Αλέξης από Θεσσαλονίκη: Παλιόπαιδο ο Κυριάκος, αλλά μην πέσει κιόλας

Πλήρης επιβεβαίωση του Antinews από τον Τσίπρα (Δημοσίως παραδέχεται ότι δε θέλει να ξαναγίνει πρωθυπουργός, ο Τσίπρας, Κωδικός Επιχείρησης: Ο Μητσοτάκης πρέπει -πάση θυσία- να παραμείνει πρωθυπουργός, Συζήτηση για τις υποκλοπές: Όταν ο Αλέξης και η λοιπή αντιπολίτευση έσωσαν τον Κυριάκο).

Εκτός κι αν κάποιοι βαυκαλίζονται ακόμη, ότι με το συνεχιζόμενο πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, δύναται να ξαναγινεί ο Τσίπρας πρωθυπουργός.

Εμείς πάντως, δεν έχουμε ξαναδεί στα μεταπολιτευτικά χρονικά, αρχηγό της αντιπολίτευσης να έχει πιάσει πρωθυπουργό με τη γίδα στην πλάτη, κι αντί να κινεί γη και ουρανό για να αρπάξει την εξουσία, απλώς να εξαπολύει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Θα μας πείτε ότι μπλέκεται κι ο ίδιος με υποκλοπές, όπως αποκαλύφτηκε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν το ίδιο βάρος με του Μητσοτάκη.

Διότι είναι άλλο να παρακολουθείς αρχηγό πολιτικού κόμματος για ιδιοτελείς σκοπούς, κι άλλο κάποιους επιτήδειους που θέλουν να βλάψουν οικονομικά τη χώρα.

Συνεπώς, δε δικαιολογείται συμψηφισμός (ήτοι… ρίξιμο των τόνων από τον Τσίπρα γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά του), όπως υποστηρίζουν κάποιοι κακεντρεχείς.    

Επομένως, είναι ηλίου φαεινότερο, πως ο Τσίπρας μαρτυρά περίτρανα πλέον, ότι κιοτεύει να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της χώρας, φοβούμενος προφανώς, ότι αυτή τη φορά οι δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ενδέχεται να τον εξαερώσουν πολιτικά.

Έτσι, αρκέστηκε στις γνωστές του παροχολογίες δίχως αντίκρισμα, για να κρατήσει την πελατεία του στο μαντρί της Κουμουνδούρου, ώστε κατόπιν να μπορέσει να βγάλει δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα (το κόμμα ήδη το ελέγχει σε μεγάλο βαθμό), για να αναχαιτίσει την αναμενόμενη αμφισβήτηση από τους εχθρικούς συντρόφους μετά από ακόμη μια ήττα.

Κοινώς… Κυριάκο είσαι παλιόπαιδο, αλλά μην πέσεις κιόλας, με κίνδυνο να με συντρίψει η ανικανότητα να διαχειριστώ το μπάχαλο που προκάλεσε και θα συνεχίσει να προκαλεί στην Ελλάδα ο νέος ψυχρός πόλεμος.

Απλές κουβέντες… συριζαίικες…

Το τραγελαφικό είναι, ότι ο Τσίπρας όχι μόνο παραδέχτηκε ότι δε θέλει να γίνει πρωθυπουργός, αλλά αναγνώρισε επιπλέον πως δεν αποκλείεται ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουν παρεούλα (άλλη μια επιβεβαίωση του Antinews: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας;).

«Αυτό θα ήταν τερατογένεση, όπως τερατογένεση ήταν και η σύγκλιση που οδήγησε στη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ. Μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Δε μας αφορούν σενάρια συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Δε μας αφορούν σενάρια πρωθυπουργών που θα βγουν από τον δοκιμαστικό σωλήνα ή από παρακάμαρες συμφερόντων», απάντησε συγκεκριμένα σε ερώτηση για πιθανή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ.

Ωστόσο, μπορεί να είπε ότι δε θα αποδεχτεί πρωθυπουργό πίσω από την κουρτίνα, αλλά έκλεισε το μάτι στον Βενιζέλο με αφορμή ερώτηση για τις υποκλοπές.

«Είναι ένα πρόσωπο που δεν περνά απαρατήρητο στα πολιτικά πράγματα από όποια θέση κι αν κατέχει, είναι γνωστές οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες που έχουμε. Και ως πολιτικός και ως επιστήμονας έχει ένα εκτόπισμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη τις απόψεις που καταθέτει», ανέφερε και τα συμπεράσματα δικά σας, ασχέτως αν επισήμανε ότι «δε νομίζω ότι ο κ. Βενιζέλος διατύπωσε αυτές τις θέσεις διότι επιδιώκει να τις εξαργυρώσει σε κάποιο πολιτικό σχήμα».

Το έχουμε γράψει πολλάκις, το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο.

Κι ότι Κυριάκος και Αλέξης επί της ουσίας βοηθάνε ο ένας τον άλλο για να ανεβούν το… ατέλειωτο βουνό.

Εσείς εντούτοις, συνεχίστε να χρηματοδοτείτε το… θεάρεστο έργο τους διά της δυσβάσταχτης φορολογίας και να τους ψηφίζετε ζητωκραυγάζοντας επειδή σας επιστρέφουν μέρος της αφαίμαξης εν είδει ελεημοσύνης.    

  1. Καλά, ό,τι νάναι η ανάλυση…. Μόνο εσύ έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα!

  2. Aγωνιώδης προσπάθεια κάποιων ανύπαρκτων που δεν διακρίνονται καν στον πολιτικό χάρτη να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι η επιλογή δεν είναι μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα αλλά παίζουν και αυτοί (που δεν υπάρχουν).

  3. Αν ο Τσίπρας φοβάται πως “οι δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ενδέχεται να τον εξαερώσουν πολιτικά”, τότε τι θα προκαλέσουν οι ίδιες δυσκολίες στο κόμμα που τώρα κυβερνάει τη χώρα?

  4. Ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης τέλεια και παύλα.

  5. Οποιος μπορεί να καταλαβει το τι γινεται εδώ και 20 χρονια στον κόσμο , ξέρει σίγουρα οτι Πολιτικοι τύπου Αλεξη , είναι γατακια μπροστά στην νεα ταξη πραγμάτων. Εδώ ο Καραμανλής και πήγε αδιάβαστος. Οι αγορές κάνουν κουμάντο. Ιδιωτικά κεφάλαια κινούν την οικονομια παγκοσμίως. Είναι θεμιτό να υπαρχουν πολιτικοί που σου δίνουν Ελπίδα , αλλά αυτοί μπορούν να σταθούν και μοιραίοι στο τέλος. όπως είναι δικαίωμα και κάθε ανθρώπου να πιστεύει στο παραμύθι του. Η Δημοκρατια τελείωσε στις αρχες της νεας χιλιετίας. Τώρα είμαστε σε μεταβατικό στάδιο . Κινα και Ρωσία έχουν τώρα σειρά , μετά ερχεται η σειρά της θρησκείας. Ο νέος κόσμος δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον παλιό. Αλλώστε είδαμε και τον παλιό κόσμο. Εξουσίες διεθφαρμένες , πόλεμοι , σφαγές. Καλή δύναμη.

  6. @ ψυχραιμια
    Αδικαιολόγητη αγωνία για μία προσπάθεια “κάποιων ανύπαρκτων που δεν διακρίνονται καν στον πολιτικό χάρτη”. Για να ασχολείστε με κάποιους “που δεν υπάρχουν” εκτός από διαθέσιμος χρόνος χρειάζεται και η απαραίτητη ανεμελιά, δηλαδή λίγες ως καθόλου έννοιες. Εκτός κι αν με τον τρόπο σας βοηθάτε στην ανάδειξή τους. Αν είναι έτσι συνεχίστε αφού ούτως ή άλλως δύο είναι οι επιλογές. Ή κάποιοι που γυρεύουν καρέκλα να βολέψουν τον κώλο τους ή εκείνοι που έχουν τρίψει τον κώλο τους παραγωγικά για χρόνια σε μια καρέκλα.

  7. Πολυ σωστά πράττει ο ΤΣΙΠΡΑΣ, εκεί να καταλάβει και ο τελευταίος ΕΛΛΗΝΑΣ πολίτης τι εστί ΔΕΞΙΑ, τι εστί εφιάλτης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

  8. Υπάρχουν και αναπνέουν πολιτικά από τα λάθη του αντιπάλου τους, αυτοί είναι οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, κατά τα λοιπά είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
    Οι πολίτες πλήρωσαν σκληρά τα κρίματα και των δυο, αυτοί όμως ακάθεκτοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια και κάνουν μνημόσυνα στους Έλληνες με δανεικά κόλυβα.
    Ο καθένας τους έχει ανάγκη τον άλλον για αντίπαλο, παίρνουν σκόπιμα αντίθετες πολιτικές θέσεις στη Βουλή προς χάριν του ψυχισμού των προβάτων ψηφοφόρων που αρμέγει ο καθένας τους.
    Εγώ λέει το ένα πρόβατο, είμαι δεξιό. Αριστερό είμαι φωνάζει το άλλο. Όμως, η μόνη τους διαφορά είναι σε ποιον γκρεμό που θα πέσουν και αυτό, επειδή ακολουθούν το δεξιό, είτε το αριστερό κριάρι.

  9. Για τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες διαχείρισης φταίνε οι έξω (Μητσοτάκης).

    Για τον Μητσοτάκη φταίει ο Τσίπρας.

    Και η Δεξιά δεν φταίει για τίποτα?

    Με ποιών τις ψήφους μένει ο Μητσοτάκης στην θέση του?

    Μήπως με των καραμανλικων και των σαμαρικων?

    Καλό το παραμύθι αλλά όσο ο Μητσοτάκης έχει 157 δεδομένους και όσο οι ΗΠΑ έχουν τον δεδομενο δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

    Θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία ένα άρθρο για τους λόγους που οι δεξιές εσωκομματικές πτέρυγες της ΝΔ δεν κουνούν το δάκτυλο τους ( δεν χρειάζεται να κινήσουν γη και ουρανό όπως υποτίθεται θα έπρεπε να κάνει ο Τσίπρας) ώστε να πέσει ο ετοιμόρροπος.

    Κύριοι έχετε το μαχαίρι έχετε και το καρπούζι.

    Αλλά μάλλον είναι η Δεξιά που δεν θέλει να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός και προτιμά να παραμένει ο ολίγιστος στο τιμόνι παρά να προσπαθήσουν να καθαρίσουν τους βασιλικούς σταύλους που έχει μετατραπεί η παράταξη.

    Ιδού η επιτροπή της Βουλής, Ιδού και η ανάληψη των ευθυνών.

  10. Η ανάλυση είναι πάρα πολύ κακή, και η εμμονή με τη δήθεν επιθυμία του Τσίπρα να μην κυβερνήσει, εντελώς ασόβαρη.

    Εκτιμούμε τον γνήσιο πατριωτισμό σας αλλά έχετε παρωπίδες που οδηγούν σε στρεβλώσεις και, λυπάμαι που το λέω, ασυναρτησίες. Αυτές οδήγησαν και το 2019 στην ολέθρια επιλογή στήριξης του διεθνιστή δικτατορικού που έχουμε για ΠΘ.

    Θα ήταν προτιμότερο να μας εξηγήσετε γιατί οι λεγόμενες πατριωτικές δυνάμεις επιτρέπουν τέτοια παρακρατική και αντιδημοκρατική ολίσθηση παρά να ασχολειστε με τον Τσίπρα.

  11. Εγω επιτηδες θα ψηφισω ΝΔ για να τιμωρησω τον ελληνα. Θα την φατε στη μαπα μεχρι να παρακαλανε τον Τσιπρα να τους σωσει παλι.

  12. @ airman

    Δεν είναι και επίπονη ενασχόληση να γράφεις που και που κανένα σχόλιο.Δεν υπάρχει καμμιά αγωνία για οτιδήποτε αυτοαποκαλείται “πατριωτική δεξιά” ή “λαική δεξιά” ή κάτι παρόμοιο.
    Ο χώρος αυτός ειναι ΟΥ ΤΟΠΟΣ και αδυνατεί να συγκροτηθεί σε σχήμα με αρχή,μέση και τέλος εδώ και πολλά χρόνια.Αυτός είναι και ο λόγος που πραγματικά κανείς δεν τον υπολογίζει.
    Λυπούμαι που κάποιοι έχουν ονειροφαντασίες ότι μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση σε κάποιο κατά φαντασίαν μέτωπο Μητσοτάκη – Τσίπρα αλλά το να γράφω κάποιο σχόλιο για να ζητήσω προσγείωση στην πραγματικότητα δεν είναι και μεγάλη δουλειά.

  13. Για ντιμπειτ δεν μιλαει καθολου ο πανεξυπνος. Αρε λαε δεν την ηξερες τη ΝΔ; Φοβοσουν μην βγει η αριστερα και σου βαλει δελτια,στο φαγητο,στα καυσιμα ,στο ρευμα.Ψοφα τωρα.

  14. Προσοχή μην έρθουν o Σύριζα και οι κομμουνιστές και μας πάρουν τα σπίτια και μας βάζουν ρεύμα και τρόφιμα με δελτίο.

    Χαϊβανια!

  15. antinews εκπλήξεις με τον τρόπο που κάθε φορά συντάσσεται άρθρο
    με τον ίδιο σκοπό εκλογολογίας.
    Γνωρίζετε πολλά, πιθανόν και τον χρόνο των εκλογών.
    Αυτή την χρονική στιγμή σας έχουν μπερδέψει οι υπολογισμοί και τα
    νούμερα.(Δημοσκοπήσεις, αδιαφορία πολιτών, άρνηση σε συμμετοχή
    ψηφοφορίας κ.ο.κ)
    Βοηθάει και ο χρόνος ώστε το παιχνίδι να έχει διάρκεια και ότι
    κερδίσουμε έστω και τα ελάχιστα.
    Και εάν ο Τσίπρας όχι επόμενος πρωθυπουργός προκύπτει ακυβερνησία?
    Κακός σύμβουλος η αβεβαιότητα, η προσμονή, η αναμονή.
    Αυτό που δεν ρίξατε μέχρι τώρα είναι τα ποσοστά των μη αποφασισμένων,
    όπως επίσης και τα πιθανά ποσοστά του κάθε κόμματος με απλή αναλογική.
    Γιατί αυτό παραμένει το χαρτί σας την τελευταία ώρα.
    Οι έδρες ανακατεύουν την τράπουλα και έστω μία πάνω μία κάτω,
    κάποιος σώζεται κάποιος καίγεται.

  16. @ ψυχραιμια
    Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να γράφει ότι θέλει και όσα σχόλια θέλει. Από αυτά που γράφονται άλλωστε βγαίνουν και χρήσιμα συμπεράσματα.
    Υ.Γ. Καλοσύνη σας που επισημαίνετε τις “ονειροφαντασίες” κάποιων και μπράβο σας που γράφετε και κάποιο σχόλιο για να τους προσγειώσετε.

  17. @ airman

    Για να καταλάβετε τα σύννεφα που πετάνε οι λαικοδεξιοί αρκεί μια ματιά στην επικαιρότητα.
    Θεοί και δαίμονες έχουν πέσει για να ανοίξουν τα ελληνικά σύνορα στους λαθρομετανάστες,εφημερίδες γράφουν και ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ δείχνει εικόνες με πνιγμένα παιδάκια και λέει ότι τα έπνιξε το ελληνικό λιμενικό.
    Αλλά οι λαικοδεξιοί νομίζουν ότι εάν ήσαν αυτοί κυβέρνηση θα τα έκλειναν πιο πολύ (που όταν ήταν ο Καραμανλής ήσαν ορθάνοιχτα και έγινε και διαδήλωση στο κέντρο των Αθηνών από Αφγανούς για ένα κοράνι που σκίσθηκε) γιατι έτσι,είναι μάγκες.
    Και ποιός θα τους στήριζε σε αυτό;φυσικά ο Πούτιν που τώρα κάνει επιστράτευση για να μη καταρρεύσει το ΄μέτωπο στην Ουκρανία.
    Αυτά τα μυαλά είχαν πάντα βέβαια.

  18. @ ψυχραιμια
    Συνεπώς αυτοί “που δεν διακρίνονται καν στον πολιτικό χάρτη”, αυτοί “που δεν υπάρχουν” είναι κάποιοι λαϊκοδεξιοί που έχουν ως σημείο αναφοράς τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, σωστά; Γι’ αυτούς “Δεν υπάρχει καμμιά αγωνία”. Θα συμφωνήσω.

  19. Και γιατι συμφέρει τον Τσίπρα να φύγει ο Κικης; Και καλα θα κάνει να τον αφήσει.Μαθημα δίνει ο Αλεξης.Το πολυτιμότερο ολων Στην εκτίμηση δημοσιων αγαθών στην αξια της αξιοπρεπούς εργασιας και δη διαβίωσης.Το ιδιο κάνει και ο Κικης Στη εκτίμηση της Δημοκρατίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...