Αρχίζουν και τα μαζεύουν οι δημοσκόποι, τώρα που πλησιάζουν εκλογές!

Για πρώτη φορά η πλειοψηφία θέλει… κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει να «καταρρέει» μετά την αποκάλυψη τρομακτικών σκανδάλων, όπως για παράδειγμα, η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως σκευωρία η υπόθεση Novartis, αλλά και η υπόθεση των υποκλοπών από την ΕΥΠ, την οποία πήρε υπό την εποπτεία του ο πρωθυπουργός, οι δημοσκόποι φαίνεται ότι αρχίσουν να τα «μαζεύουν» λίγους μήνες πριν οι πολίτες προσφύγουν στις κάλπες. Παράλληλα, οι χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών, οι οποίοι πλέον «τρέμουν» να ανοίξουν το φως στο σπίτι τους, να πάνε στο σούπερ μάρκετ και να βάλουν καύσιμα.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB για το newsbomb.gr, οι πολίτες βλέπουν πλέον διαφορετικά τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει ποσοστό 24,6%, ενώ για πρώτη φορά, μια προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,5% έναντι ποσοστού 22,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,2%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%, ποσοστό οριακό ξανά για την είσοδό του στη Βουλή. Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι στο 6,8%.

Με την αναγωγή σε έγκυρα ψηφοδέλτια, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται το 7,2%. Εδώ, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 31,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%.

Το 38,5% των πολιτών θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη , ενώ το  28,8% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 22,8% δήλωσε ότι δεν θεωρεί «κανέναν» ως καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Με συντριπτική διαφορά, το θέμα της ακρίβειας απασχολεί τους πολίτες, τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τους φόρους και να πατάξει την αισχροκέρδεια.

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.