Η πατρίς… αγνωμονούσα

Του Χρήστου Μπολώση

Προσφάτως η Πολιτεία αποφάσισε να απονείμει αναμνηστικό μετάλλιο (όχι παράσημο) σε αυτούς που έλαβαν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1974.

Μάλιστα!

Ένα απλό μετάλλιο, σαν αυτό που πήραν όσοι έλαβαν μέρος στον πρόσφατο… Ημιμαραθώνιο.

Για να το πάρουν, λοιπόν, οι δικαιούμενοι, πρέπει να υποβάλουν μια σειρά δικαιολογητικών (δεν είναι και λίγα), να το ζητιανέψουν με άλλα λόγια, μεταξύ των οποίων και απόσπασμα ποινικού μητρώου.

Ώστε έτσι, λοιπόν; Οι ήρωες πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο τη στιγμή που ο «Άλλος άνθρωπος», που δεν ήταν δα και το αγλάισμα της αγνότητος, βραβεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ίσως επειδή δεν έδινε φαγητό στους… ναζί!

Μα, θα πουν μερικοί ανόητοι, αυτοί είναι «χουντικοί». Να τους πούμε πως όταν πήραν τη διαταγή να αμυνθούν και πολλοί απ’ αυτούς να σκοτωθούν, δεν υπάκουσαν σε καμία «χούντα» αλλά στην πατρίδα. Όπως και τον Αύγουστο του 1974 («Αττίλα 2») δεν τους διέταξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά το καθήκον.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι γελοιότητες και ας σκύψει επιτέλους αυτή η «μη ευγνωμονούσα πατρίς» με στοργή στα παιδιά της, που ζούνε 50 χρόνια τώρα με την πίκρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ελλάς, χώρα ηρώων

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα είναι χώρα ηρώων. Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς θα δεις μνημεία αφιερωμένα σε διάφορα...

«Σχολείο» εγκλήματος η τραπ κουλτούρα και τα social media για τους...

Ναρκωτικά. Όπλα. Ληστείες. Ξυλοδαρμοί. Αναβολικά. Μισογυνισμός. Ωμή βία. Η τραπ υποκουλτούρα εξυμνεί και επιδεικνύει το έγκλημα στο ΤikΤok, και...

Ξένοι διαιτητές από το πανέρι…

Το κακό έχει παραγίνει. Διαβάζω ότι ο Σκοπιανός διαιτητής στον προχθεσινό αγώνα μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού ήταν ανεκδιήγητος και...

Μας χρωστάνε 300 δισ. ευρώ, μας δίνουν πίσω μια… κανάτα

Αυτό κι αν είναι... τρολάρισμα από τους Γερμανούς σε βάρος της χώρας μας, και μάλιστα εντελώς προσβλητικό και απαράδεκτο......