Να βρούμε τον «χαμένο» εθνικό μας εαυτό εδώ και τώρα!

Του Κώστα Πρώιμου

Άντε, ίσως πρέπει να «αρχίσουμε χθες», να ευχόμαστε να έρθει εκείνη η ώρα που θα μπορέσουμε να κοιταχθούμε με παρρησία και ακομπλεξάριστοι στον καθρέπτη. Φτάνει να μην περάσει ο καιρός και ζήσουμε εκείνο το σημείο που δε θα υπάρχει φαγητό στο τραπέζι. Εδώ και τώρα! Να αποδεχτούμε την υπάρχουσα κατάστασή μας μπας και εκκινήσουμε την ατομική μας απελευθέρωση η οποία ενδέχεται (αν και εφόσον) να πυροδοτήσει και τη συλλογική.

Τι εννοούμε; Μα, να αντιληφθούμε τα κύρια αίτια για την άλογη και υποτελή συμπεριφορά μας ως πολίτες. Η ιστορία του παρελθόντος έχει γράψει τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς. Και δυστυχώς δεν ξεγράφει μόνο με επιδερμικές αναδρομές κατά τις εθνικές εορτές δύο φορές το χρόνο.

Αυτό που τώρα μας συμβαίνει, οφείλεται ξεκάθαρα στην τεράστια προσπάθεια ενός σκοτεινού συστήματος χειραγώγησης, ώστε να ενεργοποιεί στο λογισμικό μας τις κοινωνικές αντιδράσεις δουλοπάροικων. Κάνουν τα πάντα προκειμένου να μας εθίσουν στον νεοραγιαδισμό. Δεν είναι και τόσο δύσκολο στη δική μας περίπτωση, καθώς τα γονίδια είτε είμαστε απόγονοι του Περικλή είτε του Μεγαλέξανδρου δυστυχώς με τόσους ξένους κατακτητές χιλιάδες χρόνια πάνω από το κεφάλι μας υπάρχουν.

Και για να μην αρχίσουν να τσιρίζουν με όσα παραθέτουμε οι γνωστοί πολιτικοί απατεώνες -πατριδοκάπηλοι, πράγματι, μας διακατέχει αυταπόδεικτα ως φυλή μια ανθεκτικότητα και μια θαυμαστή προσαρμοστικότητα, ειδάλλως θα είχαμε εξαφανιστεί τελείως από προσώπου Γης.

Αν αντιληφθούμε τις πολύπλοκες παγίδες που μας στήνουν ακόμη και την ώρα που κοιμόμαστε οριζοντίως έχουμε πιθανότητες για μια πραγματική παλιγγενεσία, αν και ως γνωστόν πονάει «φρικτά η γροθιά στο μαχαίρι».

Και για να μην αγγίξουμε τα όρια της γραφικότητας παραθέτουμε μια ρεαλιστική συνταγή: Μόνοι μας καθορίζουμε σε μεγάλο βαθμό την τύχη μας. Δε μας αξίζει μόνο να πληρώνουμε τιμήματα χωρίς αντίκρισμα. Δε μας πρέπει να βάζουμε τα παιδιά μας στα τρένα των Τεμπών. Απαγορεύεται να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να δουλεύουμε δεκάωρα για 700 ευρώ στο χέρι και να μη μπορούμε στις είκοσι του μήνα να αγοράσουμε δυο σουβλάκια! Δεν είναι δικαιώματα, ούτε επίπεδο διαβίωσης μέσου Ευρωπαίου πολίτη του 21ου αιώνα αυτά!

Ακόμη και στον τελευταίο φορολογούμενο τούτης της χώρας δεν αξίζει να τον κυβερνάνε οι Γεωργιάδηδες, οι Μητσοτάκηδες και οι λοιποί διορισμένοι ψευτοσωτήρες.

Ας σταματήσουμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις σε ένα ένδοξο παρελθόν που δε μας ανήκει, ας κόψουμε τις παρακρούσεις με το τι έκανε ο Παυσανίας ή ο Αλέξανδρος χιλιάδες χρόνια πριν, άλλωστε δεν υπήρχαμε τότε και ας βρούμε τον χαμένο μας εθνικό εαυτό στο εδώ και τώρα!

Να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε κάνοντας ο καθένας στο σπίτι του και στην καθημερινότητά του μια καινούργια αρχή, όχι με δοξασίες παρά με πράξεις. Ας πιστέψουμε ρε αδερφέ ότι ναι, έχουμε συγγένεια με τους θρυλικούς προγόνους μας υιοθετώντας τη φιλοσοφία τους. Θα πέσει το μήλο κάτω από τη μηλιά ή όχι; Ας αρχίσουμε από σήμερα να μην ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία σεβόμενοι κυρίως τον εαυτό μας!

Ένα αδυσώπητο κράτος μας έχει αιχμαλωτίσει, που συνεχώς μεταλλάσσεται προς τη χειρότερή του μορφή ενώ λαφυραγωγείται από πολιτικούς απάτριδες και αλήτες που το καταληστεύουν και μας καταδυναστεύουν νυχθημερόν, σκοτώνουν τα παιδιά μας, περιχαρακώνουν τα όνειρά μας και εμείς; Εθισμένοι στη λήθη, την ηλιθιότητα που μας έχουν εμποτίσει προσευχόμαστε στην τύχη ή διαρκώς συνθηκολογούμε, περιμένοντας κάποια στιγμή να πεθάνουμε – στον καθένα όπως το’ χει γραμμένο η μοίρα.

Όχι. Δεν είναι έτσι η ζωή και ναι, μπορούμε να την αλλάξουμε. Κλείστε τις τηλεοράσεις, ας αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, ας σταματήσουμε να κλαίμε και να οδυρόμαστε με τις ώρες πάνω από τα ερείπια, σπαταλώντας άδικα τον πολύτιμο χρόνο μας.

Μας έχουν κάνει να πιστέψουμε μέσα από μια ύπουλη και σκαιά προπαγάνδα ότι μας αξίζει μόνο να εργαζόμαστε για το τίποτα και να φυτοζωούμε.

Ας σταματήσουμε να παρακολουθούμε τις άθλιες ζωές των άλλων μέσα από τις εμετικές-λάιτ τάχα μου ψυχαγωγικές εκπομπές και τότε θα αρχίσει να μας ενοχλεί που ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε δεκάδες Έλληνες πολίτες.

Ας συνειδητοποιήσουμε πως στα Τέμπη είναι σαν όλοι μας να χάσαμε ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ας αντιληφθούμε έστω το ελάχιστο: Ότι τα φέουδα, οι Μητσοτάκηδες και όλο αυτό το παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα τρέφεται από τις σάρκες μας και υπάρχει χάρις σε εμάς! Για πόσο ακόμη;

  1. Χωρίς τσιρίδες, απλά να θυμίσω ότι μετά το χρυσό αιώνα του Περικλή, ο “ελλαδικός” χώρος ερήμωσε εντελώς για κάπου 1000 χρόνια. Μπορείς να το ερμηνεύσεις ως ότι εκείνος ο λαός που τον κατοικούσε όντως εξαφανίστηκε από προσώπου γης.
    Με εκτίμηση.

  2. Να προσθέσω και το Κατοριάδειο “Η πολιτική ζωή του ελληνικού λαού τελειώνει περίπου το 404 π.Χ.”
    Βεβαίως ο ανθρωπος ηταν Τροτσκιστής, κατόπιν “αυτόνομος” και τελικώς νεοταξίτης, αλλά ηταν ευφυής και ηξερε Ιστορία…

  3. ” ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ”
    https://www.anixneuseis.gr/316306-2/

    Και μόνο το γεγονός ότι ζούμε στο δεύτερο φτωχότερο κράτος τής ΕΕ, δείχνει ότι κάτι έχει πάει στραβά σε τούτον τον τόπο. Είμαστε ήδη δορυφόρος τής Τουρκίας, τρέχομε μόλις μάς σφυρίξει, προσέχομε να μην την θυμώσομε, διώξαμε το ’21 τον Οθωμανό, αλλά δεν καταφέραμε να αποβάλομε τον ραγιά. Μετά το ’21, πάντα στους “Μεγάλους” στηριζόμασταν, διότι ποτέ δεν πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Και πάντα καμαρώνομε ποιων απόγονοι είμαστε, χωρίς να έχομε καμιά σχέση μ’ αυτούς.

  4. Έχουν φροντίσει σε βάθος χρόνου , πολλά χρόνια πριν, ώστε να μας περάσουν την αίσθηση της ατολμίας, της αδυναμίας, της ΥΠΟ δουλικότητας και ………
    Όταν ποτέ αφυπνιστούμε , όταν ποτέ πιστέψουμε πως ναι μπορούμε και μόνοι μας, τότε και μόνο τότε γίνεται πράξη το εδώ και τώρα.
    Αυτό σημαίνει πολύ δουλειά πρώτα μέσα από την οικογένεια, την διεμβόλισαν με βαρβαρότητα όσο τους το επέτρεπαν οι δυνάμεις τους.
    Μέσα από τα σχολεία, οι σύγχρονοι εκπαιδευτικοί πέρα από παιδαγωγοί και εθνικοί πατριώτες.
    Επόμενο σχολείο οι χώροι που συχνάζουν και συν εστιάζουν όποιας μορφής δραστηριότητες.
    Πολύ δουλειά, μεθοδικά, σταδιακά μέσα στο χρόνο.
    Και μόνο που γίνεται έστω αναφορά, αυτό σηματοδοτεί αφύπνιση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Κάποιοι πρέπει να κονταροχτυπηθούν με το εθνομηδενιστικό τόξο!

Εάν κανείς προσπαθούσε, εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, να διακρίνει τις σοβαρές πολιτικές διαφορές μεταξύ των συστημικών κομμάτων, θα...

Από την (πορνο)τι-βί στην Ευρωβουλή

Αμέτρητοι τηλεαστέρες μαζεμένοι στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών: Πανελίστες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, μετεωρολόγοι, σεισμολόγοι, αλλά και πρώην σκηνοθέτιδες πορνό, θα...

Εκ βαθέων εξομολογήσεις παθών

Δεν είναι ότι το καλεί η Εβδομάδα που έρχεται. Δεν είναι ότι αυτή είναι η Εβδομάδα των Παθών και...

Ανήκουμε στη Διεθνή του Μαρασμού

«Αν ήξερα πόσο εύκολο είναι να κυβερνάς την Ελλάδα, θα το έκανα από τότε που ήμουν λοχίας» είχε πει...