Ιδού οι «ψεκασμένοι»

Τα «άβαλα μαντάβαλα», που λένε φύλαρχοι, στους δισεκατομμυριούχους φαίνονται «προχώ» και ο Χριστός «πασέ»

Του Παναγιώτη Λιάκου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δήλωσε ότι αρρώστησε επειδή είναι όντως γριπιασμένος ή διότι η ασθένειά του ήταν… διπλωματική∙ ήτοι προσχηματική. Οι καχύποπτοι λένε ότι ο Μητσοτάκης σκιάχτηκε τη συγκυρία: συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για τους γκέι «γάμους» και ταυτοχρόνως υπουργικό συμβούλιο, όπου θα άκουγε -άκουσον, άκουσον!- αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο. Όποιος κι αν ήταν ο λόγος, δεν μας αφορά ιδιαίτερα και περαστικά του ανθρώπου και για τη γρίπη (αν πράγματι νοσεί) και για την καλπάζουσα ομομανία, η οποία όντως τον ταλανίζει εδώ και χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σημειώσουμε ότι στο Νταβός, όπου πήγε ο πρωθυπουργός, έγινε ένα θεαματικότατο κομπαρσιλίκι, στο οποίο πρωταγωνίστησε η Πουτανί, μάγισσα-αρχηγός της φυλής Γιαβαναβά του Αμαζονίου (δεν πρόκειται περί αστείου∙ και το όνομά της είναι Πουτανί και η φυλή της η Γιαβαναβά). Ντυμένη με τα φτερά, τα πούπουλα και το βάψιμο που προβλέπονται από τον ενδυματολογικό κώδικα της φυλής της, είπε μια επίκληση στη γλώσσα της (σε άπταιστα «άβαλα μαντάβαλα») κι ύστερα φύσηξε πάνω στις κεφάλες των πανελιστών, οι οποίοι ήταν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ο Ατζάι Μπάνγκα, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Γιέσπερ Μπρόντιν, διευθύνων σύμβουλος της IKEA, και ο δισεκατομμυριούχος Αντρέ Χόφμαν. Όλοι οι προαναφερθέντες την παρακολούθησαν με θαυμασμό να κάνει το τελετουργικό και κάθισαν ήσυχοι να τους φυσήξει το κεφάλι. Αν πήγαινε κάνας χριστιανός παπάς με την αγιαστούρα για να αγιάσει τον τόπο (αν και, με τόσους δαιμονισμένους εκεί μέσα, θες βυτίο με αγιασμό), θα τον έδιωχναν κακήν κακώς και θα αναμασούσαν τη γνωστή καραμέλα για «προλήψεις», «δεισιδαιμονίες», «σκοταδισμό», «ψεκασμένους» και τα συναφή.

Η στιγμή που φυσάει στο κεφάλι της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, διευθύντριας του ΔΝΤ

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πάντως, αρέσουν κάτι τέτοια. Και βατράχους φενγκ σούι έχει στο γραφείο του και με τις αστρολογίες «τσιμπάει» και με διάφορα άλλα «μάμπο-τζάμπο», όπως τα αποκαλούν οι Εγγλέζοι.

Πάντως, με τόσα γούρια και φυλαχτά, και πάλι νόσησε (σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή) από γρίπη. Ίσως πρέπει να βάλει ακόμα καμιά 20αριά βατράχους φενγκ σούι στο γραφείο του και να προσλάβει την Πουτανί της φυλής Γιαβαναβά να τον ψέλνει νυχθημερόν και να του φυσάει το κεφάλι.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Καθηγητής αλαζονείας!

«Αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά-, είναι καιρός να τον δουν και...

Το «καλάμι» της Ντόρας Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε χθες στον Σκάι και είχε παρόμοια έκφραση με εκείνην που της φόρεσε το εκλογικό κοινό...

Αντιπερισπασμοί: Ήταν να μη γυρίσει τούμπα η βάρκα και να βρεθούνε...

*** Το  καθιερωμένο συνέδριό τους θα πραγματοποιήσουν οσονούπω οι «Δημοκρατικοί» στις ΗΠΑ, μέσα στο βαθύ καλοκαίρι. Όπως μας είπε...

Φαααπ ηκούσθη στον αέρα!

Όσοι πήγαν να ψηφίσουν (και μπράβο τους) σκέφτηκαν ότι πρέπει να αξιοποιούν το δικαίωμα που απολαμβάνουν, διότι κάποια στιγμή...