Μέτρα κατόπιν… λαϊκού τσακίσματος

Δεν ξέρουμε αν το αντιλήφθηκε η άδεια τσέπη σας, αλλά η μνημονιακή εποπτεία αποτελεί παρελθόν, με την ανάπτυξη για το ’21 να εκτοξεύεται στο 8,3%.

Ουάου που θα έλεγε κι εκείνη η ψυχή που μας οδήγησε στο τρίτο και χειρότερο μνημόνιο με τις μπαρούφες του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ζορίζεται ιδιαίτερα από την ακρίβεια που έχει σαρώσει κυριολεκτικά τα πάντα και επιχειρεί μάταια να επισκιάσει τη ζοφερή κατάσταση μέσω πομφολύγων όπως των παραπάνω.

Καθώς και με ετεροχρονισμένα μέτρα.

Μέτρα κατόπιν… λαϊκού τσακίσματος.

Τακτική που ακολουθεί από το ξέσπασμα της κορονοκρίσης.

Όπου αφού επέβαλε τα πιο σκληρά lockdowns, ισοπεδώνοντας την οικονομία, θυμήθηκε έπειτα να μοιράσει τις περιβόητες επιστρεπτέες προκαταβολές, τα επιδόματα κορονοϊού και τις απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, εκτοξεύοντας το χρέος στα ουράνια.

Ομοίως και στη γεωπολιτική κρίση με τα γνωστά επακόλουθα σε ενέργεια, τρόφιμα κ.ο.κ.

Πρώτα πάθαμε απανωτά εγκεφαλικά με τους λογαριασμούς ρεύματος, τις τιμές της βενζίνης και το δυσπρόσιτο σούπερ μάρκετ και μετά ήρθαν οι παρεμβάσεις, με τους επιτήδειους να εξακολουθούν να κονομάνε και το χρέος να συνεχίζει την ανιούσα, μάλλον για να κατακτήσει κάποιον άλλο γαλαξία.

Πάλι κάλα πάντως που βγαίνουμε από την εποπτεία των κορακιών.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι εν μέσω γεωπολιτικού χάους, εκεί πάνω στις καραμπόλες των μεγάλων παιχτών, θα υπάρξει κάποιο θαύμα και δε θα μπούμε σε νέα.

Τι άλλο να πούμε με αυτά που βλέπουμε;

Καλό ξεμπέρδεμα αδέρφια…!!!

  1. Μελλοντική είναι η πιθανολογούμενη εκτόξευση ανάπτυξης, όμως η πληθωριστική πίεση είναι μεγαλύτερη και παρούσα. Οι λαϊκές μάζες υφίστανται την πολιτική της πράσινης ενέργειας του κ. Μητσοτάκη, αυτή που εκτοξεύει τα οικονομικά των ολιγαρχών και βλάπτει τον μέσο πολίτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πώς ουκρανοποιείται η Ελλάδα

Η εκθετική αύξηση της τιμής των τροφίμων στην Ευρώπη συσχετίζεται με την αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μαζική...

Ξεσηκωμός αγροτών: Η επανάσταση του αυτονόητου

Μια αγροτική επανάσταση συντελείται στη γηραιά ήπειρο, όχι με όρους αύξησης βιομηχανοποιημένης παραγωγής περασμένων αιώνων, αλλά πλέον με όρους...

Άνοδος του κατώτατου μισθού και μείωση του μη μισθολογικού κόστους

Το ζήτημα της ακρίβειας συνεχίζει και απασχολεί την ελληνική κοινωνία, όπως δείχνουν όλες οι σχετικές έρευνες. Σε μία από...

Το μεγάλο ξεπούλημα…

Πριν από κάνα δυο χρόνια ο Μητσοτάκης πληροφόρησε με αυτό το ιδιαίτερα «θερμό» χαμόγελό του, στο οποίο λάμπει η......