Μέτρα κατόπιν… λαϊκού τσακίσματος

Δεν ξέρουμε αν το αντιλήφθηκε η άδεια τσέπη σας, αλλά η μνημονιακή εποπτεία αποτελεί παρελθόν, με την ανάπτυξη για το ’21 να εκτοξεύεται στο 8,3%.

Ουάου που θα έλεγε κι εκείνη η ψυχή που μας οδήγησε στο τρίτο και χειρότερο μνημόνιο με τις μπαρούφες του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ζορίζεται ιδιαίτερα από την ακρίβεια που έχει σαρώσει κυριολεκτικά τα πάντα και επιχειρεί μάταια να επισκιάσει τη ζοφερή κατάσταση μέσω πομφολύγων όπως των παραπάνω.

Καθώς και με ετεροχρονισμένα μέτρα.

Μέτρα κατόπιν… λαϊκού τσακίσματος.

Τακτική που ακολουθεί από το ξέσπασμα της κορονοκρίσης.

Όπου αφού επέβαλε τα πιο σκληρά lockdowns, ισοπεδώνοντας την οικονομία, θυμήθηκε έπειτα να μοιράσει τις περιβόητες επιστρεπτέες προκαταβολές, τα επιδόματα κορονοϊού και τις απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, εκτοξεύοντας το χρέος στα ουράνια.

Ομοίως και στη γεωπολιτική κρίση με τα γνωστά επακόλουθα σε ενέργεια, τρόφιμα κ.ο.κ.

Πρώτα πάθαμε απανωτά εγκεφαλικά με τους λογαριασμούς ρεύματος, τις τιμές της βενζίνης και το δυσπρόσιτο σούπερ μάρκετ και μετά ήρθαν οι παρεμβάσεις, με τους επιτήδειους να εξακολουθούν να κονομάνε και το χρέος να συνεχίζει την ανιούσα, μάλλον για να κατακτήσει κάποιον άλλο γαλαξία.

Πάλι κάλα πάντως που βγαίνουμε από την εποπτεία των κορακιών.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι εν μέσω γεωπολιτικού χάους, εκεί πάνω στις καραμπόλες των μεγάλων παιχτών, θα υπάρξει κάποιο θαύμα και δε θα μπούμε σε νέα.

Τι άλλο να πούμε με αυτά που βλέπουμε;

Καλό ξεμπέρδεμα αδέρφια…!!!

  1. Μελλοντική είναι η πιθανολογούμενη εκτόξευση ανάπτυξης, όμως η πληθωριστική πίεση είναι μεγαλύτερη και παρούσα. Οι λαϊκές μάζες υφίστανται την πολιτική της πράσινης ενέργειας του κ. Μητσοτάκη, αυτή που εκτοξεύει τα οικονομικά των ολιγαρχών και βλάπτει τον μέσο πολίτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Έρχεται νέο κύμα ακρίβειας

Η στάση των πολιτών στις ευρωεκλογές, είτε αυτών που απείχαν είτε αυτών που δεν στήριξαν με την ψήφο τους...

Στέγη για τους νέους

Το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νεόνυμφα ζευγάρια, που αρχίζουν την οικογένειά τους με την...

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες

Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, οι πολίτες «μίλησαν» και η χώρα ετοιμάζεται να στείλει 21 ευρωβουλευτές -οι περισσότεροι εκ των οποίων...

Ο σιδερένιος νόμος της ολιγαρχίας

Επειδή σε μια ψυχικά υγιή κοινωνία τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουν ψηφίσει μόνο οι σχιζοφρενείς,...