Συνταξιούχοι: «Μας εμπαίζει ο Μητσοτάκης» – «Ψίχουλα οι αυξήσεις»

Σκληρή κριτική σε βάρος του πρωθυπουργού ασκεί η ηγεσία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) χαρακτηρίζοντας «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ, «ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για άλλη μια φορά από το βήμα της ΔΕΘ, μοίρασε ‘’ψίχουλα’’ στους συνταξιούχους. Για άλλη μια φορά προσπάθησε να τους κοροϊδέψει. Για άλλη μια φορά τους αντιμετώπισε περίπου ως… ιθαγενείς, προσφέροντάς τους ‘’καθρεφτάκια’’ ως πολύ μεγάλα δώρα».

Ποιοι… δε θα λάβουν αυξήσεις

Όπως υποστηρίζει το ΕΝΔΙΣΥ, με βάση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι δε θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις τους με το νέο έτος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, «ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ότι θα προκύψουν αυξήσεις για 1,5 εκατ. συνταξιούχους, που έχουν μικρή ή καθόλου προσωπική διαφορά. Οι αυξήσεις αυτές θα είναι στα επίπεδα του 6%, ίσως και λίγο παραπάνω, ανέφερε χαρακτηριστικά. Τη στιγμή που οι συνταξιούχοι χάνουν από την ανεξέλεγκτη και κερδοσκοπική ακρίβεια πάνω από 25% της αγοραστικής τους δύναμης. Όμως, οι συνταξιούχοι χρειάζονται ‘’εδώ και τώρα’’ αύξηση στο εισόδημά τους».

Επίσης, σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ότι θα δοθεί έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. πολίτες που ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ανάμεσά τους, κατονόμασε και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Το επίδομα θα το λάβουν όσοι εισπράττουν μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις έως 800 ευρώ μικτά. Όπως αναφέρει το Δίκτυο, «ο κ. Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος ότι βρίσκεται σε δεινή θέση, έσπευσε στην ομιλία του να καθησυχάσει τους υπόλοιπους συνταξιούχους, οι οποίοι δε θα λάβουν την παραμικρή αύξηση το 2023. Πρόκειται γι’ αυτό το 1 εκατ. των συνταξιούχων οι οποίοι ατύχησαν και έχουν υψηλή προσωπική διαφορά. Μια προσωπική διαφορά βέβαια, που η ΝΔ είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει… Σε αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αύξηση στις συντάξεις τους με έμμεσο τρόπο. Δία της ταυτόχρονης κατάργησης (από 1.1.2023) της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης».

Σημειώνεται ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία Αυγούστου του υπουργείου Εργασίας, εισόδημα μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ τον μήνα έχουν 906.376 συνταξιούχοι, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών, να λαμβάνει ποσά έως 1.200 ευρώ σε μηνιαία βάση.

«Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 35% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας» σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, η ηγεσία του οποίου συμπεραίνει ότι «άρα, σε αυτούς τους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αυξήσεις με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς, οι οποίες θα κυμαίνονται από 1,83 ευρώ έως και 11 ευρώ τον μήνα»!

  1. Οι συνταξιούχοι καλά θα κάνουν να το χωνέψουν γιατί ούτε ο Τσίπρας η ο οποιος Τσίπρας έρθει μετά, δε πρόκειται να τους δώσει τις αυξήσεις που ζητάνε. Τουλάχιστον όχι όσο είναι τα πράγματα όπως είναι στα ενεργειακά .

  2. Όχι μόνο μας εμπαίζει, αλλά και από πάνω μας έβαλε και πρόστιμο μη εμβολιασμού. Δεν πειράζει καλύτερα με πρόστιμο, παρά από την υπερβάλλουσα στον κόσμο των ψυχών. Σημ έπρεπε να ζήσουμε για να δούμε το πολιτικό τέλους του πολιτικού που μας πρόσβαλε βάναυσα.

  3. Πήρε τις παλιές συντάξεις, τις έσπασε στα δυο και δημιούργησε την εθνική (384€) και την ανταποδοτική σύνταξη. Τώρα με πληθωρισμό 12% , δίνει αύξηση 6,5% στο τμήμα της ανταποδοτικής, χωρίς βέβαια να αλλάξει το ποσό της εθνικής σύνταξης.

  4. Ζητω οι αντιεμβολιαστές, οι προοδευτικοί αυτοί άνθρωποι που τους προσεβαλε ο Κυριάκος.

  5. Φίλε Νίκο Α
    Η μεγαλύτερη προσβολή έγινε σε αυτούς που τελικά υποχώρησαν στις πρωθυπουργικές συμβουλές υγείας και τώρα δεν κοιμούνται ήσυχοι τα βραδιά από τις πολλές ξαφνικίτιδες. Δεν υπάρχουν αντιεμβολιαστές στους 60+, έχουν κάνει στη ζωή τους περισσότερα από είκοσι εμβόλια, όμως ήταν πραγματικά εμβόλια που έσωσαν κόσμο, ποτέ δεν νοσήσαμε από τις αρρώστιες για τις οποίες τα κάναμε. ΥΓ. Εσύ κοιμάσαι ήσυχα; Πρόσεχε μην χάσει ο Κυριάκος την ψήφο και εσύ το μεροκάματο.

  6. Θελω να ρωτισω τους φωστηρες του Μαξιμου, γιατι προεκλογικα υποσχονταν καταργιση της προσωπικης διαφαρας που μας επεβαλε ο σατανικος Κατρουγκαλος χωρις να τολμαει να την εισπραξη οσο κυβερνουσε και τωρα την κανουν γαργαρα, πιστευουν οτι οσοι εχουμε προσωπικη διαφορα διαφερουμε εισοδηματικα πολυ απο αυτοτς τους συνταξιουχου των οκτακισιων και χιλιων ευρω ,και ακομα καποιος να μου εξηγιση οταν το 2007 βγηκα στη συνταξη και μου χοριγηθηκε ,ο υπολογισμος της ηταν λανθασμενος και ηρθε ο συριζα να τον διορθωσει?

  7. Νίκο Α
    Ψεκασμένοι έπρεπε να πεις όπως τους χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, εσύ αντίθετα χρησιμοποίησες την τελευταία φρασεολογία του αρχηγού της αντιπολίτευσης. Ως φαίνεται, τα συνθήματα τα κατεβάζετε αμάσητα, δεν τα περνάτε μέσα από την εγκεφαλική διεργασία. Αν πρόοδος ( προ – οδός) είναι ο δικός σου τρόπος σκέψης να λείπει το βύσσινο, τα έλλογα όντα σκέπτονται πριν λάβουν αποφάσεις, δεν μηρυκάζουν. Όσο για το αρνητής, προέρχεται από το ομηρικό αρνέομαι, το λεξικό Liddell & Scott ( προσοχή όχι Lidl, αυτό είναι άλλο πράγμα) «1.αντίθ. προς το δίδωμι, αρνούμαι να δώσω, αρνούμαι, σε Ομήρ. Οδ. κ.λπ. 2. λέω όχι, αρνούμαι, δεν θέλω, σε Ομήρ. Ιλ. 4.β Άρα, δεν είναι κακή λέξη, αφορά ενέργεια ενός ατόμου που αφορά μόνο τον εαυτό του και τη δυνατότητα μας να αποφασίζουμε για εμάς. Βέβαια, κανένας Έλληνας δεν έχει ιδιότητα «αρνητή εμβολίων», όλοι έχουν κάνει μεγάλο αριθμό από αυτά.ΥΓ. Αντί λοιπόν να χαρακτηρίζεις συνανθρώπους σου, φρόντισε τις σπουδές και το μέλλον σου, οι Μητσοτάκηδες και οι Τσίπρες δεν έχουν κάτι να σου δώσουν.

  8. Οι νόμοι Κατρούγκαλου και Βρούτση συνεχίζουν να επιδρούν αρνητικά και να ψαλιδίζουν ακόμα τις όποιες αυξήσεις έχουν προκύψει ή πρόκειται να προκύψουν.

    Ο νόμος του και ψαλιδοχέρη αποκαλούμενου Κατρούγκαλου, πέρα από τις άμεσες περικοπές των συντάξεων τότε, είχε και μία ακόμη πρόβλεψη περικοπής από 1-1-2020.
    Ο επόμενος νόμος Βρούτση κατάργησε μεν την πρόβλεψη Κατρούγκαλου και θέσπισε τον επαναπροσδιορισμό για συνταξιούχους – ες με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης αλλά το ποσό της πρόβλεψης περικοπής από 1-1-2020 του ν. Κατρούγκαλου το προσέθεσε στην προσωπική διαφορά.

    Επί προσωπικού λοιπόν, μετά το νόμο του ψαλιδοχέρη είχα προσωπική διαφορά 14 ευρώ. Μετά την εφαρμογή του νόμου Βρούτση η προσωπική μου διαφορά ανήλθε στα 130 ευρώ.
    Εξ αυτού από τον επαναπροσδιορισμό από τα 30 στα 36 χρόνια ασφάλισης μου, πρόκυψαν 66 ευρώ αύξηση της σύνταξής μου.
    Αποτέλεσμα;
    Δεν πήρα αύξηση και αναδρομικά 22 μηνών επί 66=1320 ευρώ. Απλά μειώθηκε η προσωπική μου διαφορά από τα 130 στα 64 ευρώ.
    Ετσι λοιπόν η νέα άυξηση των συντάξεων από 1-1-2023 θα αφορά μόνο τη μείωση της εναπομείνασας προσωπικής διαφοράς μου και μόνο.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    O ένας (ΣΥΡΙΖΑ) κόβει και ο άλλος (ΝΔ) ξανακόβει και οι δύο μαζί κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους διαχρονικά.

  9. @ΒΝ. Οχι ρε φιλε τον μισθοσου τον ειχε διορθωσει ηΝΔ απο το 2012. Και ξεχνατε και κατι αλλο εσεις οι
    ΝΔιτες. Ενα ποσο των 3000 ευρω το χρονο που κοπηκε απο τα δωρα. Πως γινεται και το ξεχνατε ολοι οι δεξιοι,τοσο ασημαντο ποσο ειναι;

  10. Δηλαδη το 2012 χασαμε οι συνταξιουχοι 6.000 με 7.000 ευρω το χρονο. Τα 150 ευρω του Κατρουγκαλου μας πειραξαν. Ποσο αρρωστοι ειστε μερικοι.

  11. @Τσε
    Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να συνεχίσει τις περικοποές από εκει που τις άφησαν οι άλλοι;
    Τι προτείνεις τελικά.
    Να βάλλουμε στη ζυγαρια τις περικοπές των μεν και των δε και να συνταχθούμε ανάλογα;
    Να τους φτύσει ο κόσμος και τους δύο δεν παίζει ως σενάριο;
    Σώνει και καλά μεταξύ των δεξιών αμερικανοτσολιάδων ευρογονατισμένων και των δήθεν αριστερών ομοίως αμερικανοτσολιάδων και ευρολιγούρηδων;
    Και οι δύο μαζί με το ΠΑΣΟΚ την πολιτική των ΗΠΑ της Ε.Ε. και της επιχειρηματικής δραστηριότητας υπηρετούν και εξυπηρετούν με νόμους που γονατίζουν τους εργαζόμενους και φτωχοποιούν τους μικρούς.
    Την εισαγωγή της ενέργειας στο χρηματιστήριο που ευθύνεται για την λεηλασία μας, την φήφισαν οι τρεις τους επί ΣΥΡΙΖΑ καθώς και πρόσφτα το ξεπούλημα των Ναυπηγείων.
    Το πάρτυ των νέων εξοπλισμών που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας μαζί.
    Τα 53 αιολικά πάρκα που ξεκοιλιάζουν όλο τον ορεινό κορμό της χώρας από Αγραφα μέχρι Πίνδο, με νόμο του Σταθάκη υλοποιεί σήμερα η ΝΔ.
    Τον αντεργατικό νόμο της ΑΧΤΣΙΌΓΛΟΥ που με το 50% + 1 που ουσιαστικά απαγορεύει τις απεργίες και την δυνατότητα το Υπουργγού να καθορίζει το βασικό μισθό και όχι οι παραγωγικές δύνάμεις με διαπραγματευσεις μαζί με τον Βρούτση ψήψισαν και ο Βρούτσης προεξέτεινε συνεναιτικά.
    Αν συνεχίσω δεν θα φτάσει ο χώρος για την σύμπνοια στα μείζονα μεταξύ των μονομάχων.
    Δυστυχώς μπορεί να μην είναι ίδιοι αλλά είναι σίγουρα όμοιοι στα ουσιαστικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Θερμόπληκτη τρομοκρατία

Του Χρήστου ΜπολώσηΔιαβάζω στα ψιλά ψιλά του φύλλου της «Εστίας» της 15ης Ιουλίου 1920, που μας προσφέρει η «ΕτΚ»:...

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ο πλούτος ενός έθνους είναι τα παιδιά του

Είμαι τρίτεκνος. Πάντα όταν με ρωτάνε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το μεγάλωμα των παιδιών, απαντάω με μαθηματικό τρόπο...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...