Σκρέκας: Σχεδόν μηδενικές οι πιθανότητες για διακοπές ρεύματος

Σχεδόν μηδενικές χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τις πιθανότητες για διακοπές ρεύματος.

«Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ενεργειακός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές», τόνισε μιλώντας στον Σκάι.

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την διασφάλιση επάρκειας περιλαμβάνεται η εγκατάσταση δεύτερης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, η αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής, η δυνατότητα λειτουργίας μονάδων φυσικού αερίου με πετρέλαιο ντήζελ, η αποθήκευση φυσικού αερίου. Παράλληλα αναμένεται από την ΕΕ οδηγία για εξοικονόμηση ενέργειας ιδίως κατά τις ώρες αιχμής το μεσημέρι και το βράδυ.

Αναφερόμενος στο σύστημα επιδοτήσεων των λογαριασμών ενέργειας για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι θα υπάρχει κλιμάκωση των επιδοτήσεων στο ρεύμα με τρία κλιμάκια: στο πρώτο κλιμάκιο η επιδότηση θα είναι υψηλότερη και θα βαίνει μειούμενη. Επιπλέον θα υπάρχει πρόσθετη έκπτωση απολογιστικά για όσους επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, η οποία θα προσδιορίζεται με την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού. Συνολικά εκτιμάται ότι θα απορροφηθεί το 90-94 % των αυξήσεων.

Δεν θα υπάρχει “μπόνους” εξοικονόμησης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, τόνισε ο υπουργός, καθώς είναι δύσκολο να γίνει επιμερισμός στις πολυκατοικίες που έχουν κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο. Η τιμή του καυσίμου είναι 7-10 φορές υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι ωστόσο με την κρατική στήριξη θα είναι πιο προσιτή αλλά όχι στα επίπεδα προ κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οι… Πρέσπες κερνούν, ο Μίτσκοσκι πίνει!

Η Συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε βασίστηκε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αντίθετα, σερβιρίστηκε ως ευκαιριακή, δηλαδή σαν το είδος της συμφωνίας...

Τεχνοκρατικός φασισμός

Και να θέλει κανείς να αγιάσει δεν μπορεί! Συνέβη μέσα στην αργία του Αγίου Πνεύματος. Όταν η κυβέρνηση της...

Ο Κασσελάκης έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα της Κουμουνδούρου

Στον αστερισμό της μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα μπήκε από χθες το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο...

Στο ίδιο (;) έργο θεατές…

Αυτά που ζούμε από χθες με Κασσελάκη και Τσίπρα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε ξαναζήσει πριν από...