Κορωνοϊός: Πάνω από 100 θάνατοι για 2η συνεχή εβδομάδα – 55.242 τα κρούσματα

Συνολικά 33.426 θάνατοι από το ξέσπασμα της πανδημίας – Στους 74 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Όσο κι αν προσπαθούμε να τον «ξεχάσουμε», ο κορωνοϊός εξακολουθεί να φωνάζει «παρών», με τον ΕΟΔΥ να μάς το θυμίζει με την εβδομαδιαία ενημέρωσή του, όπου για την εβδομάδα 10 με 16 Οκτωβρίου, συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 55.242 κρούσματα της νόσου και ακόμη 107 θάνατοι.

Όσον αφορά στα κρούσματα, αυτά αφορούν σε 5.295 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού (αύξηση 8% εβδομαδιαία μεταβολή), εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 21% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.081.981 εκ των οποίων 52% γυναίκες.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν, όπως είπαμε, 107 θάνατοι ασθενών Covid-19 (10 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -5% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 13 (12%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης Covid-19, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.426 θάνατοι, με το 96.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το σύνολο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.351 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 193, 23% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 968 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 138, 10% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 74 (58.1% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 95.9% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύνολο των κρουσμάτων, επίπτωση ανά 100.000 πληθυσμού καθώς και εβδομαδιαία μεταβολή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα την εβδομάδα αναφοράς σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα

Πηγή: newsbreak.gr

  1. Μας φόβισαν, κάθε φορά μας εξιστορούσανε διαφορετικό αφήγημα, μας πήραν τα συνταγματικά μας δικαιώματα, μας λοιδόρησαν (ο πρωθυπουργός και τα εξαπτέρυγα του μας είπαν ψεκασμένους), κατέστρεψαν την οικονομία με τα lockdowns, μας παίνεψαν το σύστημα υγείας ( όμως, εκεί η θνητότητα κτύπησε κόκκινο: 73% οι θάνατοι στις ΜΕΘ, 98%σε διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ και 100% σε ΜΕΘ νοσοκομείου περιφέρειας).
    Στο δείκτη θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού έχουμε μόνο τέσσερις χώρες με χειρότερο σκορ.
    Ενώ στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα, κρατάμε τα σκήπτρα, οι Έλληνες αφέθηκαν στη μοίρα τους, μόνοι και απροστάτευτοι, χωρίς την αποτελεσματική αρωγή του ΕΣΥ.
    Η ηθική πήγε περίπατο, οι καθηγητές που χρηματοδοτούν έρευνες και σιτίζονται σε συνέδρια από φαρμακευτικές εταιρίες, είναι οι ίδιοι που πολλές φορές μας κουνούν εκβιαστικά το δάκτυλο μέσα από τα μπουκωμένα ΜΜΕ.
    Αντί να μας πείσουν για την ηθική μας υποχρέωση(η διευθύντρια φαρμακευτικής δήλωσε στην ΕΕ πως δεν υπήρξαν δοκιμές μετάδοσης του ιού από εμβολιασμένους), επέβαλαν δια νόμου την ιατρική υποχρεωτικότητα (ό,τι είχε κάνει ο Μέγκελε), απομάκρυναν υγειονομικούς καταργώντας τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και επέβαλαν εξοντωτικά πρόστιμα σε γέροντες.
    Εχθρική προς τους πολίτες αποδείχθηκε η εξουσία των άριστων, προβληματική ως προς το στόχο για ικανοποιητικό επίπεδο υγείας τους και βλαπτική για την αξιοπρέπεια και την οικονομική και κοινωνική τους ευημερία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Θερμόπληκτη τρομοκρατία

Του Χρήστου ΜπολώσηΔιαβάζω στα ψιλά ψιλά του φύλλου της «Εστίας» της 15ης Ιουλίου 1920, που μας προσφέρει η «ΕτΚ»:...

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ο πλούτος ενός έθνους είναι τα παιδιά του

Είμαι τρίτεκνος. Πάντα όταν με ρωτάνε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το μεγάλωμα των παιδιών, απαντάω με μαθηματικό τρόπο...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...