Ενεργειακή κρίση, Ουκρανία και τουρκικές απειλές στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Γαλλίδα ΥΠΕΞ

Η ενεργειακή κρίση αποτέλεσε αιχμή στις απόψεις που αντάλλαξαν για μια σειρά διεθνών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών θεμάτων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. 

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε την υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας

Κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ανέφερε στην Γαλλίδα υπΕΞ τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και επανέλαβε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη πρόκληση με συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και την απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειας, ως στρατηγικός ενεργειακός κόμβος. 

Συνάντηση Ν. Δένδια με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας 

Στην ατζέντα βρέθηκαν βεβαίως, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης την κ. Κολονά για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας και τις απειλές από επίσημα χείλη έναντι της ελληνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα προκαλεί ένταση, υπονομεύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και επανέλαβε την ανάγκη διαλόγου βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, και της καλής γειτονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, ο γενικός διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Λεωνίδας Ροκανάς, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης ‘Αννα-Μαρία Μπούρα και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Συνάντηση των κορυφαίων της MENSA, ο κόσμος από την επόμενη μέρα θα γίνει καλύτερος, όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες θα χορτάσουν ψωμί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μπροστά στην απόλυτη τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινδυνεύει να πνιγεί μέσα στο θαλάσσιο πάρκο στις Κυκλάδες, εντός των χωρικών υδάτων, που έχει κάθε...

Η κορυφή και το παγόβουνο της παρακμής

Η περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα, με αφορμή τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει -έστω εμμέσως- και...

Η Ελλάδα, η Τουρκία και η απειλή των drones

Η χρήση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και, στα αρχικά του στάδια, στον πόλεμο...

Οι αληθινοί χριστιανοί και πατριώτες δεν κουνάν το δάχτυλο

Θα ήθελα πολύ να πάρω στα σοβαρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Κασσελάκη, αλλά λυπάμαι. Δεν δύναμαι. Εκεί που...