Χριστούγεννα με το «κουστούμι» γεμάτο από λεκέδες που δε βγαίνουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Του Mr. Don’t Look Up

Αν και κάποιοι (όχι όλοι) απ’ τους παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν με διαρροές να πείσουν ότι με λίγη υπομονή θα εξαφανιστούν οι δυσώδεις αναθυμιάσεις που εκλύονται από τα σκάνδαλα και τα προβλήματα που ταλανίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και καιρό (υποκλοπές, περίεργες απευθείας αναθέσεις, υποθέσεις τύπου Πάτση και Μαραβέγια, αποτυχία συγκράτησης της ακρίβειας με μέτρα – «φούσκα» όπως το «καλάθι του νοικοκυριού», κ.α.) με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα όλα δείχνουν ότι τα φετινά Χριστούγεννα δε θα είναι πολιτικά ευχάριστα για τον πρωθυπουργό και τους συν αυτώ. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει την εορταστική περίοδο με ένα «κουστούμι» γεμάτο «λεκέδες», που όπως φαίνεται δε βγαίνουν όποιο επικοινωνιακό «απορρυπαντικό» κι αν δοκιμάσουν οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοί του.

Η εικόνα της «άριστης» κυβέρνησης, με τον «άριστο» πρωθυπουργό, τους «άριστους» υπουργούς και τα «άριστα» χρυσοπληρωμένα golden boys ‘n girls που έχουν γεμίσει όλο το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με μια πρωτοφανούς μεγέθους, αριθμητικά, στρατιά παχυλά αμειβόμενων μετακλητών, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Τόσο το πολιτικό προφίλ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της κυβέρνησής του έχει «τσαλακωθεί» ανεπανόρθωτα, δεδομένου ότι οι αποκαλύψεις για τη σχέση αυτού του συστήματος με τις υποκλοπές -και σε συνδυασμό με την αδυναμία διαχείρισης των μεγάλων προβλημάτων, όπως της ακρίβειας- έχουν διαμορφώσει μια συγκεκριμένη άποψη (αρνητική για τους «άριστους») στη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Από τη μία πλευρά, το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), Μαργαρίτα Στενιώτη, ανέφερε πρόσφατα, αποτελεί «μέγα πολιτειακό και νομικό ζήτημα» και έχει λάβει διαστάσεις «συνταγματικής εκτροπής»! Από την άλλη, η ακρίβεια έχει φτωχοποιήσει δραματικά την έτσι κι αλλιώς ταλαιπωρημένη από τη δεκαετία των μνημονίων, πάλαι ποτέ ισχυρή μεσαία τάξη ενώ έχει οδηγήσει στα «Τάρταρα» τους οικονομικά αδύναμους.

Επιχειρήματα που δεν πείθουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει την τεράστια πολιτική φθορά που υφίσταται μέσα από την επίμονη παρουσίαση μιας «εικονικής πραγματικότητας». Για τις υποκλοπές, το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι «δε γνώριζε, δεν ήξερε, δεν άκουσε» αν και ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε από την πρώτη ημέρα της εξουσίας του την ΕΥΠ. Ενώ για την ακρίβεια, το σαθρό κυβερνητικό αφήγημα ρίχνει όλες τις ευθύνες στον Πούτιν με τους αρμόδιους υπουργούς (βλ. Άδωνη Γεωργιάδη) να μένουν σε μέτρα – «πυροτεχνήματα», όπως το «καλάθι του νοικοκυριού», διεγείροντας ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη σε βάρος τους.

Υπό τις συνθήκες αυτές, οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων αναμένονται να μην είναι πολιτικά ευχάριστες για τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να αποφασίσει εάν επιλέξει να κάνει τις εκλογές στην ώρα τους, με τον κίνδυνο δραματικής συρρίκνωσης των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ να είναι υπαρκτός όσο ποτέ άλλοτε, ή αν θα πάει στις κάλπες πρόωρα με στόχο να αποφύγει ενδεχόμενη κατάρρευση (βλ. «Αντιμέτωπη με το ‘’φαινόμενο’’ Τζένγκα η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Οι αποκαλύψεις θα δείξουν αν προλάβει τον Βαλεντίνo»).

Σε κάθε περίπτωση, οι φετινές γιορτές δε θα είναι οι ίδιες με αυτές των αμέσως προηγούμενων ετών. Ο πρωθυπουργός θα περάσει και τα Χριστούγεννα με ένα «κουστούμι» γεμάτο από λεκέδες που δε βγαίνουν και ο σάκος του Άγιου Βασίλη δε θα έχει δώρα αλλά ένα «πακέτο» έντονου προβληματισμού για το παρόν καθώς και για το ομιχλώδες μέλλον του στην πολιτική σκηνή της χώρας.

 1. Λίγδιάρηδες οι άριστοι, πήξαμε στις λαδιές και τις κομπίνες τους. Αν ξανακυβερνήσουν θα φάνε ακόμη και τις πέτρες. Μεγάλο το ύψος των αναθέσεων , τεράστιος και ο αριθμός των θανάτων μετά τη διάλυση του συστήματος υγείας.

 2. “Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αρμόζουν” .
  Βρίζουμε τον Τσίπρα ,τον
  ΓΑΠ,τον Μητσοτάκη και λοιπούς.
  Η κύρια ευθύνη όμως δεν
  συμπυκνώνεται σε ένα πρόσωπο ,αλλά διαμοιράζεται σε κάτι μύρια .

  Άντε ,τώρα ας ξαναφέρουμε τον Τσίπρα να μας σώσει και
  μετά ξανά τον Μητσοτάκη (ή την Όλγα ) και μετά ξανά πάλι
  μια από τα ίδια .
  Εμ ,ναι σου λέει …
  Ποιος θα μας κυβερνήσει ;
  Το ΑΚΚΕΛ ;
  Ξέρουμε δίχως να δοκιμάσουμε ,ενώ από τα χιλιοδοκιμασμένα περιμένουμε την ευχάριστη έκπληξη ;

  Να πράττεις το ίδιο κατά συρροή και κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα είναι ο ορισμός
  της ηλιθιότητας.

 3. Και όμως, ο Κούλης έδωσε στον κουμπάρο ότι ήθελε ή περίπου και το συγκρότημα ετοιμάζεται να υποχωρήσει. Ο Κούλης και τον ανιψιό θα βάλει φυλακή για να τη βγάλει καθαρή.

  Εν τω μεταξύ περισσότερο στα 4 κυβέρνηση από τη σημερινή και πιο μειοδοτικό κόμμα από την ΝΔ δεν πέρασε από το κοινοβούλιο σε εποχές δημοκρατίας. Μάθαμε τώρα ότι θα εκπαιδεύουμε ουκρανούς κι ότι θα δώσουμε κι άλλα όπλα στον Ζελένσκι. Από τους Αμερικάνους το μάθαμε. Ας το δώσει το υπουργείο απευθείας στις ΗΠΑ να γλιτώσουμε και γραφειοκρατία.

  Σε κάνει και αναπολείς τον Καμμένο και τον Αποστολάκη. Μοιάζουν εθνικοί ήρωες μπροστά σε αυτόν τον συρφετό από τσιράκια. Ο δε λαός έξω μιλάει για τον Τσίπρα λες και είναι ο Πλαστήρας.

  Πολύ φοβάμαι ότι οι κουλο-εκλογείς του 2019 θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα όπως πάμε. Ανάθεμα τις πολιτικές αναλύσεις και τις επιλογές. Όλα έξω πέσαν…

 4. Τα καύσιμα έχουν τελειώσει για τον κυριάκο. Ασφαλώς όλοι οι πρωθυπουργοί ακόμη και οι πιο πετυχημένοι έχουν ημερομηνία λήξης. Όταν όμως έχεις έπαρση και αλαζονεία, όταν επωφελείσαι του αξιώματος σου για να κάνεις μπίζνες, όταν σε ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία, όταν έχεις άχρηστους συμβούλους και συνεργάτες τότε θα φύγεις χλευαζόμενος και υβριζόμενος από τον λαό. Και τα παράκεντρα που σε έφεραν στην εξουσία θα σε πετάξουν σαν λεμονόκουπα όταν πια δεν θα σε έχουν ανάγκη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το αναμενόμενο εκλογικό μαύρισμα του Ιουνίου και το χρέος των πατριωτικών...

Οι όψιμες δήθεν πατριωτικές κινήσεις του… παραλίγο Μωυσή (βλέπε υποψηφιότητα Μπελέρη) αποδεικνύουν περίτρανα τον πανικό του ένεκα του επερχόμενου...

Ελληνοτουρκικά: Η έντασις επιστρέφει…

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κατόπιν της κηρύξεως δύο «θαλασσίων πάρκων» : ένα στο Αιγαίον και το άλλο στο Ιόνιον πέλαγος,...

Το μαντείο δεν βγάζει πια χρησμούς

Εδώ και εννέα χρόνια ο επιχειρηματίας και τέως εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Συμεών Τσομώκος συνέλαβε...

Η βαρεμάρα της εκλογικής… πελατείας

Παλαιότερα τους αποκαλούσαν -κατ' ευφημισμόν- «λαμπερά ονόματα». Ήταν οι μαϊντανοί, οι celebrities, οι ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, οι εν γένει...