Η Ελλάς πάει μπροστά διότι έχει επιστήμονες ολκής! (Ή αλλιώς καθηγητές τρεις, εχάθη η πατρίς!)

Του Παναγιώτη Λιάκου

Έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό το δημοσίευμα για τον Δημήτρη Εμμανουλούδη, που είναι καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και είπε για την κακοκαιρία «Ντάνιελ» ότι «έχει περίοδο επαναφοράς 16.000 χρόνια» και «πρέπει να περιμένουμε κάτι τέτοιο ξανά το 18023».

Φίλοι της στήλης τον ευχαρίστησαν και για την ενημέρωση αλλά και για την άποψή του ότι «πολλά θεσσαλικά χωριά είναι χτισμένα σε λάθος περιοχή», διότι η Θεσσαλία «είναι το χοτ σποτ της χώρας μας από πλευράς συγκέντρωσης νερών» και «ήταν θάλασσα στα χρόνια του Πλειστοκαίνου».

Εχοντας χορτάσει τα τελευταία χρόνια από επιστημοσύνη, θέλησαν κι εκείνοι να μας κεράσουν μερικές ομορφιές που είπαν οι ειδήμονες και για την κακοκαιρία «Ντάνιελ» και για τον κορονοϊό. Από τα πολλά που λάβαμε, ξεχωρίζουμε τα ακόλουθα:

–Χρήστος Ζερεφός, γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Αυτά που είδαμε το φετινό καλοκαίρι θα τα ξαναδούμε έπειτα από 300-400 χρόνια».

–Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ: «Ξεπέρασε κατά πολύ τον “Ιανό” – Φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά στα 1.000 χρόνια».

–Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστόνης (η δήλωση έγινε την… πρωταπριλιά του 2020, όταν η κοινή γνώμη εκπαιδευόταν και για να στέλνει sms στο κράτος για να βγει εκτός οικίας και για να θαυμάζει τους λεκέδες στις φανέλες του Τσιόδρα): «Θα είχαμε έως και 500.000 νεκρούς στην Ελλάδα αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα».

Υπάρχουν πολλά τέτοια παρόμοια στη διάθεση της στήλης, και καλό είναι, συχνά πυκνά, να τίθενται στη διάθεση του κοινού – ειδικά αυτά για τον κορονοϊό είναι αχτύπητα!

*Η κακεντρεχής και (σχεδόν) σίγουρα αναληθής φράση «καθηγητές τρεις, εχάθη η πατρίς» αποδίδεται στον Γερμανό πολιτικό Οτο φον Μπίσμαρκ (1815-1898). Στα γερμανικά είναι «Drei Professoren – Vaterland verloren».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Από τη μισή αλήθεια στη… μισή φέτα

«Το ψεύδος δεν αποδίδει. Διότι αποκαλύπτεται και τότε ζημιώνει ή και καταστρέφει ολόκληρο το οικοδόμημα της προπαγάνδας. Πρέπει λοιπόν...

Δεν έχουμε έλλειψη στα απρόσεκτα καθεστώτα

Αρκετές μέρες μετά τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Ραϊσί πλανώνται ακόμα στα ΜΜΕ ερωτήματα (και μαζί διάφορες θεωρίες) όπως...

Οι δοκιμαστές του τελεμέως*

Στο newsbreak.gr έγινε, από τον Κύριο Μάξιμο, μια δημοσιογραφική αποκάλυψη που μας γέμισε με αισιοδοξία: πριν επισκεφθεί ο Κυριάκος...

Αντιπερισπασμοί: Μισό κιλό φέτα μέσα σε μια κούπα!

*** Α, ρε Πανάθα! Πάλι καλά που έφυγε με την κούπα από το Βερολίνο και χάρισε σε τούτο τον...