Μητσοτάκης ή… τανκς;

Του Strange Attractor

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι εδώ και καιρό η κυβέρνηση των «αρίστων» παραπαίει, και λίγο απέχει από το να πέσει με κρότο στο καναβάτσο.

Κι αυτό από τη μία είναι λογικό, λόγω της φυσιολογικής φθοράς κάθε κυβέρνησης, όμως από την άλλη ίσως και να οφείλεται στα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που την πλήττουν, π.χ. οι υποκλοπές, που τόσες είχαμε να δούμε από την εποχή που τη χώρα κυβερνούσε ο μπαμπάς του νυν.

Υποκλοπές ευρωβουλευτών, αρχηγών κομμάτων, υπουργών, βουλευτών, επιχειρηματιών, πολιτευτών, σελέμπριτι, ακόμη και των συζύγων τους…

Αν βέβαια πιστέψουμε τα δημοσιεύματα αριστερών πατσαβουροφυλλάδων, όπως π.χ. το ΒΗΜΑ.

Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι θιγόμενοι να μη μιλάνε, και μάλλον όχι επειδή έχουν υποκλαπεί πολιτικές τους θέσεις ή τοποθετήσεις,  αλλά όπως λένε κάποιοι κακότροποι, να έχουν τη φωλιά τους λερωμένη λόγω «γκομενοδουλειών»! Είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσι πως πολλοί εκ των σωτήρων μας αρέσκονται διαχρονικά να τσιλιμπουρδίζουν, όχι επειδή είναι ομορφάντρες, αλλά επειδή η εξουσία είναι μεγάλο αφροδισιακό.

Έτσι, αν ισχύει κάτι τέτοιο, δικαιολογημένη η σιγή ασυρμάτου.

Όσο για το ότι ο πρώην ΠΘ Σαμαράς έβαλε, λένε, ηχογραφημένο μήνυμα στο κινητό του το τραγούδι «είσαι σκέτο παρακράτος», για να πικάρει τον διάδοχό του, αυτό διαψεύδεται κάθετα από κύκλους προσκείμενους σε αυτόν.

Μάλιστα, κάποιοι θιγόμενοι όχι μόνο δε μιλούν, ή δεν αντιδρούν, αλλά βγαίνουν στα μικρόφωνα (βλ. Δένδιας) και δηλώνουν με στόμφο (και ύφος κλαμέν ντε μουν) πως η σχέση τους με τον αρχικορ… πρωθυπουργό διέπεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμό… μπλα μπλα…

Πάντως είναι τόση η αναμπουμπούλα μέσα στο κυβερνών κόμμα, που κανείς πλέον δε μιλάει σε κινητό (ούτε σε σταθερό) και όσοι έχουν κάτι σοβαρό να συζητήσουν μεταξύ τους συναντώνται, λένε οι φήμες,  σε πάρκα και πλατείες, με καπαρντίνες, καβουράκια, και ιατρικές μάσκες προσώπου.

Και τι λένε; Εκτός από τα συνήθη για μίζες κλπ, κυρίως αναφέρονται στην επόμενη μέρα, με τον Κυριάκο σπίτι του, και με νέα πρόσωπα στο αρχηγικό προσκήνιο.

Πρόσωπα όπως ο Δένδιας που λέγαμε, ή η Όλγα η Κεφαλογιάννη, μιας και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ώριμο τον χρόνο για «άρωμα γυναίκας» στην ηγεσία της ΝΔ.

Κάποιοι μάλιστα πιο προχώ μιλάνε για την Έλενα Ράπτη, γνωστή και ως «τσακμάκι», ή ακόμη και για εντελώς νέο αίμα, όπως η Βάνα Μπάρμπα που εκπροσωπεί την καλλιτεχνική διανόηση του τόπου, και πρόσφατα έγινε δεκτή με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό από τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν για καυτά ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας (π.χ. δημόσιος θηλασμός).

Αν τώρα εκτός από τη Βάνα προσχωρήσει στο κόμμα και ο Χαϊκάλης, όπως φημολογείται έντονα, ή επιστρέψει ο άσωτος Μπάνος, τότε μιλάμε για αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή.

Ποιος Πάτσης και ποιος Γιακουμάτος; «Τζουμάκα εσείς; Χαϊκάλη εμείς!». Έτσι φώναζε πρωί πρωί μέσα στο καφενείο ο φίλος μου ο Σούλης, νεοδημοκράτης παιδιόθεν.

Με άλλους παλιούς νεοδημοκράτες να είναι πιο νηφάλιοι, και να επιμένουν σε σταθερές αξίες, όπως π.χ. ο «νέος Εθνάρχης», όπως ήδη αποκαλούν τον νεότερο της οικογένειας των Καραμανλήδων, που αυτό το διάστημα υπουργεύει με… ιδιαίτερη επιτυχία και σεμνότητα στον τομέα των Μεταφορών, να ψήνεται δηλαδή προκειμένου να αναλάβει και αυτός οσονούπω το πηδάλιο της χώρας για την προκοπή του τόπου.

Όσο υπάρχουν τέτοιου βεληνεκούς εφεδρείες στο κυβερνών κόμμα, δε φοβόμαστε κανέναν! Αλήθεια σας λέω.

Βέβαια το σκάνδαλο των υποκλοπών, εκτός από τη φθορά που προκαλεί στον Κυριάκο,  έχει και ένα θετικό συνακόλουθο.

Ξαφνικά, από το πουθενά,  βρέθηκαν φρέσκα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις θάλασσές μας.

Και αν κρίνω από παλαιότερα σκάνδαλα, όσο περισσότερες υποκλοπές βγαίνουν στο φως, τόσο μεγαλύτερα και τα κοιτάσματα που θα εξορύξουμε!

Κι ας λένε κάποιοι κακοπροαίρετοι πως τα λέμε κοιτάσματα διότι μια ζωή απλά τα… κοιτάμε. Αηδίες συριζαίων.

Από σκάνδαλα λοιπόν πάμε καλά. Τι να πρωτοθυμηθούμε σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα;

Θυμόσαστε τις απ’ ευθείας αναθέσεις; Που με πρόσχημα την πανδημία είδαμε εταιρείες να συστήνονται εν μία νυκτί και να παίρνουν απευθείας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, κάποιες μάλιστα που εμπορεύονταν μάσκες την ώρα που έως πρότινος δραστηριοποιούνταν ως… βουλκανιζατέρ;

Δεν τα λέω εγώ ο ποταπός αλλά η ΕΑΑΔΗΣY (Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων), που σύμφωνα με τα στοιχεία της οι απευθείας αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί της κυβέρνησης έχουν ήδη φτάσει στα 7,5 δισ. ευρώ!!!!!!

Μήπως θυμόσαστε την περίφημη «λίστα Πέτσα»;  Που μέσω της καμπάνιας «μένουμε σπίτι» ο επιτήδειος σε αυτά Κυριάκος  φρόντισε να πριμοδοτήσει με γενναία ποσά συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης (ακόμη και του «εκδότη» Φουρφουρθιώτη), προκειμένου να πετύχει όχι μόνο ασυλία για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, αλλά κι ένα διαρκές λιβάνισμα, που όμοιό του δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα;

Αμ το άλλο; Με την τηλεκατάρτιση; Ποιος ξεχνάει το «Σκοιλ Ελικικού», το «Μέτζη του νέουκτη», και τη σπουδή της κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, να επιχειρήσει να ευνοήσει οικονομικά 6 συγκεκριμένες εταιρείες, με 7 πλατφόρμες, οδηγώντας στον τραγέλαφο που προσφέρθηκε ως τηλεκατάρτιση στους επιστήμονες με voucher 600 ευρώ;

Πάμε παρακάτω…

Το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη, που όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για βόλεμα ημετέρων σε κυβερνητικές θέσεις, έσπασε κάθε ρεκόρ στις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, εκτοξεύοντας το κόστος τους σε δυσθεώρητα ύψη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου 2022, η Ν.Δ. παρέλαβε ένα κράτος 1.709 μετακλητών, τους οποίους κατάφερε να φτάσει στον αριθμό των 3.483, υπερδιπλασιάζοντάς τους!!!!!!

Και όπως έγραψε χαρακτηριστικά μια ακόμη «αριστερή πατσαβουροφυλλάδα», η ΕφΣυν, , «κάθε γαλάζιο ανθυποστέλεχος, ή πρόθυμος σύμμαχος της κυβέρνησης βρήκε το απάγκιό του στο επιτελικό κράτος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και μέγας… αντικρατιστής, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος και βολεύτηκε στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Π. Πικραμμένου, μαζί με μπόλικους άλλους χειροκροτητές».

Εκτός όμως από τα πολλά και διάφορα μικρά και μεγάλα, σκάνδαλα, ας μην ξεχνάμε και τη μεγαλύτερη συνολική εικόνα της διακυβέρνησης των «αρίστων».

Η οποία κυβέρνηση δείχνει να λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρία με όλες τις κρατικές δομές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ενέργειας, της άμυνας, της ασφάλειας, της παιδείας, του τουρισμού, των αεροπορικών μεταφορών,  και της υγείας, να απαξιώνονται, να πωλούνται σε φίλα προσκείμενους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, ή σε πολυεθνικές συμπράξεις αντί πινακίου φακής.

Εποπτευόμενες από νεοσύστατες δήθεν ανεξάρτητες αρχές, με προσωπικό και διοικήσεις διορισμένων από την κυβέρνηση (για τέτοια ανεξαρτησία μιλάμε) χειροκροτητών.

Και αυτό από μια κυβέρνηση που δηλώνει φιλελεύθερη, με παντιέρα της τον αντικρατισμό, μόνο που οι εκλεκτοί της, κυρίως συγγενείς και φίλοι σπεύδουν σαν ακρίδες να διοριστούν μετακλητοί κλπ, προκειμένου σιτιζόμενοι από τον δημόσιο κορβανά να μπορούν ανενόχλητα να διακηρύσσουν το αντικρατικό και φιλελεύθερό τους όραμα!

Η υποκρισία και η ιδιοτέλεια σε όλο τους το μεγαλείο.

Είπαμε: Γλιτώσαμε από τους ερασιτέχνες ιδεοληπτικούς κατσαπλιάδες, και πέσαμε στα νύχια επαγγελματιών μιζαδόρων και ληστών. Ας προσέχαμε…

Και πως αμύνεται απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Τι λέει ο Κυριάκος;

Εκτός από το ότι για όλα είναι αθώοι οι «άριστοι», και πως για τα πάντα όλα φταίει ο Σύριζας (που 4 χρόνια τώρα είναι στα γόνατα), οι «άριστοι» προτάσσουν σε κάθε ευκαιρία τα  διλήμματα με τα οποία θα πορευτούμε προς τις εκλογές, και καλούν τους πολίτες να επιλέξουν ποια Ελλάδα θέλουν. Αυτή των «αρίστων» και του «επιτελικού κράτους», ή εκείνη της εποχής Σύριζα με τους Μπαρουφάκηδες και τους Σκουρλέτηδες να βυσσοδομούν επί του πτώματός μας;

Ένα δίλημμα που εμένα τον ποταπό μου θυμίζει εκτός από το «στηρίζουμε Πάσαρη για να μην επιστρέψει ο Ροχάμης», και  εκείνο το «Καραμανλής ή τανκς», που κυριαρχούσε κάποτε προκειμένου να μη χάσει η δεξιά την εξουσία, και να μην έρθουν οι τότε «πεινασμένοι συριζαίοι», δηλαδή οι Πασόκοι στα πράγματα…

Θα του βγει αυτό το δίλημμα του Κυριάκου στις κάλπες;

Ποιος ξέρει;

Θα το βρει η υπΕρεσία (που έτσι  κι αλλιώς όλα τα ακούει, και όλα τα αναφέρει προς τα πάνω)…

Ευτυχείτε.

ΥΓ- Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση ξένης πρεσβείας, ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που ψηφίζει ΝΔ θεωρεί ως ιδανικό διάδοχο του Κυριάκου τον Πάτση, που ξέρει να κλείνει δουλειές, ακολουθούμενο από τον Γιακουμάτο, που αποτελεί σταθερή και διαχρονική αξία στο κόμμα των νοικοκυραίων.

Ο Ζαγοράκης δεν καταγράφεται καν. Κρίμας… ήταν μία κάποια λύση.

  1. Παιδιά τώρα τελευταία γράφεται κάτι κουφά ανεπίκαιρα θέματα που κολάει αυτό στο 1974 είμαστε?

  2. Μας χτύπησαν όλες οι συμφορές με το Μητσοτάκη, δεν υπάρχει καν υπόνοια χειρότερου ύπαρξης πρωθυπουργού. Μας λέει ξαναψηφίστε με για να μην ζήσετε τα χειρότερα, ανεδαφικό το δίλλημα, δεν μπορεί να υπάρξουν χειρότερα.

  3. Πολύ χιουμορίστας ο αρθρογράφος. Ειδικά εκεί που λέει για την Κεφαλογιάννη.
    Γιατί μονο ως κακής ποιότητας χιούμορ μπορώ να εκλαβω το πρότζεκτ “me thn Olga”. Χειρότερα και από Μιλτιάδης Έβερτ. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν.
    ΥΓ :ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει πρώτα να δώσει διαπιστευτήρια . Στους νεοδημοκρατες όμως, όχι στους κεντροαριστερους. Γιατί μέχρι τώρα η κα μόνο το δεύτερο κάνει,και απογοητεύει.

  4. Γιατί τώρα που οι δυτικοί “σύμμαχοι” του θα αφήσουν μόνο του το ανδρείκελο θεατρίνο που ευθύνεται για ,000,000 θανάτους συμπατριώτων του και θα του φωνάζουν εγκαταλείποντας τον:
    “Give him his territories and it’s done.”
    “Bye-Bye!”
    “Bye-Bye!”
    Τώρα που θα γίνουν αυτά και η ελλαδική επαρχία με τον έπαρχο της χάλασε την σχέση της Ελλάδας μας με προαιώνιους φίλους, πως θα διορθωθεί αυτό τώρα;

    Nα σύρεται πίσω απ’ την φούστα της Ούρσουλας ήταν επιτυχία της ελλαδικής επαρχιακής κυβέρνησης;

  5. Το “Καραμανλής ή τανκς” είναι του Μίκη Θεοδωράκη και δεν έβλαψε το νεοφασιστικό/περονιστικό ΠΑΣΟΚ αλλά την Ενωση Κέντρου. Ισα ισα εκείνη την περίοδο ο “εθνάρχης” υποστηρίζει με τη στάση του τον Αντρέα για να αποδυναμώσει την ΕΚ που ηλιθίως θεωρεί ως αντίπαλο ενώ είναι το μόνο αστικό κόμμα.

    Σε κάθε περίπτωση όταν η πολιτική κατάσταση είναι σε φάση ΤΙΝΑ το πρόβλημα δεν υπάρχει στην κυβέρνηση αλλά στην αντιπολίτευση. Με άλλα λόγια γιατί είναι 4 χρόνια στα γόνατα ο ΣΥΡΙΖΑ? Εκεί είναι το πολιτικό πρόβλημα.

  6. Πιστεύει τον εαυτό του αναντικατάστατο, έτσι προχωρεί σε νέο χαράτσι στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Πως το κάνουν; απλό είναι, μέσω αύξησης της χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) κατά 1 λεπτό ανά κιλοβατώρα!
    Μην το θεωρείτε απλό, δεν είναι. Οι πρώτες 500kwh από το αγροτικό τιμολόγιο μου επιβαρύνθηκαν με 14,29%. Προφανώς δεν πρέπει να παράγω, δεν πρέπει να στείλω προϊόντα στην αγορά. Ήδη το κόστος μεταφοράς των προϊόντων μας επιβαρύνει την τιμή τους με τριάντα λεπτά το κιλό.
    Ο καταναλωτής στενάζει, ενώ τα προϊόντα μας μένουν στο χωράφι και αυξάνουν το ήδη μεγάλο χρέος της κάθε αγροτικής εκμετάλλευσης. Την ίδια στιγμή, οι άριστοι παίζουν με τον Η/Υ κάνοντας ασκήσεις προσομοίωσης για αύξηση των εσόδων των ολιγαρχών.
    κ. Μητσοτάκη, πλανάσαι πλάνην οικτρά αν νομίζεις πως δεν έχουμε επιλογή για την ψήφο μας, το λάθος το κάναμε μια φορά, τώρα σε μάθαμε.

  7. Με τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Λιβυκό και την εμφανή ανεπάρκεια της ΝΔ που θριαμβεύει μόνο στο πλιάτσικο, αναμένουμε ΑΜΕΣΑ παλλαϊκή κινητοποίηση για την απαλλαγή από τον νεοχουντικό ακροκεντρώο που μας εξουσιάζει. Οι Πρέσπες ήταν πλημμέλημα μπροστά σε όσα συμβαίνουν και έχουν συμβεί επί Νέας Δημοκρατίας. Οι ντροπιαστικές σημερινές δηλώσεις του για το Πολυτεχνείο θα ήταν αστείες αν δεν ήταν ενδεικτικές της αλαζονείας του.

    Αναμένουμε από εσάς άμεση δραστηριοποίηση στον πατριωτικό χώρο και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις στις επόμενες ημέρες.

  8. Στην πολιτική δράση του Μητσοτάκη συνυπάρχουν όλα τα μυθολογικά τέρατα, περισσότερες συμφορές έφερε στους Έλληνες από όλα μαζί τα μυθολογικά τέρατα. Το έθνος των Ελλήνων βρίσκεται σε κίνδυνο, εμείς τον στηρίξαμε για ηγέτη, εκείνος όμως γλύφει τις καλτσοδέτες του αστείου Γερμανού της παγκοσμιοποίησης. Είναι ηγέτης αυτό το πράγμα ; Σαφώς όχι πατριώτες, πρέπει να τον βάλουμε με την ψήφο μας στα τάρταρα, όπου και ανήκει.

  9. Το πρώτο,πόσο Δημοκρατία στη χώρα μας ζούμε σε κάθε μέρα που έχουμε αναπνοή παραμένει το ένα βασικό ερώτημα.
    Το δεύτερο, με ανησυχεί βαθύτερα, μα για να διατηρεί τόσες αντοχές με όλα όσα έχουν έρθει στο φως αυτή η κυβέρνηση σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
    Να το αναζητήσουμε πως μέσα από το σκοτάδι, σκοτώνει η άγνοια.
    Με την ελπίδα ότι όλα καλά θα πάνε αλλά πως και πότε?
    Πόσο η χώρα μας έχει διαβρωθεί από τα συμφέροντα και μόνο, πόσο του εξωτερικού και πόσο του εσωτερικού?
    Σε τι βαθμό έχουν διείσδυση σε κάθε πηγή του κρατικού μηχανισμού.
    Η παρατεταμένη εκλογολογία, δεν ωφελεί, αντιθέτως προκαλεί στοιχεία άμυνας και κλείσιμο λογαριασμών.
    Υ.Γ. Σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά τις υποκλοπές με τις φτωχές μου γνώσεις, το αντιλαμβάνομαι ως μια Κερκόπορτα που μας οδηγεί σε άλλες εξελίξεις που θα φουντώσουν στο αύριο .
    Να θυμίσω τον περιβόητο νόμο περί προσωπικών δεδομένων, πόσοι πολίτες έδωσαν και δίνουν δικαστικές μάχες ώστε να αποδείξουν την παρανομία και την παραβατικότητα.
    Υποκλοπές λοιπόν αφού γίνονται πράξη μετά από τρία χρόνια θα δύναται να αναζητηθούν νομικές ευθύνες.
    Δηλαδή τέλος τετραετίας γίνεται αντιληπτό το θέμα των υποκλοπών και τέλος της επόμενης τετραετίας αναζητούμε τις ευθύνες.
    Καμπανάκι που όλοι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων σιωπά, δεν αντιλαμβάνεται, δεν καταλαβαίνει, η μήπως οι επόμενες εποχές άλλα έχουν σκοπό να δώσουν στην πλάτη του απλού πολίτη.
    Η δική μου πάντως αντίληψη λέει ότι περάσαμε στην εποχή που το παράνομο = νόμιμο.
    Θα το επιτρέψουμε να περάσει να γίνει πράξη?
    Η Τανκς, η χωρίς Τανκς η χώρα επιβάλλεται να πάρει άλλη πορεία προς κάθε κατεύθυνση.
    Κατεύθυνση προοδευτική, ο πολίτης να ζει και αναπνέει ελεύθερα μέσα στο σύνολο των συμπολιτών του.
    Ο πολίτης να ζει ασφαλής μέσα στην χώρα του, αλλά το πλέον ανήσυχο να μην παγιδεύεται σε δικαστικές περιπέτειες που προκαλούν ψυχική βία, οικονομική εξάντληση.
    Ο χρόνος που καθυστερούν οι εκλογές αποτελεί πλέον ανυσηχία έντονη.
    …………………………………………………………………..
    {{Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει ότι οι 7 πιο σημαντικές καινοτομίες του νομοσχεδίου «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» είναι οι εξής:
    1. Συγκροτείται εντός της ΕΥΠ Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου η οποία θα έρευνα ζητήματα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος μέσα στην υπηρεσία.
    2. Διοικητής της ΕΥΠ μπορεί να ορίζεται μόνο διπλωμάτης ή απόστρατος ανώτατος αξιωματικός και υποδιοικητές μόνο δημόσιοι λειτουργοί. Αποκλείονται ιδιώτες από τις θέσεις αυτές.
    3. Προσδιορίζεται η έννοια της εθνικής ασφάλειας στη βάση της οποίας μπορεί να ζητηθεί η άρση απορρήτου. Με τον τρόπο αυτό οροθετείται η δράση των φορέων του Δημοσίου που επικαλούνται εθνική ασφάλεια.
    4. Καθιερώνεται ειδική διαδικασία για την άρση απορρήτου των πολιτικών προσώπων με αυστηρά φίλτρα που καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την άρση. Το αίτημα μπορεί να υποβάλει η ΕΥΠ μόνο για άμεση και εξαιρετικά πιθανή διακινδύνευση της εθνικής ασφάλειας, με την άδεια του προέδρου της Βουλής και τη συμφωνία δύο εισαγγελέων.
    5. Απαγορεύεται με ποινή φυλάκισης η κατοχή ή εμπορία κακόβουλου λογισμικού χωρίς να απαιτείται η συνδρομή οποιασδήποτε άλλης προϋπόθεσης. Επιπλέον αναβαθμίζεται σε κακούργημα με ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια η χρήση των λογισμικών αυτών.
    6. Οποιοσδήποτε μπορεί να λαμβάνει γνώση ότι έχει γίνει άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του για λόγους εθνικής ασφάλειας μετά από παρέλευση τριών ετών από τη λήξη της άρσης.
    7. Τυποποιείται η διαδικασία για την καταστροφή αρχείων που αφορούν άρση απορρήτου. Για μεν το περιεχόμενο που προέκυψε από την άρση απορρήτου προβλέπεται καταστροφή μετά παρέλευση εξαμήνου, για δε το φάκελο της υπηρεσίας με τα στοιχεία που τεκμηρίωσαν το αίτημα της άρσης απορρήτου προβλέπεται καταστροφή μετά από 10 χρόνια. Σήμερα ο νόμος δεν προβλέπει χρονικό ή άλλο προσδιορισμό για την καταστροφή των αρχείων.}}

  10. @georgeN. Θα μας πεις για τα 8.000 ευρω το χρονο που μας φαγαν και μην κανεις τον ουκρανο. Η ΝΔ γιατι ηταν 4.5 χρονια στα γονατα;

  11. @georgeN. Τη Δεη την εχεις πληρωμενη; Και αν ναι που βρισκεις τα χρηματα;

  12. @ Τσε

    Σου έχω απαντήσει Τσε. Δανεικά ήταν αυτά που έπαιρνες. Στο όνομα του παιδιού σου που καταχρέωνες.
    βλέπε και 200 δις μέσα σε μόλις 14 χρόνια που πήγαν από τον προυπολογισμό (δάνεια δηλαδή) στα Ταμεία.
    Εσύ θα μας πεις τι σόι πατέρας είσαι που το μόνο που θέλεις είναι να χρεώσεις ακόμη περισσότερο το παιδί σου για να την βγάζεις ζάχαρη?

  13. @ Τσέ και Βάρα
    Πόση σύνταξη έπαιρνες το μήνα ρε Τσέ για να σου κόψουν ένα οκτακοσάρι? Οτετζής ή Δεητζής?
    Και πόσα παίρνεις τώρα ρε επαναστάτη ?
    Ο κατργούμπαλος πόσο αύξηση σου έδωσε την τετραετία που ήταν ο κοματάντες στην κυβέρνηση?

  14. @georgeN. Ναι αλλα δεν μας λες τωρα που πειναμε τι θα γινει. Δηλαδη τα χρηματα τ αφαγε ο λαος και οχι οι καρχαριες. Στον εφοπλιστη χορηγειται αφορολογητο πετρελαιο ενω στον αγροτη οχι. Τα μεγαλα δανεια για εργοστασιακες μοναδες δινοταν αβερτα και μετα αφου παρατουσαν τις παραγκες που ειχαν φτιαξει φευγαν για βουλγαρια και αλβανια..Δρομοι που καναν 2δις χρεωνοταν για τεσσερα.Χρηματα με σακουλες στα καμενα στην Ηλεια για να παρουν τις εκλογες.Παιξιμο των χρηματων των ταμειων στο χρηματιστηριο, PSI, ανακεφαλαιοση τραπεζων, δανεια κομματων,ταξεχνας. Αλλα τα λεφτα τ αφαγε ο λαος. Στο περασε το παραμυθι ο Παγκαλος.

  15. @ Τσε

    Εχεις κάποια δίκια αλλά η υπερβολή στο χαλάει.

    Για να φας 5 δις δανεικά αν είσαι εξουσία δεν πας να το φας έτσι. Θα μοιράσεις 95 δις στο λαό.
    Εσύ θα πάρεις πολλά αλλά το σημαντικό είναι ότι όλοι οι άλλοι θα είναι απασχολημένοι να τρώνε τα λίγα που τους έδωσες ανά άτομο ενώ δεν τα είχαν δουλέψει και θα σου λένε και ευχαριστώ κι από πάνω. Θα νομίζουν όπως εσύ καλή ώρα ότι τα είχαν δουλέψει κιόλας!

    Εσύ πιστεύεις ότι πήγανε και φάγανε τα 99 στα 100 δις. Και εκεί είναι το λάθος σου.
    Δεν είναι τόσο βλάκες!

    Για να σου δώσω ένα παράδειγμα Μιλάς συνέχεια για τα 400 εκ που πήρε η ΝΔ. ΟΚ Βάλε δίπλα τα 200 δις που πήραν οι συνταξιούχοι μέσα σε μόνο 14 χρόνια από τον προυπολογισμό (δηλαδή δανεικά που θα τα πληρώσει το παιδί σου) Το σύστημα μας έλεγε ότι ΜΟΝΟ εισφορές πάνε για συντάξεις. Οχι εισφορές ΚΑΙ δανεικά!

    Ναι μπορεί τα 400 εκ να τα έφαγε ο κάθε Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σημίτης, Κουτσούμπας και είναι πολλά λεφτά. Και αν είναι έτσι θα έπρεπε να είναι φυλακή. Μαζί σου
    Αλλά το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι τα 200 δις. Που μοιράστηκαν σε εκατομμύρια ανθρώπους. Το “δικό σου” οκτακοσάρι επαναλαμβανόμενο εκατομμύρια φορές επί δεκάδες μήνες.

    Με άλλα λόγια και να πάρουμε πίσω τα 400 εκ της κάθε ΝΔ θα ήταν μεν ηθικά δίκαιο, θα έπρεπε να τους τιμωρήσουμε για να μην ξαναγίνει αλλά θα εξακολουθούσε το παιδί σου να χρωστάει ένα σεβαστό ποσό. Οχι 200 δις αλλά 199,6 δις στο παραδειγμά μας.

  16. @ορεσειβιος. Μηπως συνταξιουχος του ΙΚΑ με 38 χρονια βαρεα. Αλλα τι να ξερεις εσυ αν εισαι κανενα γλυφτακι της δεξιας και μπηκες με πιστοποιητικο φρονιματων; Πες μας ομως ποιος τ ακοψε και ασε το παραμυθι. Γιατι μεχρι τωρα ποσο αυξηση πηρες; Πληρωσες δεη ; Αφου ρε εθνικοφρωνα που παραμυθιαζεις τον κοσμο τα δωρα μονο ηταν 2400 το χρονο. Που να τα ξερεις εσυ αυτα ,θα δουλεψες ποτε;

  17. @ορεσειβιος. Ρωτα εκει που πας τα 400.000.000ευρω που χρωστανε μεποιο πρωθυπουργο θα πληρωθουν; Με τον αυτοδημιουργητο;

  18. @ορεσειβιος. Με 38 χρονια βαρεα ενσημα υπολογισε εσυ ποσα επαιρνα. 2.500 ευρω το χρονο ηταν τα δωρα μονο.

  19. @ george N. Καλα ρε φιλε συγκρινεις τα λεφτα που πηραν οι συνταξιουχοι ,με τα δανεικα που πηραν τα κουρελια . Οι συνταξιουχοι τα εχουν δουλεμενα. Τα κουρελια με 5_6 τετραετιες κυβερνησης δεν μας σωσαν. Γιατι πιστευεις οτι θα μας σωσουν την επομενη παλι. Να σε ρωτησω και κατι για να δεις το μαγεθος της αναλγησιας και της απατης. Ο Πατσης εγορασε 60.000.000 δανεια με 4.000.000 μονο. Δηλαδη στο 1/ 15 της αξιας.. Ηταν τοσο δυσκολο να φωναξει η τραπεζα το δανειζομενο και να του κανει αυτη την εκπτωση; Αλλα ολο αυτο θελει και λιγο σκεψη,δεν θελει κομματικη προσηλωση.

  20. @ Τσε

    Αγνοείς ότι με βάση το ασφαλιστικό μας σύστημα, το αναδιανεμητικό, το πιο δίκαιο από όλα (για τους πολιτικούς μας που όλοι το θέλουν από ακρα δεξιά μέχρι άκρα αριστερά, γιατί άραγε?) ΔΕΝ παίρνεις για σύνταξη τις εισφορές σου.
    Οι εισφορές σου πάνε για τη σύνταξη της προηγούμενης γενιάς και εσύ ΔΕΝ δικαιούσαι ούτε ένα (1) Ευρω από αυτές.
    Δεν στο είπαν έτσι δεν είναι? Γιατί άραγε?

    Εσύ δικαιούσαι τις εισφορές της επόμενης γενιάς. Αν είναι πολλές παίρνεις πολλά. Αν είναι λίγες παίρνεις λίγα ή και συμβολική σύνταξη όπως έγινε στη Ρωσία.
    Δεν στο είπαν έτσι δεν είναι? Γιατί άραγε?

    Αρα ΔΕΝ τα έχεις δουλεμένα. Απλά σε δουλεύαν μια ζωή ψιλό γαζί οι πολιτικοί.

    Στην αρχή το σύστημα βόλευε τους πολιτικούς. Επαιρναν τα λεφτά και τα μοιραζαν σε ανθρώπους που δεν είχαν εισφορές ή δεν είχαν αρκετές. Και παίρνανε ψηφαλάκια βέβαια για αντάλλαγμα.
    Οπως καταλαβαίνεις είναι ένα αεροπλανάκι.
    Δεν στο είπαν έτσι δεν είναι? Γιατί άραγε?

    Οταν ζόρισε το πράμα και για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος ο μεν Σημίτης έκανε πίσω, ο δε ΚΚ Β’ το επέκτεινε! Πως? Με δανεικά! Εκατοντάδες δις δανεικά.
    Και φυσικά βρήκαμε τοίχο.
    Μια και δεν μπορούσαμε να δανειστούμε πια βάλαμε φόρους. 24% ΦΠΑ την τυρόπιτα ο Αλέξης!
    Θα στα δώσουν καπως λιγότερα βέβαια από τη μία και θα στα πάρουν από την άλλη, Προφανώς δεν θα βάλουν από τη τσέπη τους οι πολιτικοί.
    Δεν στο είπαν έτσι δεν είναι? Γιατί άραγε?

    Οπότε αυτή τη στιγμή παίρνεις λιγότερα γιατί δεν μπορούμε να δανειστούμε, πληρώνεις περισσότερα σε φόρους γιατί πρέπει να βγει ο λογαριασμός και πάλι όμως παίρνεις περισσότερα από όσα πρέπει μια και δεν παίρνεις μόνο τις εισφορές της νέας γενιάς αλλά και τους φόρους της.
    Εκτός από τις εισφορές που πληρώνει το παιδί σου για την σύνταξή σου (όπως θα έπρεπε) σου δίνει και τους φόρους που πληρώνει (όπως δεν θα έπρεπε)

    Το τι έδωσες εσύ για εισφορές τα πήραν (όπως έπρεπε βάση του συστήματος μας) αυτοί που είναι τώρα στα θυμαράκια και σου στέλνουν θερμό χαιρετισμό. Οπως και σε όλους μας μια και έζησαν στην υγεία των κοροιδων (εμάς δηλαδή). Πάλεψαν για το σοσιαλισμό βλέπεις. Και στα 35-50 κουρασμένοι βγήκαν στη σύνταξη με αποδοχές ίσα με το τελευταίο μισθό συν εφαπαξ. Για κάνε τις πράξεις, βγαίνει? Δεν βγαίνει!

    Κρίμα που έφτασες σε αυτή την ηλικά για να τα μάθεις αυτά αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

  21. @ Τσε

    Το δεύτερο που προτείνεις είναι πολύ σημαντικό. Η “συσάχθεια”.
    Εχει δύο εκδοχές:

    (1) Των πολιτικών απατεώνων που λένε ότι οι τράπεζες θα χαρίσουν ένα μεγάλο μέρος των δανείων και οι υπόλοιποι δανειολήπτες ΔΕΝ θα σταματήσουν και αυτοί να πληρώνουν και άρα δεν θα χαθούν όλα τα δάνεια και επομένως οι καταθέσεις, δηλαδή το τραπεζικό σύστημα.
    Αυτοί απλά ψάχνουν για θύματα για να τους πάρουν την ψήφο. Δεν μας απασχολούν.

    (2) Των ιδεολόγων που πιστεύουν ότι μόνο η εργασία πρέπει να φέρνει κέρδη και όχι το κεφάλαιο.
    Δεν είναι φυσικά καινούργια αυτή η θέση. Την ασπάζονται και οι hard core χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Και οι turbo αριστεροί που ουσιαστικά είναι το ίδιο απλά μετά το “θάνατο του Θεού” που έφερε ο Διαφωτισμός μεταμφιέστηκαν σε “πολιτική ιδεολογία”

    Εγινε προσπάθεια για 700 χρόνια να δουλέψει έτσι η οικονομία. Δεν το λες και λίγο. Με κάποιες αβαρίες μια και τελικά χρειαζόταν δανεικά για πολέμους και οχυρώσεις.
    Ηταν και ο λόγος που ανέχτηκαν οι Δυτικές χριστιανικές κοινωνίες του Μεσαίωνα τους Εβραιους και τους επιτράπηκε μόνο το τραπεζικό επάγγελμα μια που έτσι και αλλιώς θα πήγαιναν στη Κόλαση αφού ανήκαν σε “καταραμένη φυλή” και άρα μπορούσαν να πάρουν τον τόκο από κεφάλαιο που είναι του διαβόλου πράγμα.

    Γίνεται λοιπόν αυτό που λες (έστω και με κάποια παραθυράκια) Είναι το οικονομικό σύστημα στη Δύση από τη πτωση της Ρωμαικής αυτοκρατορίας μέχρι τον Υστερο Μεσαίωνα.
    Αυτό προτείνεις έστω κι αν δεν το καταλαβαίνεις ότι το κάνεις.
    Και ναι θέλει πολύ σκέψη η υιοθέτησή του. Πάρα πολύ θα έλεγα….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ρεχάγκελ, η δημοκρατία και… το πόσιμο νερό

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, στην επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ...

Και πολύ καλά μας κάνουν…

Όταν ένας από εμάς, τα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα, κριθεί προφυλακιστέο για κακούργημα και φυσικά δεν έχει να πληρώσει εγγύηση...

Το αλφάβητο της λευτεριάς

Όταν αναφωνούμε «ζήτω το έθνος!», ουσιαστικά εκφράζουμε έναν πόθο και μία προτροπή. Ζητάμε από τους συμπατριώτες και τον εαυτό...

Οικο-μανιακός χιτλερισμός

«Οι άνθρωποι είναι μικρόβια, που καταστρέφουν τη γη». «Είμαστε αρρώστια, είμαστε η αληθινή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη»....