Ο καλός πατερούλης Κυριάκος στηρίζει τους αναξιοπαθούντες φοροφυγάδες; Ναι!

Του Strange Attractor

Είθισται να λέμε πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις αφού ο κοΖμάκης είναι στα μπάνια.

Ειδήσεις όμως συνήθως δεν υπάρχουν και την περίοδο των εορτών, αφού αυτή τη φορά ο κοΖμάκης είναι στα εξοχικά του, ή σε κανένα σαλέ στην Ελβετία.

Έλα όμως που η Καθημερινή, η «ναυαρχίδα» της δεξιάς φιλελεύθερης παράταξης ανακάλυψε μια σπουδαία είδηση την οποία και προέβαλλε πρωτοσέλιδη στο σημερινό της φύλλο.

Ποια είναι η είδηση; Ότι οι 4 στους 10 Έλληνες φορολογουμένους υποβάλλουν δηλώσεις με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ετήσιες απολαβές άνω των 20.000 ευρώ εμφανίζουν μόνο οι 17 στους 100!

Άρα μιλάμε για μεγάλη πενία τη στιγμή που οι «άριστοι» μας λένε τα δικά τους.

Επίσης, οι  αυτοαπασχολούμενοι (γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, κλπ), αν και μοιράζονται έσοδα 39 δισ. ευρώ τον χρόνο, δηλώνουν καθαρά κέρδη μόλις 3,4 δισ. ευρώ, ενώ περίπου οι μισοί εμφανίζονται να επιβιώνουν με ζημιές επί σειρά ετών! Θαύμα!

Ίδια εικόνα και στους εταίρους των προσωπικών εταιρειών. Από το σύνολο των 101.437 ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών οι 47.222 είναι ζημιογόνες!!!!!

Μα πως ζουν; Πως τα βγάζουν πέρα οι κακομοίρηδες;

Θέλετε κι άλλα; Οι 660.000 δηλώσεις έχουν μηδενικό εισόδημα, ενώ το 39,53% του συνολικού αριθμού των φορολογουμένων φαίνεται βάσει δηλώσεων ότι διαβιούν με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα καθαρά. 

Μάλιστα! Αυτό κι αν δεν είναι είδηση… είμαστε μια χώρα που μάλλον οι περισσότεροι ζουν, αν ζουν, σε συνθήκες μαύρης φτώχιας.

Τώρα πως γίνεται να κυκλοφορούν τόσα θηριώδη SUV, και να μη βρίσκεις θέση στο αεροπλάνο για Αυστρία ή Ελβετία, ενώ τα ελληνικά χειμερινά θέρετρα, όπως και τα σκυλάδικα να είναι κλεισμένα εδώ και μήνες, παραμένει μυστήριο, που θα το βρει η αρμόδια υπΕρεσία… ίσως κι ο Κουμουτσάκος μόλις τελειώσει την καταγραφή των ΜΚΟ.

Μια άλλη είδηση όμως που προκύπτει από τα παραπάνω επίσημα στοιχεία στην «Καθημερινή» είναι και το πώς εν γνώσει της η κυβέρνηση στηρίζει με τα διάφορα επιδόματα τους… φοροφυγάδες.

Έτσι δεν είναι;

Όταν δηλαδή ο Σταϊκούρας και ο Κυριάκος γνωρίζουν τα παραπάνω, κι έρχονται να επιδοτήσουν το 85% των νοικοκυριών με «δελτία σίτισης» ή άλλως food pass, τότε ή πριμοδοτούν και επιβραβεύουν τη φοροδιαφυγή, ή είναι άσχετοι.

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απλά μοιράζουν καθρεφτάκια και χάντρες για ψηφοθηρικούς λόγους.

Και μόλις λοιπόν έρχεται η ναυαρχίδα που λέγαμε και εμμέσως στο πρωτοσέλιδό της αποκαλύπτει την πολιτικάντικη αυτή απάτη τι γίνεται;

Προφανώς πέφτει τηλεφώνημα από το Μαξίμου, και η εφημερίδα προχωράει ανήμερα Χριστουγέννων στην κυκλοφορία Β’ έκδοσης(!!!) με άλλο κεντρικό θέμα στο πρωτοσέλιδό της, την πιθανότητα δηλαδή εκλογών την 9η Απριλίου.

Το δε θέμα του 40% των Ελλήνων να δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχιας το πάει μονόστηλο πάνω αριστερά, σχεδόν εξαφανισμένο.

Πείτε μου λοιπόν για τη λίστα Πέτσα, για τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ, και άλλα παρόμοια περί 4ης εξουσίας, ελευθερίας του τύπου, σοβιετίας των Βαλκανίων, κλπ κλπ…

Θα μου πείτε σιγά τώρα ρε συ ποταπέ, και τι έγινε δηλαδή;

Ποιος άλλωστε διαβάζει εφημερίδες για να καταλάβει τα ψηφοθηρικά παιχνίδια;

Εδώ εγώ που κάποτε διάβαζα τρεις την ημέρα και 5 κάθε Κυριακή, τώρα αγοράζω μόνο αν έχει δώρο κανένα καλό βιβλίο.

Οπότε; Σιγά μην καταλάβει ο μέσος πολίτης το δούλεμα που τρώει, και σιγά μην ιδρώσει το αυτί του Κυριάκου αν μαθευτεί πως για ψηφαλάκια επιβραβεύει τη φοροδιαφυγή. Αυτός ο σούπερ τεχνοκράτης φιλελεύθερος οικονομολόγος, που τελείωσε και το Χάρβαρντ!

Εδώ μοιράζει επιδόματα δεξιά κι αριστερά, λες και είναι κομισάριος της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, την ίδια ώρα που μόλις το 2018 έπνεε μένεα κατά του σέξι Αλέξη που κι εκείνος μοίραζε χάντρες και επιδόματα στους θαμπωμένους από τη γενναιοδωρία του ιθαγενείς. Μόνο που εκείνος τουλάχιστον δήλωνε αριστερός, ο νυν όμως;

Γαία πυρί μιχθήτω, αρκεί να ξαναβγούμε πρώτοι για να συνεχίσουμε τη μάσα, και δεν πα να καεί το πελεκούδι;

Ναι, αλλά μάλλον έχει ακόμη μια στοιχειώδη αυτογνωσία, μια ντροπή, μια μικρή ενοχή, αλλιώς γιατί να πέσει το τηλεφώνημα χριστουγεννιάτικα και να αναγκάζεται κοτζάμ ναυαρχίδα να αλλάζει ρότα;;

Ποιος ξέρει;

Τέλος πάντων, χρόνια μας πολλά, και σε άλλα με υγεία.

 1. Είναι δύσκολο να είσαι φιλελεύθερος ΚΑΙ να σπουδάζεις Κοινωνιολογία στο East Coast στα τέλη του 20ου αιώνα.
  Σα να λέμε ότι σπούδασες Finance στο Λομονόσοφ επί ΕΣΣΔ. Ισως και χειρότερα!!
  Η ματιά του Κυριάκου με τις συγκεκριμένες σπουδές του και την ανύπαρκτη επαγγελματική εμπειρία του εστιάζεται στα προβλήματα μιας σύγχρονης κοινωνίας ενώ βλέπει ως δύναμη παρέμβασης και επίλυσης τους το κράτος και επομένως τον εαυτό του.
  Είναι ακριβώς το ανάποδο από έναν φιλελευθερο που θα έβλεπε το κράτος ως αιτία των περισσότερων προβλημάτων και τα άτομα ως φορείς επίλυσής τους.
  Και ήταν σίγουρο ότι με τις προσλαμβάνουσες του έτσι θα πορευόταν. Φαινόταν από τα προεκλογικά του μαργαριτάρια αν κάποιος έκανε τον κόπο να εστιάσει σε αυτά και να αναρωτηθεί πως του προέκυψαν ενώ επιβεβαιώθηκε από τη θητεία του.
  Εχουμε έναν βαλκάνιο σοσιαλδημοκράτη οπότε έχουμε και το πάντρεμα του κράτους πρόνοιας με τον παλαιοκομματισμό. Με άλλα λόγια πόσα θες για να με ψηφίσεις ταλαίπωρε?

 2. Κάποτε είχε νόημα να διαβάζει κανείς εφημερίδες. Τώρα, με το Διαδίκτυο, οι ειδήσεις που γράφουν είναι “μπαγιάτικες” γιατί όταν ξεφυλλίζεις την εφημερίδα, τα γεγονότα έχουν ήδη προχωρήσει. Αν αγοράσεις εφημερίδα για να διαβάσεις άρθρα, απόψεις και κριτική, μελαγχολείς αν τα συγκρίνεις με αυτά που έγραφε παλιά λ.χ. ο Μάριος Πλωρίτης στο Βήμα της Κυριακής. Απόψεις, που εμείς – φοιτητές τότε – διαβάζαμε και ξαναδιαβάζαμε θαυμάζοντας τον πλούτο των λέξεων που χρησιμοποιούσε και την οπτική γωνία με την οποία έβλεπε τα γεγονότα. Τώρα, λοιπόν, γιατί να πληρώνεις για να διαβάζεις σκέτη προπαγάνδα αφού “παραπληροφόρηση” μπορείς να βρεις άφθονη και δωρεάν στα διάφορα “ειδησεογραφικά” sitesς; Σχετικά με τη φοροδιαφυγή: Και βέβαια είναι σε γνώση των κυβερνώντων ότι υπάρχει εκταταμένη φοροδιαφυγή αλλά αποφεύγουν να την ακουμπήσουν γιατί αφορά κοινωνικές ομάδες και επαγγελματίες, από τους οποίους αντλούν ψήφους: Μερικά παραδείγματα:
  1) Γιατροί, στα ιδιωτικά ιατρεία των οποίων καταφεύγεις για κάποιο πρόβλημα, πληρώνονται με μετρητά και δεν κόβουν απόδειξη ή αν κόψουν (σπανίως), γράφουν πολύ μικρότερο ποσόν.
  2) Γιατροί σε κλινικές, για τις επεμβάσεις που κάνουν αμοίβονται με μετρητά, εννοείται χωρίς απόδειξη και η μόνη απόδειξη που παίρνεις αφορά τα έξοδα της κλινικής.
  3) Ανάλογα με τα 1) και 2) αφορούν και τους δικηγόρους.
  4) Ελεύθεροι επαγγελματίες, όταν αγοράζεις με μετρητά, “ξεχνούν” να κόψουν απόδειξη ή αν δώσεις κάρτα σου δίνουν το “χαρτάκι” του POS, χωρίς απόδειξη από ταμειακή! Είναι τόσο δύσκολο να “συνδεθεί” το POS με την ταμειακή; Καθόλου δύσκολο δεν είναι αλλά το αφήνουν συνειδητά. (Έχουν πει ότι θα το κάνουν το 2023 αλλά αμφιβάλλω).
  5) Στις λαϊκές αγορές οι έννοιες “απόδειξη” και POS είναι άγνωστες.
  6) Έβγαλαν την εφαρμογή apodeixi για κινητά, με τα οποία ελέγχεις το είδος της απόδειξης που παίρνεις: Προσωπικά διαπίστωσα ότι σε πολλές περιπτώσεις ενώ οι ταμειακές είναι δηλωμένες στην εφορία, οι αποδείξεις δεν διαβιβάζονται ή ακόμα υπάρχουν και αδήλωτες ταμειακές! Τελικά, νομίζω ότι τη συγκεκριμένη εφαρμογή την έβγαλαν απλά για να διαπιστώσουν το μέγεθος της φοροδιαφυγής και όχι για να πάρουν κάποια μέτρα εναντίον των φοροφυγάδων…

 3. ΝΔκρατες φερτε πισω τα κλεμμενα. Ετσι ελεγε ο Αδωνις για τη ΝΔ. Καποιοι εδω τα ξερουν ολα,χωρις αναφερουν για κατι λιστες Λαγκαρντ,για κατι παρακτιους παραδεισους, για κατι νησια Κευμαν, για κατι οφ σορ εταιρειες. Πες μου ρε συ georgeN ο Σταλιν τι θα τους εκανε αυτους; Αυτος ο Αβραμοπουλος πως ειναι μεσα σε ολα ,απο Novartis μεχρι Καταρ γκειτ; Λομπιστας ειναι;

 4. @ Προς “Γιώργος από το νότο”
  Είναι γεγονός ότι η φοροδιαφυγή είναι πρόβλημα.
  Και το πρόβλημα του λαίκατζή είναι παρονυχίδα μπροστα στις φοροαπαλλαγές με νόμους σε μεγαλοεπιχειρηματίες τρωκτικά καθώς και στους εφοπλιστές που η φοροαπαλλαγή είναι και συνταγματικά κατοχυρομένη.(άρθρο 87 του συταγματος νομίζω).
  Και η διαφορά είναι ότι οι “λαϊκατζήδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και λοιποί ” τα ολίγα φοροκλαπέντα τα ξαναρίχνουν στην ντόπια αγορά.
  Οι μεγαλοφοροκλέφτες νόμιμοι ή παράνομοι, τα φυγαδεύουν σε εξωχώριους παραδείσους και μην τα ξαναείδατε.
  Εξάλλου ο Πρωθυπουργός και η οικογένειά του είναι διδάκτορες σε αυτό τον τομέα.
  Όσο για μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους, εάν υπήρχε διάθεση από μέρους της κάθε κυβέρνησης, θα λειτουργούσε το πόθεν έσχες.
  Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα λειτουργούσε και για κάποιους εκ των κυβερνώντων και όχι μόνο το έσχες τους χωρίς το πόθεν.

 5. Ξερει καποιος απο εσας οτι την Ελλαδα την κυβερνανε 10 ατομα; Που να παρετε χαμπαρι οτι σας κυβερνανε οι εφοπλιστες μετα καναλια, οι παροχοι ενεργειας και οι εταιρειες πετρελαιοειδων. Και μας μιλατε για ανεξαρτητη κυβερνηση. Αρε σε κανα γιατρο.

 6. @ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ
  Φίλε Γιάννη … δε θα συμφωνήσω μαζί σου. Η κατωχυρωμένη, μέσω του άρθρου 107 του συντάγματος, φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών όντως υπάρχει. Η κυβέρνηση σίγουρα κάνει “πλάτες” σε μεγαλοεπιχειρηματίες, παρόχους ενέργειας, διυλιστήρια, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μέσω νόμων ή νομικών παραθύρων με αποτέλεσμα τον λογαριασμό να τον πληρώνουν οι πολίτες. Στο χέρι μας όμως είναι(;) να εκλέξουμε ένα κόμμα το οποίο θα προτείνει την κατάργηση όλων αυτών αλλά και την αντικατάστασή τους με άλλα ρεαλιστικά και δίκαια μέτρα (υπάρχει τέτοιο κόμμα;). Όμως οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να εφαρμόζονται. Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί ένα στοιχειώδες αίτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, εμποδίζει τη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν μπορεί να αγνοείται με το επιχείρημα ότι τα ολίγα(;) φοροκλαπέντα ξαναπέφτουν στην ντόπια αγορά (στη μεγάλη τους πλειονότητα, πάλι “μαύρα”).
  Χωρίς να γίνομαι κουραστικός θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη στις Βρυξέλλες πριν λίγο καιρό: Συγγενής μου, νοίκιασε διαμέρισμα και ήθελε να το καθαρίσει πριν εγκατασταθεί. Απευθύνθηκε σε γραφείο που διέθετε υπαλλήλους καθαριότητας, του συνέστησαν να αγοράσει κουπόνια για να πληρώσει(1 κουπόνι –> 9€/ώρα) και του έστειλαν υπάλληλο για να καθαρίσει. Η υπάλληλος, εκ Ρουμανίας, μόλις πληροφορήθηκε ότι ήταν από την Ελλάδα, σε άπταιστα Ελληνικά, άρχισε να κακολογεί το Βέλγιο και να επαινεί την Ελλάδα γιατί εκεί όπως είπε ” είχε χορτάσει μαύρο και αδήλωτο χρήμα” ενώ στο Βέλγιο δεν μπορεί να κρύψει ούτε ευρώ!
  Μάλλον το Βέλγιο πρέπει να μας παραδειγματίζει, όχι μόνο με τη δικαιοσύνη αλλά και με την πάταξη της φοροδιαφυγής!

 7. @ Τσε

  Οτι και ο Tse Guevara τους gay. Θα τους εκτελούσε.
  Και οι Μαοικοί Πολ Ποτ στη Καμπότζη είχαν ακόμη πιο δραστική λύση για τους αστούς και τη διαφθορά τους. Τους πήραν από τις πόλεις και τους άφησαν στη ζούγκλα με αποτέλεσμα να αφανιστεί το 25%-33% του πληθυσμού της χώρας.
  Ισως όμως το πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι να μην είναι και η πιο ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα.

 8. @georgeN. Αυτο το ψεμα για εναν τετοιο ανθρωπο μονο καπιταλιστες γκει μπορουσαν να το πουν,για να βλαψουν τον κομανταντε της ιστοριας. Ενας ανθρωπος που παρατησε το επαγγελμα του(Γιατρος) και την καλοπεραση για να παει να πολεμησει για τα ιδανικα του και για την ελευθερια των λαων αμφιβαλλω πολυ και αυτες τις λασπες που πετατε ασεις οι δεξιοι αλλη φορα να τα τεκμηριωνεις. Δηλαδη οτι δεν εκαναν οι κυβερνησεις στους μαυραγοριτες και στους χαφιεδες. Εσυ που διαβαζεις πιο πολυ τον Αδωνι που εβριζε τη ΝΔ και τωρα ειναι υπουργος της,πως μπορουμε να τον πουμε; Για εσας τους αρρωστους μαλλον και εθνοσωτηρα.

 9. ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ χωρίς ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ
  ……………………………………………………………
  Ο αριθμός των κομμάτων που θα καταφέρουν να εισέλθουν στην Βουλή θα κρίνει την νέα τοπογεογραφία της Βουλής με βάση τις έδρες και προφανώς και την αυτοδυναμία…
  Με 6 κόμματα ή 7 κόμματα στην Βουλή η αυτοδυναμία μηδενίζεται ως πιθανότητα…
  Σε ένα σενάριο 7κομματικής βουλής στο πρώτο γύρο οι έδρες κατανέμονται περίπου ως εξής
  ΝΔ 116 με 118 έδρες
  ΣΥΡΙΖΑ 90-92 έδρες
  ΠΑΣΟΚ 41 έδρες
  ΚΚΕ 19 έδρες
  Ελληνική Λύση 14 έδρες
  Μέρα25 10 έδρες
  Έλληνες (Εθνικό κόμμα) 10 έδρες

  Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο 33% και χρειάζεται να συγκεντρώσει 38% και 5 κόμματα στην Βουλή για να καταφέρει αυτοδυναμία… το σενάριο αυτό πρέπει να αποκλειστεί…
  Ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μοιράσει 50 δισεκ. με την πανδημία και ορισμένα άλλα μέτρα π.χ. την ενεργειακή κρίση ή τον πληθωρισμό…
  http://www.bankingnews.gr
  ………………………………………………………………………………….
  enikonomia.gr Αρχική – Οικονομία
  Φορολογικές δηλώσεις: Φτωχοί δηλώνουν στην εφορία οι 4 στους 10 – Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία για τα εισοδήματα
  δημοσιεύτηκε:  15:35, 25 Δεκεμβρίου 2022 Οικονομία
  Φτωχό δηλώνει το 40% των πολιτών της χώρας στην εφορία, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του 2022.
  Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή “ 4 στους 10 πολίτες υποβάλουν δηλώσεις με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ετήσιες απολαβές άνω των 20.000 ευρώ εμφανίζουν μόνο οι 17 στους 100. Οι αυτοαπασχολούμενοι -περίπου 615.000 φυσικά πρόσωπα -αν και μοιράζονται έσοδα 39 δισ. ευρώ τον χρόνο δηλώνουν καθαρά κέρδη  μόλις 3,4 δισ. ευρώ, ενώ περίπου οι μισοί εμφανίζονται να επιβιώνουν με ζημιές επί σειρά ετών.
  Ίδια εικόνα και στους εταίρους των προσωπικών εταιρειών: από το σύνολο των 101.437 ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών (κατά κανόνα είμαι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις)  οι 47.222 είναι ζημιογόνες. Και για τις υπόλοιπες που έχουν κέρδη, ενώ ο αθροιστικός τους τζίρος ανέρχεται στα 28,7 δισ. ευρώ, το καθαρό αποτέλεσμα μετά βίας ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ.
  Φορολογικές δηλώσεις του 2022
  Οι φορολογικές δηλώσεις του 2022 ανέρχονται σε 6,47 εκατομμύρια. Ουσιαστικά, αυτές αποτυπώνουν τα οικογενειακά εισοδήματα καθώς ο συνολικός αριθμός των φορολογουμένων   προσεγγίζει τα 9 εκατομμύρια. Σε αυτό το σύνολο:
  Οι 660.000 δηλώσεις έχουν μηδενικό εισόδημα. Σε έναν σημαντικό βαθμό αυτό δικαιολογείται από τον αριθμό των νέων που υποβάλουν για πρώτη φορά δήλωση εξαιτίας  ενηλικίωσης ή κάποιου περιουσιακού στοιχείου. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για τη 1 μια στις 10 δηλώσεις.
  Οικογενειακό εισόδημα έως 5.000 ευρώ τον χρόνο εμφανίζουν συνολικά 2,558 εκατομμύρια  φορολογούμενοι (σ.σ συμπεριλαμβάνονται και οι μηδενικές δηλώσεις). Πρόκειται για το 39,53% του συνολικού αριθμού των φορολογουμένων που υποστηρίζει ότι διαβιεί με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα καθαρά. Σε αυτό τον πληθυσμό υπάρχουν και οι οικογένειες με παιδιά ακόμη και πολύτεκνες.
  Από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα εμφάνισαν πέρυσι 1,263 εκατομμύρια  φορολογούμενοι, ήτοι το 19,52% του συνολικού πληθυσμού. Από τις 10.000 έως τις 15.000 ευρώ εντοπίζονται επιπλέον 876.000 φορολογούμενοι που αντιστοιχεί στο 13,54% του συνόλου, ενώ στην κατάταξη των 15.000 -20.000 ευρώ υπάρχουν 659.000 δηλώσεις ή το 10,18% του συνόλου.
  ……………………………………………………………………………………………….
  40 δισ. “φέσι” (διαφορά εξόδων-εσόδων) μέσα στην τριετία 2020-2022…Λεφτά υπάρχουν
  21/12/2022 – 15:32μμ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Η Ελλάδα είναι ήδη εκτός αγορών – Οι αλήθειες για την ελληνική οικονομία από τον Ν. Στραβελάκη
  Το δημόσιο έλλειμμα είναι το ποσό κατά το οποίο τα έξοδα της κυβέρνησης υπερβαίνουν τα έσοδα κατά τη διάρκεια ενός έτους
  Σύμφωνα με στοιχεία ΔΝΤ & ΕΛΣΤΑΤ…
  Το 2020 τα κρατικά έσοδα στην Ελλάδα ανήλθαν σε περίπου 80,9 δισ. ευρώ, ενώ οι κρατικές δαπάνες ανήλθαν σε περίπου 98,87 δισ. ευρώ.
  Για το 2021 τα κρατικά έσοδα στην Ελλάδα ανήλθαν σε περίπου 89,81 δισ. ευρώ, ενώ οι κρατικές δαπάνες ανήλθαν σε περίπου 105,8 δισ. ευρώ.
  Τέλος το 2022 τα κρατικά έσοδα στην Ελλάδα ανήλθαν σε περίπου 96,53 δισ. ευρώ, ενώ οι κρατικές δαπάνες ανήλθαν σε περίπου 106,08 δισ. ευρώ. 
  Συνολικά μέσα στην τριετία 2020-22 οι δαπάνες υπερέβησαν τουλάχιστον κατά 40 δισ τα έσοδα…
  Δείτε στα δυο γραφήματα που ακολουθούν…
  Ελλάδα: Κρατικά έσοδα και δαπάνες από το 2017 έως το 2027 (σε δισεκατομμύρια ευρώ)
  …………………………………………………………………………………………

 10. @ Τσε

  Ξεκόλλα Τσε, ο Σταλινισμός (και ο Tse Guevara είναι μακράν ο πιο σταλίνας σε όλη την ηγεσία της Κουβανικής επανάστασης) ήταν εναντίον όλων αυτών γιατί τους θεωρούσε παράγωγα της Δυτικής παρακμιακής κουλτούρας όπως ακριβώς σήμερα ο Ισλαμισμός που τους πετάει από τις ταράτσες.
  Δεν υπάρχει θέμα αν έχεις την αφίσα του πάνω από το κρεβάτι σου αλλά να καταλαβαίνουμε τον΄άνθρωπο ως αυτό που ήταν. Ενας Σταλινικός ιδεολόγος που υπηρέτησε τα πιστεύω του.
  Δεν θα μας τον κάνεις Pride τώρα επειδή άλλαξε η εποχή.

  https://historycollection.com/nobodys-hero-9-inconvenient-truths-che-guevara/7/

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μάταιη η αντίσταση απέναντι στη νέα τεχνολογία

Κρίνοντας από μερικά σημάδια των τελευταίων ημερών, συμπεραίνει κανείς ότι αυτός ο χυδαίος καπιταλισμός των μερισμάτων έχει περάσει πλέον...

Κατώτερη των προσδοκιών η εμπορική κίνηση το Πάσχα

Παραδοσιακά, ο εμπορικός κόσμος περιμένει όποια εορταστική περίοδο για την αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεών του. Ειδικά σε αυτή...

Γιατί ο «μητσοτακισμός» πρέπει να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή της...

Η πολιτική σημασία των προσεχών ευρωεκλογών ανάγεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο οι Έλληνες θα αποφασίσουν εάν επιθυμούν να...

Προοπτικές και προβληματισμοί για την ηλεκτροκίνηση

Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του στόχου για ανθρακική ουδετερότητα μέχρι το 2050,  η Ευρώπη επιταχύνει τα βήματά της...