Εκλογές… χθες, για να αναπνεύσουν λαός και χώρα

Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο μη παρέκει.

Σε όλους τους τομείς επικρατεί σήψη και διαφθορά.

Η Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε σκηνικό Μεξικού.

Όπου κουμάντο θα κάνει μια κάστα σάπιων πολιτικών και ολιγαρχών, ελεγχόμενη από τους δήθεν εταίρους και συμμάχους που θέλουν να τη μετατρέψουν σε απολύτως χειραγωγούμενο προτεκτοράτο προς υλοποίηση των γεωπολιτικών τους ονειρώξεων, με κίνδυνο να χαθούν όλα όσα υπερασπίστηκαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας.

Την ίδια στιγμή, η κοινωνία θα τελματώνει καθημερινά λόγω ανέχειας και αδυναμίας να χαράξει η ίδια το μέλλον της, με τον ζόφο και όλα τα θλιβερά παρελκόμενα να αποτελούν τους… άσπονδους συντρόφους της.

Πρόκειται για τη δυστοπία που έχουν θέσει σε εφαρμογή ο κύριος Μητσοτάκης και οι… άριστοι συνδαιτυμόνες του από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του δύσμοιρου τούτου τόπου.

Την οποία πασχίζουν να επιβάλλουν έκτοτε με όπλα την καθεστωτική προπαγάνδα, την τρομοκρατία και τον διχασμό των πολιτών.

Η οργή ωστόσο που έχει ξεσπάσει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα εξαιτίας των πεπραγμένων τους, πλην αυτών των βολεμένων του μητσοτακισμού και των γνωστών – άγνωστων νταβατζήδων που τον στηρίζουν, φαίνεται ότι τους χαλάει τα σχέδια.

Εξ ου και η… συνεχόμενη παράταση των εκλογών.

Κακά τα ψέματα, αν ο… παραλίγο Μωυσής είχε όντως τα ποσοστά που του δίνουν οι… βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις, θα είχε κάνει ήδη εκλογές.

Δεν τα έχει όμως και αποφάσισε να παραμείνει μέχρι τέλους στην καρέκλα του Μαξίμου υιοθετώντας πλήρως τον ολοκληρωτισμό (ενδεχομένως έτσι τον διέταξαν οι δυνάστες της πατρίδας), με όποιον διαφωνεί με τον… μεγάλο τιμονιέρη να γίνεται αυτομάτως εχθρός του κράτους, προς εγκαθίδρυση της παραπάνω δυστοπίας μέσω της δημιουργίας τετελεσμένων που θα δέσουν τα χέρια στους επόμενους κυβερνήτες της χώρας.   

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία για ευνόητους λόγους, με τη διενέργεια εκλογών… χθες.

Τόσο το σύνολο της αντιπολίτευσης όσο και των πατριωτικών δυνάμεων της ΝΔ (που περιέργως έχουν σιωπήσει τελευταία), καλούνται να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους μπας και αποφύγει η πατρίδα τα χειρότερα.

Οψόμεθα…

  1. {{που περιέργως έχουν σιωπήσει τελευταία}}
    αυτή είναι η είδηση,
    γιατί έχουν σιωπήσει?,
    ποιοι δίνουν τις εντολές?
    τι περιμένουν να προηγηθεί?
    πως την θέλουν την χώρα σε επόμενο στάδιο?
    που την οδηγούν την χώρα?
    ποιες υγιείς πολιτικές δυνάμεις δύναται να παρέχουν κλάδο ελιάς?
    Είναι ολοφάνερο ότι κάτι δεν έχει σκάσει ως είδηση.
    Ο λαός μάρτυρας των εξελίξεων και παθών των επιλογών του
    ως προς την εκλογή κυβέρνησης.
    Και βεβαίως η αντιπολίτευση η παραμένει δέσμια δεσμεύσεων,
    η θεωρεί ότι η ώρα πλησιάζει μεν, αλλά όχι τώρα.
    Και ως να μην μας φθάνουν τα δικά μας, έχουμε την ανύπαρκτη Ε.Ε.
    αλήθεια πόσο ενεργεί και πόσο δραστήρια αποδίδει του σκοπού της?
    Το μόνο θετικό για τη χώρα μας αργεί ο χειμώνας……

  2. Πουμπωθήκαμε, δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα από τη μπόχα και το βάρος του ζόφου με τον οποίο μας πλάκωσε την ψυχή και το σώμα ο Μητσοτάκης.

  3. Όσο παραμένει ο Κυριάκος με τους άριστους στην εξουσία, η φτώχεια και η ανέχεια εξαπλώνονται σαν την πανούκλα στη χώρα. Άκουσα να λέει στα εγκαίνια του Ελληνικού πως το δημόσιο δεν πλήρωσε ούτε σεντ για την επένδυση, ξέχασε όμως να πει κάποια πράγματα.
    Ξέχασε την έγκριση της πολεοδόμησης τμήματος της γης του Ελληνικού. όπου πωλούνται προνομιακές κατοικίες και εισπράττεται αξία μεγαλύτερη του τιμήματος που εισέπραξε το δημόσιο για το συνολικό οικόπεδο.
    Άρα, επένδυση εκ του ασφαλούς, ήδη οι άνθρωποι πριν τα εγκαίνια εισέπραξαν τη δαπάνη στην οποία υποβλήθηκαν.

  4. Να γίνουν εκλογές και επιθυμείτε να ξαναέλθει η αριστερά στην κυβέρνηση; Ο Τσίπρας με τις αυταπάτες του και τα ψέματα που μας είχε φλομώσει πριν επτά χρόνια; Είστε σοβαροί; Έτσι θα σωθεί η Ελλάδα; Τους δοκιμάσαμε, τέλος. Να προτείνετε σοβαρές λύσεις, αν θέλετε να σας παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά…

  5. Ποιες πατριωτικες δυναμεις, ο Καραμανλης ή ο Σαμαρας, καλο το ανεκδοτο, εχουμε τελειωσει ως εθνος και φταιμε εμεις οι ιδιοι.

  6. Χθες έπρεπε να κάναμε εκλογές, οι άριστοι του Μητσοτάκη μας φτωχοποιούν και μοιράζουν τα λιγοστά χρήματα της χώρας.
    Διαβάζω : «Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ενέκρινε επένδυση της κοινοπραξίας της ελληνικής Theracell SA και της Orgenesis Inc, ύψους 83 εκ ευρώ, διασφαλίζοντας μάλιστα κρατική επιχορήγηση ύψους 32 εκατ. ευρώ».
    Που είναι το επιλήψιμο ;
    Ο κ. Χάϊκο φον ντε Λάϊεν, σύζυγος της προέδρου της Κομισιόν, έχει άμεση σχέση και αντιπροσωπεύει την αμερικανική εταιρεία που μετέχει στην κοινοπραξία.
    Εξειδικευμένη η επένδυση, όμως δεν θα δούμε ανάπτυξη από εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq, ούτε υπάρχει περίπτωση να γίνει διάχυση τεχνολογίας.
    Ενώ η προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας, τίθεται και αυτή υπό αμφισβήτηση, το μεγαλύτερο μέρος θα αφορά πρόσοδο της μητρικής εταιρείας στην Αμερικής (πατέντες, τεχνολογική επένδυση εντάσεως κεφαλαίου).
    Όσο για τις ελληνικές ΜΜΕ, απλά θα μείνουν με τη λιγούρα, όπως και η ανάπτυξη στη χώρα.
    Ζήτω η κυβέρνηση των άριστων.

  7. Χίλιες φορές Τσιιπρας.
    Δεν υπάρχει σύγκριση.
    Αν ο Τσίπρας είχε τη στήριξη των ΜΜΕ και των νταβατζήδων θα είχε πάρει τις εκλογές το 2019 ακόμη και με Πρέσπες.
    Διάλυση της ΝΔ και σπάσιμο κάθε νεοδημοκρατικής γιαφκας η μόνη λύση.

  8. Η περιγραφή στην αρχή είναι η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.
    Ηταν η πολιτική επιλογή του “εθνάρχη” για την συνέχιση μιας “δημοκρατία” τύποις μετά το διάλλειμμα απολυταρχίας της χούντας όπου ουσιαστικά υπάρχει μόνο η εκτελεστική εξουσία με χειραγωγούμενη τη δικαιοσύνη και κλακαδόρους τη νομοθετική αλλά αυτή τη φορά με συγκέντρωση όλης της εξουσίας σε ένα κέντρο αντί για δύο όπως πριν (παλάτι). Επί Αντρέα αφαιρέθηκαν και τα ψήγματα εξουσίας του προέδρου.

    Το πραγματικά διαφορετικό που έφερε η Μεταπολίτευση ήταν η ακύρωση όλων των άλλων πόλων μέσα στη κοινωνία ιδίως στην οικονομια εισάγοντας τον κρατισμό ώστε να μείνει μόνο το γκουβέρνο.
    Απαγορεύτηκαν ουσιαστικά οι επενδύσεις ενώ κρατικοποιήθηκαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ξεκινώντας από τη δήμευση χωρίς αποζημίωση του ομίλου Ανδρεάδη από τον “εθνάρχη”, τον πληθωρισμό ΔΕΚΟ, για να συνεχίσει ο Αντρέας με το κλείσιμο των βιομηχανιών.
    Πιο πρόσφατα (ΚΚ Β’) είχαμε το δίωξιμο από τη χώρα ακόμη και εμπορικών επιχειρήσεων όπως τις πετρελαικές που τις έφυγαν και αυτές που απλά νοίκιασαν τα σηματά του, αυτά που βλέπουμε στα πρατήρια. Το ξεπέταγμα καναδικής εταιρείας χρυσού από τον Τσίπρα, το κλείσιμο του Σκαραμαγκά από όλους μαζί διώχνοντας τον Σαφα πάλι χωρίς αποζημίωση που θα την πληρώσει η Ελλάδα μετά τις καταδίκες της από τα διεθνή δικαστήρια όπως είχε γίνει και με τον Ανδρεάδη.

    Δίπλα στο γκουβέρο υπάρχει φυσικά μια κάστα ντόπιων ολιγαρχών. Τα ΜΜΕ ήταν πλήρως ελεγχόμενα τα μεν ραδιοτηλεοπτικά από το κράτος ενώ εκδότες εφημερίδων δολοφονήθηκαν με αποκορύφωμα τη δεκαετία του 80 που δεν άφησαν κανέναν ζωντανό.

    Το “κοινωνικό συμβόλαιο” για όλα αυτά είχε διορισμούς έναντι ψήφων και συντάξεις αναντίστοιχες των εισφορών με αποκορύφωμα την 15ετία εργασίας και τη σύνταξη στα -άντα που οδήγησε όμως στη χρεοκοπία. Η αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική οδήγησε την Ελλάδα στο πάτιο της Ευρώπης και είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες όπως η Τσεχία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Κροατία έχουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο από τον Ελληνα και τα επόμενα χρόνια θα την ξεπεράσει η Βουλγαρία οπότε θα μείνει παρέα με την Αλβανία.

    Οπότε δεν χρειαζόταν κανένας Κυριάκος για να γίνουμε Μεξικό, Κολομβία, Ουκρανία ή Ρωσία.
    Ισα ισα είμαστε το μοντέλο εδώ και μισό αιώνα. Αυτοί έγιναν σαν και εμάς!

  9. Καλλά μη φάτε…..με 15% ο Κυριάκος ..τελικά δύσκολα να σε διαβάζουμε ρε antinews.

  10. “Κακά τα ψέματα, αν ο… παραλίγο Μωυσής είχε όντως τα ποσοστά που του δίνουν οι… βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις, θα είχε κάνει ήδη εκλογές”

    Άστοχο επιχείρημα για τους παρακάτω λόγους:
    1. Έχει 158 βουλευτές. Με τον νέο νόμο και μια φυσιολογική φθορά θα φθάσει στους 152-155 στην 2η εκλογή
    2. Έχει έναν προβλέψιμο αντίπαλο που τον νικάει από το 2016 εως σήμερα συνεχώς καθηλώμένο σε ποσοστά μισού κόμματος
    3. Έχει λεφτά να μοιράσει (ΕΣΠΑ+Ελλάδα 2.0) που αφειδώς μοιράζει!
    4. Φτάσαμε τέλος Οκτωβρίου και οι τιμές του ρεύματος πέφτουν δραματικά αντί ν ανεβαίνουν! Όλοι βλέπουν ότι τα τιμολόγια ρεύματος ισορρόπησαν σε προηγούμενα επίπεδα
    5. Αντιμετωπίζει τα Ελληνοτουρκικά με μεγάλη επιτυχία, το οποίο και βλέπουν οι πατριωτικές δυνάμεις!
    6. Αν ο χειρότερος χειμώνας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο αντιμετωπιστεί (ήδη φάγαμε το φθινόπωρο) τότε θα κερδίσει κατά κράτος και ας μην είναι…. Μωυσ’ης!

  11. Παρεπιπτόντως, οι πατριωτικές δυνάμεις τις ΝΔ έχουν σιωπήσει γιατί δεν θα είναι πλέον πατριωτικές αν λένε τα ίδια με τον Ερτογάν, που όπου βρεθεί και όπου σταθεί βρίζει Μητσοτάκη-Δένδια και καλεί τους Έλληνες να διώξουν τον Μητσοτάκη.
    Είναι δε τόσο κραυγαλέα η προπαγάνδα του Ερντι που χρησιμοποιεί ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ επιχειρήματα!

  12. Παιδιά είναι απλό στις εκλογές θα ψηφίσουμε αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια, άφησαν άδεια ταμεία ετοιμάζουν νέο μνημόνιο κατάφεραν το 70% να μην μπορεί να πληρώσει ρεύμα-αέριο. διέλυσαν ότι είχε απομείνει από τη δημόσια υγεία και παιδεία και παρακολουθούσαν τους αντιπάλους τους ελέγχουν τον τύπο γενικώς μέσω της λίστας Πέτσα και κατέστρεψαν 40 χρόνια διεθνών σχέσεων με την μοναδική ισχυρή χώρα που μας υποστήριζε στο Κυπριακό . Μακριά από την τρισκατάρατη αριστερά που σε 4 χρόνια μας έβγαλε από μνημόνια άφησε 37 δις για να τα φαν οι επόμενοι και ήταν τόσο άχρηστοι που σε 4 χρόνια δεν κατάφεραν ούτε ένα σκάνδαλο να δημιουργήσουν. Μην είστε χαζοί σταθερά ΝΔ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...