Νέα μελέτη Λύτρα: Εκατόμβες νεκρών τα δημόσια νοσοκομεία – Τραγική διάψευση Μητσοτάκη

Η νέα μελέτη του Θεόδ. Λύτρα «γκρεμίζει» οριστικά το, έτσι και αλλιώς, διάτρητο από κάθε άποψη επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα, δήθεν, «άριστα»… αποτελέσματα που πέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον τελευταίο έναν χρόνο, λόγω της πολιτικής, όπως φαίνεται, επιλογής των αρμόδιων πολιτικών προϊσταμένων να μην ενισχύσουν το ΕΣΥ (αντίθετα, μέσα και από την «εκδίωξη» χιλιάδων υγειονομικών οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν εμβόλια, το έφτασαν να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών) τα δημόσια νοσοκομεία μετατράπηκαν σε εκατόμβες νεκρών για τους ασθενείς με κορονοϊό. Όσοι πολίτες είχαν COVID19 και χρειάστηκε να διασωληνωθούν εκτός ΜΕΘ, δυστυχώς, πέθαναν σχεδόν όλοι (!!) ενώ τραγική ήταν η κατάληξη και για το 74,7% του συνόλου των ασθενών οι οποίοι μπήκαν στις Εντατικές.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαψεύστηκε κατά… 100%

Η νέα μελέτη του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θεόδωρου Λύτρα, με την οποία τα συστημικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν ελάχιστα, μετά τη διάσταση που έλαβε το περιεχόμενό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφορά στη χρονική περίοδο μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου του 2020 και τις 17 Μαΐου του 2022. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν διαψεύδουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πέρυσι τον Δεκέμβριο, στη Βουλή, είχε τονίσει με στόμφο ότι «δεν πεθαίνουν όσοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ» (με αφορμή την αμέσως προηγούμενη μελέτη Λύτρα και Τσιόδρα). Είχε, μάλιστα, ζητήσει από την Αντιπολίτευση να του φέρει σχετική έρευνα που να υποδεικνύει το αντίθετο.

Τελικά, τα δεδομένα που ήθελε να δει ο κ. Μητσοτάκης, του τα «έδωσε» ο καθηγητής Θεόδ. Λύτρας με τη νεότερη μελέτη του. Και σίγουρα, δεν επιβεβαιώνουν τον πρωθυπουργό. Αντιθέτως, τον διαψεύδουν πλήρως αφού, με βάση τη νέα μελέτη του καθ. Θεόδ. Λύτρα, σχεδόν όλοι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ… πέθαναν! Την ίδια κατάληξη είχαν και οι περισσότεροι από τους 7 στους 10 από όσους ήταν σε ΜΕΘ.

Μελέτη Λύτρα: Τα τραγικά συμπεράσματά της

Συνοπτικά, τα τραγικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η νέα μελέτη Λύτρα συνοψίζονται ως εξής:

 1. Σε σύνολο 14.011 ασθενών με κορονοϊό που έφτασαν στα δημόσια νοσοκομεία (είτε μπήκαν σε ΜΕΘ, είτε διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ) οι 10.466 (ποσοστό 74,7%!!) πέθαναν.
 2. Από το σύνολο όσων διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ (1.109 άτομα) κατέληξε το 97,7%, δηλαδή σχεδόν όλοι! Συνολικά, έχασαν τη ζωή τους 1.084 άτομα.
 3. Από τους 12.902 ασθενείς με COVID19 που μπήκαν σε ΜΕΘ, το 72,7% αυτών έχασαν τη ζωή τους (9.382 άτομα).
 4. Η κατάσταση που καταγράφεται στη μελέτη ήταν χειρότερη στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, σε σχέση με την Αττική.

Δημόσια νοσοκομεία – «Τιτανικός» για τους ασθενείς

Επί της ουσίας, η νέα μελέτη Λύτρα, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ του antinews τους προηγούμενους μήνες, αφήνει να διαφανεί ότι τα δημόσια νοσοκομεία, με την πολιτική που ακολουθήθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, είχαν αφεθεί στις τύχες τους (και… εξακολουθούν) με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε «Τιτανικό» για τους ασθενείς που χρειάζονταν περίθαλψη.

Όλες οι οικογένειες που βίωσαν «τι εστί δημόσιο νοσοκομείο» κατά την πανδημία του κορονοϊού και έχασαν δικούς τους ανθρώπους, βίωσαν καταστάσεις αδιανόητες. Δεδομένης της έλλειψης προσωπικού και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ενός μεγάλου μέρους των υγειονομικών, οι ασθενείς τοποθετούνταν σε κρεβάτια ή ράντζα και σε πολλές περιπτώσεις, γιατρός περνούσε να τους δει μετά από 1, 2 ή ακόμη και 3 ημέρες! Η αναλογία των υγειονομικών προς τους ασθενείς ήταν τραγική και η, τάχα, επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων ήταν περισσότερο «βιτρίνας» παρά ουσίας.

Δείτε όλη τη νέα μελέτη Λύτρα (αγγλικό κείμενο)

 1. Όταν ένας πρωθυπουργός ψεύδεται πρέπει να πηγαίνει στο σπίτι του, όμως ο κ. Μητσοτάκης είχε τη μελέτη Λύτρα για τον Covid στο γραφείο του και γνώριζε την αλήθεια.
  Άρα, συνειδητά δεν έλεγε την αλήθεια στη Βουλή, τότε που είπε πως η διασωληνώσεις σε ΜΕΘ είτε εκτός ΜΕΘ, είναι το ίδιο πράγμα. Εδώ δεν μπορεί να επικαλεστεί την άγνοια όπως ισχυρίστηκε στις υποκλοπές.
  Ο σύμβουλος του ο κ. Τσιόδρας γνώριζε, όποτε δεν μας μένει καμία αμφιβολία πως ο πρωθυπουργός δεν έλεγε αλήθεια όταν υποστήριζε πως οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ ήταν τι ίδιο ορθές, με τις αντίστοιχες που γίνονταν στις ΜΕΘ.
  Βγάλτε συμπέρασμα, σύμφωνα με τη μελέτη Λύτρα: θνητότητα ΜΕΘ 72%, θνητότητα σε διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ 97,7%.
  Πρέπει να πάει στο σπίτι του.

 2. Έχω μια απορία, γιατί δεν καλυτέρευσε το σύστημα υγείας από τις εποικοινωνιακές επενδύσεις στα κανάλια από τον κ. Μητσοτάκη; Ο κόσμος έζησε υπό την επήρεια φόβου, βλέπαμε jcb να σκάβουν ομαδικούς τάφους, ακούγαμε πρωτόγνωρα πράγματα για την επιστήμη της ιατρικής, χάσαμε τις ελευθερίες μας, ακούσαμε την πολιτική ηγεσία να ψεύδεται φόρα παρτίδα στη Βουλή, έκλεισαν τις επιχειρήσεις μας και υπερχρέωσαν χώρα και ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.Το δε αποτέλεσμα, δεν είδαμε δεν απαντήσαμε την ανοσία που μας έταξαν, λες και ετούτος ο ιός είχε άλλα χούγια σε σχέση με τους προηγούμενους. Καταγράψαμε όμως την μεγαλύτερη θνητότητα στη μονάδα πληθυσμού, ενώ οι ΜΕΘ είχαν λιγότερο από το μισό ως ποσοστό επιβίωσης, σε σχέση με τις χώρες της ΕΕ. Η ιδεοληψία συνεχίζεται, κάνουν εργασιακής χρήσης τεστ μόνο οι ανεμβολίαστοι, παρόλο που στις ΜΕΘ (7/10/2022 στοιχ. ΕΟΔΥ) το 64% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Άρα, η συγκεκριμένη ομάδα, κολλά τον ιό, νοσεί βαρειά ( ο ΕΟΔΥ το έδωσε στο δελτίο του) και μάλλον (;) τον μεταδίδει. Γιατί λοιπόν η διαφοροποίηση στα τεστ, μήπως η απόφαση είναι πολιτική και όχι ιατρικής φύσεως; Μήπως αποτελεί χάδι στη μια ομάδα των συμπολιτών μας και χαστούκι για την άλλη; Γιατί μας κρατάνε σε αγωνία και δεν μας ενημερώνουν σωστά; Ως γνωστόν, η ορθή ενημέρωση, μας βοηθά να πάρουμε σωστές ατομικές αποφάσεις.

 3. Διαβάζω: «Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μποαρλά, ακύρωσε την κατάθεσή που επρόκειτο να δώσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον COVID-19, στην οποία αναμενόταν να αντιμετωπίσει δύσκολα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγιναν μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια».
  Ερωτώ: 1. γιατί, μήπως υπάρχει κάτι μεμπτό στη σύμβαση ή στο προϊόν ; 2. Μήπως πρέπει να σταματήσουν τη διαθεσιμότητα των υγειονομικών και να άρουν τα πρόστιμα μη εμβολιασμού των 60+ ;
  ΥΓ. Βέβαια ό,τι και να έχει συμβεί, αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πλεύρης και οι τηλεμαϊντανοί καθηγητές να ζητήσουν συγνώμη από τους Έλληνες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η «δημοκρατία» δεν ξεχνά την Κύπρο: Επετειακό-τιμητικό φύλλο για την μαύρη...

Αυτό το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 η «δημοκρατία» αφιερώνει ολόκληρο το φύλλο της στην μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο...

H Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνει!

Όταν πρόκειται να συνεργαστώ με το Δημόσιο αισθάνομαι κάπως, διότι μου έρχονται στον νου ουρές, μούτρα, καβγάδες, «περάστε σε...

Συμπλοκές και αποκαλύψεις

Διαβάζω ότι ένας 16χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στα Ιωάννινα, καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ συμμετείχε σε συμπλοκή ανηλίκων το...

Αυτές οι εποχές της παρακμής

Θωρώ στο YouTube -τη μόνη μας δυνατότητα πλέον να ακούμε λαϊκά- τον μέγα Καζαντζίδη, να κρέμονται οι γύρω από...