Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Δένδια με το Μέγαρο Μαξίμου

Προσωπική η απόφαση του υπουργού Εξωτερικών για την εκκένωση των Ελλήνων πολιτών από την Ουκρανία

Η σημερινή απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να καλέσει τους Έλληνες πολίτες στην Ουκρανία να αναχωρήσουν από τη χώρα, ήταν ακόμα μια νέα απόδειξη ότι οι σχέσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ βρίσκονται σε ρήξη με το Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία αυξάνονται και οι πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο, η ανακοίνωση για εκκένωση ήταν προσωπική απόφαση του Νίκου Δένδια, ο οποίος δεν ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο ίδιος κάλεσε σήμερα στο ΥΠΕΞ τους εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση με τα ελληνοτουρκικά, η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς οι Τούρκοι έχουν αυξήσει την προκλητικότητα και τις απειλές σε ακραίο βαθμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δένδιας, φανερά ενοχλημένος από την στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος επιμένει να μην επιδιώκει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, δεν ενημέρωσε σήμερα το Μαξίμου ούτε για την ενημέρωση που έκανε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ασκεί μια προσωπική διπλωματία (και στην εξωτερική πολιτική), χωρίς να «λογαριάζει» το ΥΠΕΞ, έχει προκαλέσει αρκετά επεισόδια ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Δένδια. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος απουσίαζε από την Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.

Επιπλέον, η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών πριν από έναν μήνα τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βόσπορο , εξέθεσε για ακόμα μια φορά την προσωπική εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού. Ο κ. Δένδιας όταν ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη συνάντηση είπε αφήνοντας αιχμές, πως του είναι παντελώς αδύνατον να ιχνηλατήσει το τι συνέβη, καθώς η εικόνα που του δόθηκε την επόμενη ημέρα (σ.σ. όταν συνάντησε τον Μητσοτάκη) ήταν ότι είχε πάει εξαιρετικά. Ο υπουργός είπε ότι ο ίδιος προσωπικά ήταν πολύ υπέρ αυτής της συνάντησης γιατί θεωρούσε πως για να υπάρξει ένα άνοιγμα δεν θα χρειαζόταν να γίνει από κάτω προς τα πάνω.

Είναι πλέον εμφανές ότι η ατμόσφαιρα ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα φορτισμένη

Δείτε επίσης:

ΥΠΕΞ για Ουκρανία: Να αναχωρήσουν άμεσα οι Έλληνες πολίτες!

Πηγή: newsbreak.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Νηστεία στα πάθη, τόπο στην οργή

Το άρθρο του αρχιδιακόνου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρα Ιωάννη Μπούτση στην «Εστία», με το οποίο άσκησε κριτική στην Πρόεδρο...

Θα βγάλει «κόρακας κοράκου μάτι»;

Καθώς ώρα με την ώρα, μέρα με την ημέρα, εκτοξεύεται ο αριθμός των υπογραφών στο διαδικτυακό ψήφισμα για τα...

Η μέθεξη Σημιταριού και Νεομητσοτακισμού ως η πιο καταστροφική βόμβα στα...

«Δε διανοήθηκα ποτέ να εργαλειοποιήσω εθνικές τραγωδίες για πολιτικό όφελος». Κι όμως! Αυτή η απίστευτη δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό...

Η γύμνια του δήθεν «επιτελικού κράτους»

Η τελευταία μόδα στη μπανανία μας είναι οι «Ανεξάρτητες Αρχές». Οι ηγεσίες όμως, καθώς και τα «στελέχη» στις Ανεξάρτητες...