… Tρέχει από τα μπατζάκια μας η δημοκρατία

Του Χρήστου Μπολώση

«Γιατί βρίσκετε αυτό το μήνυμα στα Εισερχόμενά σας; Πιστεύουμε ότι αυτό το μήνυμα είναι ανεπιθύμητο. Εξακολουθούμε να το βάζουμε στα Εισερχόμενά σας, καθώς ο αποστολέας βρίσκεται στην λίστα επαφών σας. Μπορείτε να επισημάνετε αυτό το μήνυμα ως ασφαλές ή να καταργήσετε τον αποστολέα» και ακολουθούν δύο επιλογές: α. Κατάργηση αποστολέα. β. Είναι ασφαλές.

Το κείμενο αναφέρεται σε γάμο ομοφυλοφίλων και αυτό είναι που ξίνισε το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που, σε πρώτο χρόνο, απλώς προειδοποιεί «εξακολουθούμε να το βάζουμε…», που θα πει ότι, αν συνεχίσετε να λοιδορείτε τον ιερό θεσμό του γάμου μεταξύ του Μήτσου και του Μπάμπη, καήκατε.

Μη μου πείτε, αγαπητοί μου φίλοι, ότι η δημοκρατία δεν τρέχει από τα μπατζάκια μας.

Δηλαδή επιτρέπεται να κριτικάρουμε και να σατιρίζουμε τους πάντες. Ποιους όμως «πάντες»; Αυτούς που γουστάρουν τα διάφορα μέσα.

Δηλαδή, ό,τι έκαναν οι Έρικ Χομπσμπάουμ ή ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς κάνουν τώρα κι αυτά.

Και επειδή μπορεί να μη γνωρίζετε τους δύο κυρίους που αναφέραμε, να διευκρινίσουμε ότι ήταν συνάδελφοι και έκαναν ό,τι ακριβώς ο κύριος Γκέμπελς. Ε, αυτόν θα τον ξέρετε.

Αυτά και να προσέχετε τι λέτε και τι γράφετε, διότι μαύρος όφις, δημοκρατικός, που σας έφαγε…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αμέρικαν μπαρ η Βουλή

Ας είμαστε ειλικρινείς: Καμιά φορά η υπερδημοσιότητα ενός μεμονωμένου καβγά πραγματικά αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά πολιτικά θέματα. Ας σκεφτούμε...

«Πέτα τον στο δάσος»

- Και πού είπαμε ότι τον πάω φέτος τον πυρσό;- Πέτα τον στο δάσος, όπως θα βγαίνεις από εδώ!

Είμαι Αλβανός…

Προ ημερών μπήκα σε ένα ταξί. Οφείλω να ομολογήσω ότι και το αυτοκίνητο και ο οδηγός έλαμπαν. Ως είθισται,...

Δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε!

Η παροιμία είναι σαφής: «Όποιος γυρίζει μυρίζει». Γυρίζοντας, λοιπόν, βρήκα κάπου αφημένο το «Ημερολόγιο 2023 - Έλλη Αλεξίου», που...