Συνθηκολόγησαν (μπροστά στην απειλή επανόδου του Τσίπρα) οι… πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ

Την πατήσαμε πάλι… σύντροφοι κοψοχέρηδες.

Όπως πληροφορούμαστε, οι περιβόητες… πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ, αποφάσισαν να σταματήσουν τον αγώνα υπεράσπισης της χαμένης τιμής της παράταξης.  

Την απόφαση λέει έλαβε η μία εξ αυτών καθώς φρονεί ότι αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα ενδεχόμενη επιστροφή του Τσίπρα, από το να εκλέγει εκ νέου ο Μητσοτάκης. 

Με την έτερη να αναγκάζεται να εγκαταλείψει κι αυτή τον αγώνα κατά της μητσοτακικής λαίλαπας, διότι δεν είναι διατεθειμένη να βγάλει μόνη της το φίδι από την τρύπα για ευνόητους λόγους.    

Να μην εκπλαγείτε λοιπόν… σύντροφοι κοψοχέρηδες, αν ξαφνικά δείτε αμφότερες τις… πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ, να σας παροτρύνουν ανοιχτά να στηρίξετε πάλι τον Κυριάκο για να μην πέσει ξανά η πατρίδα στα χέρια των… κατσαπλιάδων της Αριστεράς κλπ. κλπ….

Μπορεί να μην έχετε να φάτε επειδή οι… άριστοι εκμεταλλεύτηκαν κορονοκρίση και γεωπολιτικό χάος για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Μπορεί σύντομα η πατρίδα σας να ακρωτηριαστεί και να μετατραπεί σε πλήρως ελεγχόμενο αμερικανικό προτεκτοράτο με την αιτιολογία της ρωσικής απειλής.

Μπορεί το εν εξελίξει διαβόητο… μπόλιασμα με πρόσφυγες από χώρες που δεν έχουν πόλεμο να χαντακώσει τόσο το μέλλον σας όσο και το δικό τους και να σφάζεστε μεταξύ σας για ένα κομμάτι ψωμί.

Μπορεί η Ελλάδα να καταντήσει Μεξικό με το έγκλημα -πάσης φύσεως- να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

Αλλά η ουσία είναι να αποτραπεί η παλινόρθωση του Τσίπρα και των  λοιπών… μπαχαλάκηδων της Αριστεράς.

Πρόκειται  για ακράδαντο επιχείρημα, το οποίο είναι δεδομένο ότι θα εξασφαλίσει άλλη μια τετραετία στον Μητσοτάκη.

Κυριάκο δαγκωτό επομένως κι ας τρώγωμεν πέτρες…

Καλό βόλι!!!

… Πατριωτικές δυνάμεις είναι αυτές. Γίνεται να τους χαλάσουμε χατίρι;      

  1. Λεβέντες δεξιοί πατριώτες, μάλλον υπολογίσατε χωρίς τους νοικοκυραίους που διαθέτουν τις ψήφους.
    Είναι οι ίδιοι που λοιδορήθηκαν με τον Covid, χρεώθηκαν πρόστιμα, έχασαν δουλειές και επιχειρήσεις.
    Αποτελούν τα θύματα της ενεργειακής πολιτικής Μητσοτάκη, είναι οι αποδέκτες του μητσοτακικού δράκου της κλιματικής αλλαγής και του πολέμου με τον Πούτιν.
    Πιστεύετε λοιπόν πως είναι τόσο απλό να ακολουθήσουμε στο μητσοτακικό μαντρί τα δυο ή τρία πρόβατα που σκόπιμα είχαν βγει έξω;
    Πιστεύετε πως θα φοβηθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή έβλαψαν τη Μακεδονία, ο δε Μητσοτάκης έβλαψε όλους τους Έλληνες εκτός κολλητών και ολιγαρχών.
    Αν υπολογίζετε τη δεξιά παράταξη, διώξτε τον Μητσοτάκη, μόνο έτσι θα επιστρέψει ο κόσμος της.
    Όσο για τον πρωθυπουργό, μην νοιάζεστε, ο κ. Σόρος θα τον τοποθέτηση υπεύθυνο σε κάποια ΜΚΟ που προμοτάρει την παγκοσμιοποίηση.

  2. Ποια η διαφορά αν συνθηκολόγησαν η όχι? Στις εκλογές θα πέσει πολύ γέλιο. Το μόνο που ελπίζω και θέλω να δω είναι αυτό που είπε από βήματος Βουλής ο Πολακης ” ότι η δεύτερη φορά θα είναι πολύ διαφορετική από την πρώτη “

  3. Γνωστά αυτά.
    Καμία συνθηκολόγηση δεν έγινε, ίσως μόνο από την πλευρά ΚΚ. Η άλλη ήταν από καιρού μιλημένη -άλλωστη επιλογή της ήταν ο γόνος.
    Το έχουν γράψει διάφοροι, το ξαναγράφω. Για την ΝΔ ο αντικομμουνισμός είναι πιο σημαντικός από την πατρίδα και το λαό. Έχει αποδειχθεί πολλαπλώς αυτό, απλώς επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά,
    Εξάλλου οι νταβατζήδες που κυβερνάνε και με τους οποίους ολόκληρη η ΝΔ διαπλέκεται είναι που αποφασίζουν, όχι η μία πλευρά ή η άλλη. Η πρώτη πήγε κάτι να κάνει ως ΠΘ, αλλά της κόψανε τα χαμόγελα νωρίς. Η άλλη δεν προσπάθησε ποτέ. Άλλωστε από τα ίδια σαλόνια προέρχεται,

  4. Εμείς θέλουμε τα σπίτια να μας τα παίρνουν οι τράπεζες, οι καπιταλιστές. Να πέφτουν σε καλά χέρια, σε “funds” που ξέρουν να τα αξιοποιούν. Κανένα σπίτι πατριώτη στα χέρια κομμουνιστών.

  5. Υπάρχει ένας υπέροχος πίνακας που τον έχουμε δει στα σχολικά βιβλία, “η σχεδία της Μέδουσας”.

    Ο πίνακας αυτός δείχνει μια σχεδία που έχει φύγει από το ναυάγιο της φρεγάτας Μέδουσα.

    Αναφέρει σχετικά η Wikipedia:

    Κυβερνήτης στη “Μέδουσα” ορίστηκε ο Υγκ Ντυρουά ντε Σωμερύ (Hugues Duroy de Chaumereys), ο οποίος δεν είχε κανένα προσόν για να αναλάβει παρόμοια αποστολή, παρά μόνον την γνωριμία του με τον αδελφό του βασιλέα και είχε να ταξιδέψει στη θάλασσα για περισσότερα από είκοσι χρόνια χωρίς ποτέ να έχει αναλάβει την διακυβέρνηση πλοίου. Οι περισσότεροι συνάδελφοί του δυσαρεστήθηκαν με την ανάληψη αυτής της θέσης από τον ντε Σωμερύ, τον οποίο θεωρούσαν απλά έναν ευνοούμενο του καθεστώτος
    https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%97_%CE%A3%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%82

    Κάπως έτσι και το καράβι ΝΔ έδωσε το τιμόνι σε κάποιον που είχε σχέσεις με την αυλή του βασιλιά Τζέφρυ ( όχι αυτού από Game of thrones, του άλλου).

    Κάποιοι δυσανασχετισαν όπως και στην περίπτωση της Μέδουσας αλλά είπαν πως αυτός τους έτυχε, με αυτόν θα πάνε.

    Να κλείσω αυτή την μικρή ιστορική αναδρομή με το γνωστό σε όλους μας τραγούδι που είναι γαλλικής προέλευσης και αναφέρεται στους άτυχους που βρέθηκαν πάνω στην σχέδια

    ” Ήταν ένα μικρό καράβι,
    (…)
    Να δούμε ποιος ποιος ποιος θα φαγωθεί…

  6. Να πούμε πάντως ότι όταν έρθει η ώρα της κρίσης, όλα αυτά που έχουν γίνει με την ανοχή τους θα τους κατοχυρωθούν ως εγκλήματα.
    Ο Ανδρέας Πάτσης είναι ΑΛΛΟ ΕΝΑ ακόμη.
    Το αν η κρίση θα γίνει στις κάλπες ή στο Γουδί, εξαρτάται από το αν ο Κούλης θα μας οδηγήσει σε εθνική καταστροφή.

    Και παρεπιπτόντως, για όλους όσοι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου τόσα χρόνια:
    Ο Πολάκης είναι αντιπαθής αλλά έχει δίκιο. Εσείς είστε που έχετε άδικο.
    Ξυπνείστε.

  7. Αν ολα αυτα τα οργια τα κανε ο συριζα θα μας ειχαν πεθανει τα πετσοκαναλα. 3000 ευρω το χρονο χασαμε απο τα δωρα μονο και μας παραμυθιαζουν οτι χαλαρωσαν την εφορια. ΝΔ φερτε πισω τα κλεμμενα ετσι ελεγε ο Αδωνις πριν παει στη ΝΔ.

  8. Αν νομίζει κανείς ότι οι “πατριωτικές δυνάμεις” θα ψηφίσουν Κυριάκο για να μη βγει ο Τσίπρας, τότε δεν έχει ιδέα για το τι λέει ο κόσμος έξω. Ο Τσίπρας μπροστά στην Κυριάκο μοιάζει Κολοκοτρώνης πλέον.
    Λιγνάδης, Πέτσας, Μίχος, Πάτσης, ΔΕΗ, τράπεζες, τιμές ρίχνουν ήδη τη ΝΔ στα τάρταρα.

  9. Σε ένα κόμμα δεν υπάρχει χώρος για όλους… Η προσπάθεια να τους αγκαλιάσει όλους είναι καταδικασμένη, δεν πειράζει θα το λάβει το μήνυμα…

  10. Συνθηκολόγηση υπάρχει μόνο όταν υπάρχει πόλεμος.
    Εδώ μιλάμε για χασμουρητά.

    Η μία εξ αυτών απλώς μια φορά το χρόνο επαναλάμβανε τα τετριμμένα περί Μακεδονίας και Τουρκίας. Αυτά με τα οποία έκανε καριέρα στις πλάτες πατριωτών. Κατά τα άλλα, μια απλή γκρίνια ήταν για την χαμένη επιτροπεία και την χαμένη προεδρία. Στα ουσιώδη δεν έχει καμία πολιτική διαφοροποίηση από τον κυβερνώντα. Τους ανθρώπους του έχει στην κυβέρνηση, ένας δικός του στηρίχθηκε στις προεδρικές του ΠΑΣΟΚ, τη δική του ατζέντα εκδίκησης για την Νοβάρτις επέβαλε στο κόμμα και την αναβολή ψήφισης των μνημονίων με τη γείτονα, κοινή είναι η απαξίωση και η στρατηγική απομόνωση της έτερης “πατριωτικής” πλευράς που θεωρήθηκε συριζόφιλη, και είχε καταδικαστεί παλαιόθεν από τον Αμερικανικό παράγοντα και την ντόπια ελίτ. Μικροδιαφορές λοιπόν στην κοπή της πίτας, κανένας πόλεμος.

    Η άλλη πλευρά, όντως ξεκίνησε ένα μίνι αντάρτικο στο οποίο φάνηκε εξαρχής ότι είναι μόνη και για αυτό τελικά σιώπησε. Αυτό ήταν προφανώς το αποτέλεσμα της συνάντησης της Θεσ/νίκης όπου η πρώτη πλευρά άφησε ξεκρέμαστη τη δεύτερη. Αναμενόμενη εξέλιξη, δεδομένων όσων έγραψα παραπάνω.

    Η διαχωριστική γραμμή στην ΝΔ δεν είναι μεταξύ πατριωτικών πλευρών και του τωρινού κυβερνώντα. Κοινός στόχος της παρούσης ηγεσίας και του πρώτου πόλου είναι η εξάλειξη του δεύτερου πόλου, γεγονός που θα δώσει περισσότερη πίτα και στους δύο.

    Αν αυτά για κάποιους ήταν ονειροφαντασίες αν λέγονταν πριν από δέκα χρόνια, ήρθε η στιγμή για απότομο ξύπνημα.

  11. Ποιες πατριωτικές δυνάμεις; αυτές ήταν στο μακρινό παρελθόν που ξεκίνησαν κάτι να κάνουν στα Εθνικά θέματα και έκαψαν την Αθήνα οι “γνωστοί-άγνωστοι”.
    Τώρα δεν μιλάει κανένας για να μην τους πουν ότι αυτές φταίνε για την επάνοδο του Τσίπρα που είναι δεδομένη, είτε το πιστεύετε είτε όχι.
    Χθες το πρωί το χάος στον Προαστιακό Πειραιά-Κιάτο ήταν απίστευτο και οι “άριστοι” δεν σήκωναν τα τηλέφωνα στις διαμαρτυρίες των πολιτών. Τώρα τελευταία είναι συχνό φαινόμενο, σκέφτομαι αυτούς που πήγαιναν στο αεροδρόμιο περιμένοντας τον Προαστιακό του αεροδρομίου στις Κάτω Αχαρνές. Η καθυστέρηση ήταν απίστευτη.
    Ξέρετε τι έλεγαν; το μόνο που δουλεύει σε αυτό το κράτος είναι η εφορία και οι τράπεζες!!!
    Θα τα πούμε στις εκλογές αφού κάνουμε τα ψώνια μας το Σάββατο στο σούπερ μάρκετ για να είμαστε συναισθηματικά φορτωμένοι. Αν έχει και κρύο θα προσέλθουμε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

  12. Ναι είδαν οι “πατριωτικές δυνάμεις” της ΝΔ το ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει κάτω και από τα σημαντικά μικρότερα ποσοστά που είχε από τις εκλογικές του ήττες και ανησύχησαν!
    Οι “πατριωτικές δυνάμεις” είναι από τη μιά αυτές που τίναξαν την χώρα στον αέρα και συνεργάστηκαν με την “πρώτη φορά αριστερά” ρίχνοντας τις άλλες “πατριωτικές δυνάμεις” που προσπαθούσαν να κρατήσουν την Ελλάδα στην ΕΕ μετά την αποτυχία του ΓΑΠ. Τι κοινό έχουν αυτές οι δύο?
    Τι κοινό έχει οι ΚΚ Β’/Παυλόπουλος με τον Σαμαρά?

    (1) Ακρατος δανεισμός από τους πρώτους, 120 δις σε 5 χρόνια ενώ η Ελλάδα είχε δανειστεί 180 δις από το 1821 μέχρι το 2004, πρωτογενη πλεονάσματα ο Σαμαράς

    (2) Απόσυρση της Αστυνομίας το Δεκέμβρη του 2008 και παράδοση της Αθηνας στις φλόγες οι πρώτοι, “νόμος & τάξη” ο Σαμαράς

    (3) Ευχαριστούμε τους μετανάστες που διάλεξαν τη χώρα μας οι πρώτοι, Αμυγδαλέζα ο Σαμαράς

    (4) Δόγμα της ακινησίας στην εξωτερική πολιτική και κουμπαριές με το σουλτάνο ο ΚΚ Β’, συμμαχίες και αντιτουρκικό μέτωπο ο Σαμαράς

    (5) Αντιαμερικανισμός από τους πρώτους, αντιγερμανισμός από το Σαμαρά.

    Στα φαινομενικά κοινά τους όπως στον αντιευρωπαισμό τους αυτός είναι ιδιαίτερα έντονος στους πρώτους μια και εντάσσεται στο συνολικό αντιδυτικισμό τους και επομένως στη Ρωσοφιλία τους ενώ ο Σαμαράς είναι βέρος Ατλαντιστής και μόνο γι αυτό σκεπτικιστής αναφορικά με την Ευρώπη.
    Ακόμη και εκεί διαφέρουν!
    Τυχαίνει να είναι και στο ίδιο κόμμα αλλα΄αυτό περισσότερο έχει να κάνει με πολιτικές καριέρες.

    Οι Καραμανλικοί δεν έχουν πολιτικό λόγο, μια βαρωνία είναι καταδικασμένη σε εξαφάνιση ενώ οι Σαμαρικοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν συν το χρόνο μια τάση μέσα στη ΝΔ που θα ήταν δυνατό να αποτελέσει μια εναλλακτική φωνή με αίτημα τη μετατόπιση της ΝΔ από το Κέντρο/Κεντροαριστερά στο Κέντρο.
    Από τη σοσιαλδημοκρατία στο κοινωνικό φιλελευθερισμό.

    Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά την ήττα του Κυριάκου που δεν διαφαίνεται λογω ΤΙΝΑ.
    Ισως το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα της χώρας που είναι παράγωγο της ανάδειξης του 3% σε αξιωματική αντιπολίτευση.
    Το ακόμη μεγαλύτερο της ανάδειξής του ως κυβέρνηση λύθηκε το 2019 με τη λαική αποδοκομασία του. Δυστυχώς δεν έγινε κατανοητό στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έβρεχε αλλά τους έφτυναν και έτσι καθηλώθηκε. Με αποτέλεσμα να μας προκύψει η αρμένικη επίσκεψη του Κυριάκου.

  13. Δεν υπάρχει καμία δεύτερη ευκαιρία για τον Κυριάκο, θα πάρει ότι του αξίζει γι αυτά που κάνει εδώ και 3,5 χρόνια εις βάρος των πολλών. Ευνόησε εγκληματικά όλα τα λαμόγια και τους μαυραγορίτες κερδοσκόπους και θα πάρει την πληρωμή που του αξίζει και δεν μας φοβίζει κανένας με ψεύτικα διλήμματα για τον Τσιπρόκιο.

  14. Όταν έρθει η ώρα της κάλπης τότε βλέπεις πόσα απίδια χώρα ο σάκος τα άλλα για να γράφουμε κάτι …

  15. O Κυριάκος, η Ντόρα, ο Μπακογιάννης, ο Γρηγόρης Δημητριάδης……………
    Δεν έχει άλλους αυτή η χώρα; Πρέπει να έχει μητσοτακικό αίμα ο διάδοχος; Μου άρεσε όταν προέτρεπε τους νέους να μην καταφεύγουν στο Δημόσιο……………..για να κανουν καριέρα………….
    Για δες ποιός μιλάει……………έχουν καπαρώσει το Δημόσιο για τα επόμενα 100 χρόνια..οι διάδοχοι…..
    Μου αρέσει που διώξαμε το Βασιλιά…….

  16. Οι ελίτ της Νέας Τάξης και τα φερέφωνά τους (Washington Post, NY Times κλπ) μάλλον προτιμάνε Τσίπρα παρά Μητσοτάκη.
    Πώς αλλιώς ερμηνεύεται η προβολή που έδωσαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο πρακτικά σκότωσε το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη ;
    Έτσι τουλάχιστον το βλέπει η σαμαρική πτέρυγα:

    «Κάποιοι θέλουν ΚΑΙ την Ελλάδα “ακυβέρνητη” το επόμενο διάστημα.

    Το να “ξεπλένουμε” τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα τα σφάλματα της Κυβέρνησης, είναι ανοησία και υποκρισία.
    Το να αποσιωπούμε τα σφάλματα της Κυβέρνησης, είναι επιπολαιότητα.
    Αλλά το να μη βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα γύρω μας είναι κάτι χειρότερο από ανοησία. Είναι τύφλωση!»
    ( https://dailypost.gr/thanasis-k/tyflosi/ )

  17. #pythagorean. Σιγα σιγα θα μας πεις οτι οι νεοφιλελευθεροι ειναι κομμουνιστες και φταινε αυτοι που δεν μπορει ο Αυτοδημιουργητος. Με ολα τα καναλια μαζι του και δενμπορει ο αποφοιτος. Βλεπεις καργα Πορτοσαλτε ρε συντροφε. Γιατι τωρα ποιος κυβερναει την Ελλαδα, ο Πατσηςκαι ο Μαραβεγιας;Κουπονι για τα καυσιμα, το καλαθι,το ρευμα πηρες; Ουτε στην Σοβιετια δεν γινοταν αυτα. Αλλα καλυτερα αρρωστε να το παρει το σπιτι ο ΠΑΤΣΗΣ παρα το ΚΚΕ.

  18. @George N

    Θέμα γούστου είναι κι όχι στοιχείων. Θα στα πω διαφορετικά λοιπόν.

    1) Μιλούσε για δύσκολα μέτρα που πρέπει να παρθούν ο πρώτος, έκανε αντιμνημονιακό ψευτοαντάρτικο ο δεύτερος για να κάνει κωλοτούμπα με βεγγαλικά μετά.

    1α) Το 2009 ο δεύτερος δε φάνηκε να έχει ιδιαίτερα προβλήματα με τον υπερδανεισμό – ως ΥΠΠΟ πάντως το δανειακό αυτό χρήμα τάισε αρκετούς Καλαματιανούς. Ρώτα στο Μουσείο αν έχεις απορίες. Κι όλα αυτά μέσα σε 10 μήνες.

    2) Με σύνεση απέφυγε επιπλέον θανάτους ο πρώτος σε μια Αθήνα όπου νοικοκυραίοι πετούσαν πέτρες στην αστυνομία, έστελνε τα ΜΑΤ για πλιάτσικο στην ΕΡΤ ο δεύτερος.

    3) Να μιλήσουμε για το άνοιγμα των βορείων συνόρων όταν ήταν ΥΠΕΞ; Ή το προτιμάς σε άλλο επεισόδιο;

    4) κ 5) Κινήσεις για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ο πρώτος με στόχο τη δυνατόν αυτονομία της χώρας, πλήρης υποταγή στον αμερικανικό παράγοντα και στο γερμανικό κεφάλαιο ο δεύτερος. Επειδή τότε ήσουν μάλλον μικρός, θυμίζω ότι επί ΚΚ ο ‘σουλτανος’ ήταν ένας αντιμιλιταριστής φιλοευρωπαίος κι ότι όλη η Ευρώπη έκανε μπίζνες με τη Ρωσία.

    5) Αγώνες ακόμη κάνει για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Πάκης, συνομιλίες με τους υμνητές του Χίτλερ ο άλλος μέχρι να αναγκαστεί να τους κλείσει μέσα (αλήθεια, μέχρι τότε δεν ήταν εγκληματική οργάνωση;)

    6) Βασικός μέτοχος και νταβατζήδες ο πρώτος, συνεργασία με τα χειρότερα κομμάτια του Πασόκ και σύμπραξη με τον αρχιερέα της διαφθοράς ο δεύτερος.

    7) Υπόγεια στήριξη σε Τσίπρα ως ένας, στήριξη του δικτάτορα Κυριάκου ο άλλος.

    Έχεις κάνει την επιλογή σου.

  19. @ Κωνσταντίνος Μονομάχος

    Σαφώς και έχω κάνει την επιλογή μου. Θεωρώ τον ΚΚ Β’ καταστροφικό, τον Σαμαρά καλό πρωθυπουργό αν και πολύ Κενρώο για τα δικά μου “γούστα”.

    Να συμφωνήσω ότι ο Πούτιν και ο σουλτάνος δεν φαινόντουσαν τι κουμάσι είναι τότε? Να συμφωνήσω.
    Εκ του αποτελέσματος όμως δικαιώθηκε ο Σαμαράς ενώ θα ήταν σήμερα καταστροφικό για τη χώρα αν είχε συνεχιστεί η προσέγγιση με τη Ρωσία που επιχείρησαν ο ΚΚ Β’ και ο Τσίπρας (ο τελευταίος ως πρωθυπουργός έκανε μεταβολή των 180 και όχι των 360 μοιρών σε αυτό)

    Πότε ζήτησε σκληρά μέτρα ο ΚΚ Β’? Οταν έψαχνε εναγωνίως exit. Τον Σεπτέμβρη του 2009.
    Οχι όταν δανειζόταν 180 δις σε μόλις 5 χρόνια από το εξωτερικό για καταναλωτικές δαπάνες, ούτε το 2007 που έκανε εκλογές για να “φτιάξει” την οικονομία, ούτε το 2008 που τη θεωρούσε “θωρακισμένη” και απαντούσε άρες μάρες κουκουνάρες στον Σημίτη μέσα στην βουλή το Δεκέμβρη του 2008 που του έλεγε ότι πας ντουγρού για ΔΝΤ. Ούτε όλο το 2009 με το έλλειμμα στο 16% και τη πλαστογράφηση των στοιχείων- Greek Statistics. Μόνο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Προς θεού όχι ότι ήθελε να παραδώσει τη καυτή πατάτα στο ΓΑΠ….

    Κάθε πρωτοβουλία του ΚΚ Β’ απέτυχε όπως και αυτή του βασικού μετόχου. Και σε αυτό, στη προσπάθειά ελέγχου των ΜΜΕ μοιάζει με τον Τσίπρα. Οταν η Ευρώπη σε φτύνει όπως έκανε εδώ με τον ΚΚ Β’ δεν νομίζω ότι ένα αστικό κόμμα πρέπει να το θεωρεί φιλοφρόνηση.
    Για ενα Πουτινικό κόμμα είναι άλλο πράγμα βέβαια. Καμάρι του!

    Και ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται. Φαίνεται και στα παραμύθια για τις Γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και στη δίωξη του Γεωργίου. Ο Καραμαλισμός από το “Ανήκουμε στη Δύση” έχει μετεξελιχθεί στο “Ανήκουμε στην Ανατολή” όπου Ανατολή νοείται η Ρωσία μετά τον κομμουνισμό.
    Αυτά στην εξωτερική πολιτική μια και στην εσωτερική ο Καραμαλισμός εκεί ανήκε πάντα.
    Κουμάντο κάνει το γκουβέρνο και μόνο αυτό! Διάκριση εξουσιών ή άλλα κέντρα ισχύος μέσα στη χώρα απαγορεύονται δια ροπάλου.

    Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και ο ΚΚ Β’ και ο Πάκης θέλουν μια άλλη Ευρώπη. Και σε αυτό ίδιοι με τον Τσίπρα! Κάθε δεύτερη πρότασή τους αυτό λέει. Μια Ευρώπη όχι σαν αυτή που θέλουν οι Ευρωπαίοι αλλά αυτή που θεωρουν ότι της πρέπει αυτοί οι δύο. Και που μοιάζει καταπληκτικά με την Ανατολική Ευρώπη της Ρωσίας!

  20. Αν θα γίνουν εκλογές στην ώρα τους… Προς το παρόν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την πραγματική εικόνα ! ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 6 με 7 μονάδες που πάνε στο ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το ίδιο που όμως μετριούνται στους αναποφάσιστους και με αναγωγή πάνε πάλι στην ΝΔ. Καμιά μέτρηση δεν περιλαμβάνει τους 300.000 νέους ψηφοφόρους. Οι επικοινωνίες γίνονται κυρίως σε σταθερά τηλέφωνα και όχι σε κινητά!

  21. Ο Μητσοτάκης θα φύγει, η Ν.Δ θα μείνει. Έτσι θα ξανα κυβερνήσει αυτή η φατρία για άλλα τέσσερα χρόνια. Μετά βλέπουμε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...