Στην Εισαγγελία ο φάκελος της Ασφάλειας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας: Από Δευτέρα ξεκινούν δικαστικές εξελίξεις

Στα χέρια των Εισαγγελέων βρίσκεται, πλέον, το υλικό που συλλέχθηκε από την Ασφάλεια για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα και τα στοιχεία αξιολογούνται ήδη στην Εισαγγελία.
 
Ο φάκελος, που μελετάται από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου που εποπτεύουν την έρευνα για τα αίτια θανάτου των μικρότερων αδελφών της Τζωρτζίνας, περιέχει το πόρισμα των ιατροδικαστών που αξιολόγησαν όλα τα ευρήματα για τα δύο κοριτσάκια, αλλά και πολλές καταθέσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την Μαλένα και την Ίριδα.

Η διαβίβαση των στοιχείων για την 3,5 ετών Μαλένα, το πρώτο παιδί που έχασε η οικογένεια και την μόλις έξι μηνών Ίριδα πυροδοτεί πλέον δικαστικές εξελίξεις οι οποίες αναμένονται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
 
Οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που έδωσαν την εντολή για κατεπείγουσα έρευνα για τις αιτίες θανάτου των δύο παιδιών τον περασμένο Απρίλιο και μάλιστα λίγη ώρα μετά την προφυλάκιση της 34χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις τους για το ή τα πρόσωπα για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή το πόρισμα που υπογράφουν ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο εμπειρότατος συνάδελφος του Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι  αναφέρονται σε βίαιο μηχανισμό θανάτου που πυροδοτήθηκε μέσω ασφυξίας . Εξετάζουν ωστόσο ,λέξη προς λέξη και την σωρεία μαρτυρικών καταθέσεων που έλαβαν οι αστυνομικοί, καθώς οι ισχυρισμοί που προβάλουν εμπλεκόμενα πρόσωπα φωτίζουν κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης.

Οι επισημάνσεις των δύο Εισαγγελέων, τα σημεία που θα εστιάσουν και θα δώσουν έμφαση  θα είναι και αυτά που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους για ένα ή και άλλα πρόσωπα που πιθανότατα μπαίνουν πλέον στο κάδρο των ευθυνών για την Μαλένα, που πέθανε τον Ιούλιο του 2019 και την Ίριδα που πέθανε τον Μάρτιο του 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την Τζωρτζίνα.

 
Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται ότι οι δύο Εισαγγελείς θα είναι σε θέση να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων με πιθανότερο σενάριο ότι η πρώτη κλήση θα απευθύνεται στην προφυλακισμένη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου.
 
Η 34χρονη μητέρα των τριών παιδιών, όπως εκτιμάται , θα κληθεί για εξηγήσεις με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης σοβαρότατων αδικημάτων σε βάρος των δύο μικρότερων κοριτσιών της. Η ίδια αρνείται κάθε εμπλοκή της στους δύο θανάτους, όπως αρνείται και την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ελλάδα: Μια ανοργάνωτη χώρα ηλικιωμένων

Κάθε φορά που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοινώνει τις προβλέψεις της, είναι σαν να βγάζει πολεμικά ανακοινωθέντα. Σαν να...

Για να ζήσει η χώρα: Κουράγιο, καρτερία και συντροφικότητα

Στο κείμενο που ακολουθεί υπήρξε μια ομιλία της οποίας η καταγραφή -ηθελημένα- έγινε εκ των υστέρων. Παρουσιάστηκε ως παρέμβαση...

«Η έκθεση γίνεται ο καθρέφτης του εαυτού σου»

Σε έναν ξεχωριστό κήπο μάς μεταφέρει η έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου «Κήπος Σωματιδίων» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διαρκεί...

Εγκληματίες παιδείας

Θεωρώ βέβαιο ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποδώσει στους Έλληνες από τα τέλη του 20ού μέχρι και αυτά...