Ο μισάνθρωπος που ακρωτηρίασε την Ελλάδα

Ο αδίστακτος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας βρήκε στη χώρα μας ένα «υπηρετικό» πολιτικό σύστημα κι έκανε ό,τι δεν κατάφερε σε καμία άλλη χώρα. Να διαλύσει τη Δικαιοσύνη της, την Υγεία της, την Παιδεία της, τα ΜΜΕ, την Αστυνομία της, τις κοινωνικές δομές της. Οραματιζόταν μια Ελλάδα-σερβιτόρα για να κάνουν τις διακοπές τους οι Γερμανοί τουρίστες. Μια χώρα-προτεκτοράτο για να αποκτήσει πρόσβαση η Γερμανία στη Μεσόγειο. Ένα κράτος με φτωχούς κατοίκους για πλούσιους πελάτες

Του Βασίλη Γαλούπη

Η Ελλάδα που ζούμε σήμερα είναι αυτή που οραματίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την άνοιξη του 2010. Για τον Γερμανό πολιτικό η θέση που άξιζε στη χώρα μας και στον λαό της ήταν στον πάτο της Ευρώπης. Με μισθούς Βουλγαρίας, ακρίβεια Ελβετίας και διαφθορά Κολομβίας.

Ο βασικός εκφραστής της μετατροπής μιας κανονικής χώρας, όπως ήταν η Ελλάδα μέχρι το 2010, σε μπανανία ήταν ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Με την κάλυψη της Μέρκελ, την υποστήριξη του ΔΝΤ και τα παλαμάκια «Βάστα, Σόιμπλε» των εγχώριων προπαγανδιστών αυτού του σχεδίου.

Η Ελλάδα που υποσχέθηκε ο Σόιμπλε θα γινόταν (δήθεν) μεταρρυθμιστική. Στην πραγματικότητα, δεν έγινε καμία μεταρρύθμιση υπέρ της «κανονικότητας» της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το χρέος σήμερα είναι πιο υψηλό απ’ όταν μπαίναμε στα Μνημόνια. Έγινε, υποτίθεται, διαχειρίσιμο μόνο αφότου ξεπουλήθηκαν τα χρήματα των ασφαλισμένων με το PSI. Η μεσαία τάξη έχει εξαϋλωθεί. Η οικονομία εξακολουθεί να πουλάει «αέρα» υπηρεσίες δίχως κανένα παραγωγικό μοντέλο.

Αυτό που συνέβη ήταν να αλλάξουν τα «τζάκια», έτσι ώστε οι επίλεκτοι του Βερολίνου να παίρνουν αυτοί τις δουλειές, να αφαιρεθεί βίαια ο πλούτος από τους πολλούς για να μεταφερθεί στις τσέπες λίγων, σχέδιο που εξελίσσεται μέχρι σήμερα, και με τους εκβιασμούς η Ελλάδα να παραχωρήσει στους δανειστές εθνική κυριαρχία και εθνικό πλούτο.

Οι 18χρονοι του 2010 είναι σήμερα πάνω από 30 πια. Δεν γνωρίζουν ακόμα πώς είναι η κανονική ζωή. Δεν ξέρουν τι είναι αξιοπρεπής μισθός, σταθερή δουλειά, ενοίκιο «βιώσιμο», δάνειο για στέγη, προοπτική οικογένειας. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο Σόιμπλε, όσες ελληνικές κυβερνήσεις συνεργάστηκαν μαζί του κι όσα μίντια παραπλανούσαν την κοινή γνώμη.

Ένας 55χρονος σήμερα, το 2010 ήταν 40άρης. Η καριέρα που έχτιζε μέχρι τότε «βομβαρδίστηκε». Έμεινε άνεργος, του έφαγαν λεφτά επιχειρήσεις που βαρούσαν κανόνι, μπορεί να άλλαξε επάγγελμα ή να συνέχισε το προηγούμενο, αλλά όχι πλέον με κανονικό μισθό. Με μισθό ανειδίκευτου εργάτη. Κι αν του αρέσει…

Ο Σόιμπλε βρήκε στη χώρα μας ένα «υπηρετικό» πολιτικό σύστημα κι έκανε ό,τι δεν κατάφερε σε καμία άλλη χώρα. Να διαλύσει τη Δικαιοσύνη της, την Υγεία της, την Παιδεία της, τα ΜΜΕ και την ενημέρωσή της, την Αστυνομία της, τις κοινωνικές δομές της. Να την αποκτηνώσει.

Πριν από τέσσερις δεκαετίες, υποκλοπές από πρωθυπουργό σήμαιναν ειδικά δικαστήρια και σκληρές διώξεις από τη Δικαιοσύνη. Σήμερα δεν σημαίνουν τίποτα. Στην Ελλάδα του Σόιμπλε η Δικαιοσύνη απονευρώθηκε για να μην μπορεί να βρει ενόχους ακόμα και σε υποθέσεις κραυγαλέες όπως η Siemens. Η διαφθορά, η διαπλοκή και το μαύρο χρήμα στις σακούλες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.

Στην Ελλάδα του 1990 και του 2000 όταν λέγαμε ότι έχει προβλήματα το ΕΣΥ εννοούσαμε ότι υπάρχουν ράντσα. Στην πανδημία ο κόσμος πέθαινε ήσυχα σπίτι του. Δεν υπήρχαν ούτε καν άδεια ράντσα επειδή δήθεν δεν υπάρχουν… λεφτά. Λείπουν αυτά τα λεφτά που αρπάχτηκαν με εντολή Βερολίνου από τους πολίτες για να σωθούν οι τράπεζες, αλλά που τώρα είναι περασμένα, ξεχασμένα και ακαταδίωκτα.

Στην Ελλάδα του 2010 αν έβγαινε υπουργός και χυδαιολογούσε απέναντι στον λαό το Πάσχα και τα Χριστούγεννα για γαλοπούλες, Πόρσε και αρνιά, Μαζεράτι ή παρόμοιες γελοιότητες, θα έφευγε από την κυβέρνηση κλοτσηδόν το επόμενο πρωί. Τώρα, τέτοιοι πολιτικοί αναβαθμίζονται και προβάλλονται από τα συστημικά ΜΜΕ.

Οικογένειες διαλύθηκαν, γονείς είδαν τα παιδιά τους να φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό, επιχειρήσεις που άντεξαν πολέμους εξολοθρεύτηκαν, ένας λαός διχάστηκε στις πλατείες και στα δημοψηφίσματα με πληγές που δεν έχουν κλείσει ακόμα, κι όλα αυτά επειδή ο Σόιμπλε απειλούσε ότι θα μας διώξει από το μεγάλο φετίχ της ζωής του, το ευρώ. Για ένα… νόμισμα και την κερδοφορία των ελεεινών «αγορών» αποφάσισε να τινάξει στον αέρα τη ζωή μιας χώρας για τις επόμενες γενιές.

Τα σημάδια που αφήνει στην Ελλάδα το δίδυμο της φοβικής Μέρκελ και του μισάνθρωπου Σόιμπλε θα επιμένουν για δεκαετίες ακόμα.

Ο Σόιμπλε οραματιζόταν μια Ελλάδα-σερβιτόρα για να κάνουν τις διακοπές τους οι Γερμανοί τουρίστες. Μια Ελλάδα-προτεκτοράτο για να αποκτήσει πρόσβαση η Γερμανία στη Μεσόγειο. Μια Ελλάδα που θα έλεγε «ναι σε όλα» στον φίλο της Γερμανίας, Ερντογάν. Μια Ελλάδα δίχως κοινωνικό ιστό ανθεκτικό, αλλά εύκαμπτο. Μια Ελλάδα με φτωχούς κατοίκους για πλούσιους πελάτες.

Ο Γερμανός πολιτικός του «κομματικού σωλήνα», αφού μόνο στους Χριστιανοδημοκράτες εργάστηκε σε όλη του τη ζωή, κατάφερε σε μεγάλο βαθμό τις επιδιώξεις του. Ούτε την ανάγκη για μια συγγνώμη δεν αισθάνθηκε μέχρι να πεθάνει.

Όσο δυνατός, όμως, κι αν εμφανιζόταν ο Σόιμπλε, δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει το κουράγιο να πει κατάματα σε έναν Έλληνα εργαζόμενο και οικογενειάρχη γιατί αποφάσισε να καταστρέψει τη ζωή του. Τόσο αδύναμος ήταν ο δήθεν «Θεός της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης».

Η οικογένειά του έχει κάθε λόγο να θρηνεί για τον θάνατό του. Το ίδιο και οι Γερμανοί ψηφοφόροι που τον επέλεγαν να τους κυβερνά. Στην Ελλάδα, όμως, τα ονόματα του Σόιμπλε και των ομοϊδεατών του έχουν καταχωνιαστεί στα ίδια «μαύρα» βιβλία των γερμανικών εγκλημάτων στον τόπο μας. Τουλάχιστον τώρα η ανυπαρξία του δεν θα είναι περαιτέρω βλαπτική για το κοινωνικό σύνολο.

 1. Συμφωνώ σε όλα, αλλά θα πω το εξής. Ότι η Ελλάδα πάντα ήταν προτεκτοράτο και δεν έγινε τώρα με την υποτιθέμενη κρίση του ’11. Προτεκτοράτο ( προστατευόμενο κράτος) πρώτα των Άγγλων, μετά των Αμερικανών, μετά των Γερμανών. Σαν την πόρνη που αλλάζει νταβαντζή.

 2. O Σόιμπλε στην πραγματικότητα ήταν γέννημα της εξ χρονιστικής Ελλάδος Και όσο να μας πονά δεν έφταιγε Η χώρα ήθελε να δανείζεται Θεωρούσε το δάνειο την Ευρώπη και δεν γνωρίζουμε τι άλλο σαν το δέντρο της αφθονίας του Παραδείσου Επίσης πολλοί από εμάς πίστευαν ότι για κάποιον αλλόκοτο λόγο οι υπόλοιποι μας χρωστούσαν και έπρεπε να μας κρατούν και δη να μας δανείζουν Δυστυχώς τα χρήματα είναι ξένα και δη δανεικά Όμως όσοι από εμάς φώναζαν να βάλουμε ένα χεράκι όλοι για να μην εκτιθέμεθα στους ξένους οι δικοί μας κατέβαιναν στις πλατείες και φώναζαν Δεν θα μας πάρετε τα Καγιέν Να όμως που τα Καγιέν Οδήγησαν στον Σόιμπλε
  Όμως εις βάρος πρωτίστως όλων εμάς που δουλεύαμε Εμείς ήμασταν τα θύματα εμείς είχαμε το μότο όσο πάνε τα πόδια σου Εμείς που θεωρούσαμε στο να δανείζεσαι είναι ντροπιαστικό και η τράπεζα θα πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατό λιγότερο Δηλαδή δανείσου μονάχα ένα ποσό τόσο συμβατό όσο θα μπορείς να το αποπληρώσεις Μόνο ένα μικρό ποσό και αυτό με προσοχή Όμως εκείνα θεωρόντουσαν σαχλά από πολλούς που συγκροτούν το εκλογικό σώμα Το τελευταίο θεωρούσε σαχλαμάρες τις αγωνίες του εκάστοτε εχέφρονα που ενδιαφερόταν για τους κόπους του παιδιού του Που το μόνο που ήθελε ο εκάστοτε είναι το παιδί του να ζει με αξιοπρέπεια με κύρος με ευπρεπισμό Και όχι να εργάζεται στα Μπιτς μπαρ ούτε να είναι μονάχα για αυτά Να εργάζεται μια ζωή για να κάνει τον είλωτα σε ξένους Όπως στις αποικίες των γάλλων άγγλων Ναι να εργάζεται ως αγρότης και όχι να ζει με επιδοτήσεις Να επενδύει στις νέες τεχνολογίες και όχι να νοικιάζει ξένους Και μιας που φωνάζουν για αλλοίωση του πληθυσμού και πολλά άλλα τινά να αναφέρουμε τα εξής:
  Πριν έρθουν οι ξένοι πολλοί δικοί μας είχαν δικούς μας να μαζεύουν τα σπαρτά από τα χωράφια όμως τους κακομεταχειριζόταν Μετά ήρθαν οι ξένοι Όμως οι δικοί μας τόλμησαν να κάνουν και με εκείνους ότι έκαναν στους δικούς μας Όμως αυτοί συγκροτήθηκαν και έβγαλαν τα δόντια τους Οργανώθηκαν Διότι δεν ήταν τα δικά μας τα παιδιά για να τους κάνουν οι δικοί μας τα πάνδεινα ψήνοντας το ψάρι στα χείλη…..
  Επίσης η Ελλάδα-σερβιτόρα για να κάνουν τις διακοπές τους οι Γερμανοί και οι λοιποί ξένοι τουρίστες ήταν όραμα κυρίως της Ελλάδος .Ανέκαθεν οι δικοί μας θεοποιούσαν τον τουρισμό κάνοντας και τους επιχειρηματίες πάντοτε εις βάρος των άλλων Δικών μας και ξένων εργαζομένων στους τομείς του Τουρισμού Γαλέρα Παράλληλα οι πολλοί δικοί μας δεν ενδιαφερόταν για την κατάληξη των νέων γενεών Άφηναν σταδιακά να μετατρέπονται τα δυναμικά της χώρας σε ένα μελλοντικό μέρος φτηνής παροχής υπηρεσιών Αρκεί να περνούν οι ίδιοι καλά
  Ποιοι έστειλαν τα δικά μας παιδιά στο εξωτερικό ; Πριν έρθει ο κακός του σημερινού επεισοδίου η ανεργία ήταν καλά κρυμμένη κάτω από το χαλί Πάντοτε η Ελλάς έδιωχνε τα παιδιά της και όσα αποφάσιζαν είτε δεν είχαν άλλη επιλογή είτε δεν μπορούσαν και δεν είχαν τις δυνατότητες να βγουν έξω τους έπινε το αίμα Ανέκαθεν το έκανε πάντοτε το κάνει Το χειρότερο είναι τα ακόλουθα:
  Μια Ελλάδα-προτεκτοράτο για να αποκτήσει πρόσβαση η Γερμανία η Τουρκία και οι λοιποί ξένοι στη Μεσόγειο το οραματίστηκαν οι δικοί μας Έλληνες Δεν πάει να ξευτελίζονται στους άλλους τους ξένους ; Στο να πουλούν κάτι που δεν τους ανήκει σε ξένους Με αντάλλαγμα αξιώματα ; Η Ελλάδα έλεγε «ναι σε όλα» στον φίλο της Γερμανίας, Ερντογάν Και αυτό η Ελλάδα είναι η αιτία Δεν ήθελε να γίνει πολιτισμένο κράτος στην ουσία η Ελλάδα έχει ανατολίτικη νοοτροπία Πήρε ότι χειρότερο από την τουρκοκρατία Το επέβαλε στις δικές μας γενιές Έτσι σταδιακά στρώθηκε το χαλί για τον τούρκο Πρώτα κτυπάς την γλώσσα την κουλτούρα που πρώτη η Ελλάδα το έκανε εκείνη δόθηκε Και σε αυτό δεν φταίνε τα διεθνή παρασκήνια που τρέμουν την Ελληνική σουπερ εξυπνάδα Συγγνώμη σε αυτήν την κατάσταση που βρισκόμαστε το τελευταίο που θα θέλαμε είναι να πιστεύουμε σε κακούς ξένους που θα λειτουργούν ως οι χρήσιμοι κακοί κάποιοι να τους μισούμε Και δή οι αποπομπιαίοι τράγοι
  Και στην τελική η σύγχρονη Ελλάδα για αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκε Δεν είχαμε συνοχές δυστυχώς το βυζάντιο και αργότερα οι Οθωμανοί που ήταν αποτέλεσμα του βυζαντινού πολιτισμού οδήγησαν σε αυτό το πράγμα Όμως πόσοι αγώνες έγιναν για μια αξιοπρεπή κουλτούρα να αποταχθούν ότι χάλια Αλλά τίποτε ………Ο έλληνας με την αδιαφορία του άφησε τον πολιτισμό του να χαθεί πριν έρθει το βυζάντιο έτσι πήγε στους ρωμαίους να τον διοικούν ύστερα στους βυζαντινούς οι οποίοι οδήγησαν τον έλληνα με επιλογή του- στους τούρκους Αλλωστε 400 χρόνια δεν ήταν τυχαία Επιλογή του έλληνα ήταν και αυτά όπως και τα τωρινά όπως και τα παρελθοντικά Δυστυχώς Αυτή είναι η αλήθεια. Μια Ελλάδα δίχως κοινωνικό ιστό ανθεκτικό, αλλά εύκαμπτο γιατί έτσι το ήθελε η ίδια .
  Χωρίς νοερές σταθερές χωρίς πρότυπα χωρίς τίποτε Ένα σχολείο που η ύλη δεν βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την ετοιμασία του ατόμου ως Πολίτη με ενδιαφέρον για το περιβάλλον του Γιατί; Διότι οι δικοί μας επι της δημοσίας εκπαιδεύσεως ήταν άπληστοι Έφτιαξαν μια σχολική ύλη η οποία Ήταν φτιαγμένη μονάχα για τα φροντιστήρια Που σημαίνει οικονομική αφαίμαξη του έλληνα Για να τα παίρνουν Και από εκεί Έτσι πήγαιναν τα παιδιά στα δημόσια πανεπιστήμια όπου και εκεί τους πήγαιναν σε πάρτι σε καταλήψεις και την επόμενη της ορκωμοσίας περίμενε ο ΟΑΕΔ
  Επιλογή της Ελλάδας ήταν στο να αποτελείται από φτωχούς κατοίκους που θα εργάζονται για πλούσιους πελάτες Να πάρουμε παράδειγμα τις εκλογικές διαδικασίες; Πήγε ο έλληνας να ψηφίσει; Είχε ευκαιρίες Όχι η Δεν έδωσε ενδιαφέρον Για το μέλλον του ήταν στην τελική
  Συμπερασματικά η Ελλάδα εργαζόταν για τον εκάστοτε Σόιμπλε Και πηγαίνοντας συνειδητά εκεί σήμαινε κάτι :Ότι η Ελλάδα δεν άντεχε να είναι υπεύθυνη κουράστηκε να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις για την ευπρέπεια και αξιοπρέπεια Οπότε θεώρησε κάτι κάποιος άλλος να δουλέψει για αυτήν να της κρατά τα οικονομικά Κάτι που δηλώνει τα εξής : Είναι έλλειψη ευθύνης αξιοπρέπειας ευπρεπισμού και δη ικανότητας Σαν το ζωντανό που θέλει να γίνει σφακτό Και όντως έτσι το τάιζαν το πότιζαν να παχύνει για να φτάσει είτε ως βραστό είτε ως ψητό Ένα κράτος αδιάφορο Για τους πάντες και για τα πάντα Οπότε καλή τύχη

 3. Ο Σόιμπλε, τη δουλειά του έκανε. Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί με τις επιλογές τους (μη εκμετάλλευση των ντόπιων πλουτοπαραγωγικών πηγών, δανεισμός για παροχές χωρίς ανάπτυξη, κατασπατάληση επιδοτήσεων, διόγκωση του δημόσιου τομέα με άχρηστες (ρουσφετολογικές) προσλήψεις, επιβράβευση των κομματικών και όχι των άξιων, εγκλωβισμό της δικαιοσύνης κτλ) καθώς και η καθιέρωση ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής από τα ΜΜΕ (προβολή καταναλωτικών προτύπων, αποθέωση του εύκολου πλουτισμού, περιφρόνηση της χειρωνακτικής εργασίας κτλ) του του έδωσαν το δικαίωμα να τα κάνει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πρώτη φορά ΥΠΕΞ προλέγει ότι θα κατηγορηθεί για μειοδοσία!

Εισαγωγική παρατήρηση πριν επικεντρωθούμε στο κυρίως θέμα: δημοσιεύματα από την Άγκυρα υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί...

Ελλάς και Κύπρος στην οριογραμμή των συγκρούσεων

Οι επόμενες ημέρες ή ίσως και ώρες θα δείξουν κατά πόσον θα υπάρξει αυτοσυγκράτησις και δεν θα έχουμε κλιμάκωση...

Ψηφοκλοπή «Σπαρτιατών»: Θα την τολμήσει η Ν.Δ.;

Όταν έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για το έγκλημα της εξαπάτησης...

Ο Ερντογάν «μαγειρεύει» νέα κρίση στο Αιγαίο!

Με ευθείες απειλές εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας σε νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, μέσα στο FIR Αθηνών, η πληγωμένη εκλογικά κυβέρνηση Ερντογάν αλλάζει...