Γι’ αυτό διώξαμε τον Σύριζα; Για να πληρώνουμε χαράτσια;

Του Strange Attractor

Κι εκεί που οι «άριστοι» λιάζονταν στο λαμπερό φως της παντοδυναμίας τους, με τον ανέμελο ηγέτη τους να κομπάζει αυτάρεσκα για το 41% που του έδωσε ο σοφός λαός, μοιράζοντας εκατομμύρια στα φίλια ΜΜΕ, «βοηθώντας» παράλληλα κάτω από το τραπέζι με κρατικές επιχορηγήσεις τους «φίλους» (κρατικοδίαιτους) επιχειρηματίες και τις φίλες ΜΚΟ… τσουπ σκάει η βόμβα της επιβολής τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με τα θραύσματα να εκσφενδονίζονται δεξιά κι αριστερά, παρόλο που ο Κυριάκος πρόλαβε τα χειρότερα και μείωσε την ένταση της έκρηξης, μπουκώνοντας τα  κανάλια με κρατικό χρήμα προφασιζόμενος τη σύρραξη στην… Ουκρανία.

Ποιος ξέρει, ίσως του χρόνου τα ξαναμπουκώσει με νέο κρατικό χρήμα λόγω των τεκταινόμενων στη… Λωρίδα της  Γάζας!

Ποιος θα τον ελέγξει; Ο Πορτοσάλτε; Μήπως ο Κουτσούμπας; Χλωμό…

Μια βόμβα λοιπόν, που έσκασε από το πουθενά, μιας και η κυβέρνηση του 41% προεκλογικά διαβεβαίωνε σε κάθε τόνο πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους φορολογική επιβάρυνση (διαβάστε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και θα καταλάβετε).

Μάλιστα είχε στήσει στον τοίχο τον Κατρούγκαλο, ο οποίος με αυτοκτονικό ιδεασμό λίγο πριν τις εκλογές είχε μιλήσει για επερχόμενες εισφορές των επαγγελματιών, με αποτέλεσμα την εκλογική καταβαράθρωση του Σύριζα, όπου κατόπιν του ντροπιαστικού 17% οδηγήθηκε στην αναζήτηση σωτηρίας μέσω ενός απόδημου γκόλντεν μπόι με χαμόγελο κολγκέιτ και στον εμφύλιο σπαραγμό.

Βέβαια, επειδή όποιος ξεχνάει το παρελθόν είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει στο μέλλον ως φάρσα, να θυμηθούμε πως τα ίδια ακριβώς μέτρα είχε προαναγγείλει το μακρινό 1994 και το ΠΑΣΟΚ με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, με την τότε ΝΔ να ανεβαίνει στα κάγκελα μιλώντας για έγκλημα κατά της ιδιωτικής οικονομίας.

Όπως επίσης θα πρέπει να θυμηθούμε τους κοτζαμπάσηδες και λοιπούς «φιλελεύθερους» αγωνιστές του ’21, που όταν ανέλαβε ο Καποδίστριας και είπε να φτιάξει κράτος, ξεσηκώθηκαν ωρυόμενοι φωνάζοντας «μα καλά, γι’ αυτό εδιώξαμεν τον Τούρκο; Για να πλερώνομεν χαράτσια;».

Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα η φοροδιαφυγή των επαγγελματιών και κάποιοι γεράσαμε ακούγοντας κυβερνήσεις να το αντιμετωπίζουν.

Όπως π.χ. η επιστροφή των αστυνομικών από τη φύλαξη των διάφορων «επίσημων» μαϊντανών στα τμήματα…

Ή όπως το κλείσιμο των συνδέσμων των χούλιγκανς…

Ή τέλος, όπως το μετρό της ερωτικής συμπρωτεύουσας, που 30 χρόνια τώρα σκάβεται, με περιουσίες πολλών επιτήδειων (από όλα τα κόμματα) να φτιάχνονται στα θεμέλιά του…

Τέλος πάντων… εμείς εδώ τα λέγαμε από τα Χριστούγεννα του 2022 (Ο καλός πατερούλης Κυριάκος στηρίζει τους αναξιοπαθούντες φοροφυγάδες; Ναι!) τότε που ο λαός ζαλισμένος από τα λοκντάουν και την κλεισούρα, χειροκροτούσε με ζέση τον ηγέτη του, ο οποίος μοίραζε χρήμα δεξιά κι αριστερά σε όλους τους ευάλωτους υπό μορφή φουντ πας, μάρκετ πας, βενζίνη πας, κλπ κλπ.

Ποιοι ήταν οι ευάλωτοι;  Όσοι δήλωναν ετήσιο εισόδημα στα όρια της φτώχιας.

Μάλιστα, η Καθημερινή, η επονομαζόμενη και «ναυαρχίδα» της δεξιάς φιλελεύθερης παράταξης  είχε προβάλλει σε κυριακάτικο πρωτοσέλιδό της ότι οι 4 στους 10 Έλληνες φορολογουμένους υποβάλλουν δηλώσεις με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ετήσιες απολαβές άνω των 20.000 ευρώ εμφανίζουν μόνο οι 17 στους 100!

Μια χώρα πενήτων δηλαδή.

Και το κλου;

Πως οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, κλπ), αν και μοιράζονται έσοδα 39 δισ. ευρώ τον χρόνο, δηλώνουν καθαρά κέρδη μόλις 3,4 δισ. ευρώ, ενώ περίπου οι μισοί εμφανίζονται να επιβιώνουν με ζημιές επί σειρά ετών!

Ίδια εικόνα και στους εταίρους των προσωπικών εταιρειών. Από το σύνολο των 101.437 ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών οι 47.222 είναι ζημιογόνες!

Αυτοί λοιπόν ήταν οι ευάλωτοι που απολάμβαναν τα πας του Κυριάκου.

Τότε όμως, το πρωτοσέλιδο με γιγάντιους τίτλους θέμα αίφνης έγινε τριτοκλασάτο σε μια γωνιά της σελίδας σε δεύτερη έκτακτη έκδοσή της.

Προφανώς σήμερα, το οικονομικό επιτελείο των «αρίστων» με τον εσαεί άεργο (πρώην υπουργό Εργασίας παρακαλώ, χα χα) κ. Χατζηδάκη στο πηδάλιό του συνειδητοποίησε πως δεν αρκεί η πολυδιαφημισμένη αναβάθμιση της επενδυτικής μας βαθμίδας, αφού τα χρέη και τα ελλείμματα είναι πολλά. Τόσες ΜΚΟ, τόσους μετακλητούς και τόσα πας πρέπει να πληρώνουνε.  Άρα, επειδή δεν είναι όλα ρόδινα, για να συνεχίσει ο «πατερούλης» να μοιράζει χρήμα θα πρέπει να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Και ποιοι είναι οι πρωταθλητές της;

Οι κακόμοιροι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των υπαλλήλων τους και μικρότερο ακόμη και από τον ετήσιο φόρο που καταβάλλουν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι (εκείνοι του… τρεις κι εξήντα που λέγαμε).

Την ίδια ώρα που ζουν σε σπιταρόνες (και σε εξοχικά), κυκλοφορούν με τα θηριώδη τζιπ τους, κάνουν διακοπές στα διεθνή θέρετρα, ανοίγοντας φιάλες στα απανταχού σκυλάδικα και στα χάι μπαρ της Μυκόνου.

Όπως μάλιστα δήλωσε με αυστηρό στόμφο ο φιλελεύθερος αντικρατιστής υπουργός (με τις δεκάδες των μετακλητών συμβούλων του, που πληρώνει το κράτος), το 71% των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα χαμηλότερο από τον εθνικό κατώτατο μισθό!

Αν φορολογήσουμε, άφησε να εννοηθεί, τους φοροφυγάδες με τα κότερα, τα κρατικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 874 εκατ. ευρώ!

Μπόλικο χρήμα δηλαδή για να συνεχίσουμε να διατηρούμε τις στρατιές των μετακλητών «αντικρατιστών» φίλων και οπαδών μας, και αρκετό για να συνεχίσουμε να ελέγχουμε την κρατικοδίαιτη  «ανεξάρτητη» 4η εξουσία με δική μας προπαγάνδα μέσω της «ιδιωτικής» κατά τα άλλα τηλεόρασης…

Και αν αντιδράσουν οι θιγόμενοι, στα τέτοια μας.

Έχουμε άλλα 4 χρόνια προκειμένου να συνεχίσουμε την «αριστεία», μοιράζοντας παράλληλα χάντρες και θαμπά καθρεφτάκια στους μπατίρηδες ψηφοφόρους μας.

Μέχρι τότε δηλαδή κάτι θα βρεθεί για να τους ξανακοροϊδέψουμε.

Κι αν δεν υπάρχει τότε ο μπαμπούλας του Σύριζα, κάτι άλλο θα βρούμε στην πορεία προκειμένου το σύνθημα «στηρίζουμε τον Πάσσαρη για να μην επιστρέψει ο Ροχάμης», να μας ξαναστείλει στο Μαξίμου.

Σατανικό;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Περιμένοντας την Ανάσταση

«Στη φτωχή μας χώρα, ανάμεσα στους άβουλους, αδύναμους κι αμόρφωτους ανθρώπους, για να μπορέσεις να ζήσεις όπως δικαιούσαι χωρίς...

Η γεωδιαιτητική νεοελληνική πολιτική

Στην ευθεία της πολιτικής ζωής ποτέ δεν εμφανίζονται τα προβλήματα, στους κατήφορους και στις στροφές, δηλαδή εκεί που τα...

Αυτός θα γίνει ηγέτης!

Συνέβησαν και τα δύο την ίδια μέρα. Ένας πεντάχρονος μαθητής εγκαταλείφθηκε κλειδωμένος μέσα στο σχολικό λεωφορείο από τους συνοδούς...

Ρευστόφυλα και ρευστοδιανοητικά

Λοιπόν, μετά τόσο εκτεταμένη κάλυψη του γεγονότος, θα πρέπει να έχει ήδη σε όλους εντυπωθεί ότι ο νικητής της...