Προς υποστηρικτές κυρίου Σαμαρά: Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν

Του Πάνου Β. Ζήση

Μέχρι πρότινος οι υπερασπιστικοί κύκλοι του κυρίου Σαμαρά υπερασπίζονταν τον αρχηγό τους μέσω έγκριτων ΜΜΕ.

Όπως το ’19 για παράδειγμα, όταν επιτέθηκαν στο Antinews από το Βήμα.

Το κείμενο του «Βηματοδότη» παρά τις ανακρίβειες ήταν άψογα γραμμένο, όπως αρμόζει σε δημοσιογραφικά έντυπα που τηρούν τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Απαντήσαμε κι εμείς ομοίως και το θέμα έληξε εκεί. 

Άγνωστο τι έχει μεσολαβήσει από τότε και οι υποστηρικτές του κύριου Σαμαρά εκφράζονται πλέον διά λιβελογραφημάτων σε μέσα χαμηλής κυκλοφορίας.

Είμαστε σίγουροι ότι επί της ουσίας διαφωνεί κι ο ίδιος με το ύφος και το περιεχόμενο πρόσφατου χυδαίου δημοσιεύματος εν είδει σαμαρικού παιάνα.

Επομένως, καλό είναι στο μέλλον, αν φυσικά δε συντρέχουν λόγοι απόρριψης των απόψεών του, να εκδηλώνεται η όποια διαφωνία του σε σοβαρά δημοσιογραφικά λημέρια.

Διότι, αν οι υποστηρικτές του συνεχίσουν να συχνάζουν σε δημοσιογραφικά στέκια αμφιβόλου φερεγγυότητας εκτοξεύοντας λιβέλους ανάλογους με τον τελευταίο, είναι δεδομένο ότι θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα για ευνόητους λόγους.

Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να τσεκάρουν τα στοιχειώδη οι εν λόγω κύριοι που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, προτού σπεύσουν να κατακεραυνώσουν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους «εχθρούς» του κυρίου Σαμαρά.     

Έχει ανακοινωθεί επισήμως από τον προηγούμενο μήνα η σύμπραξη του Antinews με τον Όμιλο Φιλιππάκη και τα… δημοσιογραφικά λαγωνικά δεν το πήρανε χαμπάρι.

Προσπαθούν να εμφανίσουν τον Γιάννη Φιλιππάκη ως δήθεν αυτουργό της «προπαγάνδας» για την υπόθεση Novartis, ξεχνώντας να αναφερθούν στην πανηγυρική αθώωση τόσο του ίδιου όσο και άλλων δημοσιογράφων. Απόφαση – κόλαφος της δικαιοσύνης για τους πραγματικούς σκευωρούς και ταυτόχρονα ασπίδα προστασίας στην ερευνητική δημοσιογραφία.

Μας κατηγορούν για μένος κατά του κυρίου Σαμαρά.

Αλήθεια;

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε;

Να επικροτούμε τη «λυκοσυμμαχία» του με τον κύριο Μητσοτάκη που θέτει σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα;

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συντάκτες του κειμένου, ότι οι ιδέες του σαμαρισμού δεν απεμπολήθηκαν ούτε από το Antinews ούτε από τον Όμιλο Φιλιππάκη.

Αλλά από τον ίδιο τον κύριο Σαμαρά.  

Προφανώς, το Antinews, η Δημοκρατία και ο Χαρβαλιάς όταν βάζαν πλάτη στον κύριο Σαμαρά για να εξοβελιστεί ο εθνομηδενισμός μπας και αναπνεύσει η πατρίδα, ήταν… στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ενώ τώρα δεν είναι.

Άραγε, εμείς δώσαμε τα χέρια με τους άσπονδους εχθρούς μας κύριε Σαμαρά, που στο άκουσμα της λέξης πατρίδα κάνουν εμετό;

Εξυπακούεται επομένως, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

Τώρα αν σας ενόχλησε το αυτονόητο, δεν ευθυνόμαστε εμείς.

Όταν έχει απομείνει μόνο ο Καραμανλής να υπερασπίζεται την «εθνική γραμμή», οφείλουμε να το επισημάνουμε όσο κι αν σας δυσαρεστεί.

Εξ όσων θυμόμαστε, και μάλλον θυμόμαστε καλά, προεκλογικά είχατε δειπνήσει δύο φορές με τον κύριο Καραμανλή… με κυρίως πιάτο τον Μητσοτάκη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μερίδα του Τύπου. Σχολιασμοί που ουδέποτε διαψεύστηκαν.  

Μάλιστα, είχε παραστεί κατόπιν και στα εγκαίνια του ιδρύματός σας έπειτα από πρόσκλησή σας.

Τότε που άκουγε ο Μητσοτάκης με το στόμα ανοιχτό, τον πύρινο λόγο σας που κονιορτοποιούσε τα ανομήματά του.

Κι αίφνης, μετεκλογικά, ο προσφιλής συνδαιτυμόνας Καραμανλής, μετετράπη σε έναν ακαμάτη που βαριέται τη ζωή του και λέει ασυναρτησίες.

Αυτά που λέγατε κι εσείς συνεχίζει να λέει κύριε Σαμαρά.

Ανοιχτά και με παρρησία, κι όχι κρυπτόμενος πίσω από άρθρα και δη σε κυπριακές εφημερίδες, για να μετριαστεί ενδεχομένως ο ντόρος στην Ελλάδα.

Έφτασε ο Ερντογάν (θυμάστε, ο πειρατής) στο σημείο να γίνει επίσημος υποστηρικτής των τρομοκρατών της Χαμάς, με τον Μητσοτάκη να συνεχίζει κανονικότατα να πορεύεται στον δρόμο της υποχωρητικότητας με το βλέμμα στραμμένο στις Πρέσπες του Αιγαίου (τις θυμάστε κι αυτές φρονούμε), και δεν έχετε πει το παραμικρό.

Και φταίνε το Antinews, η Δημοκρατία, ο Χαρβαλιάς και ο Καραμανλής για την αφωνία σας.

Έλεος!

Εν κατακλείδι, είναι δεδομένο ότι αν προβείτε σε μια παρόμοια με του Καραμανλή κίνηση, θα τη σχολιάσουμε όπως της αρμόζει. Το έχουμε κάνει άλλωστε πολλάκις κατά το παρελθόν.

Υπό την προϋπόθεση να γίνει πριν κι όχι μετά από τη διαδικασία εκλογής του ανώτατου άρχοντα της χώρας.

 1. “Who cares?”
  ή αλλιώς
  “Βλάπτουν και οι τρεις των την Συρίαν εξ ίσου”,
  που θά ‘λεγε κι ο Καβάφης.

  (Σχόλιο προερχόμενο από ένα “φίλο απ’ τα παλιά”,
  πολύ αποστασιοποιημένον, όμως, ψυχικά από ΟΛΑ αυτά,
  αλλά ήδη πολύ πιο ώριμο,
  ο οποίος, φυσικά, δεν πρόκειται να επανέλθει πλέον εδώ ως σχολιαστής …
  Γιατί, άλλωστε;
  Μήπως γιατί η Κική είναι καλύτερη από την Κοκό;)

 2. !) Τι Κική τι κοκό και το κοκοράκι κι κιρικίκι θα μας ξυπνάει καθέ πρωί Μόνο που το κοκόρι είναι το όρνεο εξ ανατολώ΄ν και 2) ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με την διπλή αυτή επιλογή του στις εθνικές εκλογές άνοιξε την πόρτα στον κλέφτη Ο Κύριος Σαμαράς θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση Γιατί αν επιλεγεί ως άνώτατος άρχοντας της χώρας που σε περίπτωση τετελεσμένων γεγονότων ξέρετε………. τοτε θα είναι πολύ ατιμωτικό για αυτόν

 3. @Το μπεκατσόνι
  Να επιλεγεί ο κ.Σαμαράς ως ανώτατος άρχων της χώρας; Μα… που ζείτε; Ο ανώτατος άρχων βρίσκεται μπροστά σας και θα είναι ο ίδιος (η ίδια) που είναι και τώρα και για την επόμενη θητεία. Που θα βρει ο κ. Μητσοτάκης άλλον ( ή άλλη) περισσότερο πειθήνιον από την νυν κυρία Πρόεδρο; Η οποία, Πρόεδρος, έχει ήδη αποκτήσει και σημαντική εμπειρία (από στυλιστική άποψη εννοώ). Όσο για τον κ. Σαμαρά, το καλύτερο είναι να αποσυρθεί από την πολιτική (σιγά που θα το κάνει…). Αρκετή ζημιά έχει προκαλέσει στην Πελοπόννησο και στη Μεσσηνία με τις παλαιοκομματικές παρεμβάσεις του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Μικροχαρές και μικροκέρδη συμψηφίζοντας…»*

Ο γκουρού του ποδοσφαιρικού στοιχήματος στην Ελλάδα ήταν ο πρόωρα προδομένος από την καρδιά του Γιώργος Παρασκευάς. Ένα οξυδερκές...

Εκλογικός απολογισμός

Αρκετές μέρες πλέον μετά τις εκλογές θα γίνει μια προσπάθεια για έναν σύντομο εκλογικό απολογισμό. Όσον αφορά τις προβλέψεις...

Σταυρόλεξα που σταυρώνουν…

Είναι γεγονός ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν και πολλά πράγματα να κάνουν. Αυτό βέβαια αν παραδοθούν στη μοίρα τους...

Προσχηματικά εξώδικα…

Κάποιοι θεωρούν πως με ένα εξώδικο τέλεσαν το χρέος τους απέναντι σε όσους τους εμπιστεύτηκαν. Ότι καλυπτόμενοι πίσω από...