Κε Μητσοτάκη, παραιτήσου αύριο το πρωί…

Του Lycinos

Κυριάκο πες αλεύρι.

Η συγκυρία σε γυρεύει.

Να πως ήλθαν τα πράγματα, με τις άστοχες επιλογές σου.

Και επέμενες μάλιστα. Και έκανες και τον νόμο «λάστιχο» και «πλαστελίνη»  για να πετύχεις τον σκοπό σου…..

Και να ήταν οι μόνες…

Την ώρα που υπάρχουν μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις και η χώρα να χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, με συμπαραστάτη όλα τα κόμματα, να τα έχεις καταφέρεις έτσι, που ο ίδιος να αναλώνεσαι για να στηρίξεις το κεφάλι σου, και να τους έχεις και δικαιολογημένα, όλους απέναντί σου.

Πες αλεύρι.

Η λογική σε γυρεύει… Και η αλήθεια, η παρρησία, η αξιοπρέπεια, η αντρειοσύνη, το σύνταγμα και οι νόμοι, και να μην ξεχάσω… Και οι συγγενείς σου…

Και η Δημοκρατία σε γυρεύει, γιατί λέει την βρήκατε αθώα και εύπιστη και ασελγήσατε πάνω της η οικογένειά σου και εσύ κατ´ επάγγελμα και κατ´ εξακολούθηση.

Και η Ελλάδα. Και ξέρεις τι θα κάνει αν σε βρει. Θα σε πιάσει στα χέρια της και θα σε αρχίσει… Άραγε, ποιος σου είπε ότι μπορείς να με κακομεταχειρίζεσαι; Άραγε, ποιος σου είπε ότι μπορείς να με πουλάς για να κάνεις πολιτική καριέρα εσύ; Άραγε, από που κι ως που πιστεύεις ότι σου ανήκω κληρονομικά; Άραγε, ποιος σου είπε ότι μπορείς να κακομεταχειρίζεσαι μαζί με τον άλλο άθλιο, τον Αλέξη, τα παιδιά μου; Και άλλα τέτοια. 

Και μόλις τελειώσει, θα σε πάρει από το αυτί και θα σε παραδώσει στην ιστορία που κι αυτή σε γυρεύει.

Και κείνη θα σε κλείσει στο ειδικό κεφάλαιο του βιβλίου της το αφιερωμένο…

Στους λόγω ελαφρυντικών του τύπου, τόσος είναι, δεν καταλαβαίνει, καλό παιδί αλλά σε λάθος ρόλο, τον έφαγαν οι κακές παρέες κ.λ.π.

Κε Μητσοτάκη.

Παραιτήσου αύριο το πρωί. Μέχρι το βράδυ να φροντίσετε εκεί στη ΝΔ να υπάρχει νέος πρόεδρος που να χαίρει εκτίμησης και σεβασμού και από την αντιπολίτευση.

Οι εξελίξεις τρέχουν, οι στιγμές είναι δύσκολες για τη χωρά και χρειάζεται εθνική σύμπνοια που εσύ πλέον δεν μπορείς να εμπνεύσεις.

Οτιδήποτε αρνητικό συμβεί, θα βαρύνει αποκλειστικά εσένα και κανέναν άλλο.

  1. Ο Μητσοτακης εχει κανει τη δημοκρατια, τα εργασιακα και το ασφαλιστικο σφουγκαροπανο αλλα εσυ βαζεις στο ιδιο καζανι “τον αλλο αθλιο, τον Αλεξη”. Εαν ρωτησεις τα παιδια σου ομως θα σου πουν ποιος μιλουσε συγκαταβατικα για τον “ψυκτικο” που εχει κι αυτος καποια εργασιακα δικαιωματα, ποιος παρεδωσε την ασφαλιστικη καλυψη των νεων σε ιδιωτικα funds, ποιος συμβουλευε τους νεους να μην νοιαζονται μονο για τον μισθο αλλα και για την “ποιοτητα ζωης”, ποιος ιδιωτικοποιησε τη ΔΕΗ και χαϊδευει τα καρτελ ενεργειας με αποτελεσμα να εχουν φτασει στα υψη οι λογαριασμοι, ποια παραταξη χρωσταει δανεικα κι αγυριστα 350 εκατομμυρια, ποια παραταξη -σε συνεργασια με την προηγουμενη- χρεωσε τη χωρα με δισεκατομμυρια και την εβαλε στα μνημονια, ποια παραταξη -σε συνεργασια με την προηγουμενη- οδηγησε 400000 νεους επιστημονες να βρουν δουλεια στο εξωτερικο … και ουτω καθεξης. Και εαν το ψαξεις λιγο παραπανω -και υπολογισεις την υψηλη αποχη- θα δεις οτι αυτοι που εφεραν τον Μητσοτακη στην εξουσια αποτελουν το 20% του ελληνικου λαου. Ασε λοιπον τους βολικους συμψηφισμους και τον “αλλο αθλιο Αλεξη” και εστιασε την κριτικη σου εκει που χρειαζεται. (Aσε που μεχρι στιγμης δεν ειδα ουτε τους προηγουμενους πρωθυπουργους της ΝΔ, ουτε διαφορα επωνυμα στελεχη της να εχουν πει το παραμικρο και να εχουν παρει θεση για το τωρινο σκανδαλο των παρακολουθησεων).

  2. Ζει ως νάρκισσος για τον εαυτούλη του, η χώρα και οι άνθρωποι της βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Η αυλή του διαμορφώθηκε για την αυτοπροστασία του, έτσι το αμαρτωλό ΕΛΙΑΜΕΠ και απόκληροι του Καρατζαφέρη έχουν απλώσει κέλυφος προστασίας. Ο δε βουλευτές του δεξιού χώρου είναι απενεργοποιημένοι πολιτικά και ανίσχυροι, θυμίζουν την ορχήστρα του Τιτανικού που ενώ βυθιζόταν αυτοί συνέχιζαν έπαιζαν, δεν σκέπτονταν τον επικείμενο χαμό τους. Όμως, η ναρκισσιστική διαταραχή του, οδηγεί πολίτες και χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

  3. Πρώτα θα εξασφαλίσει την θέση στην ΕΕ στις Βρυξέλλες με μισθό καμία 30αρια χιλιάδες ευρώ τον μήνα καθαρά κ αφορολόγητα κ μετα βλέπουμε .

  4. Ο Μητσοτάκης είχε λάβει την προειδοποίηση του.
    Η ακατανόητη πολιτικά δήλωση του Ανδρουλάκη πως θα είχε συμμετοχή μόνο σε κυβέρνηση που δεν θα είχε πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα ήταν το έμμεσο μήνυμα να πάει σε εκλογές και να φύγει .
    Όταν τελικώς ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θα γίνουν εκλογές και να πάνε ήσυχοι για διακοπές ήταν ήδη τελειωμένος.
    Απλώς δεν το γνώριζε.
    Το καλό είναι πως θα φύγει η χειρότερη συνομαδωση λούμπεν ατόμων που είδε αυτός ο τόπος. Χειρότερη και από την κυβέρνηση Τσολάκογλου που τουλάχιστον δεν έκρυψε αυτό που ήταν σε αντίθεση με την σημερινή που μας το έπαιζαν και τιμητές της Δημοκρατίας και των θεσμών.

    Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι το εξής: καλά ο Μητσοτάκης τελεψε, ο Τσίπρας ομως πως δεν θα γίνει πρωθυπουργός?

    Η απάντηση κρύβεται στην επιμονή άρνηση του Ανδρουλάκη να απαντήσει στο ερώτημα αν θα συγκυβερνήσει με την Δεξιά.

    Δεν είπε ποτέ όχι στην Δεξιά, είπε μόνο πως δεν θα είναι ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός…

  5. @Darwin Εσυ …´´ποια παραταξη -σε συνεργασια με την προηγουμενη- οδηγησε 400000 νεους επιστημονες να βρουν δουλεια στο εξωτερικο´´
    Ακριβως εκει αναφερομουν, στη μεταναστευση των νεων που με ευθυνη ολων των τελευταιων κυβερνησεων κακομεταχειριστηκε η πατριδα και φυσηξε στα ξενα
    Και τωρα προσεξε το τραγικο

    Χοροστατουντος του αντινατιβιστη Κυριακου Μητσοτακη…
    Τσιπρας, Ανδρουλακης και Κουτσουμπας, αδουν ολοι εν χορω και συμφωνουν για…
    Μια Ελλαδα που δεν θα ειναι Ελλαδα
    Να ελθουν απ´ οπου γης αλλοφυλοι, αλλοτροποι, αλλοθρησκοι, με αλλαι ιστορικα χαρακτηριστικα ας ειναι και λουμπεν υποκοσμος
    Που ειναι τελειως ξενοι προς το Ελληνικο κεκτημενο…..

    Η ΝΔ…Για την αναπτυξη…Αναπτυξη σε τι και για ποιον ?

    Και ο
    Ο Αλεξης και ο ΣΥΡΙΖΑ του………..Για να λυθει το δημογραφικο !!!!! Αν ειναι ποτε των ποτων δυνατον…
    Καταλαβαινεις ελπιζω οτι ετσι οπως το πανε η βλαβη θα ειναι ανηκεστος
    Αν νομιζεις λοιπον οβελισε τη λεξη ´´αθλιο´´
    Να σου ειπω κατι ?
    Και λιγα λεω………
    Και παλι εδω ειμαι…

  6. @Darwin
    Συμπληρωματικα
    Εννοειται οτι συμφωνω με το δικο σου… (Aσε που μεχρι στιγμης δεν ειδα ουτε τους προηγουμενους πρωθυπουργους της ΝΔ, ουτε διαφορα επωνυμα στελεχη της να εχουν πει το παραμικρο και να εχουν παρει θεση για το τωρινο σκανδαλο των παρακολουθησεων).
    Και θα το προχωρησω
    Η ακρα υποκρισια
    Αν το συγκεκριμενο το ειχε κανει ο Αλεξης θα γκαριζαν η´ δεν θα γκαριζαν να παραιτηθει ο Τσιπρας?
    Γι αυτο σου λεω δραμα

  7. Δένδιας πρωθυπουργος και Καραμανλής Πρωθυπουργός Αμεσααα. Όχι εκλογές.

  8. Ακούγεται το κύκνειο άσμα του από τη στιγμή πού ευνοεί τη μεγαλοαστική τάξη και αδικεί και αφαίμαζει τη μικροαστική κλασική ΝΔ των φιλελευθέρων έχει υπογράψει την εκλογική καταδίκη του

  9. Καταστρέφει τα πάντα, δεν βοηθά κανέναν. Νομίζει πως πρέπει να του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, θέλει να του αναγνωρίζουμε το μεγαλείο του, όμως η πραγματικότητα είναι πως ό,τι ακουμπά, το καταστρέφει. Η χώρα και εμείς νιώσαμε στο πετσί μας την άθλια διακυβέρνηση του, από τη θλίψη στην οδύνη μας πήγαινε αφαιρώντας συνεχώς δικαιώματα και εισοδήματα από τον καθένα μας. Ο ναρκισσισμός του μας σκοτώνει σαν πολίτες, ενώ αφαιρεί από τα παιδιά μας το μέλλον. Αρκετά, πρέπει να τον διώξουμε, ας πάει για ηθοποιός του Λιγνάδη.

  10. δεν προκειται να παραιτηθει. Μόνον εάν τον ρίξουν φεύγει. Εάν μαζευτούν 50 βουλευτές και κάνουν πρόταση μομφής στο πρόσωπό του και εγκριθεί από τη Βουλή, φεύγει και αναλαμβάνει άλλος πρωθυπουργός από τη ΝΔ.
    Αν δεν υπάρχουν 50 από τη ΝΔ, τότε μπορούν 8 βουλευτές της να αποσύρουν την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση, να κάνουν έκτακτο συνέδριο για εκλογή νέου αρχηγού και με αυτον να πάνε στις εκλογές.
    Είναι αποφασισμένοι οι βουλευτές της ΝΔ να κάνουν ένα εκ των δύο; Περιμένουμε….

  11. Από τα παραπανω σχόλια καταλαβαίνω ότι ακόμη σαν Έλληνες δεν έχουμε καταλάβει το προβλημα. Δυστυχώς κανένας από τους πρωταγωνιστες στην πολιτική σκηνή σήμερα δεν είναι άξιος να κυβερνήσει την χώρα. Ουτε Μητσοτάκης ουτε Αλ6ς ουτε Ανδρουλάκης αλλά και όλοι οι άλλοι υποτίθεται πολιτικοι αρχηγοί. Δυστυχώς το προβλημα ειναι πολυ σοβαρό και πρεπει να δουμε τι θα πραξουμε σαν Έλληνες. Ο Θεός να μας προστατευει γιατί δεν την έχουμε καλά

  12. @ Dimitris, η κλασσική ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το φιλελευθερισμό. Πίστευε στο “ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό” δηλαδή ήθελε να του σπάσει τις ρίζες. Και τα κατάφερε!
    Κρατικίστικη ήταν.
    Ηθελε τα μέσα παραγωγής κρατικά. Τις βιομηχανίες, τις τράπεζες, τις ασφάλειες κτλ. Ολα αυτά ήταν “στρατηγικά”!! Δηλαδή ήταν σοσιαλιστική.
    Δεν πίστευε καν στην ατομική ιδιοκτησία και είχε καταδικαστεί από διεθνή δικαστήρια η Ελλάδα για αυτό. Δηλαδή ήταν τριτοκοσμική. Οπου το γκουβέρνο κάνει ότι του κατέβει.

    Η σημερινή ΝΔ είναι σοσιαλδημοκρατική. Φαίνεται από την επιδοματική της πολιτική και από τις τεράστιες κρατικές δαπάνες. Μεγαλύτερες και από του ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά και από τους τεράστιους φόρους τους οποίους αρνείται να κατεβάσει παρά την ακρίβεια. Και από τον συνεχή δανεισμό της για να μοιράσει ώστε να εξασφαλίσει ψηφαλάκια.
    Δεν υπάρχει κοινοβουλευτικό κόμμα που να πιστεύει στο φιλελευθερισμό και παίζεται κι αν υπάρχει εξωκοινοβουλευτικό!

  13. ..πιστεύει κάποιος πως παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη;? ..ξένους ευρουβουλευτές παρακολουθούσαν με το τηλέφωνο, πάνω στον Ανδρουλάκη…

  14. @ George N

    Περιλαμβάνει η “σοσιαλδημοκρατία” ιδιωτικοποίηση των πάντων, καταπάτηση του Συντάγματος και αστυνομοκρατια παντού?

    Επειδή έδωσε κρατικό χρήμα για να στηρίξει την δημοσκόπικη του εικόνα έγινε και κεντροαριστερός?

    Και η χούντα έδινε επιδόματα, και όχι μόνο επιδόματα αλλά και πανεπιστημιακή αστυνομία (σπουδαστικό της ασφάλειας) και μονοφωνια στα ΜΜΕ (ΥΕΝΕΔ) και αναφορές στην πρεσβεία έδινε, και απαγόρευση συναθροίσεων στις πλατείες έκανε, και παρακολουθούσε τους πολιτικους και τους πολίτες κλπ.

    Πως σου ξέφυγαν όλα αυτά?

    Είπαμε, να έχεις μια αγωνία αλλά εδώ το παρακανες.
    Μην ανησυχείς, όλοι ξέρουν πως ο Μητσοτάκης είναι ακριβώς το προϊόν του παρηκμασμενου αμερικανικού καπιταλισμού.

  15. Σιγά ρε παιδιά…Να πιεί έναν καφέ πρώτα και μετά τον διώχνετε.
    Αν δεν φύγει πάντως μόνος του μη φοβάστε…Ερχεται ο τυφώνας μου λού της Δεξιάς που θα τον σαρώσει.

    “…να υπάρχει νέος πρόεδρος που να χαίρει εκτίμησης και σεβασμού και από την αντιπολίτευση….”
    Εχετε μεγάλη πλάκα τελικά οι αριστεροδεξιά παράταξη…
    Ποιός είναι αυτός που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού απο το κκε, τον μπαρουφάκη, την ανταρσία τα μουλού κουκουέ κλπ..
    Και τι ωραία που λέτε…Μέχρι το βράδυ…Ρίξτους πέντε μέρες στέρηση εξόδου αν δεν σε υπακούσουν…

  16. New York Times για υποκλοπές: “Σκάνδαλο που θυμίζει τα χρόνια της χούντας στην Ελλάδα”
    Εκτενές ρεπορτάζ ενός εκ των μεγαλύτερων Μέσω παγκοσμίως για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Η ανησυχία για την επέκταση των υποκλοπών στην Ευρώπη και η αποστολή δημοσιογράφων των NYT στη χώρα μας.

  17. Κύριοι, άσχετο με το υπό συζητηση θέμα σας… αλλά ΤΩΡα ξεδιπλώνεται νεα φάση αρπαγής χρημάτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Τον Μάιο μου είχε έλθει λογαριασμός ρεύματος 683 ευρώ.. Τον πλήρωσα χωρίς “κιχ”, ακολούθησαν δυο μηδενικοί μηνιαίοι λογαριασμοί… και τώρα μου ήλθε νέος τεράστιος λογαριασμός 490 ευρώ (αφαιρούμενων 67 ευρώ κάποιας περίεργης επιδότησης), με λήξη 30-8-2022! Δηλαδή χωρίς επιδότηση= 557 ευρώ (το μήνα). Ένα άτομο είμαι… με σύνταξη 1000 ευρώ!

    ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΟΝΤΙΩΝ!!!

    Παράκληση: Κάντε focus στη νέα μητσοτατική νυχτερινή-σκοτεινή επίθεση στις τσέπες των πολιτών!
    Ώ ρε τι θα γίνει το χειμώνα! Ούιιιιιιιι

  18. Πραγματικά αναρωτιέμαι καθημερινώς, εκτός από τους αστυνομικούς, τους μετακλιτούς και τους ιερείς που προσλαμβάνει σωρηδόν αλλά και τους ευνοημένους συν-μαφιόζους, ποιος άλλος τον στηρίζει; Ξέρετε κάποιον; Μιλάτε μαζί τους; Τι σας λένε;

  19. Η αριστερά πλέον έχει αναδιατάξει την ατζέντα της στο κοινωνικό πρόσημο, έξω από τις νεοταξικες ατζέντες.
    Αυτή την συγκυρία έχει αντιληφθεί ο Ανδρουλάκης κ ως ισχυρός πόλος θα επιβάλλει πιθανότατα σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ μια σοσιαλιστική πολιτική με όρους κράτους δικαίου.
    Όπως την πραγματωσε ιστορικά η ανδρεϊκη πολιτική πράξη.
    Η παρουσία του Ανδρουλάκη αποτρέπει την ιαβερικη παρέκκλιση του ιστορικού συνασπισμού.
    Άλλωστε ήδη κόπηκε οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας με ΝΔ, με όσα προηγήθηκαν.
    Άλλωστε ο παλαιοκομματισμος που πρεσβεύει στην χειρότερη εκδοχή του είναι αποκρουστικος.

    Επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα.

    Κ αφήστε τους γκρουεζες να ειρωνεύονται τον καθρέφτη τους κ να μιλούν περί δεξιών κ άλλων τινών…

  20. Θεωρώ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ξη η ο Βελόπουλος πρέπει να στηριχτεί από όλους. Φαίνονται πατριωτες

  21. ..τον Κυρ. Μητσοτάκη, αυτός ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως τότε, τον βασιλιά Γεώργιο Β΄΄, τον πάει… ..κάποιοι “κύκλοι” του Ευρωκοινοβουλίου, παλαιές υποκλοπές, και ποιών; του φορτώνουν, αλλά γιατί;?…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...