Η Ντόρα φτιάχνει τη Μ. Αλβανία

Η αδελφή του πρωθυπουργού έκανε ένα τεράστιο δώρο στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, μαχαιρώνοντας πισώπλατα τη Σερβία

Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη* 

Τι κι αν ο Φρέντι Μπελέρης είναι ακόμη στη φυλακή. Η Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του πρωθυπουργού και προσωπική του επιλογή για το Συμβούλιο της Ευρώπης, έκανε ένα τεράστιο δώρο στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, μαχαιρώνοντας πισώπλατα τη Σερβία.

Είναι δυνατόν ο εκπρόσωπος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού να βρίσκεται στη φυλακή και εμείς να εξυπηρετούμε το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας; Για την Ντόρα Μπακογιάννη, τους συμβούλους του πρωθυπουργού και το υπουργείο Εξωτερικών η απάντηση είναι προφανώς ένα τεράστιο ΝΑΙ.

Θα πανηγυρίζει ο Έντι Ράμα στο επόμενο διάστημα για τη «νίκη» αυτή του Κοσσυφοπεδίου; Σαφέστατα! Θα τη χρησιμοποιήσει και προεκλογικά! Σίγουρα! Θα μπορέσει να πει σε όποιον τολμούσε να ψελλίσει ότι η Αλβανία θα αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω της στάσης κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού το απλό «δες τι έγινε στο Κοσσυφοπέδιο»; Είναι βέβαιο.

Και δεν είναι μόνον οι Βορειοηπειρώτες! Τι σημαίνει για το Κυπριακό η απόφαση της ελληνικής πλευράς να αναγνωρίσει ουσιαστικά το Κοσσυφοπέδιο και να προχωρήσει τις διαδικασίες ένταξής του στους διεθνείς και τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς;

Θα ήταν ανέντιμο εκ μέρους της Σερβίας και άλλων χωρών να χρησιμοποιήσουν το «προηγούμενο» για να προχωρήσουν σε κινήσεις αναγνώρισης του ψευδοκράτους; Το έχουν λάβει υπ’ όψιν τους αυτό στην ελληνική κυβέρνηση, έχουν συνεννοηθεί με την κυβέρνηση της Κύπρου; Πολύ αμφιβάλλει κανείς για κάτι τέτοιο, με δεδομένες τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται από πλευράς μας το Κυπριακό να «εξαιρεθεί» από τα Ελληνοτουρκικά και να μη μας… παρασύρει σε εντάσεις με την Τουρκία.

Τι ακριβώς κερδίζει η χώρα μας από την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη; Δυστυχώς, η πολιτική ελίτ της χώρας μας, ήδη από την εποχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, μάλλον φαίνεται ότι δεν έχει προτεραιότητα τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά την υλοποίηση μίας συγκεκριμένης ατζέντας.

Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί, παρά με έναν μόνον τρόπο. Έχουν ταυτίσει τη δική τους πορεία με την εξυπηρέτηση των αλλότριων αυτών συμφερόντων. Η προθυμία τους να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό των εθνικών μας συμφερόντων προκειμένου να αποδείξουν την πίστη τους στον διεθνή παράγοντα είναι ολοφάνερη.

Το 41% που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές θεωρήθηκε ως «λευκή επιταγή» για να προχωρήσει η κυβέρνηση σε τέτοιου είδους κινήσεις. Η δε «παρακαταθήκη» των Πρεσπών θεωρήθηκε ότι αφήνει χωρίς διέξοδο όσους ψηφοφόρους αρνούνται να αποδεχτούν μοιρολατρικά αυτού του είδους τις επιλογές.

Η Νέα Δημοκρατία, εντός της οποίας στέγη έχουν πλέον βρει οι πλέον ριζοσπαστικοί αποδομητές, οι οπαδοί του κατευνασμού και του αυτοευνουχισμού της χώρας μας, πρέπει να τιμωρηθεί στις ευρωεκλογές.

*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος ∆ικτύου Ελλήνων Συντηρητικών – [email protected]

  1. Και εάν τιμωρηθεί, τί θα γίνει μετά; Πες ότι πέφτει η κυβέρνηση του σημιτιστάν/μητσοτακιστάν, η επόμενη κυβέρνηση δε θα προχωρήσει την ίδια ακριβώς ατζέντα; Η κατεύθυνση είναι αυτή που υπονοείς. Ακρωτηριασμένη αποικία, το παιδί για τα θελήματα των μεγάλων δυνάμεων ας πούμε. Αυτοί εδώ μας έχουν βάλει στον Γ’ΠΠ χωρίς να ερωτηθούμε.
    Ο τόπος έμεινε χωρίς υποδομές, χωρίς αμυντικό μηχανισμό, χωρίς αυτάρκεια, πάμε κι’όπου βγει κατάσταση.
    Δεν υπάρχει μέλλον δυστυχώς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Σαμαράς τώρα θυμήθηκε τα Ελληνοτουρκικά

Αν ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιφυλάξει ρόλο... σχολιαστή για την πολιτική ζωή της χώρας και τα τεκταινόμενα εντός της...

Διάτρητες οι εκλογές και η επιστολική ψήφος!

Είναι η ίδια η κυβέρνηση που γεννά την καχυποψία των πολιτών για τις κινήσεις της. Η διαφθορά αποτελεί τη...

Ο Δούκας «έκοψε» την Καρυστιανού από εκδήλωση για τα Τέμπη!

Μία διπλή πρωτοφανής αθλιότητα εις βάρος των συγγενών των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και της μνήμης των 57 θυμάτων βρίσκεται...

Έρχονται «γεννητούρια» νέου κομματικού τοπίου;

Καθώς μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, ο ωφέλιμος χρόνος που απομένει πια μέχρι τις ευρωεκλογές είναι σχεδόν ένας μήνας. Κι...