Βλέποντας την Ελλάδα να βυθίζεται… πίνοντας φραπέ με χάρτινο καλαμάκι  

Του Παναγιώτη Λιάκου 

«Και στην Καρδίτσα θάλασσα!» έλεγαν παλαιότερα οι ψηφοφόροι, όταν ήθελαν να χλευάσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτικάντηδων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη φάρσα πραγματικότητα, και μάλιστα τραγική. Η Θεσσαλία μετετράπη σε πέλαγος.

Επί Μητσοτάκη αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πώς ένιωθαν οι Ατλαντες* όταν η πατρίδα τους βυθιζόταν κάτω από τα ύδατα του ωκεανού. Βέβαια, κατά τον θρύλο, αυτή η νήσος είχε αναπτυγμένη τεχνολογία και εμείς μόνο κάποιες εφαρμογές της συμφοράς του gov.gr, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι Ελληνες, με την κυβέρνηση των αρίστων, κάνουμε πρόβες για την Aποκάλυψη** και το τέλος του κόσμου, πριν απ’ όλους τους άλλους λαούς.

Σε σχεδόν μηδενικό χρόνο απωλέσθη ο Εβρος. Δύο εβδομάδες πυροπροστασίας από την… άχαστη τεχνοκρατική κυβέρνηση και ο νομός έχασε τα δάση του και οσονούπω και τον πληθυσμό του, μια και δεν μπορούν να ασκηθούν επαγγελματικές δραστηριότητες στις στάχτες. Μετά είχαμε και τη Θεσσαλία, που πλημμύρισε, κι ο Θεός μόνο γνωρίζει το επόμενο πιάτο στο μενού του ολέθρου που γευόμαστε τα χρόνια της «αριστείας».

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί το εξής παράδοξο: η μιντιακή και πολιτική στήριξη που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ευθέως ανάλογη με τις καταστροφές που έχει υποστεί η πατρίδα κατά τα έτη 2019-2023. Οσο μεγαλύτερα τα χουνέρια τόσο περισσότεροι ύμνοι…
Η μόνη παρηγοριά, πάντως, είναι η απαγόρευση των πλαστικών καλαμακίων. Μπορεί από την πατρίδα να απομείνουν μόνο στάχτες και λάσπες, αλλά ο πρωθυπουργός το χρέος του το ξόφλησε: νίκησε τον μέγα εχθρό, τα πλαστικά καλαμάκια, που καραδοκούσαν τοποθετημένα στους φραπέδες, στους φρέντο και στα αναψυκτικά.

*Μπορείτε να ξεκινήσετε το μαγευτικό ταξίδι με προορισμό τη θρυλική Ατλαντίδα διαβάζοντας τους πλατωνικούς διαλόγους «Τίμαιος» (23d- 25d) και «Κριτίας» (113c-121c).

**Για εξεταστεί το ζήτημα (ημέρες Αποκαλύψεως επί Κούλη) και σε αμιγώς πνευματικό επίπεδο, καλό είναι πάντοτε να θυμόμαστε ότι με πρόφαση τον κορονοϊό ο Μητσοτάκης έκλεισε τις εκκλησίες και δίωκε τους ιερείς που τελούσαν το μυστήριο της θείας κοινωνίας, αλλά επέτρεπε τις πορείες υπέρ του Κουφοντίνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οι… ευρωπαϊκές μεθοδεύσεις τού Μητσοτάκη

Κι όμως, η εμπλοκή που προέκυψε νυχτιάτικα και η σύγχυση που επακολούθησε για τη μοιρασιά των θέσεων στην Ευρωπαϊκή...

Πρώτα βγαίνει η ψυχή των Αλβανών και μετά το χούι

Αν παρακολουθείτε Euro, μπορεί να προσέξατε ότι στα πρώτα δευτερόλεπτα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ιταλίας (στην αναμέτρηση...

Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς…

Διαβάζω στη «δημοκρατία» ότι ο κ. Κασσελάκης ιδρύει οσονούπω ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς, με την επωνυμία Center for European...

Η διαχρονικά υπέρλαμπρη Μαρέβα

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Αυτή η συγκεκριμένη φούστα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, καθώς την είχε φορέσει...