Ελεύθεροι οι Κροάτες, στο έλεος του Θεού ο Μπελέρης

Του Χρήστου Μπολώση

Όπως θα μάθατε -μάλλον για να κάνουν Χριστούγεννα σπίτι τους-,  και οι 105 συλληφθέντες μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έδωσε μάχη ο Κροάτης πρωθυπουργός κ. Πλένκοβιτς, λένε οι πληροφορίες, για να υπάρξει η απελευθέρωση, απειλώντας με διπλωματικό επεισόδιο και παραπομπή του ζητήματος στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ακόμα μία φορά επέλεξε να γίνει αρεστός. Γι’ αυτό και οι Κροάτες κυβερνητικοί εντεταλμένοι που επισκέπτονταν τις φυλακές το τελευταίο διάστημα ήξεραν (άραγε, πώς;) και διαβεβαίωναν τους προφυλακισμένους ότι «σε λίγο θα γυρίσετεσπίτια σας», με τον κ. Πλένκοβιτς να δηλώνει: «Είχαμε ισχυρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τη Δικαιοσύνη» (www.sport-fm.gr).

Έχουμε λοιπόν, από τη μια μεριά, έναν πρωθυπουργό που παλεύει και τελικά πετυχαίνει την απελευθέρωση 105 αποδεδειγμένα ταραξιών συμπατριωτών του και, από την άλλη, έναν άλλον πρωθυπουργό, συνάδελφο του Μωυσή, που δεν μπορεί να κάνει ζάφτι τον «καλλιτέχνη» Ράμα και να απελευθερώσει τον εκλεγμένο και παρανόμως κρατούμενο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Ναι, μα ο Μπελέρης δεν είναι Έλληνας πολίτης. Σωστά. Είναι όμως Έλληνας με όλη τη σημασία της λέξης. Τι να πει κανείς; Μπα, τίποτα…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...