«Ριπές» Τζαβάρα, Κακλαμάνη – Σε αναβρασμό οι βουλευτές της ΝΔ για πλειστηριασμούς και συνταξιούχους

Ο Κ. Τζαβάρας ρωτά αν είναι συμβατή με την ελληνική νομοθεσία η «ανοιχτή πώληση», που «θεωρήθηκε βασική παράμετρος της κατάρρευσης της Lehman Brothers»

Την Τρίτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, από σήμερα ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί των βουλευτών. Ο Κώστας Τζαβάρας και ο Νικήτας Κακλαμάνης κατέθεσαν ενοχλητικές ερωτήσεις στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για τα κερδοσκοπικά funds και τον συνδικαλισμό.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης δεν κρύβει την ενόχλησή του υπενθυμίζοντας στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη ότι πριν από 3 μήνες έχει ήδη καταθέσει μία ερώτηση και μία αναφορά που δεν απαντήθηκαν και υποχρεώνεται να επανέλθει με δεύτερη ερώτηση αναφορικά με « το πολύ σημαντικό για τους συνταξιούχους όλης της χώρας ζήτημα της μη απόδοσης από το κράτος των συνδρομών υπέρ των συνταξιουχικών οργανώσεων».

Επισημαίνει δε ότι σύμφωνα με «την παράγραφο 4 του άρθρου 126 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων σύμφωνα με την οποία οι υπουργοί οφείλουν να απαντούν γραπτώς στις ερωτήσεις βουλευτών μέσα σε 25 μέρες από την κατάθεσή τους». Ο Ν. Κακλαμάνης αναφέρει ότι από κάθε συνταξιούχο κρατούνται 0,20 ευρώ για την στήριξη των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, όμως η κυβέρνηση δεν τα αποδίδει και έτσι σήμερα «οφείλονται τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2021».

Ο Κ. Τζαβάρας καταγγέλλει στον Χρ. Σταϊκούρα «κερδοσκοπικές πρακτικές από τα funds στα ενυπόθηκα δάνεια» μέσα από την πρακτική της «ανοικτής πώλησης». «Η πρακτική του short sale ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάροςτων οφειλετών», προειδοποιεί ο βουλευτής της ΝΔ και θυμίζει ότι η πρακτική της «ανοιχτής πώλησης» «είναι κατεξοχήν χρηματιστηριακή και κατά διαστήματα έχει απαγορευτεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τόσο το 2020 για τρεις μήνες, όσο και στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, το 2010».

Ο Κ. Τζαβάρας ρωτά αν είναι συμβατή με την ελληνική νομοθεσία η «ανοιχτή πώληση», που «θεωρήθηκε βασική παράμετρος της κατάρρευσης της Lehman Brothers», και αν έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία ο ευρωπαϊκός Kανονισμός για τις «ανοιχτές πωλήσεις».

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.