Πρώτη είδηση στα κανάλια το πρόστιμο του Πλεύρη στον Μπισμπίκη… ενώ η Ελλάδα βουλιάζει!!!

Του Θάνου Κάλλη

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός «σαρώνουν» την αγορά, η βίαιη φτωχοποίηση των Ελλήνων συνεχίζεται ακάθεκτη, τα ξένα funds παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη, η μισή Ελλάδα παρακολουθείτο από την ΕΥΠ και το predator,  το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει διαλυθεί πλήρως και έχουμε 36.000 θανάτους από τον κορονοϊό, η διαφθορά έχει διαβρώσει τα θεμέλια της πολιτείας, το κράτος δικαίου βρίσκεται υπό διωγμό, η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», διάφορα σκάνδαλα ταλανίζουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας και άλλα πολλά.

Είναι αυτά σοβαρά θέματα; Φυσικά και όχι! Αν ήταν θα προβάλλονταν από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας…

Αντιθέτως, είναι σοβαρό θέμα και πρώτη είδηση, μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο σύντροφος της Δέσποινας Βανδή, Βασίλης Μπισμπίκης να καπνίζει τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η αγαπημένη του και να προκαλεί την αστραπιαία παρέμβαση του Θάνου Πλεύρη.

Έγραψε λοιπόν στο Twitter ο άριστος, ακριβοδίκαιος και σπουδαίος υπουργός Υγείας: «Επειδή ο αντικαπνιστικός νόμος και ισχύει και εφαρμόζεται ήδη, με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν. Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ».

Αίφνης, όλα τα συστημικά ΜΜΕ και εκπομπές άρχισαν να προβάλλουν την υπόθεση συστηματικά και ασύμμετρα, μονοπωλώντας την επικαιρότητα και την πολιτική ατζέντα.

Έτσι, γίνονται εκτεταμένες αναφορές στον Θάνο Πλεύρη, στο πόσο σωστά έπραξε και επέβαλε το πρόστιμο και ακολουθούν ρεπορτάζ για τον αντικαπνιστικό νόμο και τονίζουν ότι ο νόμος έχει καταργηθεί στην πράξη καθώς σε μπαρ, κλαμπ και μπουζούκια βγαίνουν κανονικά τασάκια πάνω στα τραπέζια, ενώ πολλοί θαμώνες κέντρων διασκέδασης επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι.

Μακάρι να έδειχναν την ίδια ευαισθησία τα ΜΜΕ και για την διάλυση του ΕΣΥ και την ανυπαρξία υποδομών για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως τόνιζε και η Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και ότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη, αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε θανάτους από το κορονοϊό.

Τι μπορούμε να πούμε;

Καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα ελευθεροτυπία.

  1. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ – ΜΑΓΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ .
    1. Έχει βουλιάξει το Διαδίκτυο και το ΙΝΣΤΡΑΓΚΑΜ για τους γιατρούς των Παιδικών Νοσοκομείων αλλά όλα βαίνουν καλώς .
    2. Έχουν ανέβει στο διαδίκτυο τόσες αναφορές για τα Νοσοκομεία της Χώρας και όμως όλα βαίνουν καλώς .
    3. Για την πανδημία είδαμε τόσες αντικρουόμενες απόψεις , τόσους θανάτους , τόσες μελέτες αλλά αντίδραση καμία και όλα βαίνουν καλώς .
    4. Κύριε Υπουργέ της Υγείας εάν ισχύει Ο Αντικαπνιστικός Νόμος γιατί δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι ?
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ Η ΑΛΗΤΕΙΑ .

  2. Πρέπει να τον έπιασε απελπισία τον Ευθανάσιο όταν έμαθε πως έκοψε το κάπνισμα ο Πολάκης.

    Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση…

  3. Ο Μητσοτάκης έχει κάνει αυτό, που δεν έκανε ο Τσίπρας. Αντί να δώσει συγκεκριμένες άδειες σε τηλεοπτικά κανάλια, πλήρωσε όλα τα ΜΜΕ. Από τον τελευταίο σταθμό του Έβρου, ως τον τελευταίο σταθμό της Γαύδου. 1η και 2η λίστα πέτσα είναι η απόδειξη. Έτσι τα βοθροκάναλα θα ασχολούνται με το τσιγάρο του Μπισμπικη και όχι με την καταστροφή του τόπου.

  4. Αμε τι νομιζετε θα τον αφηνε να καπνιζει οπου θελει:τωρα με 2 κατοσταρικα προστιμο και τον τιμωρησε και γεμισε και το κρατικο ταμειο.Πουσε ρε Πατακε με τις γοπες σημερα ωχριας μπρος τον Πλευρη!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Θερμόπληκτη τρομοκρατία

Του Χρήστου ΜπολώσηΔιαβάζω στα ψιλά ψιλά του φύλλου της «Εστίας» της 15ης Ιουλίου 1920, που μας προσφέρει η «ΕτΚ»:...

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ο πλούτος ενός έθνους είναι τα παιδιά του

Είμαι τρίτεκνος. Πάντα όταν με ρωτάνε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το μεγάλωμα των παιδιών, απαντάω με μαθηματικό τρόπο...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...