Όταν η ιδέα της μάνας καταντά παρένθεση για να ικανοποιηθούν τα γούστα των αγοραστών παιδιών, η δουλεία γίνεται νόμος και τον ψηφίζει η Βουλή!
Του Παναγιώτη Λιάκου
Το πνεύμα του νομοσχεδίου για τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων αλλά και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που το επέβαλε στην κοινωνία, στηρίζεται σε δύο κατσικοπόδαρα με αιχμηρές οπλές. Το κατσικοπόδαρο νο 1 είναι η βεβήλωση του μυστηρίου του γάμου. Το κατσικοπόδαρο νο 2 είναι η επαναφορά της δουλείας από το παράθυρο. Ο νόμος στο άρθρο 11 που τιτλοφορείται «Γονεϊκή σχέση που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό» σού λέει με λίγα λόγια ότι, αν σκοπεύεις να πας στο εξωτερικό να νοικιάσεις μήτρα ξένης (μαζί με την ξένη, ασφαλώς) για να σου ξεφουρνίσει παιδί, το οποίο θα πληρωθεί αδρά για να σ’ το πουλήσει, σπεύσε! Έχεις πλέον την κάλυψη του νόμου. Αγοράζεις το παιδί και, μόλις περάσει τα σύνορα, αναγνωρίζεται ότι είναι δικό σου, όπως δικά σου είναι το αυτόματο ποτιστικό στον κήπο, το μπρελόκ με τα κλειδιά του εξοχικού, η τοστιέρα που ψώνισες πρόσφατα και τα ρούχα που αγόρασες στο Μιλάνο.
Ακολουθούν τα σχετικά αποσπάσματα από το άρθρο 11:
«1. Σχέση γονέα ή γονέων και τέκνου που έχει καταχωριστεί σε δημόσια έγγραφα ή δικαστική απόφαση τρίτης χώρας αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του φύλου τού ενός ή των δύο γονέων και της πρόβλεψης ή μη του τρόπου δημιουργίας της ως άνω σχέσης στο εσωτερικό Δίκαιο. Αν η γονεϊκή σχέση του πρώτου εδαφίου βασίζεται σε δικαστική απόφαση, η απόφαση αναγνωρίζεται κατ’ εφαρμογή των διατάξεων για την αναγνώριση δικαστικών αποφάσεων. Δημόσια Αρχή, δικαστήριο ή τρίτος δεν δύναται να αντιταχθεί στην αναγνώριση της ανωτέρω γονεϊκής σχέσης που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό ή στις συνέπειες από την αναγνώριση αυτή για λόγους που ανάγονται στο φύλο του ενός ή των δύο γονέων και στην πρόβλεψη ή μη του τρόπου δημιουργίας της σχέσης στο εσωτερικό Δίκαιο. […]
2. Ειδικά στην περίπτωση υιοθεσίας από συζύγους του ίδιου φύλου ή υιοθεσίας του παιδιού του ενός συζύγου από τον άλλον σύζυγο του ίδιου φύλου, που έχει τελεστεί στο εξωτερικό κατά το Δίκαιο του τόπου τέλεσής της, η υιοθεσία αναγνωρίζεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».
Επανερχόμεθα, δηλαδή, στην εποχή της αγοραπωλησίας ανθρώπων. Η δημοκρατία ήταν μία παρένθεση, σαν τις μανάδες που νοικιάζουν τις μήτρες τους…