντγος (ε.α.) – επίτιμος α’ υπαρχηγός ΓΕΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Προσχηματικά εξώδικα…

Κάποιοι θεωρούν πως με ένα εξώδικο τέλεσαν το χρέος τους απέναντι σε όσους τους εμπιστεύτηκαν. Ότι καλυπτόμενοι πίσω από...

Τεχνητή νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Το ξέρουμε κι εμείς, το έχουν καταλάβει για τα καλά, πλέον, και οι Ευρωπαίοι....

O «γνωστός ποινικολόγος» και άλλες ιστορίες υπαρκτού σουρεαλισμού…

Είπαμε, μπορεί η ΝΔ του Κυριάκου να πήρε λιγότερες ψήφους με το 28% απ’ όσες η ΝΔ του Σαμαρά...

Ξέρει τι τον περιμένει;

Ενώ εδώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τον εάν ο Δούκας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και  γιατί ο...