Ο κύβος ερρίφθη: Θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο παρακράτος ωτακουστών του Μητσοτάκη, Καραμανλής – Σαμαράς και οι βουλευτές που ελέγχουν;  

Του Αδέξιου Δεξιού

Προφανώς και είναι ρητορικό το ερώτημα. Άλλωστε, αμφότεροι, εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, επί της ουσίας στηρίζουν αναφανδόν τη φαυλότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ρίχνοντας κάνα κομψό μπινελίκι κατά καιρούς. Έτσι για το ξεκάρφωμα, προς συντήρηση των «μύθων» τους με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Μακάρι να συντηρούνταν με τζούφια πυροτεχνήματα οι «μύθοι».

Απλώς το θέτουμε μπας και τους πιάσει -τελευταία στιγμή- το φιλότιμο και σώσουν τη χαμένη τιμή της χώρας και της παράταξης. 

Ωστόσο, είναι τόσο βολική η πρόφαση περί μη παλινόρθωσης του Τσίπρα, που προτάσσει κυρίως ο Σαμαράς και οι συνδαιτυμόνες του, άρα είναι δεδομένο ότι ο Μητσοτάκης θα πανηγυρίσει κατόπιν άλλης μιας απλόχερης συμπαράστασής τους.

Έξαλλου, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι λόγω Τσίπρα διασύρεται νυχθημερόν η Ελλάδα από τότε που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης ο Μητσοτάκης.

Αυτό τουλάχιστον προπαγανδίζουν συνεχώς Μητσοτάκης και λοιποί λακέδες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, με τον Καραμανλή και τον Σαμαρά κι όσους βουλευτές ελέγχουν, να ταυτίζονται -δυστυχώς απόλυτα- με την αθλιότητα.     

Να μην απορήσουν πάντως όταν θα αναγκαστούν  να συναινέσουν σε πιθανή  οικουμενική λόγω αδυναμίας του Μητσοτάκη να σχηματίσει κυβέρνηση με αυτόν επικεφαλής. 

Διότι αυτό διαρρέουν τελευταία κακές γλώσσες. Ήτοι, ο Μητσοτάκης ναι μεν θα είναι πρώτος και στις δεύτερες εκλογές, αλλά τα χαμηλά ποσοστά θα οδηγήσουν σε… οικουμενικό σκηνικό αλά ’89.

Άραγε, τότε ο Τσίπρας θα είναι καλός για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα και καταλήξει στα βράχια;

Και τι θα κάνουν, αν οι δήθεν εταίροι και σύμμαχοι εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να λάβουν σάρκα και οστά οι Πρέσπες του Αιγαίου και τα νέα μνημόνια ένεκα των 50 δισ. που φόρτωσε στην ήδη τσακισμένη πλάτη της χώρας ο Μητσοτάκης για να υποδύεται τον Μωυσή;

Μήπως θα παραιτηθούν, τόσο αυτοί όσο και οι… δικοί τους, για να απαλλαγούν από το άγος ακόμη ενός εθνικού ξεπουλήματος;

Άσφαιρη κίνηση, καθώς σίγουρα θα βρεθούν αντικαταστάτες για να ολοκληρωθεί η προδοσία.

Πολλά τα παραδείγματα στα χρόνια της κρίσης.

Και κάπου εκεί θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οριστικά για ευνόητους λόγους.

Με την Ελλάδα να είναι κυριολεκτικά έρμαιο των γεωπολιτικών και αναρχοκαπιταλιστικών ονειρώξεων των υποτιθέμενων εταίρων και συμμάχων, οι οποίοι θα έχουν για… πρωινό τα παιδάκια που θα κρατούν το -δυσοίωνο- μέλλον της στα χέρια τους.

Επομένως, ας ξυπνήσουν κι ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Πράττοντας τα δέοντα.

Ώστε η ΝΔ να δώσει τη μεγάλη μάχη με άλλον αρχηγό για να θριαμβεύσει.

Θρίαμβος που θα εξοβελίσει τους νοσηρούς σχεδιασμούς των αδίστακτων επίβουλων που θέλουν να κατασπαράξουν την πατρίδα.

Οψόμεθα…

  1. Μια χαρά θα στηρίξουν τον Κούλη.Πολύ λίγοι και η δυο τους. Η μισή Ελλάδα ξεπουλιεται – Μακεδονία, Αιγαίο, Θράκη, και αυτοί μόνο λόγια…. από έργα μηδέν… Να χαιρόμαστε τον Φλώρο τον τουρκοφαγο… Δυστυχώς δεν έχουμε πιάσει πάτο ακόμα… έχουμε δρόμο.

  2. Στην προεκλογική περίοδο θα τον ρίξουν ?!?
    Ολόκληρη 4ετία είχαν και τον στηριξαν και θα τον πετάξουν από το μπαλκόνι ενώ εκφωνεί 10ρικο?
    Ποιός θα τους έπαιρνε στα σοβαρά μετά? Ούτε οι ίδιοι!

    υγ το χρέος αυξήθηκε κατά 22 δις. Από 335 στα 357.
    Αν ειχε αυξηθεί κατά 50 δις τώρα θα βγάζαμε μέχρι 60 Ευρώ και αν από τα ATM!
    Οι παλιοί που έζησαν τον “αγάπη μου σήμερα έκλεισα τις τράπεζες”, αυτόν με τις πουκαμίσες ξέρουν τι εννοώ….

  3. Αντίστροφο τον κόσμο εμφανίζει ο κ. Γεραπετρίτης, έτσι όπως ακριβώς αντιστρέφει τα γεγονότα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο Ερντογάν. Ο κ. Υπουργός χρησιμοποίησε μια αποστροφή από το “υπέρ του αδυνάτου” του Λυσία, προσπάθησε δηλαδή να εμφανίσει τους υπεύθυνους των παρακολουθήσεων ως τον αδύναμο κρίκο της πολιτικής διαμάχης. Έλεος παιδιά, από πότε ο θύτης, το πρόσωπο που υπέπεσε σε ύβρη και σε έπαρση στη διαχείριση της εξουσίας, έγινε το αδύναμο μέρος. Ως φαίνεται, με ντενεκέδες λάδι περνούσε τις τάξεις στο γυμνάσιο ο κ. καθηγητής. Το συμπέρασμα, σίγουρα δεν κατάλαβε σαν μαθητής το κείμενο του Λυσία, εκτός και αν δεν υπάρχει περισσότερο πιστευτός αντίλογος.

  4. Οι Καραμανλής, Σαμαράς, Κεφαλογιάννη, Τζαβάρας και λοιποί περί αυτών, οσονούπω θα κληθούν να πάρουν θέση και να αποδείξουν αν αυτά που έλεγαν για ανάγκη διαφάνειας τα εννοούσαν ή ήταν “φούσκες”.
    Είναι γεγονός ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Και οι επιλογές τους είναι συγκεκριμένες.
    Ή στηρίζουν το Μητσοτάκη και “λούζονται” τις αθλιότητές του ή τον ρίχνουν μπας και σωθεί η παράταξη από τις επιπτώσεις της επόμενης μέρας.

  5. Ο Τσίπρας όπως υπέγραψε τις Πρέσπες θα υπέγραφε πιθανότατα και τις «Πρέσπες του Αιγαίου».
    Ενώ ο Κυριάκος δεν τόλμησε να φέρει στη Βουλή τα εφαρμοστικά μνημόνια των Πρεσπών, προφανώς διότι του το ξέκοψε ο Σαμαράς.
    Μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι μια προεκλογική ρήξη στη ΝΔ δεν θα οδηγούσε στην επικράτηση Τσίπρα ή στην προώθηση κάποιων «αντικαταστατών για να ολοκληρωθεί η προδοσία»;
    Διότι προεκλογικά ο Κυριάκος εθελοντικά ΔΕΝ φεύγει.
    Μετά τις πρώτες εκλογές είναι πάρα πολύ πιθανό η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να είναι μικρή.
    ΤΟΤΕ πιθανότατα ο Κυριάκος θα θέλει να φύγει και θα γίνει ομαλή αλλαγή ηγεσίας.
    Γι’ αυτό, κάποιος επιδέξιος δεξιός που επιθυμεί την απομάκρυνση του Κυριάκου μπορεί να ψηφίσει Τζήμερο – Φαήλο, Βελόπουλο ή Μπογδάνο – Λατινοπούλου.
    Στο μεταξύ ο Σαμαράς ευνοείται από την δημόσια πλέον αποκάλυψη της ταυτότητας του ενός ψευδομάρτυρα της Novartis:
    https://www.skai.gr/news/greece/etsi-estise-tin-apati-o-maksimos-sarafis-anyparkti-etaireia-anyparkta-daneia-kai-leia-8000
    … και από την ενδιαφέρουσα συνέχεια που έπεται.

  6. Κοντός Ψαλμός Αλληλούια λέει ο Λαός , για την ψηφοφορία και για τις εκλογές .
    Όλοι οι κάτοικοι της Δεξιάς Πολυκατοικίας , εάν αποφασίσουν να στηρίξουν τον ” ΚΥΡΙΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ” στις εκλογές ο Λαός θα πει ” ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΡΩ “

  7. Kennan
    Πλήρωσε μερικούς, δυσαρέστησε περισσότερους ακόμη και αυτούς που εισέπραξαν. Οπότε, ισχνά θα είναι τα τελικά αποτελέσματα.

  8. Ορισμενοι δεν εχουν καταλαβει -η παριστανουν πως δεν καταλαβαινουν- οτι ο Τσιπρας δεν ειναι αφελης. Κατεθεσε προταση μομφης, οχι για να πεσει η κυβερνηση -αυτο θα συμβει πολυ συντομα με τις εκλογες- αλλα για να υποχρεωσει τους διαφορους εκφραστες του “κομματικου πατριωτισμου” (Σαμαρας, Καραμανλης, κλπ) αλλα και “δελφινους” (Κεφαλογιαννη, Δενδιας) να εκτεθουν εντελως, κατι που θα συμβαλλει τελικα στη διαλυση της ΝΔ και θα του αφησει ελευθερο το τοπειο στο μελλον. Σε ο,τι αφορα τους υπολοιπους ξεπουλημενους χειροκροτητες, αρκει να ακουσει κανεις τις αγορευσεις κωμικοτραγικων ανθρωπων οπως ο Γεωργιαδης ή ο Μαρκοπουλος για να δει τον πανικο του κοπροσκυλου που πανε να του παρουν το κοκαλο απο το στομα. Οσο για το απολειφαδι του ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλακη που προσπαθει να τηρησει “ισες αποστασεις”, μεχρι να δει ποια ειναι η πελατεια του μαγαζιου, κι αυτο θα το δουμε να διαλυεται στα εξ ων συνετεθη. Μετα τις εκλογες θα εχει αλλαξει ριζικα το πολιτικο τοπειο της χωρας. Μια δυσαρεστη και αηδιαστικη περιοδος που κλεινει ευτυχως τον κυκλο της.

  9. Να προσεξουν να μη σκισουν κανα διχτυωτο καλτσον, μονο????????

  10. Gloves off!..
    Στον χώρο μου, ξεκίνησαν οι πρώτες αψιμαχίες με τους συριζοπασόκους.
    Προσωπικά δέχτηκα μερικές αλλά και έριξα μερικές.
    Οι δικές μου κατά γενική ομολογία ήταν πιο πετυχημένες!
    Έχουν μαλακώσει οι “σύντροφοι” τελευταία και είναι πιο αποσυντονισμένοι, δεν πέρασε η γραμμή παντού, φαίνεται..
    🙂
    Θα δούμε ποιος θ’ αντέξει μέχρι τον Μάιο.
    Ραντεβού στα “γουναράδικα”!
    🙂

  11. Οποιος πιστεύει ότι θα πέσει η κυβέρνηση απο την πρόταση δυσπιστίας, ας στείλει γράμμα στον αηβασίλη να τον διορίσει πρωθυπουργό. Περισσότερες ελπίδες έχει να πετύχει η προσπάθεια.

    Ακόμη μια φορά για τον κούλη δουλεύουν στο αστείο τσούρμο της πουφουά….Αντί να απολογούνται στη νέα δημοκρατία θα έχουν την ευκαιρία να κατηγορούν το γελοίο τσούρμο για τα πεπραγμένα του…Το είδαμ εήδη απο τις πρώτες ώρες.

    Για τον άδωνι δουλεύουν και του στρώνουν τη μπάλα να τους πάει καροτσάκι και να πανηγυρίζουν τα στρατά της νουδού. Επεσαν και μαζεμένα όλα, μαρίες, καλογρίτσας, μάξιμος….Λες και ήταν βαλτοί όλοι.
    Ήταν?
    Είναι ο ανίκανος κούλης τόσο ικανός τελικά στην οργάνωση?
    Απο ότι φαίνεται , εκ των γεγονότων, είναι αδέρφια…Χάσατε που τον υποτιμήσατε με γέλια και χαρές προκαταβολικά και τώρα πέφτει μαύρο δάκρυ.
    Και μόνο που ο κούλης έμεινε στην Κρήτη να κόβει κορδέλες και άφησε το αστείο τσούρμο να πάιζει στη βουλή αντιπολίτευση τα λέει όλα.

  12. Γιατί να μην στηρίξουν? Η “χαμένη τιμή της χώρας και της παράταξης” ενδεχομένως να είναι οριστικά χαμένη. Ας μη χαθεί τουλάχιστον και η κουτάλα.

  13. Darwin
    “Μετα τις εκλογες θα εχει αλλαξει ριζικα το πολιτικο τοπειο της χωρας. Μια δυσαρεστη και αηδιαστικη περιοδος που κλεινει ευτυχως τον κυκλο της.” Με τον ερχομό του Τσίπρα; Τι διαβάζουμε στο Αntinews.

    Γρήγορα να αλλάξουμε αρχηγό να σώσουμε την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα από τον Κυριάκο.
    Πληρέστερο σχόλιό μου στο άλλο άρθρο σας.

  14. Πρόκειται για άβουλους και βουλημικούς καταναλωτές, δεν χαρακτηρίζονται ως πολιτικά όντα ιδιαίτερου αξιακού υποβάθρου, ούτε λειτουργούν για το καλό της πατρίδας. Η παρακμή είναι εδώ, το πολιτικό προσωπικό και η διοίκηση παρακολουθούνται, δυσφημούνται και μάλλον εκβιάζονται από τον νέο Κόζιμο ντε Μέντιτσι (άτομο χωρίς τις ικανότητες του παλιού) , ζούμε μέρες του 1965 με τα παράκεντρα εξουσίας και τις ασήμαντες πολιτικές μαριονέτες. Άρα, το κυβερνητικό κοπάδι θα παρατείνει μάλλον την παραμονή του στα οφίκια, έτσι για να μπορεί να εισπράτει μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή την αποζημίωση και τις λοιπές παροχές του.
    Όσο για όχλο, θα φωνάζει ζήτω σε κάθε χτύπημα των δυνατών μονομάχων, συμμαζεύεται στο μαντρί και είναι διατεθημένος να ακολουθήσει το γκεσέμι στη κάθε κίνηση του για προσφερόμενη τροφή, είτε ακόμη και στο γκρεμό.

  15. Η ΝΔ για να δώσει την μεγάλη μάχη στις εκλογές και να θριαμβεύσει επιβάλλεται να οδηγηθεί στις εκλογές με άλλον αρχηγό.
    Άλλος αρχηγός σημαίνει η πέφτει ο Μητσοτάκης η παραιτείται οικειοθελώς.
    Με τον Κυριάκο αρχηγό λοιπόν δύσκολα τα μελλούμενα σύμφωνα με το άρθρο σας.
    Το πόσο τα πράγματα παραμένουν δύσκολα αλλά όχι μη ελεγχόμενα αποτελεί θέμα χρόνου.
    Το βάρος που επωμίζεται η επόμενη κυβέρνηση δεν είναι υπόθεση μόνο ενός κόμματος,
    απαιτεί συσπείρωση δυνάμεων από πρόσωπα που διαθέτουν ικανότητες τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά θέματα της χώρας.
    Η επόμενη τετραετία για να τρέξει, λαμβάνοντας υπόψη και τις διαρκώς προκλήσεις που έρχονται από κάθε μέτωπο αναζητά πολιτικό σκηνικό τέτοιας μορφής, που για την παρούσα χρονική στιγμή δεν έχει δώσει παρουσία στην πολιτική σκηνή.
    Ο χρόνος εκλογών πλησιάζει, οι ευθύνες βαραίνουν, η χώρα αναζητά την κατάλληλη σύνθεση πολιτικής ισορροπίας.
    Ο ψηφοφόρος, τουλάχιστον ο σκεπτόμενος, πρέπει να γνωρίζει πριν σταθεί με το ψηφοδέλτιο εμπρός στην κάλπη.
    Δεν διαθέτουμε άπαντες τις γνώσεις των συνταγματικών διατάξεων, τις πολιτικές διεργασίες πριν την ώρα της κάλπης.
    Οι φτωχές μας γνώσεις όμως μας επιτρέπουν να αναρωτηθούμε αυτό το τσίρκο από μια έγκυρη, αυτοδύναμη και εκλεγμένη κυβέρνηση πόσο επιτρέπεται να έχει διάρκεια.
    Δηλαδή, κάποιες σταθερές, κάποιες κόκκινες γραμμές δεν επιτρέπεται ούτε καν να ταλαντεύονται σε καμία περίπτωση, πόσο μάλλον να τις προσπερνάμε αδιάφορα.
    Είμαστε πολίτες της χώρας μας, επιβάλλεται να μας υπολογίζουν με ανάλογη συμπεριφορά.
    Η Βουλή των Ελλήνων να επαναφέρει αυτό το ύφος και αυτή την εικόνα που κάποιοι την θεώρησαν προσωπική τους υπόθεση και επέβαλλαν δικούς τους όρους λειτουργίας.
    Το κράτος έχει συνέχεια, σήμερα εμείς αύριο οι επόμενοι.
    Αυτή η παρατεταμένη περίοδος <> ας κλείσει με όσο το
    δυνατό χαμηλούς τόνους.
    Από μια ομάδα αρίστων-εκλεκτών -το πόσο πατριώτες ας το κρίνει το έργο τους- δεν διαλύεται μια χώρα.
    Αναφέρομαι βεβαίως στην χώρα που έχει δώσει τα φώτα του πολιτισμού σε χώρες και λαούς που έμαθαν να εφαρμόζουν και να σέβονται και όχι να καπηλεύονται.
    Για αυτό το πλήρες-ωφέλιμο έργο που ισχυρίζεται πως έχει προσφέρει στο λαό, το κυβερνών κόμμα έχει χρέος να λογοδοτήσει με στοιχεία διαφάνειας, χωρίς αμφιβολίες, χωρίς εικόνες ντροπής.
    Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

  16. @ Kennan

    Αλλο πόσα δόθηκαν και άλλο πόσα δανειστήκαμε. Ενα τμήμα από τα “δίνω” καλύφθηκε από την ΕΕ, άλλο από τον προυπολογισμό και τέλος άλλο, σημαντικό βέβαια, από δανεισμό.
    Το αυτό ισχύει και για το άλλο έκτακτο πρόγραμμα της ΕΕ για την ανάπτυξη όπου ένα πολύ μεγάλο μέρος του είναι δωρεάν βοήθεια και μόνο ένα τμήμα του δανεικά.

  17. @George N
    Πάντως αγαπητέ αν και είσαι ευφυέστατος, θες πολλή δουλειά ακόμη για να γίνεις δεινός προπαγανδιστής (να μη σε παίρνουν χαμπάρι δηλαδή) της αγίας οικογένειας. Διότι δε γίνεται βρε αδερφέ να χτυπάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον Μητσοτάκη -κομψά πάντα-, κι όταν έχει πρόβλημα να τον στηρίζεις. Σε κάθε περίπτωση, σε σχέση με κάποιους άλλους προπαγανδιστές του μητσοτακέικου στους οποίους δίνει βήμα το φιλόξενο Antinews, είσαι αιώνες μπροστά. Και κάτι ακόμη, όταν ξοδεύεις δίχως να αναπληρώνεις, δεν είναι αυτονόητο ότι θα έχεις πρόβλημα; Την καλημέρα μου!

  18. Ο Τσίπρας δεν έκανε την πρόταση μομφής για να πέσει η κυβέρνηση.
    Την έκανε για βλέπουμε θλιβερές φιγούρες, όπως αυτή του Χατζιδάκη, να προσπαθεί να εξηγήσει με τρεμάμενο λόγο τις αιτίες για τις οποίες δεν προσφεύγει στην δικαιοσύνη και δεν παραιτείται.

    Η διαδικασία θα προσφέρει τόσο προεκλογικό υλικό που θα φτάσει και για τις επόμενες εκλογές.

    Και δεν μπορεί κανένας νοήμων άνθρωπος να πιστέψει πως όσοι βγαίνουν στο βήμα της Βουλής και είτε υβρίζουν ( ο Μαραβέγιας ο γνωστός αποκάλεσε πολιτικούς πιθήκους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης) είτε να αυτοεξευτελίζονται όπως ο 5046c, δεν είναι, είτε βουτηγμένοι στα σκάνδαλα απλώς, είτε και βουτηγμένοι και ηχογραφημένοι.

    Ζούμε στην εποχή όπου 20 επιφανείς συνταγματολόγοι λένε πως μπροστά μας εξελίσσεται μια συνταγματική εκτροπή και έχει το θράσος ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και υπουργός να δηλώνει πως «ακόμη και100 συνταγματολόγοι να μαζευτούν στο Σύνταγμα και να βαράνε το κεφάλι τους στο πάτωμα, ο νόμος ισχύει».

    https://www.libre.gr/2023/01/14/o-vervesos-apanta-ston-georgiadi-allo/

    Και υπάρχουν άνθρωποι που επικαλούνται το ειδικό δικαστήριο της πλειοψηφίας των σάπιων φρούτων του μητσοτακισμου.

    Αἰδώς Ἀργεῖοι κάκ᾿ ἐλέγχεα εἶδος ἀγητοί, αναφωνούν οι πολίτες, και ο κ. Γεραπετριτης που ήθελε να κάτι να πει με το ζόρι, θα ταίριαζε καλύτερα να γυρίσει προς τα έδρανα της συμπολιτευσης και να πει: αἰδώς Ἀργεῖοι νῦν ἄρκιον ἤ ἀπολέσθαι.

    Όμως μια τέτοια δήλωση θα απαιτούσε άλλο ήθος και άλλη ποιότητα.

  19. Προφανώς δεν περιμένει κανείς να πέσει η κυβέρνηση, ούτε βέβαια ο Τσίπρας.
    Απλώς θα έχει πλάκα καθώς με τη σειρά τους Σαμαράς, Καραμανλής, Δένδιας, Κεφαλογιάννη, καθώς και οι παρακολουθούμενοι θα σώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

    Θα είναι ταφόπλακα και μνημείο του προδοτικού ρόλου της ΝΔ σαν κόμμα και της πλήρους ανυπαρξίας πατριωτικών δυνάμεων. Από εδώ και πέρα, όποιος στηρίζει ΝΔ, στηρίζει παρακράτος.

    Αυτό σημαίνει ότι και 36% να πάρει ο Κυριάκος, πρόκειται για ποσοστά του ελληνικού λαού που είναι αντιδημοκράτες, προτιμούν αυταρχικές πολιτικές και δεν έχουν πρόβλημα με τις θεσμικές εκτροπές.

    Δεν είναι κάτι περίεργο. Πλειοψηφίες του λαού στήριζαν τη χούντα για χρόνια. Απλώς τώρα οι σημερινοί αντιδημοκράτες είναι πρώην ΠΑΣΟΚοι.

  20. Αδύνατον να ψηφίσουν όλοι αυτοί κατά της κυβέρνησης γιατί τους ενώνει η ρεμούλα και το πλιάτσικο.Η Δημοκρατία ειναι για λόγια δεκάρικου.

  21. @ Θεόδωρος Hellados

    Μπράβο ρε Θόδωρε κομάντο!

    Μη σπάσετε κανα νύχι μόνο με τις αψιμαχίες, και έχουμε δράματα.

    Ειδικά εσείς που πολεμάτε τους “Συριζοπασόκους” όπως λες, ενώ οι γαλαζιες ακρίδες σας έχουν πιει το αίμα, σας εμπαίζουν μέρα μεσημέρι, έχουν κάνει το πολίτευμά σας κωλόχαρτο, σας ξεφτίλισαν με το Μακεδονικό, στο Λιβυκό, στα Τουρκικά, σε Αλβανία και Κόσοβο, και έχουν τη χώρα στα τέσσερα όπου κάθε Αμερικανός πράκτορας και κάθε Πάτσης μπαίνοβγαίνει κατά βούληση.

    Με κάτι αντιδημοκράτες, νοσταλγούς του αυταρχισμού και φανατισμένους αντικομμουνιστές σαν εσένα πορεύεται το ντουέτο Μητσοτάκη/Σαμαρά διαλύοντας τη χώρα, έχοντας αγκαλίτσα από την άλλη τα free press, τον σκιώδη ΠΘ Πρετεντέρη, τα ολιγαρχικά μήντια, και κάθε σαπίλα του Πασοκικού χώρου από την Αννούλα και τον Φλωρίδη στον Λοβέρδο και την Καϊλή.

    ‘Εχετε στήσει τα παιδιά σας στο απόσπασμα. Θλίψη μόνο.

  22. Σ’ αυτή τη πρόταση δυσπιστίας τα ‘όμορφα πολιτικά τζάκια όμορφα καίγονται.’
    Τα στερνά τους δυστυχώς δεν τιμούν τα πρώτα.
    Πώς να το κάνουμε θέλει αρετή και τόλμη η δημοκρατία.
    Ποια υστεροφημία, ασήμαντοι στη λήθη.

  23. @ Keenan

    Δεν μπορείς να τους ξεγελάς όλους και πάντα αγαπητέ.
    Και εσύ με κατάλαβες ότι είμαι προπαγανδιστής του Κυριάκου και ο ορεσείβιος ότι είμαι εναντίον του!

    υγ στην πραγματικότητα από την αρχή είχα πει ότι θα υποστηρίζω αιρετικές απόψεις ως αντίλογο σε πολλά που θεωρούνται αυτονόητα. Μου είναι άλλωστε πολύ εύκολο λόγω διαφορετικών βιωμάτων.
    Ισως και να είναι χρήσιμο μια και ακόμη κι αν το “αυτονόητο” είναι το σωστό δεν θα έπρεπε κάποιος να φτάνει σε αυτό χωρίς να το παιδέψει.

  24. Έπεσε πολύ γέλιο πάντως χθες την Κρήτη, με το ακροατήριο του δικτατορίσκου να παγώνει μόλις έσκασε η πρόταση μομφής. Όχι βεβαια γιατί φοβήθηκαν ότι θα πέσει η κυβέρνηση, αλλά κατάλαβαν ότι θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα στηρίζοντας δημόσια τον δικτάτορα.

    Ωραίο γκολάκι του Τσίπρα πάντως: έκανε το πρόβλημα Μητσοτάκη, πρόβλημα ΝΔ. Με την ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσει, ένα ολόκληρο κόμμα θα νομιμοποιήσει τις παρακρατικές μεθοδεύσεις που επιβεβαίωσε η ΑΔΑΕ.

    Ευτυχώς ανοίγει πλέον ο δρόμος για δίωξη της Νέας Δημοκρατίας ως εγκληματική οργάνωση! Επιτέλους!

    Πάλι στην Κρήτη, θλίψη και γέλωτα προκάλεσαν τα μητσοτακικά ΜΑΤ που πήγαν την Γκάγκα στο Νοσοκομείο με τον λαό της Κρήτης να την κράζει ανελέητα. Περισσότερη θλίψη και σπασμωδικό γέλιο προκάλεσε και το προμόσιον που πήγε πάλι να στήσει ο δικτατορίσκος με την επίσκεψη σε μη δημοπρατημένα έργα στον ΒΟΑΚ, με τον Δήμαρχο Σητείας να του δίνει επιτόπου τάπα.

    Σηκώθηκε κι έφυγε τελικά εσπευσμένα, μετά το χαστούκι στη Βουλή. Δεν ξέρω αν το κατάλαβε αλλά έχει φάει έξωση από την Κρήτη ισόβια. Θα το δει και στις εκλογές πολύ πολύ καθαρά.

    Παρεπιπτόντως,
    – όσο οι αντικομμουνιστες ψευτοπατριώτες ψάχνουν και βρίσκουν ακόμη λόγο να στηρίξουν ΝΔ,
    – όσο οι Σαμαρόπληκτοι και Καραμανλικοί παρακαλάνε χωρίς αξιοπρέπεια,
    – όσο οι ψευτοευρωπαϊστές και ψευτοφιλελέδες δικαιολογούν το πλιάτσικο του σπιούνου και της μαφίας του,

    Τόσο εμείς οι πατριώτες δημοκράτες, θα υπερασπιζόμαστε τους Δημοκρατικούς Θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Πορεία, την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, και το Σύνταγμα της χώρας απέναντι στο Παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας.

    Και ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ να πούμε στα εγγόνια μας, ποιος ήταν με ποιον και ποιος στήριξε τους προδότες.

  25. Η Αποστρατικοποίηση των νησιών και του Έβρου συνεχίζεται, σειρά έχουν τα τεθωρακισμένα LEOPARD του Ελληνικού Στρατού. Η Ουκρανική ιστοσελίδα kyivpost το θεωρεί συμφωνηθέν, δεν ανέφερε όμως για των αριθμό των αρμάτων που πρόκειται να τους δώσουμε, ίσως και να τα δώσει όλα. Αυτός ο ηγέτης που χαρίζει τα οπλικά συστήματα που πλήρωσαν οι Έλληνες, αυτός θα δοξαστεί αύριο βράδυ από όλους τους βουλευτές του. Θυμάστε πως πριν λίγες μέρες είπε πως δεν θα γίνει πόλεμος, γιαυτό και χαρίζει τα άρματα μάχης.

  26. Και με 151 σώζεται, δεν καίγεται. Πιθανόν ο ένας ο πλέον κατάλληλος για την κατάλληλη στιγμή.
    Ατελείωτο το παιχνίδι της πολιτικής.
    Ο κάθε πολίτης που ουδόλως εξαρτάται από συμφέροντα, ας εμπεδώσει πολύ καλά αυτό το παίγνιο και ας μιλήσει αναλόγως την ώρα της κάλπης.
    Η μικρή μας χώρα αξίζει πολύ καλύτερα, πολύ ανώτερα, όλων αυτών που ζούμε ως νεοέλληνες.
    Η ευθύνη φέρει όνομα αποτέλεσμα κάλπης 07/07/2019.

  27. Άντε πάλι με τους βουλευτές που “ελέγχουν”. Κανείς δεν ελέγχει κανέναν κύριοι. Έχετε μείνει στη δεκαετία του 80 και του 90. Οι βουλευτές έχουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες/βλέψεις. Και οι βουλευτές της ΝΔ βλέπουν ότι μόνο με τον Μητσοτάκη, αυτή τη στιγμή, έχει ελπίδα η ΝΔ να ξαναειναι κυβέρνηση.
    ΥΓ: το σενάριο των 2πρωην που ρίχνουν τον νυν και πάνε μετά τάχα ενωμένοι όλοι μαζι, και νικούν κιόλας (!!!) ,δε το τρώνε ούτε οι αγιορείτες ασκητές μετά από πολύμηνη νηστεία.

  28. “Θα κατανοούσα τις αντιδράσεις για το ερωτηματικό στο «Μένουμε Ευρώπη», υπό την προϋπόθεση ότι όποιος ή όποια έσπευσε να υπερασπιστεί την ακεραιότητα του «Μένουμε Ευρώπη», τελεία και παύλα, εύρισκε να πει δυο λέξεις και για το απόστημα των υποκλοπών. Για την οργανωμένη εκστρατεία αποτροπής των ελέγχων της ΑΔΑΕ και συκοφάντησης του προέδρου της, λαμπρού δικαστικού λειτουργού Χρήστου Ράμμου που επιλέχθηκε το 2018 από τη Διάσκεψη των Προέδρων, με αυξημένη πλειοψηφία 4/5 και με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.”
    Ευ. Βενιζέλος

    Με άλλα λόγια, ο Βενιζέλος (που έχει πολλή βρώμα στη φωλιά του) σε αυτήν την περίπτωση κινήθηκε όπως του όριζε το εθνικό καθήκον και η ακαδημαϊκή του θέση.

    Ο ψευτοπατριώτης Αντώνης Σαμαράς που είναι; Κάνει ντηλ με τον Κούλη; Η συντρώει με τον Παναθηναϊκάκια Ντογιάκο, τον αρχιερέα του κουκουλώματος;

    Ο Κωστάκης υποθέτω κάπου τρώει μόνος του.

    Διαβάζω παρεπιπτόντως ότι οι δύο πρώην θα στείλουν επιστολική ψήφο εμπιστοσύνης. Ωραία.
    Θα ήταν σημαντικό να έχουμε σε έντυπη μορφή την συνενοχή τους στο πολιτειακό έγκλημα που διαπράττει η ΝΔ, και θα είναι χρήσιμα τεκμήρια για την Ιστορία.

  29. Αυτές τις ημέρες κλείνουν οι κύκλοι δύο τραγικών μορφών για την σύγχρονη Ελλάδα και ενός εμετικού μορφώματος.

    Ο Κώστα Καραμανλής, φιλολαϊκός και μετριοπαθής, επιχείρησε να τα βάλει με τους νταβατζήδες και να κάνει ανοίγματα στην Ρωσία (σε μια εποχή που η Γερμανία θησαύριζε από τέτοια κολλλητιλίκια). Δεν τα κατάφερε. Οι νταβατζήδες τον τσάκισαν και οι Αμερικανοί τον μίσησαν. Το μεγαλύτερο λάθος όμως το έκανε μόνος του. Κυβέρνησε με ατζαμήδες και με αποχαλινωμένο δανεισμό, επιταχύνοντας την χρεοκοπία η οποία ήταν ορατή από τις αρχές του 90. Κατάφερε να ξελασπώσει λίγο προσφέροντας τεχνογνωσία στους άμπαλους του Συριζα ώστε να μην οδηγηθούμε σε εκτροπή, αλλά η ΝΔ των Σαμαρά-Μητσοτάκη τον στοχοποίησε και τον λοιδώρησε. Στις επόμενες μέρες η πολιτική του καριέρα θα λήξει με ένορκη στήριξη μιας αντιδημοκρατικής, αυταρχικής κυβέρνησης που κυβερνά αγκαλιά με τους νταβατζήδες. Είναι θλιβερό, αλλά όποιος μπλέκει με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες. Ουαί τοις ηττημένοις λοιπόν, Κωστάκη.

    Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναβγήκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας από τον Κωστάκη. Παρά τα κακά πρώτα δείγματα γραφής του (με διάσημο βόλεμα Καλαματιανών στο Μουσείο), δημιούργησε ένα momentum με την αντιμνημονιακή του γραμμή και τον πατριωτικό του λόγο. Εκεί τέλειωσαν και τα ψέμματα. Σύντομα οδήγησε την χώρα σε μνημόνια, με την κακρακύλα να μην έχει τελειωμό: συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιούς, φλερτ με τη ΧΑ, αλαζονικός αυταρχισμός, ανικανότητα ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων, φτωχοποίηση, με αποκορύφωμα τα άδεια ταμεία που άφησε στη χώρα ως εκβιασμό για τον ΣΥΡΙΖΑ -κίνηση που εμπίπτει στην κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας. Η κατρακύλα συνεχίστηκε και μετά την θλιβερή ήττα του, με πλήρη εμπλοκή με την μηντιακή ολιγαρχία στο δημοψήφισμα, τις μηχανορραφίες που οδήγησαν τον Μητσοτάκη στον θώκο και τη λυσασμένη εμμονή του με την εξουσία.
    Αυτές τις μέρες, στο ποινικό του μητρώο θα καταγραφεί και η ένορκη στήριξη μιας συμμορίας που παρακολουθούσε και τον ίδιο. Σε αντίθεση με τον Κωστάκη, δεν πρόκειται να πάει σπίτι του. Θα περιφέρει την ιδιοτέλειά του ως σημάδι του Κάϊν έως ώτου το γήρας μαλακώσει τη λύσσα του.

    Το εμετικό μόρφωμα λέγεται Νέα Δημοκρατία. Ένα κόμμα που ολοκληρώνει τον ιστορικό του κύκλο, αντισυμμετρικά με το ξεκίνημά του:
    Ήταν το κόμμα που οδήγησε την χώρα από τον αυταρχισμό στην Ευρωπαϊκή Δημκρατία. Είναι το κόμμα που την οδηγεί ξανά πίσω στον αυταρχισμό.

    Αν δεν ήταν εθνικό θρίλερ, θα ήταν μια μαύρη κωμωδία.

  30. Όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές υπερψηφίζουν ΝΔ, ο Μητσοτάκης όμως το χαβά του, στέλνει τα οπλικά μας συστήματα στην Ουκρανία, λες και του ανήκουν.
    Με τρόμο διαβάζω πως ο κ. Ζελένσκι ζητάει και αεροπλάνα, εκτός των αρμάτων μάχης LEOPRD, το μυαλό μου πάει στα Ραφάλ και στα αναβαθμισμένα F16 και τρέμω…..

  31. @ Προς όλους
    Το παραμύθι της αστικής δήθεν Δημοκρατίας μας, το ανέδειξε ο κουτοπόνηρος Άδωνης με τρεις κουβέντες που ισχύουν.
    Ότι και 100 συνταγματολόγοι να αποφανθούν για το αντίθετο, ο νόμος ισχύει.
    Με άλλα λόγια όποιος διαθέτει την πλειοψηφία στη βουλή (χωρίς να είναι απαραίτητη και στο Λαό) μπορεί να ψηφίζει ότι γουστάρει και να ισχύει, ανεξάρτητα αν είναι άδικος, ανήθικος ή ληστρικός.
    Και να έρχεται μετά η “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” να εφαρμόζει το άδικο, ανήθικο, το ληστρικό ή και όλα μαζί.

  32. @ Ρένος

    Τα ταμεία δεν ήταν απλά άδεια. Εγραφαν χοντρικά -50 δις Ευρώ το 1974 σε σημερινές αξίες, περίπου το ίδιο το 1981, -200 δις αφού μετρήθηκαν τα κρυφά χρέη στις ΔΕΚΟ του Αντρέα, τόσα και το 2004 και -300 δις μετά την 5ετία του ΚΚ Β’ ενώ εφτασαν τα -360 δις σήμερα με ~35 στο ταμείο.
    Στο ενδιάμεσο η ΕΕ έχει δώσει δωρεάν βοήθεια ~200 δις Ευρώ και έβαλε πλάτη για να σβηστούν άλλα 120 δις.

    Η Μεταπολίτευση έχει ξοδέψει 650 δις πέρα από φόρους και εισφορές ενώ έχει δώσει υποσχέσεις για συντάξεις σε σημερινούς εργαζόμενους που δεν πρόκειται ποτέ να τηρήσει.
    Εκ του αποτελέσματος αυτή ήταν λάθος γιατί επέτρεψε σε ανθρώπους σαν τον Αντρέα και τον ΚΚ Β’ να κυβερνήσουν με αποτέλεσμα να τινάξουν την χώρα στον αέρα. Τα δύο κόμματα εξουσίας δηλαδή δεν είχαν μηχανισμούς να σταματήσουν τύπους που έβαλαν δυναμίτη στα θεμέλια του κράτους.
    Από εκεί και πέρα ούτε άλλες δυνάμεις είχαν κάτι να προσφέρουν όταν ολόκληρη παράραξη ακολούθησε και πίστεψε! έναν τύπο που κάνει μπαμ από χιλιόμετρο ότι έχει πρόβλημα.

    Η Ελλάδα έχει δομικά ζητήματα. Που το καθημερινό πολιτικάντικο απλά τα συσκοτίζουν.

  33. Να μάθεις γράμματα…. Οι ιστορικοί φέρουν το βάρος για την ιστορία!!!
    Η όλοι μαζί κερδίζουμε, άλλως πέφτουμε όλοι μαζί.
    Σχετικά με εκπλήξεις υπάρχει ακόμη χρόνος.
    Α ναι και αυτή η επιστολική ψήφος, παρακαλώ τον αριθμό 40!!!!!!!!!!
    Πότε ημερομηνία εκλογών?
    …………………………………………………………………………….
    {{«Επαναλαμβάνω την ελληνική θέση για το Κυπριακό: για μας η Κύπρος δεν κείται μακράν και δεν θα σταματήσουμε να απαντάμε σε κάθε παράνομη δήλωση, παράνομη συμφωνία και σε κάθε σε βάρος μας ρητορική. Θα αποδομούμε με επιχειρήματα που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο κάθε σε βάρος μας επίθεση» ανέφερε ο Ν. Δένδιας.}}
    ………………………………………………………………………………
    Και ο Μακάριος συμφωνούσε με το «η Κύπρος κείται μακράν»
    Συχνά-πυκνά κυκλοφορούν κάποια ηλεκτρονικά μηνύματα που προωθούνται ως απόλυτα ιστορικά δεδομένα, αλλά βλάπτουν σοβαρά την ιστορική πραγματικότητα. Ένα τέτοιο είναι ότι «Η Κύπρος πουλήθηκε επί δημοκρατίας Καραμανλή Α’», σύμφωνα με τη δήλωσή του στις 14 Αυγούστου 1974, ότι «Η Κύπρος κείται μακράν».
    Ερευνώντας, όμως, τα βρετανικά και αμερικανικά επίσημα έγγραφα, για να προβεί ο Κ. Καραμανλής στη δήλωση εκείνη προηγήθηκαν τα εξής: Στις 14 Αυγούστου 1974, σε συνεδρία στην πρωθυπουργική κατοικία, οι Βρετανοί πήραν την τελική απόφαση ότι θα άφηναν τους Τούρκους να προχωρήσουν δίχως να κάνουν τίποτα. Ο Χάρολτ Γουίλσον (Βρετ. Πρωθυπουργός) ήταν της άποψης ότι ούτε η βρετανική κυβέρνηση ούτε τα Ηνωμένα Έθνη έπρεπε να εμπλακούν στρατιωτικώς με την Τουρκία. Την ίδια στάση κράτησε και ο Αμερικανός Υπ. Εξωτερικών Δρ Χένρι Κίσιγκερ (ο οποίος ακολουθούσε τη βρετανική πολιτική και όχι αντιστρόφως). Την ίδια μέρα, ο Κ. Καραμανλής ζήτησε από τους Βρετανούς κάλυψη να στείλει αεροπορικώς από την Κρήτη ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς μια δύναμη 10.000 ανδρών στην Κύπρο, όμως η απάντηση ήταν αρνητική από τον Τζέιμς Κάλαχαν (Βρετ. Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας).
    Από αμερικανικό δε έγγραφο ημερ. 15 Αυγούστου 1974, βρήκα ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κίσιγκερ, ο Κάλαχαν του είπε για το ελληνικό αίτημα μέσω Μαύρου και την απόρριψή του. Όμως πρόσθεσε και τούτο: «Του έστειλα (του Μαύρου) μήνυμα ότι δεν μπορεί να γίνει για πολλούς λόγους που εξήγησα. Ένας λόγος που ενδιαφέρει είναι ότι όταν είδα τον Μακάριο το πρωί, τον ρώτησα ποια ήταν η άποψή του, αν μας εζητείτο να κάνουμε κάτι τέτοιο και μου είπε, μα τι θα έκαναν τα στρατεύματα αν πήγαιναν εκεί. Έτσι ήμουν στη θέση να δώσω οδηγίες στον πρέσβη μας (στην Αθήνα) ότι ο Μακάριος δεν έβλεπε λόγο για κάτι τέτοιο. Έτσι νομίζω μπορούμε να θεωρούμε το θέμα αυτό νεκρό».
    15.8.1974 ώρα Αμερικής 10.43 π.μ. «…Callahan to Kissinger: So what I have done, is to send back a message to him (Μαύρου), saying that it can’t be done for a variety of reasons which I have outlined. One of the interesting ones is that when I saw Makarios this morning, I asked him what would be his view if we were asked to do such a thing and he said, but what would the troops do, if they got there. So I have been able to give our Ambassador instructions that Makarios sees no purpose in doing this. So I think we can regard that one as dead».
    Έτσι φθάσαμε να ακουστεί το περιβόητο του Κ. Καραμανλή «Η Κύπρος κείται μακράν», με τη διαφορά, σύμφωνα με τον Τζέιμς Κάλαχαν, γι’ αυτό συμφωνούσε και ο ίδιος ο Μακάριος! Ακούστε και τι δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης για τον εαυτόν του. Ομιλία στο REX για τη Σπίθα, 17 Ιανουαρίου 2011: «Εγώ ο ίδιος ομολογώ ότι συνεργάστηκα για τη λύση Καραμανλή, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της εξάρτησής μας από τους Αμερικανούς και προβαίνοντας εν γνώσει μου σε συμβιβασμό. Και επειδή οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ειδικά μετά το Πολυτεχνείο, έψαχναν και αυτοί τρόπους για να απαλλαγούν από τους στρατιωτικούς και συμφωνούσαν μαζί μου για τη λύση Καραμανλή, με κάλεσαν στην Ουάσιγκτον τον Ιούνιο του 1974 να μεσολαβήσω, προκειμένου να δεχθεί ο Καραμανλής να αναλάβει αυτόν τον ρόλο» (σημείωση γράφουσας: Η επιλογή Κ. Καραμανλή και το σχέδιο επαναφοράς του εκπονήθηκε με εντολή του Φόρεϊν Όφις πέντε χρόνια πριν από το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974).
    Η δήλωση Θεοδωράκη ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη να αποκαλυφθούν πλήρως και οι ευθύνες της Αριστεράς στην τραγωδία του 1974. Αλλά κάτι τέτοιο θα ξεσκεπάσει όλες τις βρομιές και δυσωδίες του διεφθαρμένου πολιτικού, κομματικού συστήματος, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία, γι’ αυτό δεν ανοίγει ο διαβόητος φάκελος της Κύπρου. Θα καταποντιστεί το χρήσιμο πατριωτικό αντι-ιμπεριαλιστικό άλλοθι όλων αν ανοίξει. Τρελοί είναι να τον ανοίξουν; Μας αρκεί και το πόρισμα-παρωδία της Κυπριακής Βουλής μέχρι το 2059 (τότε θα ανοίξουν οι Βρετανοί ένα φάκελό τους για το πραξικόπημα), όταν τα εγγόνια, τα δισέγγονα ή τα τρισέγγονά μας, ίσως απελευθερωμένα πια από τους πολιτικούς μπράβους, με όλους μας να έχουμε βρικολακιάσει, καταγράψουν την αλήθεια, έστω και για τα ράφια της Ιστορίας…
    (Από ομιλία μου στη Λεμεσό, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013,
    Διοργάνωση: Δεξαμενή Σκέψης Άγιος Νικόλαος
    και Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
    ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
    Ερευνήτρια- δημοσιογράφος, συγγραφέας
    ………………………………………………………………

  34. ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΦΑΝΗΚΑΝ . ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ -ΑΛΛΟΙ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΕΣ -ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ POST ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ -ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ -ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ -ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ -ΣΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ – ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕς ΤΗΣ ΝΔ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ -ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ;….ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΟΥΝ ΕΦΕΞΗΣ ΩΣ ΙΔΙΩΤΕΣ; ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ; ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥς ΕΚΑΝΑΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΘ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΝΥΣΥΧΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

  35. https://tvxs.gr/news/blogarontas/kathe-laos-einai-ypeythynos-gia-tin-istoria-toy

    Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Κορνήλιου Καστοριάδη (11 Μαρτίου 1922 – 26 Δεκεμβρίου 1997) «Είμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία μας» στην Τέτα Παπαδοπούλου. Ολόκληρη η συνέντευξη περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Του Κορνήλιου Καστοριάδη» (εκδόσεις Πόλις, Αθήνα 2000) και είχε αρχικά δημοσιευθεί στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    Εξαιρέσεις δεν βλέπετε να υπάρχουν; Εξαιρέσεις εντοπισμένες κυρίως στον 19ο και στον 20ό αιώνα;

    KK :
    Ε, υπάρχουν δυο – τρεις εξαιρέσεις: ο Τρικούπης, ο Κουμουνδούρος, το βενιζελικό κίνημα στην πρώτη περίοδο του. Αλλά τα όποια αποτελέσματά τους καταστράφηκαν από τη δικτατορία του Μεταξά, την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τον ρόλο του παλατιού, τη δικτατορία της 21ης Απριλίου, την πασοκοκρατία. Στο μεταξύ, μεσολάβησε ο σταλινισμός που κατόρθωσε να διαφθείρει και να καταστρέψει αυτό που πήγαινε να δημιουργηθεί ως εργατικό και λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα τα πληρώνουμε ακόμη. Μου ζητάτε να σας εξηγήσω… Μπορείτε να μου εξηγήσετε εσείς, γιατί οι Έλληνες, που σκοτώνονταν εννέα χρόνια για να απελευθερωθούν από τους Τούρκους, θέλησαν αμέσως μετά έναν βασιλιά; Και γιατί, αφού έδιωξαν τον Όθωνα, έφεραν τον Γεώργιο; Και γιατί μετά ζητούσαν “ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά”;

    Μα, οι δικές σας απαντήσεις ενδιαφέρουν. Ιδίως μάλιστα όταν αφορούν ερωτήματα που εσείς θέτετε. Θα θέλατε, λοιπόν, να διατυπώσετε τις απόψεις σας;

    KK :
    Σύμφωνα με την παραδοσιακή “αριστερή” άποψη, όλα αυτά τα επέβαλαν η Δεξιά, οι κυρίαρχες τάξεις και η μαύρη αντίδραση. Μπορούμε όμως να πούμε ότι όλα αυτά τα επέβαλαν στον ελληνικό λαό ερήμην του ελληνικού λαού; Μπορούμε να πούμε ότι ο ελληνικός λαός δεν καταλάβαινε τι έκανε; Δεν ήξερε τι ήθελε, τι ψήφιζε, τι ανεχόταν; Σε μιαν τέτοια περίπτωση αυτός ο λαός θα ήταν ένα νήπιο. Εάν όμως ο λαός είναι νήπιο, τότε ας μη μιλάμε για δημοκρατία. Εάν ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, τότε, ας του ορίσουμε έναν κηδεμόνα. Εγώ λέω ότι ο ελληνικός λαός -όπως και κάθε λαός- είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, συνεπώς, είναι υπεύθυνος και για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα.

    Πώς την εννοείτε αυτήν την ευθύνη;

    KK :
    Δεν δικάζουμε κανέναν. Μιλάμε για ιστορική και πολιτική ευθύνη. Ο ελληνικός λαός δεν μπόρεσε έως τώρα να δημιουργήσει μια στοιχειώδη πολιτική κοινωνία. Μια πολιτική κοινωνία, στην οποία, ως ένα μίνιμουμ, να θεσμισθούν και να κατοχυρωθούν στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα τόσο των ατόμων όσο και των συλλογικοτήτων.

    Αποτελεσματα τελευταιων εκλογων
    Επικράτεια – Σύνολο

    ¨ΝΔ 39,85% 2.251.618

    ΣΥΡΙΖΑ 31,53 % 1.781.057

    ΠΑΣΟΚ 8,10 % 457.623
    Συμμετοχή
    57,78 %

    Το σχολιο μου
    1.Ομιλειτε για δημοκρατια ,δεν υπαρχει δημοκρατια αλλα ολιγαρχια και οχι μονο στην χωρα μας αλλα παντου.
    2.Στις τελευταιες εκλογες ψηφισε το 57.78% του εκλογικου σωματος και ενα 42,22% απειχε ( !!!!)
    3.Ο μεγαλος Πανουσης ειχε σχολιασει ευστοχα
    Ενα τηλεπαιχνιδι ειναι οι εκλογες ( οταν υπαρχουν μπονους στο πρωτο κομμα)…ενα φιασκο…μια φαρσοκωμωδια
    4.πχ Ο λαος ψηφισε σε ποσοστο πανω απο 80% τα μνημονιακα κομματα , αυτα που του βιασαν την ζωη και τον εδεσαν χειροποδαρα στους δανειστες ( δουλοπαρεικια…ενα κρατος προτεκτορατο )

    6.Ομιλειτε για πατριωτικες δυναμεις …
    που ειναι αυτες ??? στην στρατοσφαιρα ? που ?……
    Ο Νεοελληνας …δεν εχει πολιτικη κριση , παιδεια και ανιδιοτελεια.Το μονο που εχει …ειναι ιδιοτελεια και αδιαφορια .Συνεπως εχουμε τεραστια ευθυνη για αυτα που συμβαινουν στις μερες μας.
    Αν δεν αποκτησουμε ευθυνη , αν δεν αποκτησουμε κουλτουρα ΟΥΔΕΙΣ …θα μας σωσει. Εχουμε ΟΛΟΙ ευθυνη !!!
    Η ρηση του Καστοριαδη ειναι επικαιρη :
    Πράγματι, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει εποχή που ο λαός να έχει επιβάλει, έστω και στοιχειωδώς, τα δικαιώματά του. Και η ευθύνη, για την οποία μίλησα προηγουμένως, εκφράζεται με την ανευθυνότητα της παροιμιώδους φράσης: “Εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;”. Ναι, κύριε, εσύ θα το διορθώσεις το ρωμαίικο, στον χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι.
    ΥΓ
    @ Ρενος
    Το εμετικό μόρφωμα λέγεται Νέα Δημοκρατία. Ένα κόμμα που ολοκληρώνει τον ιστορικό του κύκλο, αντισυμμετρικά με το ξεκίνημά του:
    Ήταν το κόμμα που οδήγησε την χώρα από τον αυταρχισμό στην Ευρωπαϊκή Δημκρατία. Είναι το κόμμα που την οδηγεί ξανά πίσω στον αυταρχισμό.Αν δεν ήταν εθνικό θρίλερ, θα ήταν μια μαύρη κωμωδία.
    Συμφωνω απολυτα .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...