«Βόμβα» Ερντογάν: «Θα φτιάξουμε με τον Πούτιν κέντρο φυσικού αερίου στη Θράκη»

O Ερντογάν παίζει το παιχνίδι του την ώρα που η Ευρώπη «κυνηγάει την ουρά της»

Σεισμό προκάλεσε η ανακοίνωση του Ερντογάν, για συνεργασία με τη Ρωσία προκειμένου να μετατραπεί η Τουρκία σε κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη, με την Θράκη «να είναι το καλύτερο σημείο κατασκευής του κέντρου φυσικού αερίου».

Την ώρα που η Ευρώπη «κυνηγάει την ουρά της» γύρω από την ενεργειακή κρίση που η ίδια προκάλεσε, ο Σουλτάνος παίζει το παιχνίδι του με τον Πούτιν και βγαίνει… κερδισμένος.

«Δώσαμε, με τον κ. Πούτιν, στο υπουργείο μας Ενέργειας και στο σχετικό θεσμό στη Ρωσία, την εντολή να εργασθούν από κοινού», δήλωσε ο Ερντογάν αναφορικά με την ενδεχόμενη δημιουργία ενός κόμβου αερίου στην Τουρκία, σε συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεφε από την Αστάνα του Καζακστάν, όπου χθες, Πέμπτη, συναντήθηκε με το ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε επίσης πως οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως.

«Δεν θα υπάρξει αναμονή στο ζήτημα αυτό», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο ενδεχόμενος κόμβος μπορεί να κατασκευαστεί στη βορειοδυτική τουρκική περιφέρεια της Ανατολικής Θράκης.

Ο Πούτιν πρότεινε χθες, να δημιουργηθεί ένας κόμβος αερίου στην Τουρκία καθώς οι παραδόσεις ρωσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν πληγεί σοβαρά από τις δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία.

Ο «κόμβος αερίου» για την Ευρώπη, που προτείνεται από τον Πούτιν, δεν έχει «κανένα νόημα» την ώρα που οι Ευρωπαίοι θέλουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, αντέδρασε από την πλευρά του χθες το βράδυ το Παρίσι.

«Δεν έχει για εμάς κανένα νόημα να δημιουργηθούν νέες υποδομές οι οποίες θα επέτρεπαν να εισάγουμε περισσότερο ρωσικό αέριο», υπογραμμίσθηκε από την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης: Ο Ερντογάν απειλεί ξανά ότι οι Τούρκοι θα έρθουν ξαφνικά: «Φορέσαμε την πανοπλία μας, είμαστε έτοιμοι»

Πηγή: newsbreak.gr

  1. Θα φτιάξει hub για το Ρώσικο ΦΑ ώστε να το πουλήσει στην Ευρώπη την ίδια στιγμή που η Ευρώπη έχει κλειστό τον North Stream 2 που μόλις τελείωσε ενώ έχει αποφασίσει να απεξαρτηθεί από το Ρώσικο ΦΑ.
    Προφανώς και δεν πρόκειται να γίνει αλλά όλα αυτα δείχνουν μια τρικυμία στο κρανίο του σουλτάνου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Σειρά έχει το Ιράν ή η Τουρκία;

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στον πόλεμο του Κόλπου του 1991 και στην εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων...

Πέθανε και κανείς δεν τον έκλαψε

Πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια απ’ όταν πάνω από 100.000.000 άνθρωποι συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της...

Μετά το Ιράν ποιος έχει σειρά;

Στις 17 Ιανουαρίου 1991 ξεκίνησε η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», ως απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην εισβολή του Ιράκ...

Η ιδιοφυΐα πίσω από το «σωματίδιο του Θεού»

Χάρη σ’ αυτόν ανακαλύψαμε κάποια από τα μυστήρια του σύμπαντος. Ο νομπελίστας Πίτερ Χιγκς, που πέθανε τη Δευτέρα, θεωρούνταν...