Ας αναλάβει και τη ΝΔ ο Κασσελάκης!  

Και γιατί ο πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs και του CSIS να μην προεδρεύει και στο κυβερνών κόμμα; Ποια η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Του Παναγιώτη Λιάκου

Στα ρεπό του ο Κασσελάκης ας αναλάβει να οδηγήσει και τη Νέα Δημοκρατία στα επόμενα μίλια της ατραπού της νεοταξικής λεωφόρου, την οποία ακολουθεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δηλώνει ότι «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω», αλλά η πραγματικότητα τον τελευταίο καιρό άλλα λέγει.

Γι’ αυτό θα ήταν ίσως και μια οικονομικότερη και ειλικρινέστερη λύση να προεδρεύει σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ένας κατευθείαν -και όχι εμμέσως- αμερικανόφερτος – αμερικανοτραφής αρχηγός με σκληρές νεοταξικές, ορθοπολιτικές και αντιπαραδοσιακές απόψεις.

Από το βιογραφικό του ανδρός έχει ενδιαφέρον το σημείο που αναφέρει ότι «παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής Center for Strategic and International Studies στη Washington, DC».

Αν ανατρέξει κάποιος στο ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων της CIA, όπου υπάρχουν διάφορα αποδιαβαθμισμένα έγγραφα και μια ενδιαφέρουσα συλλογή δημοσιευμάτων που την αφορούν (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cia.gov/readingroom/docs/CIA-RDP90-00806R000100270005-6.pdf), θα διαβάσει και το άρθρο του Philipp Borinski, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1980 στο «Georgetown Voice», το περιοδικό των φοιτητών του πανεπιστημίου Georgetown.

Εκεί, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η «δεξαμενή σκέψης» Center for Strategic and International Studies, όπου εργάστηκε για ένα φεγγάρι ο Κασσελάκης, ιδρύθηκε ως θεσμός από το πανεπιστήμιο Georgetown, το οποίο είναι γνωστό για τις στενές σχέσεις του «με ένα ιδιαίτερο τμήμα του πολιτικού κατεστημένου, τη CIA – και ειδικότερα, τη CIA πριν από την προεδρία του Κάρτερ».

Επίσης, στο ίδιο άρθρο γίνεται εκτενής μνεία στις στενές σχέσεις της CIA με τη «δεξαμενή σκέψης» όπου εργάστηκε ο Κασσελάκης και για πολλούς υπαλλήλους του Center for Strategic and International Studies (CSIS) που διεξήγαγαν, παράλληλα με την εργασία τους, «απόρρητες έρευνες» (πρακτοριλίκι, δηλαδή).

Τα παραπάνω δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά τεκμηριωμένο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο φοιτητικό περιοδικό του πανεπιστημίου Georgetown, που ίδρυσε το CSIS και το οποίο ξεχώρισε η ίδια η CIA και το ενέταξε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της. Ας μας πει, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης, μήπως εκεί πέρα που δούλευε, νέο κι άβγαλτο παλικάρι, πήρε το μάτι του κάναν πράκτορα.

  1. Αυτό θα έβγαζε από το δίλημμα και τα ΛΟΑΤ άτομα, ποιον να ψηφίσουν. Ο Μητσοτάκης είχε καταφέρει να τούς φέρει στην ΝΔ, αλλά τώρα, αν ο Κασσελάκης ηγηθεί τού ΣΥΡΙΖΑ, θα διχαστούν.

  2. Αν η ΝΔ ή καλύτερα ,αν οι ψηψοφόροι της είχαν πραγματικά μυαλά δεν θα στήριζαν γόνους πολιτικών οικογενιών Δεν θα τους τάιζαν δεν θα τους συντηρούσαν με την ψήφο τους και δη με την ανοχή τους Δίοτι πως εκείνοι θα προσέφεραν στην κοινωνία αφού δεν έχουν ουτε την παραμικρή σχέση και βιώματα ίδια με αυτήν; Πως θα έκαναν ουσιαστικές πολιτικές ; Πραγματικές λύσεις στα προβλήματα και στις προκλήσεις πως θα έδειναν; (Ο ερντόγάν φτωχόπαιδο ήταν απο την ανατολία Και απεδείχθη τρομερός παίκτης σε όλα τα ταμπλω μέσα και έξω )Ομως..
    Αντί η βάση να τους γυρήσει την πλάτη και να αναδείξει πραγματικούς συγχρονους και επιτυχημένους ανθρώπους Απο την ίδια την κοινωνία – στην ουσία αδιαφορούσε Και δεν έίχε καθόλου την κοινή λογική .Οπότε ….Χίλιες φορές καλύτερα ο μαρινάκης ο πιερακκάκης και τοσοι πολλοί άλλοι Ξένοι άγνωστοι αλλά με την αξία τους Ενας κατρίνης ένας γερουλάνος Ενας βελόπουλος Γιατί να μην λάβει την ΝΔ ο κασσελάκης ; Και ωραίος είναι και επικοινωνιακός είναι και μεταπολιτικ φαινόμενο είναι Και μη γόνος είναι και Αυτοδημιουργητος είναι. Και εκφράζει αυτό που ισως-θα ήθελε η συγχρονη βάση της ΝΔ . Δεν τον ξέρουμε αλλά που ξέρουμε; Μπορεί αυτός να είναι πραγματικός ηγέτης και μπορεί και να δώσει. Εζησε και την φτώχεια και τον πλούτο που μόνος του τον απόκτησε Οπότε οι συγκρίσεις είναι περιττές και τα συμπεράσματα ευλογα ……Πίσω απο αυτό λένε πολλοί κρύβεται ο Πολάκης και απο εκείνον θα καθοδηγείται Μπορεί αλλά ο μιτσοτάκης απο ποιους καθοδηγείται; Στην τελική ο πολάκης δεν έκανε τίποτε εν συγκρήσει….
    Κακά τα ψέματα, τα ψέμματα και το δούλεμα έχει κουράσει – Προσωπικά λυπάμαι για την ΝΔ διότι στην ουσία είναι κλινικά νεκρή Απο όλες τις απόψεις Δούλευε για τον εαυτό της και μόνο κοροιδεύοντας τους υπολοίπους -Και τα τελευταία 4 χρόνια ξυπνησε και δη ενίσχυσε ότι πιο νοσηρό κακό -ανοιξε την πύλη της κολάσεως .
    Μήπως θα επρεπε να γίνει ο κασσελάκης πρόεδρος της ΝΔ ; Γιατί όχι; Τελικά αυτό που γυρεύει η κοινωνία ειναι ενα προσωπο που να μην θυμίζει τίποτε απο το ίδιο και το ίδιο και ξέρουμε ποιό είναι αυτό
    Τελικά πιο σόφρον θα ήταν για τον κυριάκο να εργαστεί σε έναν διεθνή οργανισμό άγνωστος μεταξύ αγνώστων να έχει και την ηρεμία του και δη την αξιοπρέπεια του Απο το να κουρελιάζεται απο εναν νεαρό που δεν τον ήξερε κανείς και ο οποίος θα τον γυμνώνει Κρίμα πραγματι για τον κυριάκο
    Ο τσίπρας δεν υπάρχει εξαφανίστηκε – Χαλαρώνει κάπου και πίνει καφέ βλέποντας την κατάντια σε αργό ρυθμό Διότι μπορεί μεν η ΝΔ να πήρε 41 % (και τακάτο οπως έλεγαν πολλοί ) αλλά ήξερε οτι χάρίς σε αυτόν στηριζόταν ο κυριάκος.Τώρα και άσους στο μανίκι κασσελάκη εριξεΜε το ίδιο νόμισμα με εναν φτηνό σμπάρο σε σχέση με τον grimberg και εδραιώθηκε στην ανάμνηση πολλών ως πραγματικός χαρισματικός ηγέτης Τελικά ο σύριζα νίκησε όχι η νδ του κυριάκου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...