Ο διασυρμός των θεσμών!

Εκλεισε χωρίς να ανοίξει η Εξεταστική για τις υποκλοπέςΟι θεσμοί διασύρονται. Οι διαδικασίες λειτουργούν προσχηματικά, ώστε να μη θιγούν οι εξουσίες (οι νόμιμες και οι… άλλες) του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενώ η κυβέρνηση έχει συλληφθεί κλέπτουσα οπώρας, εκείνοι που θα έπρεπε να μεριμνήσουν για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης προσποιούνται ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτα ουσιώδες και, διά τούτο, δεν δύνανται να κάνουν κάτι περαιτέρω από όλα όσα έχουν ήδη γίνει – τα οποία αθροίζονται στο… μηδέν.

Χθες έκλεισε άρον άρον η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών με την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν το μόνο πολιτικό πρόσωπο που κατέθεσε για αυτή την υπόθεση. Κι αυτό είναι κάτι κωμικοτραγικό. Δηλαδή, να αρκείται η κυβερνητική πλειοψηφία στην κατάθεση του θύματος των υποκλοπών και να μην κάνει τα δέοντα για να δώσουν καταθέσεις εκείνοι που δαχτυλοδείχνονται ως θύτες.

Πώς είναι δυνατόν από την Εξεταστική να… παραλείφθηκε η κλήση στον πρωθυπουργό να καταθέσει; Εκείνος δεν ήταν που είχε σπεύσει να αναλάβει τις αρμοδιότητες για τη λειτουργία της από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα; Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη (A119 – 08.07.2019), στο εδάφιο 3 του άρθρου 5, αναφέρεται ότι «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με τον ν. 1645/1986 και τον ν. 3649/2008 (Α’ 39), μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον πρωθυπουργό».

Και έγινε Εξεταστική δίχως να εξεταστούν τα πρόσωπα που έπρεπε. Δεν κλήθηκε να διαφωτίσει την Εξεταστική Επιτροπή ούτε καν το πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης, ο ανιψιός και τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.
Ολες αυτές οι κουτοπονηριές καταστρέφουν τη χώρα διότι γελοιοποιούν τους θεσμούς. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι οι έχοντες την εξουσία βρίσκονται υπεράνω των νόμων, κι αυτό όχι μόνο πλήττει τους εξουσιαστές, αλλά υπονομεύει και τα θεμέλια του πολιτεύματος.

Πηγή: newsbreak.gr

  1. Τα συμπεράσματα από τον διασυρμό της κοινοβουλευτικής απάτης και των θεσμών.

    1ο Διαπιστώσαμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες είναι ανεξέλεγκτες από το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.
    Μπορούν να παρανομούν ακόμα και να εγκληματούν και οι ένοχοι επικαλούμενοι το “απόρρητο” να μη δίνουν λογαριασμό.

    2ο Διαπιστώσαμε επίσης ότι η δικαστική εξουσία είναι υποχείριο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας και με δική της ευθύνη ευτελίζεται και δίνει το δικαίωμα να την χλευάζουν οι πάντες.

    Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε ότι μια μειοψηφίας στο Λαό που με τα καλπονοθευτικά συστήματα γίνεται πλειοψηφία στη Βουλή, μπορεί να νομοθετεί την αδικία και την παρανομία και να τις καθιστά “νόμιμες”, έχουμε όλο τα φάσμα της παθογένειας του συστήματος που επιβάλλει την δυστοπία στην πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τουρκικό κρεσέντο ευρωπαϊκών εξοπλισμών

Με την οριστικοποίηση της αγοράς νέων και αναβάθμισης παλαιών F-16 από τις ΗΠΑ, ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να...

Πάμε για συνεργασία στο Αιγαίο;

Το πρακτορείο «Ανατολή», το επίσημο όργανο κρατικής προπαγάνδας της Τουρκίας, τις 17/6/2024 δημοσίευσε συνέντευξη του Μαρίνου Γιαννόπουλου, που είναι...

Οι ιδέες έχουν δύναμη

Τo βράδυ των εκλογών της 9ης Ιουνίου οι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου ετοίμασαν μία δήλωση που...

Το τέλος του μητσοτακικού εθνομηδενισμού σηματοδοτεί η πατριωτική συμμαχία Σαμαρά-Καραμανλή

Στα χέρια των πατριωτικών δυνάμεων βρίσκεται πλέον το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Προφανώς τα ιστορικά χαμηλά για...