Πυρκαγιά στη Δαδιά: Νοτιοδυτικά το κύριο μέτωπο-Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Λέσβο

Νοτιοδυτικά, προς το πυροφυλάκιο της Γερακίνας, το τμήμα του Εθνικού Πάρκου στο οποίο βρίσκονται οι φωλιές των αρπακτικών, κινείται με αργή ταχύτητα και έρπουσα η πυρκαγιά καθιστώντας τη συγκεκριμένη περιοχή του δάσους το κύριο μέτωπο της φωτιάς. Με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη να παραμένει στη Δαδιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων με την κατάσβεση φορέων. Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Ρογκάδα

Σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες με το πρώτο φως της ημέρας τα μηχανήματα έργου συνεχίζουν την περαιτέρω διάνοιξη της αντιπυρικής ζώνης η οποία θα δώσει στις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης τη δυνατότητα ανάπτυξής τους στην περιοχή ώστε να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή τους Εθνικού Πάρκου, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που παραμένουν ισχυρές, επιχειρούν κατά θέσεις σε όλη την έκταση του πάρκου όπου προσβάλλουν την πυρκαγιά χαμηλά προς αποφυγή νέων αναζωπυρώσεων, ενώ από αέρος επιχειρούν σήμερα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Διάνοιξη από προσωπικό και μηχανήματα του Στρατού σε δύσβατη περιοχή στο νοτιοδυτικό μέτωπο 

Προσωπικό και μηχανήματα του Στρατού τα οποία εργάστηκαν νυχθημερόν, έκαναν αρχική διάνοιξη σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή του νοτιοδυτικού μετώπου της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς.

Η διάνοιξη έγινε σε απόσταση περίπου 1400 μέτρων από το μέτωπο ενώ οι κλίσεις φτάνουν το 30% με 35% ώστε να διευκολυνθεί η δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.