Η πατρίς… αγνωμονούσα

Του Χρήστου Μπολώση

Προσφάτως η Πολιτεία αποφάσισε να απονείμει αναμνηστικό μετάλλιο (όχι παράσημο) σε αυτούς που έλαβαν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1974.

Μάλιστα!

Ένα απλό μετάλλιο, σαν αυτό που πήραν όσοι έλαβαν μέρος στον πρόσφατο… Ημιμαραθώνιο.

Για να το πάρουν, λοιπόν, οι δικαιούμενοι, πρέπει να υποβάλουν μια σειρά δικαιολογητικών (δεν είναι και λίγα), να το ζητιανέψουν με άλλα λόγια, μεταξύ των οποίων και απόσπασμα ποινικού μητρώου.

Ώστε έτσι, λοιπόν; Οι ήρωες πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο τη στιγμή που ο «Άλλος άνθρωπος», που δεν ήταν δα και το αγλάισμα της αγνότητος, βραβεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ίσως επειδή δεν έδινε φαγητό στους… ναζί!

Μα, θα πουν μερικοί ανόητοι, αυτοί είναι «χουντικοί». Να τους πούμε πως όταν πήραν τη διαταγή να αμυνθούν και πολλοί απ’ αυτούς να σκοτωθούν, δεν υπάκουσαν σε καμία «χούντα» αλλά στην πατρίδα. Όπως και τον Αύγουστο του 1974 («Αττίλα 2») δεν τους διέταξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά το καθήκον.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι γελοιότητες και ας σκύψει επιτέλους αυτή η «μη ευγνωμονούσα πατρίς» με στοργή στα παιδιά της, που ζούνε 50 χρόνια τώρα με την πίκρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οικολογικό τσιμέντωμα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία έκρηξη στην οικοδομή, η οποία οφείλεται κυρίως στο απαράδεκτο νομοθέτημα για την αύξηση των...

Ο επιστήμονας που διάβασε τις στάχτες της Πομπηίας και έφτασε στον...

Μέχρι χθες ο Γκρατσιάνο Ρανότσια ήταν ένας άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Αν και ο Ιταλός ακαδημαϊκός έχει να παρουσιάσει...

Η κλιματική αλλαγή μάς απειλεί

Η φετινή άνοιξη άρχισε στην Ελλάδα με θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή. Στις 6 Απριλίου, σχεδόν έναν μήνα πριν...

Οι θρύλοι που υφαίνουν τη ζωή μας

Απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αριστερά του δρόμου, υπήρχε στις αρχές του 1980 ένα ταβερνάκι, ο...