Πτωχός και Κασσελάκης: Ούτε ο ένας γνώριζε την Πελοπόννησο, ούτε ο άλλος την πλατεία Κουμουνδούρου…

Του Κώστα Πρώιμου

Σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι κατεβαίνει να διεκδικήσει μια Περιφέρεια άγνωστη προς αυτόν. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπό το χρίσμα της ΝΔ, Δημήτρης Πτωχός, είπε ότι μέσω της προεκλογικής του περιοδείας είχε την… ευκαιρία να γνωρίσει τον Μοριά… Κάτι σαν τον ξενόφερτο Βασιλιά που τον ξεναγούν στο προτεκτοράτο, στο βασίλειό του, να έρθει ο θεόσταλτος ηγέτης σε μια πρώτη διά ζώσης επαφή με τις πόλεις, τα χωριά και τους υπηκόους του. Μας θυμίζει ολίγον την περίπτωση Κασσελάκη αν και ο κ. Πτωχός προηγήθηκε έστω και ελάχιστα χρονικά. “Άνθρωπος” του Αντώνη Σαμαρά  με μακρές και στενές οικογενειακές σχέσεις, παραδόξως αρεστός και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή μήπως όχι πια; Ωστόσο, ο Μεσσήνιος πρώην Πρωθυπουργός έχει λυσσάξει να τον επιβάλλει με κάθε τρόπο στους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παρόμοιες αφετηρίες με τον κ. Κασσελάκη “φυτευτοί” και οι δυο τους γαρ, μη σας πως ότι αποτελούν μεταφυτεύσεις για την ακρίβεια, από “θερμοκήπια” μετά-πολιτικής καλλιέργειας και τσουπ στον κήπο μας. Βίοι παράλληλοι οι δύο κύριοι, καθώς αμφότεροι διαθέτουν λαμπρές σπουδές, χωρίς μέχρι χθες να τους ξέρει κανείς. Ο κυρ-Στέφανος δε φανταζόταν ότι υπάρχει καν πλατεία Κουμουνδούρου, ενώ εδώ που τα γράφουμε και ο κ. Πτωχός παραδέχτηκε δημοσίως προ ημερών ότι ούτε αυτός ήξερε την Πελοπόννησο αν και εκ της Μεσσήνης καταγόμενος. Το συνοικέσιο του πάλαι ποτέ συνεργάτη του “γνωστού” μας Παπασταύρου με την όμορφη Πελοπόννησο κανόνισαν οι πέριξ των συμφερόντων που σχηματίζουν ένα νοητό τρίγωνο το οποίο αποτελείται από το Σύστημα Σαμαρά, του Μαξίμου αλλά και εξωχώριων συμφερόντων που αναμένουν πώς και πώς τη νίκη Πτωχού ώστε να αποβιβαστούν σαν τον Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και να την “αλώσουν” πετώντας και λίγα ψίχουλα στους ντόπιους αν αποφασίσουν να κρατήσουν έστω τα προσχήματα. (Τα δισ. που έρχονται  είναι πολλά Οδυσσέα έτσι;)

ΥΓ. Ο κ. Πτωχός έχει προκαλέσει φοβερές και ανυπολόγιστες εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΝΔ καθώς είναι ολοφάνερο πως δεν “τραβάει” επικοινωνιακά, ούτε πολιτικά, σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη που αν μη τι άλλο  “γράφει” στον φακό καλώς ή κακώς και τα αποτελέσματα ήταν απτά μόλις την περασμένη Κυριακή.

Ο πρώτος θα κριθεί σε λίγες μέρες και είτε θα δικαιώσει τους σπόνσορές του είτε θα τους απογοητεύσει.  Το πολιτικό κόστος σε ενδεχόμενη ήττα Πτωχού θα θυμίσει μπαλάκι του πινγκ-πονγκ (με εκρηκτικά στο εσωτερικό του) μεταξύ του τόπου διαμονής του Σαμαρά στο Λουτράκι και του Μεγάρου Μαξίμου.

“Στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη ήταν ο Δημήτρης” θα λέει ο Αντώνης, “επιλογή  Σαμαρά ήταν ο Πτωχός και μας παρέσυρε” θα ισχυρίζεται με τα non paper ο Κυριάκος. Μονά-ζυγά δικά τους, αλλά η Περιφέρεια γι’ αυτούς μάλλον χαμένη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Απίστευτα πράγματα, χωρίς έλεγχο και χωρίς αντίδραση»

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου και όλα μοιάζουν να παραμένουν ίδια κι όμοια, σαν...

Χθεσινά συγχωρεμένα, σημερινά ασυγχώρητα

Η πολιτική είναι ένα περίεργο σπορ. Υπάρχουν μεγάλα λάθη που διαπράττεις στους καιρούς της ισχύος σου και οι πολίτες...

Γιατί το «πρόβλημα VMRO» δεν λύνεται στις 11 Ιουλίου

Οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, είναι σύνηθες έπειτα από μια βαριά ήττα -σαν των ευρωεκλογών- να ανεβάζουν τους τόνους στα θέματα...

Σκάνδαλο! Το μεγάλο ξέπλυμα της Τουρκίας

Θολωμένη από τα ήρεμα νερά του Αιγαίου και τυφλωμένη από το δόγμα του κατευνασμού, η ελληνική διπλωματία φαίνεται πως...