Άκου να δεις…!!!

Του Strange Attractor

Ο μέσος συμπολίτης μας μπαίνει σε σούπερ μάρκετ υγιής  και βγαίνει στα πρόθυρα εγκεφαλικού.

Τα πάντα όλα έχουν ακριβύνει, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του ελληνικού παραδοσιακού ελαιόλαδου που η τιμή του πλέον αγγίζει εκείνη του  Johnnie Walker Black… άσχετα αν στην υπόλοιπη Ευρώπη, το ίδιο ελληνικό λάδι είναι κατά πολύ φθηνότερο.

Προφανώς προς τα εκεί διακινείται με τηλεπάθεια, άρα δεν παίζουν ρόλο τα μεταφορικά.

Όπως και τα παιδικά γάλατα και οι πάνες, που οι τιμές τους στη χώρα μας έπιασαν ταβάνι, ειδικά από τότε που οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοίο έξω από την Υεμένη.

Μια η Ουκρανία, μια η Γάζα, μια το Σουέζ, τώρα οι Χούθι… όλα λοιπόν δικαιολογούνται.

Με τον Κυριάκο και τους υπουργούς του να παρελαύνουν από τα κανάλια, μιλώντας με ύφος για το πώς θα πολεμήσουν την ακρίβεια, και πως θα αυξήσουν τους ελέγχους, και πως θα επιβάλλουν πρόστιμα στους κερδοσκόπους… μπλα μπλα…. Ή αλλιώς θα, θα, θα….

Την ίδια ώρα που οι κερδοσκόποι (φίλοι καρδιακοί του Κυριάκου) τρίβουν τα χέρια τους από τη χαρά.

Για να μη μιλήσουμε για τα καύσιμα, τα οποία επίσης αποτελούν εύκολη λύση πλουτισμού τόσο για την εισαγόμενη, όσο και για τη δική μας μαφία, αλλά και για τους «νόμιμους» ιδιοκτήτες πρατηρίων οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα του ΕΜΠ νοθεύουν τα καύσιμα στις αντλίες, ή απλά μας βάζουν 20 και πλέον τοις εκατό λιγότερα απ’ όσα πληρώνουμε.

Εν τω μεταξύ, πέρα από τα μεγάλα λόγια, αν ήθελε η κυβέρνηση να βοηθήσει τους πολίτες, τότε απλά θα μπορούσε να μειώσει τον ΦΠΑ και τους λοιπούς φόρους στα καύσιμα, που σήμερα αγγίζουν το 60-65%.

Όπως μου είπε φίλος πρατηριούχος, με μια μείωση 40% στους φόρους, θα είχαμε τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη. Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά ακούγεται ενδιαφέρον…

Ναι, αλλά πώς θα πληρωθούν οι 7.500 χιλιάδες μετακλητοί ρε;

Πώς θα δοθούν όλα αυτά τα πας στους «μη προνομιούχους», οι οποίοι συνήθως είναι οι φοροφυγάδες που δεν κόβουν αποδείξεις και δηλώνουν κάτω των 5.000 ευρώ το χρόνο;

Ερωτήματα…

Πάμε στα δημόσια νοσοκομεία.  Και κει όλα καλά. Όπου σε κλείνουν ραντεβού μετά από 4-5 μήνες για τα… επείγοντα!

Να πούμε  και για τα δικαστήρια, όπου για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση, θέλει από 4 έως και 10 χρόνια;

Ας πούμε για την τάξη και την ασφάλεια… σε αυτόν τον τομέα, που ήταν ο κεντρικός της προεκλογικής Νέας Δημοκρατίας, επίσης όλα πάνε μια χαρά αν πιστέψουμε τους κυβερνώντες.

Έχουμε ελάχιστα μόνο μαχαιρώματα,  και ακόμη πιο λίγες δολοφονίες, αν συγκριθούμε με το Μεξικό ή την Κολομβία. Τι να λέμε;

Έβλεπα τις προάλλες μετακίνηση υπουργού, με 2-3 συνοδευτικά και καμιά 5-6 περιπολικά να κλείνουν τις διασταυρώσεις και θυμήθηκα πως τις 5-6 φορές στη ζωή μου που κάλεσα το 100, τις 2-3 δεν ήρθε κανείς λόγω λειψανδρίας…

Θυμόσαστε το «κάντε πως κοιμάστε» του Τόσκα; Ε, αυτό ζούμε και με τους νοικοκυραίους…

Με τον φίλο μου τον Μήτσο τον κακοπροαίρετο να με δουλεύει λέγοντας «κάτσε να βγει ο Κυριάκος και θα δεις»…

Τα λύσαμε λοιπόν όλα τα παραπάνω, γι’ αυτό αποφάσισε ο πρωθυπουργός μας να λύσει και το ακανθώδες πρόβλημα των γάμων των γκέι και της τεκνοθεσίας τους, άσχετα αν αντιδρούν πολλοί, ακόμη και υπουργοί μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Είναι ένα καίριο ζήτημα, που αν δε λυθεί δεν πρόκειται να δούμε προκοπή, λένε τα παπαγαλάκια του Μαξίμου και όσοι ονειρεύονται υπουργιλίκια έχοντας μελανιάσει στο χειροκρότημα σχεδόν 5 χρόνια τώρα.

Και μόλις το λύσουμε και αυτό, ίσως ασχοληθεί επιτέλους η κυβέρνηση και με το άλλο καυτό ζήτημα, εκείνο του δημόσιου θηλασμού, ή της πολυγαμίας, ή της νομιμοποίησης της κτηνοβασίας, μπορεί και της αιμομιξίας.

Τι είμαστε; Τίποτις οπισθοδρομικοί;

Εν τω μεταξύ υπάρχει ένα κενό στο νομοσχέδιο που έρχεται. Οκέι, θα λύσουμε το θέμα της τεκνοθεσίας των ομοφυλόφιλων… τι θα γίνει όμως με το θέμα της τεκνοθεσίας των αμφοτεροφυλόφιλων; Χμ;

Το σκέφτηκε αυτό ο φροντιστηριάρχης Σκέρτσος;

Το θέτω στα όργανα ως ζήτημα… και περιμένω τις τοποθετήσεις (Άδωνι ακούς;)

Και βέβαια, ακούω όλους αυτούς τους όψιμους προοδευτικούς και τι θυμάμαι ο ποταπός;

Πως όταν το 1982 ο Ανδρέας έφερε νόμο αποποινικοποίησης της μοιχείας, οι πρώτοι που αντέδρασαν και σκαρφάλωσαν στα κάγκελα ήταν οι τότε νεοδημοκράτες, που είχαν αγανακτήσει για το πώς το ΠΑΣΟΚ ήθελε να καταστρέψει την οικογένεια και τα θεμέλια της κοινωνίας…

Άκου να δεις…!!!

  1. Έχουν πλάκα όλες αυτές οι ρητορικές ατάκες στο υπερπέραν … !

    Περισσότερη πλάκα έχει ένα άλλο πράγμα.

    Ότι πίνατε νερό στο όνομα του Σαμαρά και σας έφερε τον μάγκα τον Κυριάκο, που σας έχει κάνει γενικό ρεκτιφιέ:

    γάμους και τεκνοθεσίες, ντηλ για μισό μύριο άντρες εργάτες από την Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν, αποστρατικοποίηση του Αιγαίου και ‘Yes, Sir!’ σε ΗΠΑ και Τουρκία. Πέραν από τα εσωτερικά: μαφία, εγκληματικότιτα, διαλυμένες δημόσιες υπηρεσίες, κρατικά εγκλήματα (Τέμπη), και παρακολουθήσεις.

    Θυμάμαι δηλαδή τι γραφόταν εδώ μέσα για τους καταραμένους τους ζαίους, τους κατσαπλιάδες που θα διαλύσουν τη χώρα, και ψάχνω χαρτομάντηλα γιατί κλαίω απ’τα γέλια!

    Εσείς τα διαβάζετε ποτέ τα παλιά κείμενα; Ειλικρινή απόρία έχω.

  2. @e-Λενα

    Ενώ με τον Τσίπρα -τον χρήσιμο ηλίθιο που ξέπλυνε τόσο τα κοράκια των Βρυξελλών και τους «συμμάχους» όσο και τα ντόπια αρπακτικά ξεπουλώντας τα πάντα- προκόψαμε. Κάνε προπαγάνδα για τον άνθρωπο που έβαλε ταφόπλακα στη χώρα και στην Αριστερά, αλλά τουλάχιστον κάνε τη με το απαιτούμενο τακτ.

  3. @ Kennan

    Ο Τσίπρας κάηκε καλέ μου Kennan. Όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ εν γένει. Κι όπως τα λες, το πρόγραμμα των Βρυξελλών επέβαλε, το πρότζεκτ ΝΑΤΟ/Γερμανίας ολοκλήρωσε, με την ντόπια ολογαρχία δεν τα βαλε. Και σου προσθέτω, άνοιξε το κόμμα σε κάθε πασόκο της συμφοράς, και συγκυβέρνησε με κάτι ρεντίκολα της λαϊκής δεξιάς.

    Αλλά το να λες ότι έβαλε … ταφόπλακα στην χώρα είναι τουλάχιστον αστείο.

    Δηλαδή δεν έβαλαν ταφόπλακα οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, δεν έβαζε ταφόπλακα ο ΚΑΘΕ ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επί δεκαετίες, δεν είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ τα μέλη αυτών των κομμάτων που παίρναν θέσεις και μισθούς από τους δικούς ΜΟΥ φόρους, αλλά έβαλε ο Τσίπρας … γελάμε μέχρι δακρύων ξανά.

    Για τα τρία αμαρτήματα τώρα:

    1. Αν μη τι άλλο, ως ατζαμής ίσως, έκανε ό,τι μπορούσε στις Βρυξέλλες – είδαμε τον άλλο της … αντρικής σχολής και τα κοράκια του ‘Γερούν γερά’ και ‘Βάστα Σόιμπλε΄που μας κυβερνούν σήμερα και συγκρίνουμε.

    2. Το Μακεδονικό δεν το δημιούργησε ο Τσίπρας. Η αποτυχία είναι έργο κυρίως δύο ανθρώπων, του μπαμπά του γόνου και του επαγγελματία πατριδοκάπηλου που τα κάναν σαλάτα, και μας κυβερνούν τώρα. Για διεθνιστικό κόμμα πάντως, και πιο πολλά ανταλάγματα πήρε απ’ ότι οι ‘Μακεδονομάχοι’ που ξεπουλάνε τώρα, και τα καλώδια τα έκοψε όταν έπρεπε.

    3. Δεν είδα κανένα ‘ντόπιο αρπακτικό’ επί Κούλη να βγαίνει στο μικρόφωνο με σαμπάνιες και να λέει ΄Σε λίγους μήνες θα έχει πέσει αυτή η χούντα΄.

    Αυτά φιλικά.

  4. Αιμομιξία και ελλάδα νομίζω είναι σχέση αγάπης πολλές δεκαετίες.

  5. @ Kennan

    Αλήθεια;

    Οπότε μου λες ότι ο Τσίπρας θα έγραφε:

    “Κάηκα, όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ εν γένει. Επέβαλα το πρόγραμμα των Βρυξελλών, ολοκλήρωσα το πρότζεκτ ΝΑΤΟ/Γερμανίας, και δεν τα έβαλα με την ντόπια ολογαρχία. Επιπλέον, άνοιξα το κόμμα σε κάθε πασόκο της συμφοράς, και συγκυβέρνησα με κάτι ρεντίκολα της λαϊκής δεξιάς.”

    Φέρε μια κούτα χαρτομάντηλα καλύτερα.

    Πάντως το να ονοματίζεις τρολ ό,τι έχει άλλη άποψη από σένα, από το οποίο σαφέστατα πάσχεις, με ευχαρίστηση στο προσθέτω στα τραγικά επακόλουθα του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ (αν και πολύ σύντομα τα τρολ του άλλου στρατοπέδου κέρδισαν κατά κράτος).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...