Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις φθορές σε τουρνικέ στο ΑΠΘ

Έρευνες για τις φθορές που προκάλεσαν άγνωστοι σε μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ), έξω από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, διεξάγονται “επισταμένες αναζητήσεις” για τους δράστες στο πλαίσιο προανάκρισης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και «εισήλθαν αιφνιδίως στο Κτίριο Διοίκησης» προκαλώντας φθορές σε συνολικά επτά μηχανήματα, ενώ κατόπιν προηγούμενης επικοινωνίας με τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόσταση από το σημείο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής: 

“Σήμερα το πρωί, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση-διαμαρτυρία εκατόν πενήντα (150) περίπου ατόμων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), μετά από πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και αυτόνομων σχημάτων, περί τις 13.05, ομάδα εκ των συγκεντρωθέντων εισήλθε αιφνιδίως στο κεντρικό κτίριο Διοίκησης, προκαλώντας φθορές σε συνολικά επτά μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου”. 

“Σημειώνεται πως όλοι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ, ύστερα από προηγούμενη επικοινωνία με τις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόσταση από το σημείο”. 

“Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους των Πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις οικείες Πρυτανικές Αρχές”.

“Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούνται ήδη επισταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Εστία: Βόμβα στα θεμέλια του Κράτους. Πυροτεχνουργοί του Στρατού… τρομοκράτες!

Δύο υποθέσεις εμπλοκής στρατιωτικών σε τρομοκρατικές οργανώσεις που απεκαλύφθησαν σε διάστημα τριών μόλις εβδομάδων προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία για την...

Παύλος Ασλανίδης: 57 φορές ισόβια για τους υπευθύνους

Πενήντα επτά φορές ισόβια για καθέναν από τους υπευθύνους, τίποτα λιγότερο». Αυτή είναι η μόνη ποινή που μπορεί να...

Μαρία Καρυστιανού: «Αλαζόνας, ψεύτης και επικίνδυνος ο πρώην υπουργός Μεταφορών»

Ανεπαρκής, ψεύτης, αλαζόνας και επικίνδυνος είναι ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, σύμφωνα με τα λεγόμενα...

Στα δίχτυα της… κουμπαροπολιτικής οι Ένοπλες Δυνάμεις

Κάθε πολιτικός αστέρας, όταν αναλαμβάνει πόστο στις Ένοπλες Δυνάμεις (υπουργός, υφυπουργός), θεωρεί ότι ο Στρατός τού ανήκει. Κάτι σαν...