Επίθεση του Ερντογάν στον Μητσοτάκη και αναφορά στην αποστρατιωτικοποίηση νησιών μετά τη Σύνοδο του NATO

Έκανε λόγο για διπλωματική νίκη της Τουρκίας

«Λύνει και δένει» ο «απομονωμένος» Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατάφερε να πετύχει τον στόχο του για την αγορά αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του NATO ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιώντας τη γνωστή επιθετική ρητορική εξαπέλυσε πυρά για την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ επανέφερε το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

«Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Μετά το δείπνο που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη, έκανα μια προσφορά. Είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως 2-3 εβδομάδες μετά, ανέτρεψε την κατάσταση με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός», είπε μιλώντας για τον Έλληνα πρωθυπουργό και συνέχισε δηλώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να στρατικοποιεί τα νησιά της!

«Δεν έκανε μόνο αυτό, αλλά πήγε και παρακάτω με την προσπάθεια να οπλίσει τα νησιά. Δεν μπορείς να οπλίσεις τα νησιά. Οι βάσεις που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα λέγεται επίσης ότι είναι εναντίον της Ρωσίας. Εάν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από την ειρήνη, γιατί γίνονται αυτά;» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Σύντομα θα στείλουμε αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ»

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην έγκριση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 και της αγοράς νέων από τις ΗΠΑ: «Τα κοινοβούλια είναι μέρη όπου λαμβάνουν χώρα προβληματικές διαδικασίες. Ο κ. Πρόεδρος είπε ότι θα κάνει τα βήματα που μπορεί. Θα στείλουμε τις αντιπροσωπείες μας μετά τη συνάντησή μας με τον Μπάιντεν. Οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται επίσης υποστήριξη. Σύντομα θα στείλουμε αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ», είπε ο Ερντογάν.

«Διπλωματική νίκη για την Τουρκία»

Μάλιστα, ο ίδιος αναφερόμενος στη συμφωνία με Φινλανδία και Σουηδία για να αρθεί η απειλή βέτο, έκανε λόγο διπλωματική νίκη: «Η εμπειρία κατά τη διαδικασία των αιτήσεων ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποκάλυψαν τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας όσον αφορά την τρομοκρατία. Αυτό το μνημόνιο είναι μια διπλωματική νίκη για την Τουρκία και το έθνος μας μετά από μια δύσκολη διαπραγματευτική διαδικασία», είπε και συνέχισε: «H Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να κρατήσουν το λόγο τους για τις αλλαγές απέναντι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και να αλλάξουν τη νομοθεσία τους. Η Σουηδία υποσχέθηκε ότι θα εκδώσει 73 τρομοκράτες στην Τουρκία. Από το μνημόνιο θα κερδίσουν και οι λαοί της Φινλανδίας – Σουηδίας».

Δείτε επίσης: Αποφασισμένος ο Μπάιντεν να δώσει τα F 16 στην Τουρκία

Πηγή: newsbreak.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Πούτιν ως άλλοθι

Ο τρόμος που επικρατεί στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ηγεσίας του εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών...

Έτοιμοι να τα «βρουν» ήταν Ρώσοι και Ουκρανοί

Ένα 17σέλιδο μυστικό έγγραφο, που θα μπορούσε να είχε τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν καλά καλά ξεκινήσει, δημοσιεύεται...

Ένας οικονομολόγος στο τιμόνι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Η αλλαγή-έκπληξη στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Ρωσία ερμηνεύεται από δύο απλά νούμερα. Ο συνδυασμένος προϋπολογισμός του...

Οι ταραχές στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Την αποκάλεσαν «Ματωμένη Πέμπτη» («Bloody Thursday»), όμως, στην πραγματικότητα, την 15η Μαΐου 1969, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και...