Ποιος διοικεί αυτό το κόμμα;

Βέτο στην υποψηφιότητα Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. από την υφ. Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου – Βέτο και στις υποψηφιότητες δεξιών από τους εκσυγχρονιστές και την ομάδα της «Ελευθεροτυπίας» στο Μαξίμου 

Του Μανώλη Κοττάκη 

Συμπτώματα πολιτικού εκφυλισμού τής πάλαι ποτέ κεντροδεξιάς παρατάξεως, με δραματικές επιπτώσεις στα εθνικά θέματα και δη στην προστασία των ελληνικών πληθυσμών στα Βαλκάνια, εκδηλώνονται με ραγδαίους ρυθμούς στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.

Οι δημοσκοπήσεις-φωτιά που έλαβε στα χέρια του το πρωθυπουργικό επιτελείο και καταγράφουν με αναλυτικά ευρήματα τον ακρωτηριασμό που υπέστη η Ν.Δ. στα δεξιά νώτα της μετά την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τη σύγκρουση με την Εκκλησία, τη νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών, την πολιτική αναισθησία που δείχνει για τα Τέμπη και την υποχωρητικότητα στα Ελληνοτουρκικά, έχουν σημάνει συναγερμό στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποίος αναζητά δεξιό υποψήφιο «άλλοθι» για να εξισορροπήσει κάπως την πασοκοποίηση του ψηφοδελτίου από τον Πύρρο Δήμα, την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τη Μαρία Σπυράκη, τον Δημήτρη Τσιόδρα, τη Βούλα Πατουλίδου, τον Δημήτρη Σέρμπο και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.

Το ζήτημα για τον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος αναγνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει έστω και οψίμως (μολονότι προειδοποιήθηκε από την εφημερίδα μας με επανειλημμένα σημειώματα την τελευταία τριετία), είναι ότι, με εξαίρεση τους προερχόμενους από τη Ν.Δ. Σταύρο Παπασταύρου (με τα γνωστά ζητήματα), Παύλο Μαρινάκη και Γιάννη Μπρατάκο (που κρατά στάση ουδετερότητας στις διαμάχες μεταξύ μεταρρυθμιστών και συντηρητικών του Μεγάρου), το ιερό του Μεγάρου έχει καταληφθεί από δύο ομάδες του εκσυγχρονισμού, οι οποίες θέτουν «βέτο» σε κάθε του βήμα.

Με συνέπεια ο έχων τον τίτλο «Πρόεδρος της Ν.Δ.» να έχει καταστεί πολιτικός όμηρος των κηπουρών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στο κόμμα τους ήταν τα παιδιά για τα θελήματα. Στη Ν.Δ. κατάφεραν και έγιναν πολιτικοί «νοματαίοι». Η κρίση σοβεί από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά ο ένας πόλος που αντιστάθμιζε τα πράγματα στο Μέγαρο, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος ερχόταν κατά καιρούς σε σύγκρουση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Άκη Σκέρτσο για το «καλό» του πρωθυπουργού, δεν υπάρχει εκεί (εμφανώς) για να αποτελεί (με όλα του τα ελαττώματα) τη θεσμική μνήμη του κόμματος. Τη σταθερά.

Έτσι, σήμερα, κάθε φορά που πρόκειται να ληφθεί μείζων απόφαση γίνεται διαβούλευση από το Ιεροεξεταστήριο των κεντρώων, οι οποίοι με την εμμονή τους στη νομοθέτηση του γάμου πήραν στον λαιμό τους τον πρωθυπουργό. Και είναι οι πρώτοι που θα πηδήξουν από το καράβι μόλις δουν να εισρέουν ύδατα στα στεγανά του.

Το πρώτο κρούσμα στο οποίο δεν εδόθη ιδιαίτερη σημασία ήταν το βέτο του Άκη Σκέρτσου στη συμμετοχή του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ δικηγόρου Σπύρου Καρανικόλα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ο κύριος Σκέρτσος εισηγήθηκε και επέτυχε τον αποκλεισμό του, με αιτιολογικό ότι ήταν… πάντα «δεξιός». Στην πραγματικότητα, αιτία ενόχλησής του ήταν ότι ο κύριος Καρανικόλας διατηρούσε ανέκαθεν, ως παιδί της εκκλησίας, ιδιαίτερες σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον οποίο η κυβέρνηση είναι σε ρήξη αυτήν την εποχή. Ωστόσο, επειδή το ειδικό πολιτικό βάρος του Καρανικόλα δεν είναι μεγάλο, το βέτο αυτό πέρασε απαρατήρητο.

Τα πράγματα άρχισαν, όμως, να οξύνονται με τις υποψηφιότητες των Φρέντι Μπελέρη και Φαήλου Κρανιδιώτη, ασχέτως αν αμφότεροι θα έπρεπε να είχαν αποφύγει κάθε επαφή με αυτόν τον μηχανισμό με βάση την κτηθείσα πείρα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα μας, η πατρότητα της πρότασης για την υποψηφιότητα του Μπελέρη ανήκει στον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου έπειτα από εισηγήσεις έμπειρων Βορειοηπειρωτών, που βλέπουν ότι ο παρατεταμένος εγκλεισμός του σε συνδυασμό με την απάθεια των Αθηνών για την τύχη του έχει κλονίσει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, τους έχει πτοήσει και τους έχει αναγκάσει να μετατρέπονται σταδιακά σε «καλοί Αλβανοί πολίτες» που ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές τους υποψηφίους του Ράμα, εγκαταλείποντας το μειονοτικό κόμμα της «Ομόνοιας».

Σύμφωνα με τους εισηγητές της ιδέας για την υποψηφιότητα Μπελέρη, τυχόν εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έδινε ξανά θάρρος στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου για να διεκδικήσουν και να κερδίσουν με άλλη πατριωτική βορειοηπειρωτική υποψηφιότητα τον Δήμο Χειμάρρας. Και να σώσουν έτσι τις υπό απαλλοτρίωση περιουσίες τους. (Η εφημερίδα μας θεωρεί ότι μόνο με την παράδοση του Δήμου Χειμάρρας στον Ράμα θα απελευθέρωνε το καθεστώς τον Μπελέρη για να είναι υποψήφιος. Σαν ανταλλαγή. Καταγράφουμε, όμως, την άποψη όλων όσοι παρακολουθούν από κοντά τα πράγματα.)

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ιδέα Παπασταύρου (με τα γνωστά ζητήματα…) σκόνταψε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, με την οποία έχει ανοικτούς λογαριασμούς ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας.

Αποδίδεται στην κυρία Παπαδοπούλου η άποψη ότι η εκλογή του Βορειοηπειρώτη Μπελέρη στην Ευρωβουλή θα αποτελέσει εμπόδιο για να επέλθει συμφωνία για την ευνοϊκή για τα ελληνικά συμφέροντα οριοθέτηση ΑΟΖ με συνυποσχετικό παραπομπής της διαφοράς στη Χάγη!

Στοιχειώδης μελέτη της πρόσφατης ιστορίας, που δείχνει όμως ότι, πρώτον, ο Ράμα με παρότρυνση των Τούρκων μπλόκαρε στο παρασκήνιο τη συμφωνία Καραμανλή – Μπερίσα για την ΑΟΖ μέσω συνταγματικού δικαστηρίου – είναι κατά βάση φιλότουρκος και, δεύτερον, η αλβανική κοινή γνώμη είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη για αυτό το θέμα και θεωρεί προδότη τον Μπερίσα και ήρωα τον Ράμα, θα αρκούσε στο ΥΠΕΞ για να αποφύγει να υιοθετήσει κανείς τέτοιους άστοχους υπολογισμούς.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τούς κάνει, όμως; Προφανώς, όχι. Αφήνει απροστάτευτους τους ελληνικούς πληθυσμούς στη Βόρειο Ήπειρο (έτσι διαβάζουν οι ομογενείς το «άδειασμα» στον Μπελέρη από την Αθήνα, και ως δικό τους «άδειασμα») με «αντάλλαγμα» τη φενάκη της ΑΟΖ. Με συνέπεια κάποιοι Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον γενέθλιο τόπο τους, να επιλέγουν τον δρόμο της παράδοσης στο καθεστώς Ράμα για να «επιβιώσουν».

Το συγκλονιστικό είναι ότι τον ίδιο δρόμο, σε πολύ μικρότερους αριθμούς, ευτυχώς (για την ώρα), επιλέγουν και μέλη της χριστιανικής πλειονότητας στη Θράκη προερχόμενα, δυστυχώς, από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας (!), τα οποία υποτάσσονται, παρά τις προειδοποιήσεις, σε ανθρώπους του τουρκικού προξενείου. Με το ίδιο σκεπτικό: «Αφού μας εγκαταλείπει και μας αδειάζει η Αθήνα»…

Πλέον του Μπελέρη, ανέκυψε, όμως, και άλλο θέμα. Η υποψηφιότητα του υποψήφιου βουλευτή με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2012 και μετέπειτα προέδρου της Νέας Δεξιάς Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ανεξαρτήτως του αν ο κύριος Κρανιδιώτης έπραξε σωστά που εξετέθη και μπήκε σε διαπραγματεύσεις με ένα σύστημα που θεωρεί πλέον βιλαέτι του την ιστορική παράταξη, κάνει ό,τι θέλει και προκαλεί την εκλογική βάση της με θλιβερά επινίκια τη νύκτα της ψηφίσεως του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών (τι εμπιστοσύνη να έχει κανείς σε αυτό;), η ουσία είναι μία: Αν δεν πληρώσει κανείς πολιτικά διόδια και pasok pass στην ομάδα του εκσυγχρονισμού και της «Ελευθεροτυπίας» που έχει εγκατασταθεί στα υπόγεια και στον πρώτο όροφο του Μεγάρου Μαξίμου, θέση στο ψηφοδέλτιο και στον κρατικό μηχανισμό δεν βλέπει.

Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διερωτήθηκε, με αφορμή τη δολοφονία Λαμπράκη, «ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα;» Σήμερα, επί ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ν.Δ., το ερώτημα επανέρχεται σε ανανεωμένη μορφή: «Ποιος διοικεί αυτό το κόμμα;»

Με τον πρωθυπουργό να έχει την προσοχή του επικεντρωμένη στο εκτυφλωτικά φώτα των Βρυξελλών, η απάντησις δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ήταν για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το 1963 ήταν θεσμικά, πολιτειακά και άλλα παράκεντρα, το 2024 εκσυγχρονιστικά. Τα παράκεντρα του Μικροελλαδισμού, τα οποία έχουν ως δόγμα τη φράση «Τόσοι είμαστε, μέχρι εκεί φθάνουμε». Και είναι εκεί για να επιλέγουν αυτούς που θα το υπηρετούν.

  1. Συγνώμη αλλά ο χαρακτηρισμός ως δήθεν “κεντρώων” των κυρίων που συγκροτούν το διευθυντήριο του Μαξίμου αποτελεί κακόγουστο αστείο. Δεν μας αφορά το πως αυτοπροσδιορίζεται καθένας, τι θεωρεί “αριστερό”, “κεντρώο” ή “δεξιό”… άλλωστε έννοιες όπως αυτές καλώς ή κακώς είναι αρκετά εύπλαστες και έχουν κακοποιηθεί πολλαπλώς στο βωμό εκλογικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Θα περίμενα όμως από δημοσιογράφους με κύρος και ιστορική παιδεία όπως ο κ. Κωττάκης να είναι πιο προσεκτικοί και να μην προσβάλουν με ανοίκειες ταυτίσεις την ιστορική παράταξη του Κέντρου και τους δημοκρατικούς, κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες που την συνοδεύουν.

  2. Τους κυβερνά η woke ατζέντα και η προσκόλληση στην παγκοσμιοποίηση, ποδοπάτησαν το αξιακό σύστημα του έλληνα και οδηγούν τη χώρα στην παρακμή.

  3. Η απάντηση είναι απλή εκείνες οι ομάδες αποτελούμενες απο καιροσκόπους (που καλά κάνουν-δουλειά /επαγγελμα είναι και η πολιτική ) και απορρυπτεους απο τα κόμματα καταγωγής τους βρήκαν νέο σπίτι νέο έδαφος και δη νέα θέση για να επιβιώσουν Το καλύτερο για εκείνους; Βρήκαν έναν άνθρωπο εναν που δυστυχώς ενδεχομένως να έχει άγνοια για την ζωή -και το πώς πόσο να στοιχίζει για να φτάσεις κάπου- και ανασφάλειες τα οποία οι τυχοδιώκτες τα εκμεταλεύονται δεόντως Αν μελετήσει κάποιος την πορεία της ζωής τους και της καρριέρας τους θα καταλάβει οτι ξεκίνησαν απο το 0 έμαθαν πολλά απο την πορεία και δη δεν τα βρήκαν ετοιμα Ομως ο κυριάκος τα βρήκε και δυστυχώς για αυτά επεσε θύμα
    Η νδ ειναι στην ουσία το νέο σημιτικό /εξυχρονιστικό πασόκ αλλά όχι απο ικανά στελέχη που θα τα κρατούσε το πασοκ Απλά οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν που να πάνε αφού τους έδιωξαν οι άλλοι .Τώρα που βρήκαν την νδ την μεταλλάσουν εκμεταλευόμενοι την απέχθεια του κυριάκου άγνωστο γιατί προς το κόμμα το οποίο έθρεψε την οικογένειά του δίνοντας και σε εκείνον την ονειρεμένη ζωή για την οποία τωρα πληρώνει Πως; στο να είναι θύμα των εκάστοτε που ξεκίνησαν απο το πουθενά Και θα τον πουλήσουν διοτι πολύ απλά δεν προδίδουν τον πολιτικό τόπο καταγωγής τους Σε αντίθεση με τον κίκη που πιστεύει -βλακωδώς; -οτι τους ελέγχει οτι θα εκδικηθεί το πασόκ και οτι αλλες μουτζούρες που σκεφτεται Συν τοις άλλοις με τέτοια καταστροφικά αστροπελέκια για σκάνδαλα θα κάνει φάκελο υποψηφιότητας στην ευρώπη Που δεν θα τον επιλέξουν αλλα και ναι τότε δεν θα μείνει σε αυτήν την θέση Ομως οι πασοκογενείς θα κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους θα το παίξουν και κύριοι και ως ξένοι και περαστικοί θα πάρουν κέρδη και θα φύγουν μακρυά μακρυά και απο παντού Ο κυριάκος;
    Ο κυριάκος πιστεύει οτι Η νδ ειναι κυβέρνηση και πάιζει το όνειρο του πρωθυππουργού Ομως οι αποσυνάγωγοι του πασόκ στην εξουσία Το πασόκ θα είναι ο νικητής Και δη ο συριζα Ο κυριάκος θύμα μόνος χωρίς στην ουσία να έχει τίποτε Παρά είναι το μέσο με ημερομηνία λήξης πολλών άλλων κάποιων .

  4. «Με συνέπεια ο έχων τον τίτλο «Πρόεδρος της Ν.Δ.» να έχει καταστεί πολιτικός όμηρος των κηπουρών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στο κόμμα τους ήταν τα παιδιά για τα θελήματα. Στη Ν.Δ. κατάφεραν και έγιναν πολιτικοί «νοματαίοι».» Ο μιτσοτάκης σε περίπτωση δυσμενών αποτελεσμάτων οπως και αν δεν πετύχει το όνειρό του για ευρωπες γνώρίζει Οτι αν δεν παραιτηθεί τότε ολοι εκείνοι είτε θα τον χρησιμοποιούν ως επίφασηγια να καλμάρουν τα ζωντανά που απέμειναν στο μαντρί της νδ ψηφίζοντας αυτό το πράγμα εως οτου βρούν δικόν τους και τον ρίξουν Κρίμα πολύ κρίμα για τον Κυριάκο ενας απόγονος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας με σπουδές με βιογραφικά . Κρίμα στον άνθρωπο πραγματικά Τέτοιο τσαλαπάτημα;
    …..Το μόνο λάθος του Μιτσοτάκη ήταν οτι δεν παραιτήθηκε όσο ήταν καιρός Ηδη απο το 21 Για την δική του μονάχα αξιοπρέπεια
    Τώρα η νδ ειναι νεκρή χρυσαλίδα εντόμου το κέλυφος της οποίας χρησιμοποιείται και διατηρείται Εως ότου το νέο πλάσμα που θα βγεί θα είναι ένα ακόμη παρακλάδι του Πασόκ Κάτι τέτοιες πολιτικές δεν έφαγαν και τον Τσίπρα ; Αλλά ο συριζα ήταν συνοθύλευμα όχι ιστορικό κόμμα οπως η νδ Ο Τσίπρας δεν άκουγε άλλωστε δεν ειχε τοσο οξυδερκή επιτελεία να τον προστατεύσουν Ο μιτσοτάκης όμως ειχε και έχει ……Επίσης ο Τσίπρας όταν έχασε στις ευρωεκλογές προκήρυξε εθνικές και οταν έχασε το καλοκαίρι του 23 παραιτήθηκε .Κερδίζοντας σε σημεία όπως ο πολιτικός ευπρεπισμός και η αξιοπρέπια Επιπρόσθετα όταν παραιτήθηκε απο πρόεδρος στην ουσία διαμέλησε όλους όσους τον έφεραν 19 μονάδες κάτω απο την βάση ….Ομως και το συριζα θα σωθεί διότι ακόμη υπάρχει πολύς κόσμος που το αγάπησε Οπως και το πασόκ παρότι σημιτικό Η νδ;
    Ομως ο Μιτσοτάκης έπεσε στην δική του παγίδα Κάνοντας αυτά μόνο κακό έκανε Κυρίως στον εαυτό του στην αξιοπρέπεια του στην ιστορική παράταξη και δη στην χώρα Εκτός και αν ο μιτσοτάκης ευελπιστεί ή το έχει σκοπό οτι κάνοντας αυτά θα θάψει και αυτούς Μόνο που τον πρόλαβαν εκείνοι ……

  5. Πιστεύετε πράγματι ότι έπεσε στην δική του παγίδα?
    Αναρωτηθήκατε με ποιες αξίες έφθασε και κατέλαβε αυτό το αξίωμα?
    Απλή λογική όταν εκτελεί χρέη, δεν διαθέτει πολυτέλεια επιλογής.
    Παραμένει εκεί μέχρι να παύσει να είναι χρήσιμος όχι από τους
    δικούς του εντολοδόχους, αυτοί τον χρειάζονται τον στηρίζουν
    και ευχή τους όσο περισσότερο αντέξει, αλλά από τους επόμενους που
    μοιραία έρχονται δεδομένων των συνθηκών, αλλαγή ανέμου.

  6. Αποψη θα σας απαντήσω στα ερωτηματά σας : Ναί έπεσε στην παγίδα που εκείνος έστησε ακόμη και για τους πασοκογενείς Ποιά ήταν αυτή; Η επίρριψη ευθυνών για το οτιδήποτε οτι δεν ξέρει ούτε ήξερε τίποτε Και μετά θα το παίξει θύμα και θα φύγει….αν θα φύγει αν θα τον δεχθούν κάπου αλλού και μακάρι και για εκείνον και για εμάς ίσως υπηρετήσει καλύτερα την χώρα απο εκεί σε κάποια θέση παρά σε εκείνη του πρωθυπουργού Ομως Ξέρετε οτι ολοι οσοι τον εμπιστεύτηκαν σε σχέση με τους δεξιούς δεν είναι εύκολα διαχειρίσημοι Και δεν μπορεί να τους την φέρει διοτι ξέρουν να εξουδετερώνουν Και δη δεν θα επιτρέψουν να τους κάνει κικι ρι κο κο ο κυριάκος . Γιατί ; Διότι δεν είναι οι απλοί δεξιοι βουλευτές και οπαδοί που εύκολα τους κόβει κάποιος τον βήχα Ομως εκτός και απο τους πασοκογενείς που τον πρόλαβαν τώρα τον έχουν προλάβει οι πάτρωνές του -εξωτερικό -οι πρώην υποστηρικτές του -επιχειρηματίες – ο απλός κόσμος εστω και αργά και αυτό θα δειξει, η ιστορία το φάντασμα του Αλέξη Τσίπρα και η ανάδειξη του τελευταίου σε διεθνές επίπεδο , το διεθνές περιβάλλον που γίνεται εχθρικό τα γέλωτα η χλεύη των άλλων ηγετών Ο Ερντογάν που έκλεισε το αιγαίο για ασκήσεις για ετήσια σεζόν μονάχα για αυτόν Πασαλίκια ξεγυρισμένα που πέφτουν στα προσωπα εκείνων χαιτζαβάτηδων που ψηφισαν δυο φορές ΝΔ Μα τα αξιζε ολα αυτά για τον εαυτό του ο κυριάκος; Πως το έκανε αυτό στον εαυτό του και γιατί; Τι κέρδησε στην ουσία; Κολακίες; Υποσχέσεις; Και αν αυτές δεν γίνουν τότε ;
    Δεύτερον όσον αφορά τις αξίες με τις οποίες έφτασε εκεί δεν αναρρωτιέμαι καθόλου διοτι δεν είχε ουσιαστικά κίνητρα να παλέψει προκειμένου να ξεφύγει και να φτάσει κάπου Και δη να αποκτήσει τις αξίες Διότι τις αξίες για να φτάσει κάποιος εκεί τις αποκτά με πολύ πόνο και εννιοτε με κλωτσές στα πισινά Οπως και απο τον αγώνα για να βελτιωθεί να γίνει κάτι σε αυτήν την ζωή και δη να ξεφύγει
    Τρίτον κανείς δεν του επέβαλε να γίνει πρωθυπουργός Κανένας δεν τον υποχρέωσε να κάνει τον πρέζιντεν Κανένας δεν τον εξανάγκασε να μπεί για βουλευτής Ας καθόταν στο ίδρυμα του πατέρα του ας έργαζόταν κάπου σε εναν μεγάλο διεθνή οργανισμό Οπως επείσης κανένας δεν τον εξώθησε στο να κάνει αυτα για χάρη άλλων εκτελώντας χρέη επειδή όπως λεγεται και ακούγεται πλέον- του τάζουν διάφορα Δεν του ζητησε κανείς να πληρώσει χρέη εφτελίζοντας τον εαυτό τουΤο μόνο χρέος που είχε ήταν να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα της χώρας του στο εξωτερικό Κοντολογής αν δεν πίστευε στις ψευδαισθήσεις που είχε για τις δυνατότητές του όσον αφορά την πρωθυπουργία Τις οποίες που του βάζουν και τις θηριεύουν οι κόλλακες για χάρη της αξιοπρέπειας του θα έφευγε αρον άρον Δυνατότητες είχε και έχει Και αν τον άφηναν να δεί την πραγματική αλήθεια για την πολιτική και τους πολιτικούς πρωτού πάει και μπλεχθεί θα του έδειχναν τους απλούς βουλευτές Και το πως εφτασαν εκεί μονοι τους Και έτσι θα τον προστάτευαν όσοι πραγματικά ενδιαφέροταν για αυτόν Μόνο το γεγονός οτι μπήκε όπως μπήκε στην πολιτική, θα σχολιάζετω ως αλλος ενας που δεν το κατεκτησε μόνος του την εδρα στερώντας απο εναν άλλο πιο ικανό Ομως η νδ δεν φημίζεται για κόμμα που προωθεί τους πραγματικά ικανούς συνεπώς τι τους ενοχλεί για τον κίκη ; Τέλος κατάντησε τον εαυτό του ως προιον ημερομηνίας λήξης ; αυτό δεν τιμά κανέναν και πρωτίστως τον Κυριάκο Που αν γίνει κάτι πολύ στραβό δεν θα έχει την δυνατότητα ούτε να κλάψει μονάχος του σε μια τουαλέτα μιας καφετέριας κάπου στο πουθενά για λεωφόρο …..
    Τέλος εκείνο που ενοχλεί και που είναι αφόρητο πλεον είναι οτι εκείνη η παράταξη σε διαδικασία σήψης δεν λεει να παραιτηθεί

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Σαμαράς κατά «ραγιάδων» των Αθηνών

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός κατά των «επαγγελματιών κατευναστών» χθες βράδυ στο «Σπίτι της Κύπρου» σε εκδήλωση για το...

Αυτούς γιατί δεν τους απέκλεισαν;

Με την απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου ως γνωστόν εγκρίθηκε η συμμετοχή 31 κομμάτων στις ευρωεκλογές, ενώ...

Και γονεύς βουλευτού να είσαι δεν έχεις τύχη σε αυτό...

Η οργή ξεχειλίζει. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι μπαίνοντας σε ένα νοσοκομείο μπορεί ένας ασθενής να καταλήξει, είναι...

Δεν σκοτώσαμε παιδιά όλοι μαζί!

Παλαιότερα ο Πάγκαλος (που ίσως στον Άδη να έχει την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν που είχε ο Αρδιαίος*, ο...