Έρχονται νέες αυξήσεις στo ρεύμα τον Σεπτέμβριο – «Τρέμουν» τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις

Σε απόγνωση οι πολίτες – Κλείνουν τα φώτα και τα κλιματιστικά

Την ώρα που η ακρίβεια «στραγγαλίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με τον πληθωρισμό να παραμένει σε υψηλά επίπεδα (11,3% τον Ιούλιο), έρχεται νέο «ηλεκτροσόκ» με τις τιμές του ρεύματος τον Σεπτέμβριο.

Οι νέες αυξήσεις στις τιμές θα ανακοινωθούν το Σάββατο, με τους πολίτες να μην είναι καθόλου αισιόδοξοι για το ύψος της επιδότησης που δώσει η κυβέρνηση, αφού όπως αποδείχτηκε οι μεγαλόστομες υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Power Pass εξελίχθηκαν σε φιάσκο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η  αρχική τιμή της κιλοβατώρας για τον επόμενο μήνα μπορεί να κλιμακωθεί ακόμη και μέχρι τα 80 λεπτά αν και αναμένονται και χαμηλότερες χρεώσεις από επιμέρους προμηθευτές.

Για τον Αύγουστο η αρχική τιμή από τους περισσότερους προμηθευτές κυμάνθηκε μεταξύ 48 και 50 λεπτών και «προσγειώθηκε» στα 15-17 λεπτά μετά την κρατική στήριξη που διαμορφώθηκε τον τρέχοντα μήνα στα 33,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Με κλειστά φώτα και κλιματιστικά στον καύσωνα

Προσπαθώντας να κάνουν οικονομία για να μην ζαλιστούν με τους λογαριασμούς ρεύματος που πλέον προκαλούν «τρόμο» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι πολίτες κλείνουν τα φώτα και τα κλιματιστικά, την ώρα που το θερμόμετρο καταγράφει υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας «χτυπάει» τη χώρα.

«Αν δω ότι μπαίνουν πελάτες, τότε ανάβω το air condition» δήλωσε χθες στην κάμερα του OPEN μια επιχειρηματίας.

«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε κάνοντας αλχημείες» σημείωσε ένας άλλος επιχειρηματίας και πρόσθεσε: «Πλήρωνα 300 ευρώ το δίμηνο. Τώρα κάνω περισσότερη οικονομία και ο λογαριασμός έρχεται τρεις φορές πάνω».

Πηγή: newsbreak.gr

  1. κ. Μητσοτάκη, φύγε όσο είναι καιρός. Οι πρώτοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού με τιμές Αυγούστου θα δημιουργήσουν αναταραχή, έξι φορές πάνω η κιλοβατώρα, άλλο τόσο ακολουθεί και ο ληστρικός ΦΠΑ. Η ενεργειακή πολιτική σου κ. Πρωθυπουργοί βυθίζει σε απελπισία τα νοικοκυριά, κάνει αδύνατη την παραγωγή και αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας σε παρόχους. Κανένας πλέον δεν μπορεί να πληρώσει τέτοιους λογαριασμούς, η χώρα θα αποκτήσει τις διακοπές ρεύματος της Αλβανίας του Χότζα. Είσαι επιζήμιος για τη χώρα, παραιτήσου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μάταιη η αντίσταση απέναντι στη νέα τεχνολογία

Κρίνοντας από μερικά σημάδια των τελευταίων ημερών, συμπεραίνει κανείς ότι αυτός ο χυδαίος καπιταλισμός των μερισμάτων έχει περάσει πλέον...

Κατώτερη των προσδοκιών η εμπορική κίνηση το Πάσχα

Παραδοσιακά, ο εμπορικός κόσμος περιμένει όποια εορταστική περίοδο για την αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεών του. Ειδικά σε αυτή...

Γιατί ο «μητσοτακισμός» πρέπει να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή της...

Η πολιτική σημασία των προσεχών ευρωεκλογών ανάγεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο οι Έλληνες θα αποφασίσουν εάν επιθυμούν να...

Προοπτικές και προβληματισμοί για την ηλεκτροκίνηση

Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του στόχου για ανθρακική ουδετερότητα μέχρι το 2050,  η Ευρώπη επιταχύνει τα βήματά της...