Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

Του Μανώλη Κοττάκη 

Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος λίγο πριν πέσει ακυβέρνητο στη γέφυρα της Βαλτιμόρης και την γκρεμίσει πρόλαβε και εξέπεμψε «Mayday», ομοιάζουν αυτές τις ημέρες η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τρέχουν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται για να μην πέσει η «γέφυρα» της Ν.Δ.

Η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο εκδοτικός όμιλος Μαρινάκη (που γιγαντώθηκε τηλεοπτικά επί των ημερών της Ν.Δ.) προκάλεσε ισχυρό σοκ στο πρωθυπουργικό επιτελείο, που, διαβλέποντας έναν θανάσιμο πολιτικό κίνδυνο για την επιβίωσή του,  υποχρεώθηκε να κηρύξει γενικό συναγερμό:

-στην κυβέρνηση και στο κόμμα, όπου έγινε καταμέτρηση δυνάμεων μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που πέντε χρόνια τώρα, πλην της Ν.Δ., διατηρούσαν αγαστές σχέσεις με το λιμάνι.

-στον μιντιακό χώρο, με συναντήσεις κορυφής τις οποίες, σε άλλες περιπτώσεις, ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός (μυστική συνάντηση με την ιδιοκτησία του Σκάι) και σε άλλες οι υφυπουργοί του (μυστική συνάντηση  των κυρίων Παπασταύρου και Μπρατάκου με την ιδιοκτησία του «Βήματος»).

-στην επιχειρηματική κοινότητα, μέρος της οποίας, που διατηρεί άριστες σχέσεις με το γκουβέρνο, φέρεται ότι ανέλαβε, με δική της πρωτοβουλία, όπως θρυλείται, να απαλλάξει υπό κατηγορία αξιωματούχους του ΟΣΕ από το βάρος της δυσβάστακτης εγγυοδοσίας που τους επέβαλε η Δικαιοσύνη, καταβάλλοντάς την η ίδια για λογαριασμό τους.

«Στόματα σιωπηρά, μέτωπα κλειστά» είναι το δόγμα  τού επείγοντος που υιοθέτησε το Μέγαρο Μαξίμου. Επειδή σε συνθήκες κρίσης η πληροφορία συρρικνώνεται και η διασταύρωσή της είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη, η εφημερίδα μας απλώς ερωτά:

Φυλακή και… ανταμοιβή

-Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού με έδρα τη Βουλή συναντήθηκε μυστικά με τον αξιωματούχο του ΟΣΕ (ή της ΕΡΓΟΣΕ) του οποίου το όνομα στα ιταλικά παραπέμπει σε οίνο και τον ενημέρωσε ότι «θα πας για λίγο φυλακή», για να εκτονωθούν οι εντάσεις, και μετά την απελευθέρωσή του σε εύλογο διάστημα «θα ανταμειφθείς» από την κυβέρνηση; Τι σημαίνει «ανταμοιβή έναντι σιωπής»;

-Είναι εν γνώσει του πρωθυπουργού αυτή η συνάντηση -αν έγινε- ή θα γίνουν μύλος το κράτος, το κόμμα και η Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις προαναγγέλλονται σε ιδιωτικές συναντήσεις από αυτοανακηρυχθέντες δικαστές;

-Είναι αλήθεια ή ψέμα πως μεγάλος επιχειρηματίας της χώρας, ο οποίος αγαπά ιδιαιτέρως τους θεούς του Ολύμπου, είναι αυτός που με πάσα διακριτικότητα έβγαλε από τη δύσκολη θέση κατηγορούμενο του ΟΣΕ (ή της ΕΡΓΟΣΕ) για τα Τέμπη και κατέβαλε για λογαριασμό του, είτε με τη μορφή δωρεάς είτε με τη μορφή δανείου, την πενταψήφια σε αριθμό μηδενικών εγγυοδοσία που του επεβλήθη από τη Δικαιοσύνη; Αν συνέβη, για ποιον λόγο το έκανε;

-Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. πέρασαν την Κυριακή το βράδυ από εξετάσεις νομιμοφροσύνης προς την ηγεσία και υποχρεώθηκαν με τελεσίγραφο να κάνουν υποχρεωτικά ανάρτηση  στα κοινωνικά δίκτυα με όλα όσα έλεγε το non paper  των κυβερνητικών κύκλων για την «επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από οικονομικά συμφέροντα», τα οποία μέχρι τη στιγμή εκείνη την υποστήριζαν με φανατισμό; Σε σημείο που  σύμβουλος έκδοσης αποκάλεσε «αχάριστους» τους υπουργούς και τους βουλευτές που αντέδρασαν, καθώς «επί πέντε χρόνια δεν τους έγινε ποτέ κριτική».

Ο κύριος Μητσοτάκης υποχρέωσε τον -έχοντα άριστες σχέσεις με το λιμάνι- υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη να εγκαταλείψει τις υποχρεώσεις του αξιώματός του και να κάνει δύο παρεμβάσεις για να ξεπλύνει την κυβέρνηση από τις κατηγορίες για τα Τέμπη και να υποστηρίξει το αφήγημά του για τα εξωθεσμικά κέντρα – μία στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και μία στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Γεραπετρίτης

Ερώτημα για τον κύριο Γεραπετρίτη, που φλυαρούσε χθες στη Βουλή για τη σύμβαση 717: συνομίλησε ο ίδιος με ανώτατο αξιωματούχο των σιδηροδρόμων σε Ζoom την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2021 και συζήτησαν τα αίτια εγκατάλειψης της υπογραφής σύμβασης της Hellenic Train με το Δημόσιο, η οποία προέβλεπε ότι η ιταλική εταιρία θα κατέβαλλε περί τα 700.000.000 ευρώ στην Πολιτεία, υπό τον όρο ότι το Δημόσιο θα ολοκλήρωνε το συντομότερο τη σύμβαση 717 και το σύστημα GSMR; Είναι αλήθεια ότι η  σύμβαση εγκαταλείφθηκε στην αυγή της νέας χρονιάς με πρόσχημα την πανδημία και αντικαταστάθηκε από άλλη, στην οποία παραλείφθηκε η υποχρέωση του  Δημοσίου για τη σύμβαση 717; Πρέπει να υπάρχουν και πρακτικά των διαπραγματεύσεων αυτών, στις οποίες φαίνεται ότι το Δημόσιο εγκαταλείπει τη δέσμευση για την 717. Αν δεν έχουν καταστραφεί, όπως οι βιντεοταινίες της εμπορικής αμαξοστοιχίας, τα πρακτικά είναι εκεί για να διαφωτίσουν.

-Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες μυστικά με την ιδιοκτησία του Σκάι, σε μια εμφανή προσπάθεια να μη διευρυνθεί το εναντίον του μέτωπο για τα Τέμπη στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές;

Τελικό ερώτημα: είναι ολική η ρήξη της κυβέρνησης με τα καταγγελλόμενα από αυτήν συμφέροντα που την αποσταθεροποιούν ή τους έδωσε γην και ύδωρ, και αύριο θα ζήσουμε κωμικοτραγικές στιγμές, του τύπου «φιλιούνται και αγκαλιάζονται»; Ή μήπως η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι καταδικασμένη να γνωρίσει τον μακρύ διασυρμό της απαξίωσης;

 1. Σάπιο το κράτος δικαίου, η διαπλοκή μας βγάζει τη γλώσσα και γελοιοποιεί κάθε προσπάθεια εξεύρεσης της αλήθειας. Κάποιοι προστατεύουν τους ανθρώπους τους στο δημόσιο, αυτούς που ήταν ταγμένοι να διαφυλάττουν τα κρατικά συμφέροντα. Τελικά, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως αυτοί είναι υπάλληλοι της διαπλοκής και όχι του κράτους, αν τελικά είναι ορθή η είδηση.

 2. Τους ταιριάζει καλύτερα φιλιούνται και αγκαλιάζονται , άγνωστο το έως πότε.
  Το ερώτημα που πλανάται πόσο θα αντέξουν, η αναμέτρηση παραμένει σκληρή.
  Η χώρα πόσο διαθέτει αντοχές, ένα το ζητούμενο.
  Τι έργο μπορούν να αποδώσουν από εδώ και πέρα με όλα όσα συνυπολογίζονται, δεύτερο ζητούμενο.
  Πόσο έτοιμη είναι η χώρα να εμφανίσει επόμενο κατάλληλο πρόσωπο που να απέχει από τα μέχρι σήμερα
  δεδομένα, τρίτο ζητούμενο.
  Όλα έχουν αρχή και τέλος αλλά το τέλος εκτός από ακαριαίο εμφανίζει και παρατεταμένη σήψη.
  Βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο της καμπής σε παράταση.
  Τα χρήματα που πλήρωσε ο μεγαλοεπιχειρηματίας προέρχονται από τον ιδρώτα του και τις αποταμιεύσεις του, η αποτελούν σκοτεινό δρόμο πως αποκτήθηκαν.
  Ντροπή για την κατάντια της χώρας.
  Ντροπή για την εξαθλίωση του απλού αφελή-αγαθού πολίτη.
  Ντροπή για τον παράγοντα άνθρωπο και μόνο !!!!!!!!!!!!!

 3. Η Κοινοβουλευτική δημοκρατία ακολουθεί καταδικασμένη τον μακρύ διασυρμό της απαξίωσης που η ίδια έστρωσε στο χαλί που πατάει.
  Κάποιος ειδικός να δώσει ένα πλήρες άρθρο σχετικά με την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, το πως καταγράφονται τα πάντα και το πόσο δύσκολο παραμένει να διαγραφούν περιστατικά.
  Σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, έχει τοποθετηθεί σε λειτουργία τελικός αποδέκτης ο κεντρικός υπολογιστής που η παρέμβαση παραμένει αδύνατη έως επικίνδυνη διότι τα άτομα που τον χειρίζονται φέρουν ολόκληρη την ευθύνη κάθε 24ωρο, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή.
  Τα όσα γράφονται για στικάκια, για παραποιήσεις, για αλλοιώσεις αποτελούν καθαρά αντικείμενο λόγος να γίνεται.
  Εάν πράγματι θα επέτρεπαν να συμβαίνει αυτό ποιος ο λόγος να δαπανιούνται τεράστια ποσά σε ψηφιοποίηση – μηχανογράφηση – μηχανοργάνωση και εκσυγχρονισμό με σύγχρονη τεχνολογία στις επιχειρήσεις και ποιος ο λόγος να τίθεται θέμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
  Ο κόσμος των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ασφαλώς και παραμένει άγνοια για τους πολλούς, αλλά οι ειδικοί δεν πρέπει να σιωπούν όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπινες απώλειες και όταν τίθεται η πιθανότητα να έχουμε επόμενα απρόσμενα περιστατικά.
  Παράγοντας άνθρωπος, παράγοντας ζωή, παράγοντας ύπαρξη δεν διαπραγματεύονται ας περάσει σε κάθε αντίληψη, σε κάθε σκέψη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ούτε για το μοντάζ ευθύνεται

Μερικές διαπιστώσεις από τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ANT1, στους συναδέλφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου...

Διευθυντής επικοινωνίας του Πολάκη

29 κατασκευαστές εκλογικών αποτελεσμάτων συνιστούν: Αν πολιτεύεστε οπουδήποτε, με οποιοδήποτε κόμμα, βρείτε έναν τρόπο να σας σκυλοβρίσει ο Άδωνις...

Δεν σας πιστεύουμε, κυρία Αδειλίνη!

Ας ξεκινήσουμε με ένα ερώτημα αμιγώς θεσμικού χαρακτήρα: τι δουλειά έχει ανώτατη δικαστικός σε ένα PR event που οργανώνεται...

Η χώρα μπορεί να βράζει αλλά αυτό δεν αρκεί

Όλοι προεξοφλούν, ότι η «Νέα Δημοκρατία» θα έρθει πρώτη στις ευρωεκλογές, οπότε τα ερωτήματα που θέτει πλέον ο Τύπος...