Οι ευρωπαίοι εθνικοποιούν, ο Μητσοτάκης αφελληνίζει

Ο πρωθυπουργός δεν αρκείται στην κακοποίηση του πολιτεύματος, αλλά ολόκληρου του έθνους.

Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει ως «κομμουνιστή»  τον Εμμανούελ Μακρόν, τον Γάλλο πρόεδρο ο οποίος επανεθνικοποίησε την EDF, την γαλλική Δ.Ε.Η. δηλαδή, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση.

Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τον Γερμανό καγκελάριο Σόλτς για «σοβιετική» στροφή, μετά την απόφαση του να θέσει υπό τον έλεγχο του γερμανικού Δημοσίου το γερμανικό τμημά της Gasprom.

Ποιος θα μπορούσε πλέον να εγκαλέσει τις χώρες της Ιβηρικής που επέβαλαν εθνική πολιτική καταφέρνοντας έτσι να μειώσουν το κόστος της ενέργειας στο 1/3;

Ουδείς. Ακόμα και τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν σιωπήσει, μεταδίδοντας άνευ σχολιασμού τις σχετικές ειδήσεις.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης με  πρωτοφανές θράσος και εξοργιστική ασυλία, εκχωρεί δομές στρατηγικής σημασίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Έχοντας διορίσει διοικητή της αρεσκείας του, ιδιωτικοποίησε για ψίχουλα την ΔΕΗ, εισπράττοντας αντίτιμο μικρότερο από την επιδότηση που δίνει για το ρεύμα του Σεπτεμβρίου!

Την ώρα που οι τιμές του νικελίου καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί την ΛΑΡΚΟ, παραδίδοντας την «συμπτωματικά» στην εταιρεία του πεθερού κορυφαίου υπουργού.

Ο εφιάλτης όμως δεν σταματάει εδώ. 700.000 ακίνητα έχουν περιέλθει στην κατοχή «αδιευκρίνιστων» funds, ενώ 210,000 πρόκειται να εκπλειστηριαστούν τους επόμενους μήνες. Με απλά λόγια, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, θα δουν τις περιουσίες τους να χάνονται, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χρόνια καταγράφει την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε καιρό ειρήνης από συστάσεως του νεότερου ελληνικού κράτους. Μιλάμε για μια πραγματική εθνοκτονία, που όμως δεν φαίνεται να ενοχλεί τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει δηλώσει ξεκάθαρα αντινατιβιστής και θεωρεί την «αντικατάσταση πληθυσμού» με μετανάστες, ως λύση για το δημογραφικό!

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης το οποίο έχει εξαφανιστεί από την ατζέντα της κυβέρνησης, για την «μειωμένη επήρεια» που υπέγραψε στις συμφωνίες καθορισμού θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο κλπ.

Πρόκειται για ένα μεθοδευμένο αφελληνισμό σε όλα τα επίπεδα από έναν πρωθυπουργό που φαίνεται ότι δεν αρκείται στην κακοποίηση του πολιτεύματος.

Αντίθετα, οι εθνικές πληγές που έχει ανοίξει, θα ματώνουν για δεκαετίες. Ενώ, είναι αμφίβολο εάν θα κλείσουν ποτέ.

Πηγή: newsbreak.gr

 1. Ετοιμαστείτε Έλληνες για πολιτικές αλλαγές, ο μητσοτακισμός είναι η πηγή των δεινών μας, ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, ξεπούλησε ό,τι απέμεινε από τη λαίλαπα Τσίπρα και προχώρησε στην έναρξη ξεπουλήματος του νερού. Λέγαμε πριν, δεν πειράζει που ακρίβυνε το ρεύμα, θα ζήσουμε με λυχνάρια και πλυθούμε με κρύο νερό, ο Κυριάκος όμως απομακρύνει και αυτήν μας την επιλογή, όπως μας έδιωξε και από τα ταμεία των super markets (έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου). Μας θέλει φτωχούς, πεινασμένους, άπλυτους, παγωμένους και με χρεωμένα τα σπίτια μας. Όμως ως εδώ, τα συμφέροντα Μητσοτάκη δεν μας αφορούν πλέον, προηγείται η επιβίωση και το μέλλον της οικογένειας μας, μέσα σε μια ευημερούσα χώρα που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της.

 2. @ Θεόδωρος

  Δεν υπάρει δημόσια περιουσία για να την πουλήσει ο Κυριάκος.
  Ολόκληρη και ανευ ανταλλάγματος πέρασε στο Υπερταμείο που βρίσκεται υπό την εποπτεία των δανειστών ώστε από την αξιοποίηση της να μαζευτούν 25 δις.
  Είναι τα 25 δις που μας είχαν δώσει για να μην χαθούν οι καταθέσεις μετά το PSI. Ηταν δάνειο με εγγύηση τις μετοχές των τραπεζών που με αυτά τα 25 δις μπόρεσαν να συνεχίσουν παρά το ότι το Δημόσιο τους επεστρεψε τα μισά από όσα το είχαν δανείσει.
  Αυτες οι μετοχές μηδενίστηκαν ως αξία όταν ο Βαρουφάκης έκλεισε τις τράπεζες τον Ιούλιο του 2015.(“Αγάπη μου σήμερα έκλεισα τις τράπεζες”)
  Σε αντάλλαγμα ο Τσίπρας τους έδωσε ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Σκοτεινές εκλογές

Υπάρχουν δύο διαφορετικές πλευρές του προβλήματος της πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ. Πρώτον η χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση και η απουσία...

Και η κοροϊδία δεν είναι «προδοσία»;

Όταν το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας διατυμπάνιζε ότι θα σκίσει το Μνημόνιο με «έναν νόμο κι ένα άρθρο», αλλά...

Η έλξις του κακού και τα σκοτεινά μυαλά που διοικούν τον...

Tι θα συνέβαινε στην Κεντρική Ευρώπη, άραγε, αν ένας φανατικός εξτρεμιστής πυροβολούσε έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό; Θα καταγγέλλαμε τον δολοφόνο...

Πώς ο μητσοτακισμός εξοντώνει το έθνος

Στο προηγούμενο άρθρο αναλύθηκε η οικονομική διάσταση του πολιτικού όρου μητσοτακισμός, ως η πολιτική θεωρία και πράξη που αποσκοπεί...